Öylece kalakaldım

Bikahvebisohbet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2022
223
67
28
40
Kızlar direkt konuya giriyorum. iş yaptığım abla var. Ofisi yokmuş, zaten kiralar malum yeni yere yerleşmek bir ton masraf. biz de ofisimizen bir odasını meslektaşa verecektik. Bu abla başka sektörde. Ben geleyim dedi,ortağımla konuşayım dedim tamam vs dün geldi ortağım bu abla ben üçümüz konuşuyorduk. Ben ablayla hem iş hem arkadaşlık ilişkimiz olduğu icin fren görevini ortagıma vermiştim o da karar verici “uzaklara “ dır dedi. Kirayı 10 bin demiştik abla o zaman 7 bin olsun dedi. Bana sözleşme hazırlayın, şöyle böyle bir sürü şart sürdü ortağım sesini çıkarmadı ben de bir şey diyemedim ofis ortağımın çünkü. Normalde 10 bine razı gelenler oldu ama bu ablaya 7 bine anlaşmış olduk. Düşünelim dedim ortagım düşünecek bir şey yok dedi. Abla wc ye giderken ben de ortağıma neden hemen tamam dedin dedim. Abla bunu duydu sanırım. Çıkarken çok sert bir ifadeyle bir kaç kez “yarın senle konuşacağız” dedi.
50 li yaşların sonlarında ve çok yırtıcı bir kadın, bir şekilde beni avcunun içine alır gibi geliyor, bugün konuşacağız ama ne söyleyecek bilmiyorum ya da ben ne söylesem de kırmasam.. çok da üzüldüm dünden beri kırdım mı acaba diye.
Hata bende biliyorum insanlara hayır diyemiyorum, üstüme gelindiğihde kırılıyorum,
Bu ilk olay, ikincisi de..
ortağım arkadaşı var iş yapmak istiyor benim hem mesleki tecrübe ve çevremden faydalanmak kendi çevresi ile de dirsek temas kurdurmak istiyor. Dün bir şey anlatırken “ haydaa bu da hiç ticaret bilmiyor öyle mi dedim algılayamıyor musun” dedi. Bir şey diyemedim yine bozulduğumla kaldım.
Bugün beni bir siyasi partinin binasına götürecek ortağım da o parti yönetiminde. İnsanlara bana saygı göstermeyi öğretemiyorum, hepsine değil ama böylelerine diyim.
İkisi için de ya da genel olarak bir önerisi olan var mıdır?

Yani ofisi basjasıba kiralayıp konforunyzdan olacaksınuz. Bu aslında o kişi için iyilik ama sonu kötğ olacak gibi duruyor. Arkadasınız yanlış yapmış. Son karar sizin niye olsun.
Bugunki konuşmada ben gelnekten vazgectim derse hiç ısrar etmeyin. 7000 için bu sıkıtıya değmez bence

Diğer konuya gelecek olursak, iş hayatında bazısı çok pişkin ve arsız oluyor. Uslubunu bozmayanlar için çok yırtıcı ortamlar. Sizi asagılamalarına izin vermeyin tarzınız ne ise o. Herkes küfür ve hakatetli konuşup orda burda alikıran baskesen olmak zorunda değil. Efendi efendi içinizi yapıyorsanuz yeter.

Hayır demeniz gereken yerde diyin. İşiniz ile ilgili eksik ve hata gmrürseniz elbette dur diyeceksiniz.

çok sert şekilde yarın konuşacağız demiş olabilir, sen konuşacağınız zaman dik dur. biz 10.000 olarak karar vermiştik aşağısı kurtarmıyor bu yüzden düşünmüyoruz diye dediğinin arkasında dur geri adım atma o zaman üstüne gelemez.

ikinci durum için ise istemediğin bir şeyi net şekilde söyleyeceksin, bunun başka bir formülü yok, yoksa herkes seni ordan oraya sürükler

Yarın seninle konuşacağız diyene
Yarını beklemeye gerek yok hemen şimdi konuşalım derim.
Ofis sizin, son karar sizin, niye bu kadar çekiniyorsunuz bu kadından?
Ben olsam şu saatten sonra bu kadını kiraya ortak etmem vazgeçtik der uzak dururum.

Bu kadının size küsmesi çok mu önemli? Küserse küssün. Konuşmaya geldiğinde 10bin tl konusunda ısrarcı olun. Ortağınızla da ağız birliği yapmalısınız. Biriniz 7 biriniz 10 derse olmaz.
Bu arada ister x partisi, ister y partisi ister z, olsun ben işyerine siyaset bulaşmasına karşıyım. Benim bir ortaklığım bu yüzden başlamadan bitti.

Ya bu insan ilişkileri ne kadar abartılıyor. Biri gider biri gelir kimseyle ömür boyu arkadaşlık için imza atmıyoruz. Biri beni rahatsız ederse devam etmem yani neden tadımı kaçırayim ki? Biz vazgeçtik diyin kırılan kırılsın. Ortağınıza da beni bir daha zor durumda bırakma, baştan anlaştık böyle böyle diyeceğiz diye neden bozup beni zorda bırakıyorsun bir daha yapma de. Biraz mesafeli soğuk ve net olun iş ilişkilerinde

Bu kadar küçük birşeyden bile yarın senle konuşuruz demiş kadın, ne münasebet. 7 bin için böyle birşeyi çekmem, ve sürekli aynı ortamda çalışacaksiniz, ortamın huzuru kalmaz,bence vazgeçtim diyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…