Oynatmama az kaldı

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
Hanımlar selam, insan geriye gider mi sürekli ben gidiyorum. İnsanın ileriye doğru bi gelişme göstermesi gerekirken ben baya geriye doğru gidiyorum.

Son bir yılda tamamen dış görünüşüme takan birisi oldum, giyimime, bakımıma filan özeniyorum artık. Bunu daha iyi hissetmek için yapıyorum ama dışardan güzel tepkiler gelince çok hoşuma gidiyor ama sadece bu kadarını yapan bi kadın haline geldim. Çevremdeki insanlarla konuştuğum tek şey; cilt bakımı, kıyafet, saç boyası vs gibi şeyler. Onun dışında sadece ama sadece yatıyorum. Hiçbir şey yaptığım yok. İnsanlarla iletişimde zaten baya problem yaşayan birisiyken şimdi daha beter bi hale geldim ve nasıl toplayacağım bilmiyorum. İşten pandemi dolayısıyla izne ayrıldım ve bu süre boyunca yatmaktan başka bi şey yapmayıp sonra gerçekten ağlayarak yataktan kalkacağıma eminim.

Gerçekten delirmeme ramak kaldı, o kadar vasıfsız hissediyorum ki insanlarla konuşurken bomboş yaşadığımı, faydasız olduğumu hissediyorum iyice. Buraya birkaç kez insanlarla iletişim kuramıyorum temalı konu açınca kitap okumamı önermişti hanımlar. Okuyorum, ama yanlış şeyler okuyorum sanırım. Önereceğiniz bi kitap var mı?

İstediğiniz kadar gömün beni kendimi bi şekilde tutup silkelemem lazım yeter diyip.

İşiniz ne? Bununla alakalı kendinizi geliştirmek istemez misiniz? Hobileriniz yok mu? Kendinize bakmanız güzel bir şey elbette ama dıştan olduğu kadar içten de geliştirmemiz lazım kendimizi. Sevdiğiniz aktiviteler nelerdir? Tabi Covid-19 sürecinde birçok aktiviteyi yapamaz olduk, evden doğru yapılabilecekleri de psikolojimiz çöktüğü için yapamadık. 😊 Ama düşünüyorum insan sıkılır sürekli aynı muhabbeti yapmaktan.

Eğer amaç birileri ile muhabbette akıcı olmaksa daha popüler yazarlar okuyun (Zülfü Livaneli , Canan Tan gibi) veya gözlem yapın çevremizdeki insanlar genelde nelerden bahsediyorsa o konularda donanımlı olmaya çalışın böyle muhabbetiniz akar gider. Eğer ben kendi kendime de eğlenmek istiyorum diyorsanız şu an NBA play-off larını takip edebilirsiniz az çok oyuncuları tanıyın favori takımınızı seçin.( Benim GSW) izleyin araştırın akar gider sonra. Bir ara derin bir varoluş sancısı dönemine girmiştim uyuyamıyordum falan 😅 O zaman Netfilix de street food diye bir belgesele denk geldim dünya mutfağı da - ki ben poğaça ve klasik türk yemekleri dışında pek becerikli değilim - çok ilgi çekici insan yapıp deneyimlemek istiyor. Onu da tavsiye edebilirim şu an Latin Amerika sezonu yeni çekildi güzel bir seri.

Eğer yabancı diliniz varsa opencourse, edX gibi internet sitelerini kullanarak birçok kursa ücretsiz bir şekilde ulaşabilirsiniz. Hem mesleki hem de kişisel gelişim için birçok eğitim var. Ben kendi adıma vaktimi kaliteli değerlendirmek olarak görüyorum bu dersleri.

Hanımlar selam, insan geriye gider mi sürekli ben gidiyorum. İnsanın ileriye doğru bi gelişme göstermesi gerekirken ben baya geriye doğru gidiyorum.

Son bir yılda tamamen dış görünüşüme takan birisi oldum, giyimime, bakımıma filan özeniyorum artık. Bunu daha iyi hissetmek için yapıyorum ama dışardan güzel tepkiler gelince çok hoşuma gidiyor ama sadece bu kadarını yapan bi kadın haline geldim. Çevremdeki insanlarla konuştuğum tek şey; cilt bakımı, kıyafet, saç boyası vs gibi şeyler. Onun dışında sadece ama sadece yatıyorum. Hiçbir şey yaptığım yok. İnsanlarla iletişimde zaten baya problem yaşayan birisiyken şimdi daha beter bi hale geldim ve nasıl toplayacağım bilmiyorum. İşten pandemi dolayısıyla izne ayrıldım ve bu süre boyunca yatmaktan başka bi şey yapmayıp sonra gerçekten ağlayarak yataktan kalkacağıma eminim.

Gerçekten delirmeme ramak kaldı, o kadar vasıfsız hissediyorum ki insanlarla konuşurken bomboş yaşadığımı, faydasız olduğumu hissediyorum iyice. Buraya birkaç kez insanlarla iletişim kuramıyorum temalı konu açınca kitap okumamı önermişti hanımlar. Okuyorum, ama yanlış şeyler okuyorum sanırım. Önereceğiniz bi kitap var mı?

İstediğiniz kadar gömün beni kendimi bi şekilde tutup silkelemem lazım yeter diyip.
İnsan merakları konusunda araştırma yapar. Mesela ben film arşivi yaparım film konusunda aktif konuşurum gibi..
Sizde hoşlandığız alanlarda bilgi sahibi olun. Her konuyu zaten isteseniz de bilemezsiniz ama sadece kadınları değil ortamda cinsiyet ayrımı olmadan konuşabileceğiniz konularda olmalı... Film, gezi, teknoloji, gündem vs

İlgi duyduğunuz başka bir alan yok mu ?
Arastirabileceginiz,okuyabileceginiz konular .
Mesela ben tarih e mitolojiye ilgi duyuyorum.O yönde kitaplar alıp okurken araştırıyorum.Boylece bilgi birikimim de artıyor , sevdiğim konularda cevremle sohbetimde .

Çalışmıyormusunuz

Faydasız değilsiniz. Birinin dış görünüşüne önem vermesi onu vasıfsız da yapmaz. Günde kendinize iki saat ayırın ve yeni bir dil öğrenmeye çalışın. Kitap da okuyabilirsiniz eğer isterseniz öneri yapabilirim, ben mesela kitaplar hakkında konuşmayı çok seviyorum ve bunun için uygulamar var bunları kullanabilirsiniz. Günde bir bölüm dizi izleyin mesela bunu kendinize alıştırırsanız hem sıkılmazsınız hem de konuşacak bir şeyler bulabilirsiniz. Pandemide evde vakit başka türlü geçmiyor yoksa

Bence çevreniz önemli

Kimlerle ne içerikli iletişim kuracağız

Genetik profesörü arkadaşım da ilkokul mezunu arkadaşım da var

Genetikçi ile konuşulacak konuyu diğeri ile diğeri ile konuşulacak konuyu genetikçi ile konuşamam hayat akışları farklı benim de farklı bir hayat akışım var

Her konuyu bilemeyiz bazı ortamlarda dinler öğrenir bir başka ortamda konuşuruz vs

Ben de evdeyim hem de delice evdeyim ama yatacak vakit yok

Back
X