oynatmaya az kaldı Anneler yardım

bak aklıma ne geldi canım:)

sen şimdi bi oyuncak bebek alsan. ayakkabiyi giydirebilecek kadar ayaklari olsa. sonra sen bi çift ayakkabıyı alıp sanki senin küçüklük ayakkabinmis da sen saklamissin gibi ona versen. anlatsan böyle masal gibi. sen de artık küçük ayakkabılarını bu bebek için sakla annecim. bunları ben senin saklamistim çok küçükken falan diye.

arasında bağ kurduğu için birakmak istemiyodur. oyuncak bebeğe giydirip istediğin her yere sevdigin ayakkabılari götürebilirsin dersin.

bı sure idare eder belki ha ne dersin🙄🙄 bag kurduğu şeyden kopmamak için ne kadar ugrasiyo baksana kiyamam:KK43:
ay neler denemiyorum kucukluk ayakkabilarini cikarip bak bunlar kuculdu atmiyorum bunlarda burda evimizde duruyo diyorum
bebekle oyun oynayip ayy bu ayakkabilar cok kotu ben yeni ayakkabi istiyorum diye elimdeki bebegi tribe sokuyorum ama yok cocuk resmen aşk yaşiyor ayakkabiyla yenisini giymeyi kabul etse eskisini yataginin basina asacagim sirf uxulmesin diye ama bugun ordan gelince nirmalde eve girer girmez oturur ayakkabilarini cikarirdi bugun cikarmadi cikarttirmadi nasil olacak bilmiyorum yatarken zar zor cikardi okadar uykusu geldiki ayakkabiyi bile gozu gormedi sonumda

İşte yine aynı öneri 😂
Benim oğlum doğdugundan beri temiz ilk 14 ay uyumamanın uyutmamanın kitabını yazmış bi canlı. 30 dakka mememde takılı hizada uyurdu, o pozisyonda da tırnak kesmeyi deneme şansım dahi yoktu. Yatağında yatıyorsa odasına üsr örtmeye girmeyi bırakın, alt kattaki wc nin sifonunı dahi çekmezdik.
Bize az travma yaşatmadı.
Aha bakın şuan uyudu, kocaman oldu, o günler geride kaldı ama hala odasından cıkamadım.
Bi akşam girip bakayım dedim, bi anda oturdu uykusunda ağlamaya başladı. İnanın önce uyandırmam gerekti krizi durdurmak için, sonra da sabaha kadar döt kadar yatakta ikibüklüm yatmıştım.
Donsa da sabah düşünürüz konuyu diyorum.
Millet gece çişe çocuk kaldırıyomuş iki üç defa.
Ben yataga 2 alez 5 çarsaf alarak konuya hazırlanmıştım bez bırakma döneminde 😂
Çok şükür gerek olmadı ama

çok tatlısıniz yaaa. ama ayni model benimki de. ben ayağımda sallarken kesiyorum simdi bide ninni oluyo ekstradan dinlediği. ve evet ben de oğlum gece sürekli uyanip ağladığı için onla yatıyorum :) çıt sesine kalkar.
hayatta üstünü ortemem aglar kalkar. 6 aylık dönmeye basladi 70×140 beşiğe sigamadi pasa :D bide alirken herkes laf etmisti bana napcaksin o kadar büyük beşiği diye :D :D
şimdi 100×200 e sığmaya çalışiyo :)

Kelin ilaci olsa..

Biz bundan dolayi iki kisi (ben ile esim) gidiyoruz kizima ayakkabi almaya. Biri kizi oyaliyor, biri ayakkabi giydiriyor. Ve böyle en falza 1-2 ayakkabi giydirilir ondan sonrasi yok, kiz çildirir.

Ben kizimin vücüdünü ve bedenini biraz çözdügüm için, asagi yukari hangi pantalonlar, tshirtler felan ve hangi bedende olacagini biliyorum. Yani onu magazada yada netten siparisini veriyorum.

Sadece ayakkabi sorun oluyor iste, yürümesini etkiliyor diye. Onada iste beraber gitmeye çözümledik.

Yoksa kizim ile beraber alis verise gidilmez. Insana hayati sorgulatir gerçekten :KK57:

korkma iyi bir annesin kitabında okumuştum. Çocuklar tanıdık gelen eşya,oyuncak, kıyafetlere bir dönem bağımlı oluyormuş. vazgeçmiyormuş ama geçici bir süre için diyordu.
kış gelmeden geçse keşke 😒
bu ara herşeyi bir tuhaf yemek yemeyi bile birakti hiç bir şey eskisi gibi degil su son 1 aydir

bizimkinin onune 50 cesit koysam yine ayagindakini seciyor onunla bir butun olmuş resmen
Iste isin sirri 50 cesit koymamakta. 2 ve son. 3. Secenek olunca sapitiyor. Birde onemli seylerde gunler oncesinden ince ince islemek gerekiyor. Bak sana ayakkabi alacagiz bu artik eskidi artii dolapta yasamasi gerekiyor. Cunku cok yorgun ve dinlenmeli gibi bir girizgah yapabilirsiniz. Ve hatta uyurken vs ayakkabiya ufak bi zarar verip aaa bu yirtilmis arrik dolapta durmali vs diye bir metin yazabilirsiniz.

Kelin ilaci olsa..

Biz bundan dolayi iki kisi (ben ile esim) gidiyoruz kizima ayakkabi almaya. Biri kizi oyaliyor, biri ayakkabi giydiriyor. Ve böyle en falza 1-2 ayakkabi giydirilir ondan sonrasi yok, kiz çildirir.

Ben kizimin vücüdünü ve bedenini biraz çözdügüm için, asagi yukari hangi pantalonlar, tshirtler felan ve hangi bedende olacagini biliyorum. Yani onu magazada yada netten siparisini veriyorum.

Sadece ayakkabi sorun oluyor iste, yürümesini etkiliyor diye. Onada iste beraber gitmeye çözümledik.

Yoksa kizim ile beraber alis verise gidilmez. Insana hayati sorgulatir gerçekten :KK57:
bende esimle giderim kiyafet cok sorun degil aslinda denetmesem evde cekmeceden cikarip giydirsem giyer buyuk ihtimal ama ayakkabi olaylar olaylar
bugun kuculenlerini ayirdim eve gelince kiyafetlerini posete koyup kaldirdim diye bakip bakip agliyor kizim burdalar bak biyere gitmiyolar diyorum ama cocuk iste anlamiyor

ay neler denemiyorum kucukluk ayakkabilarini cikarip bak bunlar kuculdu atmiyorum bunlarda burda evimizde duruyo diyorum
bebekle oyun oynayip ayy bu ayakkabilar cok kotu ben yeni ayakkabi istiyorum diye elimdeki bebegi tribe sokuyorum ama yok cocuk resmen aşk yaşiyor ayakkabiyla yenisini giymeyi kabul etse eskisini yataginin basina asacagim sirf uxulmesin diye ama bugun ordan gelince nirmalde eve girer girmez oturur ayakkabilarini cikarirdi bugun cikarmadi cikarttirmadi nasil olacak bilmiyorum yatarken zar zor cikardi okadar uykusu geldiki ayakkabiyi bile gozu gormedi sonumda

işte ayakkabiyi kötüleme zitlasma da çocukla kuzum :)

biraz zaman geçsin. dedigim gibi aaaa bu güzel ayakkabılar artık ayağına olmuyo ama atmak istemiyorum. sen çok seviyosun bence de harikalar. ben de küçükken en sevdigim ayakkabilari atmaz saklardim biliyo musun. simdi sen bunlari bebegine giydir ben de sana özel ayakkabilarimi veriyim. ister misin benim özel ayakkabilarimi görmeyi. bu güzel küçük ayakkabılarını da istersen bebegine giydirebiliriz. istersen de sirt çantana koyariz her yere bizle gelebilir falan de. yani böyle denemediysen tabi :)
aranizdaki bağ da guclensin o da birakmak zorunda kalmasin güzel ayakkabılarını

o kadar inat bi cocuktum ki anlatamam sana. kessen kanim akmaz yani🙄🙄 senin en ufak kelimene takip sonuna kadar diretiyo olabilir. ayakkbiya aşık ol sen de :) ayakkabiyi sev onemse :)

biri senin kizin hakkında kötü sey soylese ne hissedersen su an o da o şekilde kendini kötü hissediyo bence :)

işte ayakkabiyi kötüleme zitlasma da çocukla kuzum :)

biraz zaman geçsin. dedigim gibi aaaa bu güzel ayakkabılar artık ayağına olmuyo ama atmak istemiyorum. sen çok seviyosun bence de harikalar. ben de küçükken en sevdigim ayakkabilari atmaz saklardim biliyo musun. simdi sen bunlari bebegine giydir ben de sana özel ayakkabilarimi veriyim. ister misin benim özel ayakkabilarimi görmeyi. bu güzel küçük ayakkabılarını da istersen bebegine giydirebiliriz. istersen de sirt çantana koyariz her yere bizle gelebilir falan de. yani böyle denemediysen tabi :)
aranizdaki bağ da guclensin o da birakmak zorunda kalmasin güzel ayakkabılarını

o kadar inat bi cocuktum ki anlatamam sana. kessen kanim akmaz yani🙄🙄 senin en ufak kelimene takip sonuna kadar diretiyo olabilir. ayakkbiya aşık ol sen de :) ayakkabiyi sev onemse :)

biri senin kizin hakkında kötü sey soylese ne hissedersen su an o da o şekilde kendini kötü hissediyo bence :)
dur yarin bide ayakkabisiyla ben aşk yaşayayim bakalim napacak
evde benim ayakkabilari falan giyiyo mutlu mutlu geziyo hanim soz konusu kendi ayakkabisi olunca olaylar olaylar 😁
kendine ayakkabi secerkende 40 numara erkek ayakkabisi seciyor kizim.o sana olmaz diyincede ayri bir yaygara tabi

bende esimle giderim kiyafet cok sorun degil aslinda denetmesem evde cekmeceden cikarip giydirsem giyer buyuk ihtimal ama ayakkabi olaylar olaylar
bugun kuculenlerini ayirdim eve gelince kiyafetlerini posete koyup kaldirdim diye bakip bakip agliyor kizim burdalar bak biyere gitmiyolar diyorum ama cocuk iste anlamiyor

Hahaha, aynen olaylar olaylar! Kizima bir elbise yaklastirdigimda (sirf boyuna bakacam yani beline koyuyorum kiyafeti, bak gidirmiyorum ha) kizar aglar, yere yatar. Nefret edere kiyafet olayindan.

O poseti onun yaninda ayarlamayacaksin iste. Bende ondan dolayi sabah giyecegi kiyafeti kendim veriyorum kizima. Yoksa dolaptan alakasiz birsey almaya çalisiyor sirf üstünde kelebek yada baska birsey var diye "kizim hava soguk"tanda anlamiyor tabiki.

Ayy yazarken bile stress oluyor insan.

kendini yere atip fayansi yalayarak ağlayan ponçik suan evet komik ve sevimli geliyor banada ama olay mahalinde çıldiriyosunuz emin olun 😁😁😁

benim oglan iki bucuk yasinda benimde öyle kasim gözüm sinirden oynarken en iyi arkadasim ne abartion yeawww cocuk derdi... ne demek istedigini simdi anladim. su an sizi hayal ettim valla o an gelir önce sana sarilir gecicek diip hic gözünün yasina bakmadan kizi da yalap sap öperdim sonra sende aaaa deli mi neee derdin xD

alisverisde buna benzer bi olay yasadim uzakdan kadin beni sinirli sinirli takip edio bende bana gelip catmasini bekliyorum. elim yüzün kip kirmizi sinirden. kadin yanima geldi elimi tuttu gecicek dedi o an sinirlerim bosalip nasil aglamistim xD

Cok ustune gitmissiniz o yuzden o da asiri tepki veriyor sanirim.
Benim oglumda istemedi mesela ayakkabiyi denemek.goz karari aldik eve getirdik.

bu benim ayakkabim degil ki benim ayakkabim var dedi .bir iki gun giymedi bizde bisey demedik.sonra ortalardaydi ayakkabi giycem dedi giydi 21 aylikti bunu yasadigimizda.
Kendi haline birakin, alin, elbet giyer

Hahaha, aynen olaylar olaylar! Kizima bir elbise yaklastirdigimda (sirf boyuna bakacam yani beline koyuyorum kiyafeti, bak gidirmiyorum ha) kizar aglar, yere yatar. Nefret edere kiyafet olayindan.

O poseti onun yaninda ayarlamayacaksin iste. Bende ondan dolayi sabah giyecegi kiyafeti kendim veriyorum kizima. Yoksa dolaptan alakasiz birsey almaya çalisiyor sirf üstünde kelebek yada baska birsey var diye "kizim hava soguk"tanda anlamiyor tabiki.

Ayy yazarken bile stress oluyor insan.
su son 1 ayda herseyi yeniden tecrube ediyorum gercekten eskiden kiyafetlerini ayirir gozunum onunde goturur bir tanidiga verirdim umursamazdi bile bugun buda bitmis onuda anladim yani bakalim basimiza daha neler gelecek

dur yarin bide ayakkabisiyla ben aşk yaşayayim bakalim napacak
evde benim ayakkabilari falan giyiyo mutlu mutlu geziyo hanim soz konusu kendi ayakkabisi olunca olaylar olaylar 😁
kendine ayakkabi secerkende 40 numara erkek ayakkabisi seciyor kizim.o sana olmaz diyincede ayri bir yaygara tabi

o zaman iki ayakkbi al. biri unisex bot olsun. babasının küçükken eeeennnnn sevdiği ayakkabısı. biri de seni küçükken sevdiğin eeeeennn güzel ayakkabin :D

ama ben senin yerinde olsam bu kadar uyanik çocuğa hemen yarin demezdim.bir hafta falan süre ver yavaş yavaş ask yasamaya basla o güzel ayakkabılarla :D ayikirsa başka çözüm de kalmaz 🙄

benim oglan iki bucuk yasinda benimde öyle kasim gözüm sinirden oynarken en iyi arkadasim ne abartion yeawww cocuk derdi... ne demek istedigini simdi anladim. su an sizi hayal ettim valla o an gelir önce sana sarilir gecicek diip hic gözünün yasina bakmadan kizi da yalap sap öperdim sonra sende aaaa deli mi neee derdin xD

alisverisde buna benzer bi olay yasadim uzakdan kadin beni sinirli sinirli takip edio bende bana gelip catmasini bekliyorum. elim yüzün kip kirmizi sinirden. kadin yanima geldi elimi tuttu gecicek dedi o an sinirlerim bosalip nasil aglamistim xD
ay birisi bana o an gelip geçecek dese bende ağlarim heralde

o zaman iki ayakkbi al. biri unisex bot olsun. babasının küçükken eeeennnnn sevdiği ayakkabısı. biri de seni küçükken sevdiğin eeeeennn güzel ayakkabin :KK70:

ama ben senin yerinde olsam bu kadar uyanik çocuğa hemen yarin demezdim.bir hafta falan süre ver yavaş yavaş ask yasamaya basla o güzel ayakkabılarla :KK70: ayikirsa başka çözüm de kalmaz 🙄
şu siniri bi geçsinde deneyeyim ozaman bu gece kesin yine ayakkabim diye aglayacak eminim bak buraya yaziyorum 😁😁😁

Back
X