Oynatmaya az kaldı doktorum nerde :(

bbasakk_88

Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
140
37
13
37
kızlar 1 haftadır sürekli buraya yazıyorum ama bi çare bulamıyorum kızım 4 haftalık ve sütüm yetmediği kilo alımında sorun oldugu ıcın 2 hafta once similac mamaya basladık mesela sabah 7de kalktı ıkı gogsumu emdi 30 cc süt sagmıstım dun aksam onu içti ve 80 cc mama yedi uyudu smdi kalktı gene aranıyor deli gibi bu normal mı bu kadar cok yer mi 1 aylık bebek vermek ıstemıorum cok mama bu seferde cocuk krıze girio emziriorum bi sure sonra süt gelmediğinden midir nedir aglayarak memeyı atıyor sizce normal mı bu kadar yemek ıstemesı ve bu kadar yemesi

Aranması sırf açlıktan olmayabilir. Bebekler gaz sancısı çekerken mutluyken mutsuzken veya ortada hiçbir sebep yokken de emmek isteyebilirler. Onlar birer emme makinası :)

Mama vermek istemiyorum diye bir şey yok, doktorun kilo alımını az bulduysa ve sütün azsa çocuğu aç bırakacak halin yok. Ama bu esnada sütünü sık sık sağ azalmasın.

Güle güle büyüt:)

kızlar 1 haftadır sürekli buraya yazıyorum ama bi çare bulamıyorum kızım 4 haftalık ve sütüm yetmediği kilo alımında sorun oldugu ıcın 2 hafta once similac mamaya basladık mesela sabah 7de kalktı ıkı gogsumu emdi 30 cc süt sagmıstım dun aksam onu içti ve 80 cc mama yedi uyudu smdi kalktı gene aranıyor deli gibi bu normal mı bu kadar cok yer mi 1 aylık bebek vermek ıstemıorum cok mama bu seferde cocuk krıze girio emziriorum bi sure sonra süt gelmediğinden midir nedir aglayarak memeyı atıyor sizce normal mı bu kadar yemek ıstemesı ve bu kadar yemesi

Emmek sadece açlıktan kaynaklanan bir durum değil. Genelde gaz sancısı çeken bebeklerde devamlı emmek ister.

1 haftadır buraya yazmak yerine doktorla haşır neşir olsaydınız daha etkili bir çözüm bulurdunuz sanki.

Aranması sırf açlıktan olmayabilir. Bebekler gaz sancısı çekerken mutluyken mutsuzken veya ortada hiçbir sebep yokken de emmek isteyebilirler. Onlar birer emme makinası :)

Mama vermek istemiyorum diye bir şey yok, doktorun kilo alımını az bulduysa ve sütün azsa çocuğu aç bırakacak halin yok. Ama bu esnada sütünü sık sık sağ azalmasın.

Güle güle büyüt:)

Veriyorum zaten vermezsem kıyanet kopuyor doktora soruyorum ona kalsa gunde 2 ksz ver diyor ama ben 3-4 kez verıyorum mumkun değil doymuyor cunku yanı kriz geciriyor bole bişey gormedim ilk bebeğim bide sinir harbi yasıyorum resmen aranıo meme verıyorum emıo emıo kusuo sonra gene bir kriz sankı etinden et koparıyorlar anlamıyorum gercekten gazını genelde cıkarıyor hem alttan hem ustten ama bılmıorum genede gazı oluyor mu

Sadece doymadigi için değil gazı olduğu içinde emmek ister istediği kadar gaz çıkarsın o gaz yine oluyor . Ayrıca reflüsu olan bebekler de çok emmek ister ve kusar. Bir hafta burada dolanacagina çocuğu bı sağlık ocağına götüreydn ya yazık değil mı belki çocuğun içi gaz dolu belki reflü ya da tamamen olağan bişey. Burda tam net cevap almak imkansız çünkü bizler doktor değiliz

Sadece doymadigi için değil gazı olduğu içinde emmek ister istediği kadar gaz çıkarsın o gaz yine oluyor . Ayrıca reflüsu olan bebekler de çok emmek ister ve kusar. Bir hafta burada dolanacagina çocuğu bı sağlık ocağına götüreydn ya yazık değil mı belki çocuğun içi gaz dolu belki reflü ya da tamamen olağan bişey. Burda tam net cevap almak imkansız çünkü bizler doktor değiliz

Doktora gittik zaten bişey yok gorunurde cunku kusmayı da her gün yasamıyoruz 2-3 günde bir oluyor bide krizi bazen tutyor yarın gene kontrolumuz var bakalım ne dicek doktor saglık ocagına da gittik baktı yok bişey dedi kolık baslangıcı olabılır dedi 3-4 aylıkken gecer dedi basından savdı gibi yani

Doktora gittik zaten bişey yok gorunurde cunku kusmayı da her gün yasamıyoruz 2-3 günde bir oluyor bide krizi bazen tutyor yarın gene kontrolumuz var bakalım ne dicek doktor saglık ocagına da gittik baktı yok bişey dedi kolık baslangıcı olabılır dedi 3-4 aylıkken gecer dedi basından savdı gibi yani
Doktor karnına dokundu mu hic?

Yok dokunmadı dinledi falan bişi yok dedi yarın kendi doktorumuza gidicez bakalım onada anlatıcam artık unutmıyım die yazıyorum yasadıklarımı
Karnına dokunmadan bacaklarını ileri geri yapmadan orda gaz olup olmadığını sadece dinleme ile anlamaz çünkü benim bebeğimde anlamadı ilk doktor. Neyse inşallah olağan bişeydir

bebekler memeyi bir teselli, bir sevgi aracı olarak görürler.
eğer ki kusuyorsa emdikten sonra gaz problemi olabilir.

Karnına dokunmadan bacaklarını ileri geri yapmadan orda gaz olup olmadığını sadece dinleme ile anlamaz çünkü benim bebeğimde anlamadı ilk doktor. Neyse inşallah olağan bişeydir

Kolik başlangıcı mı var acaba onuda dusunuyorum ve bu ne kadar boyle gidicek bilmiyorum öyle aglıyor ki yani bole kafamı duvarlara vurmak ıstıyorum yada onu atayım yatagına aglaya aglaya pes eder diyorum tabiki yapamıyorum :(

Sadece gaz da değil bebeklerin emme refleksi güçlü olduğu için , anne sıcaklığı aradığı için , dış dünyaya adapte olamadıkları için de emmek isterler. İki ayda filan düzene giriyor , daha Bebiş çok küçük. Birde emzik deneyebilirsin rahatlatır

Kolik başlangıcı mı var acaba onuda dusunuyorum ve bu ne kadar boyle gidicek bilmiyorum öyle aglıyor ki yani bole kafamı duvarlara vurmak ıstıyorum yada onu atayım yatagına aglaya aglaya pes eder diyorum tabiki yapamıyorum :KK43:
Kaç günlük bebeğin

Kaç günlük bebeğin
29 günlük ama bu 2-3 gndür huysuzlugu var huysuzlukta gunduz oluyor gece mısıl mısıl uyuyor gunduz uyumamalta diretiyor ama gozunden uyku akıyor aglıyor bak smdi 120 cc mama yedi sabah 8de yedı cunku ve bana mısın demıyor aranıyor ve aglıyor e bende vermıyorum tabı fazlasıyla yedi yani valla cıldırıcam

29 günlük ama bu 2-3 gndür huysuzlugu var huysuzlukta gunduz oluyor gece mısıl mısıl uyuyor gunduz uyumamalta diretiyor ama gozunden uyku akıyor aglıyor bak smdi 120 cc mama yedi sabah 8de yedı cunku ve bana mısın demıyor aranıyor ve aglıyor e bende vermıyorum tabı fazlasıyla yedi yani valla cıldırıcam
29 günlük bebek en fazla 3 saat ac bırakılır canım ona dikkat ayrıca mama veriyorsan fazlasını verme. Büyüme atağı haftaları diye bişey var onu da bir araştır netten haftasına bak belki atak haftasidir. Çoğu bebekte 15. Günden sonra gaz sancıları başlar mamadan sonra iyice gazını al . Hatta arada ayaklarını karnına doğru ittir ki rahat çıksın. Ama bu günler gececek bende çok çektim Allah'tan kolik değildi 2. Ayda gaz sorunu kalmadı. Büyüme atağı haftasında da çocuk çok emmek ister sen onu bir araştır. Ayrca çooook minik daha adapte olmaya da çalışıyor olabilir lütfen sakın ol

canım ne diyorsun benim bebeği iki saatte bir emerdi ve göğüslerim cok doluydu zaten mide kapasitesi 80-100 cc felandır seninkinin simdilerde

gecede kalkardı benimki cocugu ac bırakma oluyor sizinki

Mama verme obez yaparsın çocuğu sma meme ver...şimdi o hep aranır aynı şekildeyiz 36 günlük bebeğim dün 8 saat kısa aralıklarla emzirdim...yano emer...anne sütünde sıkıntı olmaz

Back
X