Oysa ne kadar pozitif başlamıştım haftaya...

lavantakesesi35

Zor işler bu işler
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2013
386
153
63
Merhaba arkadaşlar
Bu tarz konuları bir tek kız kardeşimle konuşabiliyorum. Birde size içimi dökmek istedim.
25 yaşındayım 26 ya gircem. Okul açıktan devam ediyor. Nişanlıyım. Başta çok güvendiğim sonradan aslında hiç güvenmemem gerek bir işim olduğunu anladım.
Her şeyimi işime göre yapmıştım. Çeyizler vs. Şuan hala çalışıyorum ama geleceğimi göremiyorum. Özel sektör. Okuduğum bölümün ataması olmuyor. Sağolsunlar bölüm açıp kadro açmıyorlar. KPSS girdim ama devlet zor gibi. Daha önceki konularda belli nişanlım yeni ayrıldı işten. Başka bir işe girdi çok şükür.
Dünden sabah pozitif olmak için programladım kendimi. Ard arda aldığım hamile ve düğün haberleri benim psikolojiyi bitirdi. Bu kesinlikle kıskançlık değil. Kendi geç kalmışlığıma üzülüyorum.
Bir sağlık sorunumdan dolayı yaş ilerledikçe hamile kalmamda sorun oluşacak. Yani 9 ay yatma durumu vs. Tabi ki birde hamile kalabilecekmiyim Allah bilir.
Bu yaşa geldim hala doğru düzgün işim yok. Miilet evlendi barklandı çoluk çocuk sahibi oldu. Ben yerimde sayıyorum sanki.Önümü göremiyorum. Hayal kuramıyorum bi yere kadar düşünüp hep aklımda "Ya Sonra? " sorusu var.
Şuan ki durumuma da şükürler olsun daha kötü de olabilirdi. Ama neden daha iyi olmuyor. Geç kalıyorum gibi hissediyorum hayata. Daha düğün belli değil işini sağlama al, evlen, düzen oturt çok uzun geliyor zaman.
Pozitif başladığım haftanın ilk günü nakavt oldum..

Çabuk nakavt olmuşsun. Hala 10'a kadar sayıyor hakem, bence kalkabilirsin.
Yıllar önce okuduğum güzel bir kitap bana o cümleyi ilk kez öğretmişti. Carpe diem'i hani.

Geç kalmışlık hissi bende de oluyor bazen, evlilik vs. için değil de hayallerimi hala gerçekleştiremedim diye hayıflanıyorum ben de. Ama hayat şartları maalesef bizi engelliyor. İstediğimiz zaman yapamıyoruz hiçbir şeyi. Sizin durumunuzda evlenmek veya iş için geç kalmış değilsiniz. 25 ne ki? Bu zamanda 30 olmadan hayatı oturmuyor insanın.

Merhaba arkadaşlar
Bu tarz konuları bir tek kız kardeşimle konuşabiliyorum. Birde size içimi dökmek istedim.
25 yaşındayım 26 ya gircem. Okul açıktan devam ediyor. Nişanlıyım. Başta çok güvendiğim sonradan aslında hiç güvenmemem gerek bir işim olduğunu anladım.
Her şeyimi işime göre yapmıştım. Çeyizler vs. Şuan hala çalışıyorum ama geleceğimi göremiyorum. Özel sektör. Okuduğum bölümün ataması olmuyor. Sağolsunlar bölüm açıp kadro açmıyorlar. KPSS girdim ama devlet zor gibi. Daha önceki konularda belli nişanlım yeni ayrıldı işten. Başka bir işe girdi çok şükür.
Dünden sabah pozitif olmak için programladım kendimi. Ard arda aldığım hamile ve düğün haberleri benim psikolojiyi bitirdi. Bu kesinlikle kıskançlık değil. Kendi geç kalmışlığıma üzülüyorum.
Bir sağlık sorunumdan dolayı yaş ilerledikçe hamile kalmamda sorun oluşacak. Yani 9 ay yatma durumu vs. Tabi ki birde hamile kalabilecekmiyim Allah bilir.
Bu yaşa geldim hala doğru düzgün işim yok. Miilet evlendi barklandı çoluk çocuk sahibi oldu. Ben yerimde sayıyorum sanki.Önümü göremiyorum. Hayal kuramıyorum bi yere kadar düşünüp hep aklımda "Ya Sonra? " sorusu var.
Şuan ki durumuma da şükürler olsun daha kötü de olabilirdi. Ama neden daha iyi olmuyor. Geç kalıyorum gibi hissediyorum hayata. Daha düğün belli değil işini sağlama al, evlen, düzen oturt çok uzun geliyor zaman.
geç kalmak mı?
işiniz var çok sevmeseniz de.
okulunuz var henüz bitmese de
nişanlınız var henüz evlenmeseniz de

sorun nerede ben anlamadım?
25 yaşındayım ben de. ama 30 dan önce çocuk düşünmüyorum mesela. neden 9 ay yatacak olayım ki yaşım ilerleyince? çevremdeki insanlar 35 ten sonra doğuruyorlar genelde. bana da 20 li yaşlarda bebek sahibi olmak ürkütücü geliyor.

Hayatta hic birşey için geç değil bence.
Yaşınız daha genc, tamam bir sağlık sorununuz var, zaman aleyhinize ama herşey nasip, kısmet.
Geç kalmışlık değil de, bence içinde bulundugunuz anı degerlendirin. Bu saatten sonra, artik ahlanip vahlanmanin bir onemi yok. Geçmişi de kontrol edemiyoruz madem, e o zaman içinde bulundugumuz ani en guzel degerlendirmeye bakalım.
Bir de bu tur konulara fazla takmayin, e biraz da nasip-kısmet.

25 ne ki millet 30 yaşında evleniyor önemli olan mutluluk inanın 20 sinde evlenip çocuğu olmayan bir sürü insan var Allah ol demeden olmuyor zaten o sizin kaderinizde kısmetinizde yoksa.. O yüzden o kadar ince düşünmeyin ne demişler Hayat siz plan yaparken başınıza gelenlerdir :KK14:

bnde aynı şeyleri hissediyorum. 28 yaşına gircem. şu hayatta hiç bir şeyin sahibi değilim. bnm evliliğim bitti. şen dul oldum :) işime güvenmiyorum. her ne kadar bu işte 5. yılın içinde olsam da. çalıştığım şehirde tekeliz. ama bu işi tek başıma yapamam. işimiz kimya ile ilgili. patrounum 70ine merdiven dayadı. ALLAH cc onu başımdan eksik etmesin.

gelecekten korkuyorum, depresyondayım. benim çevremde de herkes evli çocuklu. evlerini arabalarını aldı. kıskanıyor muyum? hayır ama elbetteki imreniyorum. ama napalım yapacak bişi yok. hayat malesef her kese adil davranmıyor.

üzme kendini. sen kendini ne kadar parçalarsan parçala her şey olacağına varıyor. sen elinden geleni yap, nasibini bekle! ( aş içinde, iş içinde, mal mülk içinde, evlat içinde... )

tevekkül etmeyi öğreniyor insan zamanla...

yapacak tek şey elhamdülillah diyebilmeli...

elhamdülillah!

Bu his her insanda zaman zaman oluyor,kendi yakalayamadigi firsatlara baskasinin sahip olmasi bazen umutsuzluga düsüruyor insani,ama ne biliyoruz ki bu firsatlara sahip her kisi cok mutlu,oyle olmuyor iste,belki evl,i cocuklu,isi var ama halen birseylerin eksikligini duyuyor.hayat bu boyle iste..onemli olan gunun kiymetini bilmek,elindekilerin kiymetini bilmek,hem daha yasinda cok genc bu bikmislik neden ki..hersey nasip kismet isi,bebek meseleside oyle..dua et,isin de hayirlisini dile,bebeginde,isinde..

Zaman zaman herkesde oluyor benimde zamanım gelmiş demek. Moralimin bozulması için. 9 ay yatacak olmanın haricinde kalça protezi durumum var. yaş ilerledikçe bu sorun bana daha .ok ağrı yapacak. Evet 25 yaş bir çok şey için daha başlangıç çok erken olabilir. Ne kadar geç olursa o kadar cocugumla oynama onu kucağımda gezdirme ihtimalim azalıyor ağırlık kaldırmak yasak. Fazla ayakta kalmak yasak. Sizde biliyorsunuz nişanlım bu durumu kabul etsede ailesi ister istemez sorun yapacak annesi yapmasa teyzesi dedesi vs. kafaya takıllmıcak bi durum değil yaşamayan bilemez.Ben nedersem diyim zaten olan olacak. 6 yıllık bir ilişkim var keşke şartlar başka türlü olsaydı. Şuan farklı şekilde yaşasaydım.Genede şükürler olsun buna da yaşıcaz görcez neler gelecek başıma.

Zaman zaman herkesde oluyor benimde zamanım gelmiş demek. Moralimin bozulması için. 9 ay yatacak olmanın haricinde kalça protezi durumum var. yaş ilerledikçe bu sorun bana daha .ok ağrı yapacak. Evet 25 yaş bir çok şey için daha başlangıç çok erken olabilir. Ne kadar geç olursa o kadar cocugumla oynama onu kucağımda gezdirme ihtimalim azalıyor ağırlık kaldırmak yasak. Fazla ayakta kalmak yasak. Sizde biliyorsunuz nişanlım bu durumu kabul etsede ailesi ister istemez sorun yapacak annesi yapmasa teyzesi dedesi vs. kafaya takıllmıcak bi durum değil yaşamayan bilemez.Ben nedersem diyim zaten olan olacak. 6 yıllık bir ilişkim var keşke şartlar başka türlü olsaydı. Şuan farklı şekilde yaşasaydım.Genede şükürler olsun buna da yaşıcaz görcez neler gelecek başıma.

gönlünü ferah tut canım! inş hep en iyilerini yaşayıp sen bile şaşırırsın :)

ben 25 yaşındayım evlilik için erken mi diyorum sen geç kaldım diyorsun :))
Herşeyin bir zamanı var hangi zaman senin için HAYIRLIYSA Allah o zamanda nasip eder merak etme

26 yaş sendromu yaşıyorsun, bende de oluyor ara:KK37: sıra geçer takma düğününe odaklan.:KK14::KK51:

Ben sizin zaten yapınız bu yani nasıl desem
yılmaya müsait, zayıf

sen daha ne yaşadında ne gördün ne biliyorsunda hamile zor kaldında 9 ay yatırdın kendini?
hayat böyle geçseydi kpss girmiştin sen
ayrıca daha çok küçüksün

Merhaba arkadaşlar

Gerçekten içim karardı şu yazdıklarınızla. Valla bende 25 yaşındayım 26 olacağım, üniversiteden mezun olalı kaç yıl oldu ama hala kpss derdindeyim. Hiç bir yerde de çalışmıyorum. İngilizcemi geliştiriyorum, iyi bir işim olsun da ne olursa olsun modundayım. Ha üstelik evliyim. Yaşım geçiyor diye biran önce çocuk sahibi olmakta istemiyorum. Benim için önemli olan kendimi iyi hissedip çalışabileceğim bir işe sahip olmak. Önceliklerinizi sıraya koyun ve ona göre pozitif düşünün. Millet evlensin barklansın boşver neden takılıyorsun ki... Evlenmek iş değil ki, hele de güvenli bir iş olmadan. Masraflar, faturalar, ay sonunu getirmeye çabalamalar daha zor, ha evlenince birde hiç olmasa bile kv,kp,elti,görümce vs vs birinden biriyle sorun yaşamalar falan filan... Emin ol bunları yaşamak geç kalmışlıktan daha zor.

Yazdıklarınla hep gelecekte şöyle olacak böyle olacak sen nerden aldın bunların olacagının garantisini ?
Belki çok rahat geçecek güzel geçecek daha yaşamamışsın ki oturup haline şükretmen lazım.Herşei kendi aleyhine çevirmen lazım.
Hiş iş bulamayanlar,düzgün bir insan bulamaynlar, Sürkli hastalıklarla boguşanlar onlar ne yapsın ?
Üstelik öyle bir bahsetmişsin ki sanki yaşın 35-40 gibi herşey bitti gibisinden.

Ben sizin zaten yapınız bu yani nasıl desem
yılmaya müsait, zayıf

sen daha ne yaşadında ne gördün ne biliyorsunda hamile zor kaldında 9 ay yatırdın kendini?
hayat böyle geçseydi kpss girmiştin sen
ayrıca daha çok küçüksün

Yazdıklarınla hep gelecekte şöyle olacak böyle olacak sen nerden aldın bunların olacagının garantisini ?
Belki çok rahat geçecek güzel geçecek daha yaşamamışsın ki oturup haline şükretmen lazım.Herşei kendi aleyhine çevirmen lazım.
Hiş iş bulamayanlar,düzgün bir insan bulamaynlar, Sürkli hastalıklarla boguşanlar onlar ne yapsın ?
Üstelik öyle bir bahsetmişsin ki sanki yaşın 35-40 gibi herşey bitti gibisinden.

Ben doktorumun bana dediğine göre haraket ediyorum. Şuanda bile bir yerden bir yere yürüme mesafesinde büyük sıkıntı çekiyorum. Her akşam fizik tedavi vs. sizde haklsınız herkesin önceliği farklı düşünce tarzı farklı ben ilerde başıma gelecekleri bilerek yaşıyorum.

oo siz geç kalmışsanız ben öleyim :KK45:yaş 29 bırakın nişanı sevgili adayının adayı bile yok..Kuzenler arkadaşlar hepsi evlendi ,hala teyze torunlarınıda birbir evlendiriyorum çok şükür:cool:Geç kalınmışlık hissi sadece çocuktan dolayı zaman zaman geliyor. Onun dışında çokta saplantı halinde değil bende durumlar

Back
X