oyunlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ay kızlar bende söylerdim ama biraz müstescen kaçıyo ama en çok ona gilüyor oğluşum diğeride kuzu kuzu meeeeeee bitepeme haydi gidelim ayşe teyzeme ayşe teyze hasta çorbası tasta medili ipek kendisi böceeeek

orda çınar burda çeşme diyerek 2 parmağınla ayktan başlayıp gıdıya gelinceye kadar tekrarlanır en son gıdıya gıdı gıdı gıdı yapılır bir diğeride bu

bizim favorilerimizde,

1-) bu şarkıyı soylerken ellerini kulağıını saçını hep tutuyorum işaret ederek soyluyourum gülüyor
ellerim tombik tombik kirlenince ne komik
kirli eller sevilmez guzelliği görulmez
saçlarımız bakım ister hele dişler hele dişler
kirlenmesin kulaklar uzamasın tırnıklar
çok koşupta terleme soğuk sulardan içme
sonra hasta olursun koşupta dr bulursun
dr gelir odana tıs tıs yapar popona
ııııı diye ağlama koşupta annene sarılma
2-)yuzüyle oynuyoruz alnından başlayıp yanaklar cene burunda bitiyor.otobus geldi durağa durdu duğmeye bastı bibiiiiiiiiiip (bibip kısmı burunda oluyor)

3-)elini önce kendi yüzüme sürüyorum anne cici sonra onun yuzune suruyourm betul cici bunu bir kaç kez tekrarladıktan sonra ensonunda baba kaka diyorum.betul gülüyor babamız çok kızıyor.bunu babaya çok kızdığım zamanlarda oynuyoruz genelde babaya gönderme yapıyorum.ne kötüyüm ben yaaaaa

Son düzenleme:
Çok güzel olmuş bu topik

Bizde burdaki oyunların çoğunu oynuyoruz.

Aklıma gelen köpek uçmak istemiş var yazayım:

Köpek uçmak istemiş,
birgün kargaya gitmiş.
karga ona anlatmış,
bizimkide inanmış.

tırmanmış koşa koşa,
balkonun kenarına.
açmış ayaklarını,
dikmiş kulaklarını.

Havlayıp birkaç kere "hav...hav... hav..."
atmış kendini yere " güm..güm..güm..."
Köpek ölmüş "vah vah vah"
Karga gülmüş "hah hah haah"

Doğaçlama hareketlerle oynanabilir.

Burdaki sesler çok hoşuna gidiyor.

Aç kapıyı bezirgan başı:

Buda doğaçlama haretketlerle oynanıyor:))

Aç kapıyı bezirgan başııı
bezirgan başıı

Kapı hakkı ne verirsin
Ne dilersin,

bir sıçan,
iki sıçan,
üçüncüde deliğe kaçaaaaaann

bu arada ikisi birden çok hareketlendiği için haliyle ikisinide kucağıma alamadığım için karşılarına geçip hareketlerle
mini mini bir kuş donmuştu
pencereme konmuştu
aldım onu içeriye
cik cik cik cik etsin diye
pır pır ederken canlandı
ellerim bak boş kaldı.. diyoruz..

elerim hareket ediyor onu takip edip gülüyorlar..
bende hareket etmiş oluyorum, onlarda oyalanıyor işde..

ceviz adam ( ilke paşa)

ilke paşa şip şap şap
burnu uzun lü lü lü
kaşı keman gıy gıy gıy
saçı rüzgar uu uu uuu
karnı davul güm güm güm
bize güler hah hah haaaah

hareketlere öykünme yapılır

deniz attı iki taş
bir cam kırdı birde baş
nerde kaldı terbiye
doğru söyle arkadaş
yaramazı tutarlar
merdivenden atarlar
tıngır mıngır giderken
arkasından bakarlar

saklambaç

deniz deniz nerdesin nerdesin
ebe (baba) seni görmesin görmesin
kaç bir köşeye saklan
bak kapkaranlık her yan
sobe sobe sooooobeeee

deniz ebe sen oldun sen oldun
yum gözünü say beş on , say beş on
bir bir heryanı ara bahçeyi evi tara
sobe sobe sobe sooobeeeee

köşe başı (çenesi tutulur)

ahçı dükkanı ( dudaklarına dokunulur)

hor hor çeşmesi ( burnuna dokunulur)

aynacılar( gözler gösterilir)

kemancılar( kaşlar gösterilir)

düz bayır( burundan alna doğru parmakla çıkılır)

çiçekli çayır( saçlar karıştırılır)

Ya kızlar ne güzel yazmışsınız. Biz de hepsini oynuyoruz ama en çok sevdiklerimiz küçük kurbağa ceviz adam, fış fış kayıkçı, otobüs kamyon minibüs. Bunlarda çok gülüyor kızım. Küçük kurbağayı altını açtığımızda oynuyoruz hemen ayaklar ağza uzatılıyor :))

bizde daha küçüz ama oynuyoz ve çok gülüyoa
portakalı soydum
kayıkçı
ellrim tombik
ali babanın çiftliği
araba gelmiş durakta durmuş
ormancıık ormancıkı oynuyoz
şunuda bn uydurdum en çok buna gülüo
kucama oturdum hoplatarak yapıom dizimde
happiri happiri hap hap hap
hoppiri hoppiri hop hop hop
zıppıdı zıppıdı zıp zıp zıp
cubbudu cubbudu cup cu cup
deyip capır cupur öpüyorum kuzumu

Bizde mini mini kuşu söylüyoruz.

Araba geldi durakta durdu düüüüüüt diyoruz.

Avcunun içine tavuk konduruyoruz kuş küçük kalıyorda ondan. Bu tutmuş bu kesmiş bu pişirmiş bu yemiş buda hani bana hani bana siz kendinizemi müslümansınız demiş diyoruz.

Birde benim parmaklarımda isimler sayıyoruz. En uzun olana Elif diyoruz. Önce elif doğmuş sonra emre doğmuş sonra ebru doğmuş sonfa efe doğmuş sonrada ece doğmuuuuuuuuş yapıyoruz. Sanki 5 tane doğurabilecekmişim gibi.

Parmaklarımızı sayıyoruz. Bu baş parmak, bu başparmağın yanındaki parmak. bu baş parmağın yanındakinin yanındaki parmak. Bu baş parmağın yanındakinin yanındakinin yanındaki parmak bu da cüccük parmaaak diyoruz.

Bizde mini mini kuşu söylüyoruz.

Araba geldi durakta durdu düüüüüüt diyoruz.

Avcunun içine tavuk konduruyoruz kuş küçük kalıyorda ondan. Bu tutmuş bu kesmiş bu pişirmiş bu yemiş buda hani bana hani bana siz kendinizemi müslümansınız demiş diyoruz.

Birde benim parmaklarımda isimler sayıyoruz. En uzun olana Elif diyoruz. Önce elif doğmuş sonra emre doğmuş sonra ebru doğmuş sonfa efe doğmuş sonrada ece doğmuuuuuuuuş yapıyoruz. Sanki 5 tane doğurabilecekmişim gibi.

Parmaklarımızı sayıyoruz. Bu baş parmak, bu başparmağın yanındaki parmak. bu baş parmağın yanındakinin yanındaki parmak. Bu baş parmağın yanındakinin yanındakinin yanındaki parmak bu da cüccük parmaaak diyoruz.

bende minicikten beri bu tutumuş yaparım hem kendi parmaklarıma hemde onun parmaklarına çok seviyor 8. aydan itibaren parmaklarını tutup gösteriyor ben söylüyorum bu tutumuş bu kesmiş bu pişirmiş bu yemiş buda hani bana hani bana demiş bana mama yokmu demiş bütün mamaları tuğkanmı yedi demiş kıkırdar duru uydur uydur söyle

fışfış kayıkçı
otobüs kamyon
sonra birde bizim ayaklarıma alır salalrım çok seviyor leylek leylek havada yumurtası tavada gerlmiş bizim salona salonun kapısı kilitli tuğkanın başı bitli diyip elini kafasına sürdüğümde çok hoşuna gidiyor

Back
X