Öz ablam bana öyle dediğinde çok alındım.

ketebet

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2022
44
-19
1
Merhabalar arkadaşlar öncelikle böyle bir platformun varlığı gerçekten kimseye derdini birebir açamayınca ne kadar kıymetli ve bir ihtiyaç oluyor anlatamam.Bana da inşallah değerli fikirlerinizle yardımcı olursunuz inşallah.

Konum öz ablam bana geldi evimi taşıyacaktım taşınacağım evin kaba temizliğine yardım etti eşiyle sağolsun Ve biz beraber onun eşi, benim eşimle o gün baya çalıştık.Yemeği de dışarıda okkalı yedik afiyetleri olsun. Ablamın eli işe yatkın ve hızlı.Kendi yaptığı işlere bakıp bana giden ayak, "siz çalışan kişilerin yanında kilitleniyorsunuz" dedi.
Ben öyle yorgunum ki anlatamam bu söz bana balyoz yemişim gibi geldi.Öyle pişman oldum ki ablamın gelmesini kabul ettiğime anlatamam çok üzüldüm.Bana sanki "biz sizden çok çalıştık siz kilitlenip iş yapmadınız" anlamına geldi..Arkadaşlar bu laf bir öz abla için normal mi ben çok üzüldüm kırıldım siz olsanız aynı laflara incinirmiydiniz acaba?

Bazi insanlar ettigi yardimi burnundan getirir. Bir ablamdan o yüzden artik acil durum olmadiktan sonra yardim istemiyorum, cünkü o da gereksiz laflar söyler öyle durumlarda
Ah demek ki tek ben değilmişim yaralı

Ablanız kötü niyetle bir şey dememiş. Ek olarak onun ve eşinin yaptığını her insan yapmaz, kendi evi gibi temizlemiş kadın anladığım. Bence siz gereksiz yere alınganlık yapmışsınız. Ablanız hızlı iş yaparken sizin yavaş olduğunuzdan bahsetmiş. Ablanız daha fazla iş yaptığı için yorulup sitem etmiş bu kadar. Sonuçta size yardım etme zorunluluğu yok, eşiyle beraber gelmiş üstelik.

Demese daha iyiymiş ama bence abartılacak bir şey yok. Yani öyle balyoz gibi inecek kadar büyük bir laf değil. eğer alıngan bir insansanız kimseden hiçbir konuda yardım almayın derim.
Çok alınganım baş edemiyorum bu huyumdan nefret ediyorum biraz arsız olsam ya yok..bir baş belası bu alınganlık

Ah demek ki tek ben değilmişim yaralı

Bazi insanlari böyle kabul etmek lazim. Bir kere tasinamaya yardim etmeye geldi, hamileyim o sirada ve stresli bir zamanda. Agzi durmuyor. Yok niye sunun var, niye bu böyle dir dir. Sinirimi o kadar bozdu ki sinirden aglayarak evden atmaya calistim, ama annem engelledi. Bence yardim ediliyorsa susulacak, aksi takdirde yardim etmemeli daha iyi.

Merhabalar arkadaşlar öncelikle böyle bir platformun varlığı gerçekten kimseye derdini birebir açamayınca ne kadar kıymetli ve bir ihtiyaç oluyor anlatamam.Bana da inşallah değerli fikirlerinizle yardımcı olursunuz inşallah.

Konum öz ablam bana geldi evimi taşıyacaktım taşınacağım evin kaba temizliğine yardım etti eşiyle sağolsun Ve biz beraber onun eşi, benim eşimle o gün baya çalıştık.Yemeği de dışarıda okkalı yedik afiyetleri olsun. Ablamın eli işe yatkın ve hızlı.Kendi yaptığı işlere bakıp bana giden ayak, "siz çalışan kişilerin yanında kilitleniyorsunuz" dedi.
Ben öyle yorgunum ki anlatamam bu söz bana balyoz yemişim gibi geldi.Öyle pişman oldum ki ablamın gelmesini kabul ettiğime anlatamam çok üzüldüm.Bana sanki "biz sizden çok çalıştık siz kilitlenip iş yapmadınız" anlamına geldi..Arkadaşlar bu laf bir öz abla için normal mi ben çok üzüldüm kırıldım siz olsanız aynı laflara incinirmiydiniz acaba?
Buyutecek bir soz degil, Ben olsam ",senin gibi kimse olamaz ablam, tekrardan ellerine kollarina saglik" der sarilir yolcu ederdim. Kisaca ortada sorun yok

Çok alınganım baş edemiyorum bu huyumdan nefret ediyorum biraz arsız olsam ya yok..bir baş belası bu alınganlık
O zaman çevrenizdekilere sabır dilerim. Alıngan insan en kaçtığım insan tiplerinden biri. Size gelip sabahtan akşama kadar karı koca yardım etmişler. Altı üstü yavaş çalıştığınızı belli eden bir laf etmişler. Balyoz gibi indi vs diye abartmışsınız. Yaptıkları yardıma odaklanın ufak tefek laflara değil

Yani kötü niyetle söylediğini sanmiyorum
İstemezse gelmezdi, hele eşini getiremezdi demekki gönülü yardım etmişler
Siz neden yemek yedirdiğinizi söyleme ihtiyacı hissettiniz mesela?
Yardımının karşılığını vermeye çalıştığını anlatmış doğal olarak. Hep getirtip hem naparsan yap demedim demek istemiş

Ablanız kötü niyetle bir şey dememiş. Ek olarak onun ve eşinin yaptığını her insan yapmaz, kendi evi gibi temizlemiş kadın anladığım. Bence siz gereksiz yere alınganlık yapmışsınız. Ablanız hızlı iş yaparken sizin yavaş olduğunuzdan bahsetmiş. Ablanız daha fazla iş yaptığı için yorulup sitem etmiş bu kadar. Sonuçta size yardım etme zorunluluğu yok, eşiyle beraber gelmiş üstelik.
Bu iyiliğinin farkındayım ama lafı ağır geldi her gün bana yardıma gelecek değildi sonuçta evin yüzde altmış işini yaptık ancak o gün gerisi benim evim tabi bilmiyorum üzüldüm ben de ona gidiyorum ne ihtiyacı olsa erinmem elinden geleni yaparım tek taraflı değil biz aileyiz..ve eşi kendi istedi geldi ben anlamı kabul etmiştim ihtiyaçtan dolayı ..Ama eşi hiç kırması şimdiye dek hiçbir kimseyi de kırmaz herkese koşar bu yüzden eşini bile azarlar ablam.Ben isterim eşim yakınlarıma yardıma gitsin ama asla düşünmez de istemezde..

Artık kimseye bişi denmıyor 😂
Hizmetçi tut dediler bana .tmm tutucam da yabancı kadınları evime nasıl alayım korkuyorum çileyi çektim öyle ..tanıdık olsa alırdım alırım da

Takılmamaya çalışın. Benim ablam da dümdüz söyler her şeyi. Onları öyle kabul etmek lazım. Bu yaşınıza kadar alışamadınız mı? Anneniz sayılır sizin. Aile büyüğünüz sonuçta. Demese güzel olur ama demiş.

İyide ozaman ablasından ne farkı kaldı şimdi?
Çalışan insanı herhalde doyurcak onun evini temizlemiş, benmi doyurcaktım
Ablasına söylemiyor ki konuyu detaylandırmış biz anlayabilelim diye. Yemek gözüne battığı için yazmamış

Back
X