Öz ablam bana öyle dediğinde çok alındım.

Güle güle cnm asla ablamı terkedecek değilim. Yaptığı şeyin yanlışını herkes görsün de işi başa kakanlar özellikle aile içinde vuku bulmasın ümidim idi.O da abla diye bütün ablalar bi savunmaya girdi manasız haksızlığı hak iddia ettiler siz dahil ..niyetimi kurgularıyla iftiraya çevirdiler kırılganlığımı hakaret görmeye her zaman hakediyormuşum gibi lanse ettiler ablamın hatalı davranış ve sözünü de dünyanın en masum zararsız gösterdiler bu işte yaptıklarınız bu nu mu kabulleneceğim de vs.vs. ne çok yazıyorum belki insafa gelirsiniz konu ne ablam ne yemek ne de kırılganlığım! konu, bu laf durumda söylemek laf mı ? idi bravo size çok başarılı bir pravokatörsünüz alkış.Oh ne güzel içimi döküyorum valla kaç günün sıkıntısı geçti gitti ne belalı lafların tamirini yapmakta azimli imişim sağolun ya valla bak .
Yok yok bence sen ablanı terket. Bilseydi hem o kadar yorulup hem yedirdigin iki lokmayı "okkalı yemek yedirdim" diye ardından konuştuğunu o seni terkederdi zaten. Madem yemek konusunu ona değer verdigini gostermek icin belirttin o zaman okut ablana burayi sonuclari da bize yaz olur mu? Kendi kurduğu cümleye bakmıyor da ablası " siz çalışanların yanında kilitleniyorsunuz" demis de onu devlet meselesi haline getiriyor. Haksızsın diyenlere de hakaret ediyor. Oldu canım kimse haksız olduğun halde sırtını sivazlamaz senin yok öyle dünya.
Ablaya sabırlar diliyorum, çok zorsun ve insani yoruyorsun.

belkide siz ablanızın yüreğini çekecek kadar yavaş çalışmışsınızdır o da sizin işiniz görülsün diye ekstra 2-3 katı hızlı yapmak zorunda kalmıştır . biraz daha hızlan çalışanı görünce gevşeme demesi abla kardeş arasında denilebilecek birşey bence. o kadar emek vermiş yapmış sizde bir laf ile tüm emeklerini hiç etmeyin derim . hiç mi birbirinizde hatırınız yok bir lafa hemen bu kadar alınıyorsunuz ,kendisine haklısın valla senden öğrenecek hala birşeylerim var abla deyip geçebilirsiniz gülerek

Jest yaptık işte birazda iyi vakit geçirmek adına
bunu zaten yapmanız gerekti, e bi zahmet insanlar işinizi yapıyor bir yemek vermek zaten boynunuzun borcu olur bu durumda :) aç mı kalsınlar

Vallahi çok kırıcı oluyor ancak çok umursamaz gamsız biri bu lafı kaldırır çok ciddiyim ya bi düşünün sizin yaptığınız emekleri kendi emeklerinin yanında bir hiç sayan bir yakınınız var ve bu hiç yorulmadınız ki hep ben yoruldum ayağı sürer gider..çok ters geliyor bana kardeşinizin emeğine saygı göstermeniz onu mutlu eder siz olmazsanız da onun emeği var evinde niye küçümseyesiniz .Siz bir gün o her gün emek verir evine niye siz arkanıza atmayasınız fazla yaptıklarınızı hem kardeşiniz de istemez mi ki sizin kadar çok iş çıkartabilsin .Bir sinirle onca emeğinizi gerçek anlamda bitirmiş olursunuz onun gözünde aslında ama sizin haberiniz olmaz bile ..Bu riske niye giresiniz??Veya siz çok farklı kardeş ilişkisi yaşıyorsunuz ?Veya kardeşinizi hiç tanımıyorsunuz?Olamaz mı?

Farklı bir ilişki yaşıyoruz.

Vertigom azdı kusura bakmayın yazarken zorlanıyorum. Kız kardeş olmak bence farklı ve harika bir duygu. Ne her laofba alınırım, ne de o bana alınır. Laf söyleyecek ve alınacak sam yardım istemem. Yardim istemediğim kişinin lafına alınmam. Sizde okkalı yemek ısmarlamak yerine yardımcı tutsaydiniz.

Benim elim agirdir, bir isi yaya yaya yapar anca bitiririm. Gorumcemler bana yardima geldiginde kendim soyledim ne kadar hizlisiniz ben yapamiyorum dedim. Ustelik alingan bir insanım. Kendinizi biliyor musunuz? Kadin çoğu seyi ustlenmis ve yorulmus belli ki. Siz niye yedirdiginiz yemegi söyleme geregi hissettiniz? Tabiiki yedireceksiniz. Eve tam gun yardimci kadin alsaniz onada yemek verecektiniz.

Şimdi de yalaşap !!.Ablam annem mutfak temizletirler bana ki en temiz çalışan benim aralarında yavaşımdır ama tertemiz yağ sökerim bırakmam bir köşesinde..bana öyle güvenirler üstünden geçmezler bir daha orayı ben yapmışsa her nere olursa pas geçmez bilinirim ..ne yalaşap!! yine bir iftira daha !
Ne yap biliyor musun Sen kimseye gitme zaten seni bu fikrinle kim ister yardımını düşmana zararsız haberin yok!Biz makarna yeriz yemeğe vakit harcamayalım diye annemin evinde.. Allah rızası için yardıma gideriz biz yemek arayışında bulunmayız bizim de iyi tarafımız bu.
Önce bir sakin ol. Kimse senin kişiliğinle ilgili konuşmadı sen de konuşamazsın. Yalaşap yapmışsın demedim. Ben de hızlı işi sevmem yavaş işi severim demek istedim. Sen ablana da böyle saldırmadın inşallah. Hakikatten aşırı alıngan ve agresifsin.
Bu arada kardeşlerim her zaman yolumu gözler. Çünkü onlara ne dersem diyeyim onların zor zamanlarında onlara cicim yapanlar değil ben varım. Ayağım ameliyatlı, bu halimle yazın memlekette her şeylerine koştum. Sen ablana alınıp kalbini kırarsan asıl sen yalnız kalabilirsin, dikkat et. Çünkü artık kimse kimse için parmağını dahi oynatmıyor. Kaba temizlik duruyomuş daha. Allah bilir ne kadar yoruldu kadın. Onun sitemini duymazdan gelmek, gülüp geçmek zor değil inan.

Şimdi de yalaşap !!.Ablam annem mutfak temizletirler bana ki en temiz çalışan benim aralarında yavaşımdır ama tertemiz yağ sökerim bırakmam bir köşesinde..bana öyle güvenirler üstünden geçmezler bir daha orayı ben yapmışsa her nere olursa pas geçmez bilinirim ..ne yalaşap!! yine bir iftira daha !
Ne yap biliyor musun Sen kimseye gitme zaten seni bu fikrinle kim ister yardımını düşmana zararsız haberin yok!Biz makarna yeriz yemeğe vakit harcamayalım diye annemin evinde.. Allah rızası için yardıma gideriz biz yemek arayışında bulunmayız bizim de iyi tarafımız bu.
Bir de bana göre iyi yapılmış, özenilmiş bir makarna bile dışarıdan yemek ısmarlanmasından iyidir. Artık insanlar emek verilmiş şeylerin değerini unuttular. Siz yemeğe çıkarmayı vurguladığınız için söylüyorum. O hiç önemli değil bence. Gerçi yapamıyorsan dışarıdan dürüm bile söylesen gelip sana o kadar yardım eden insanlar ona bakmazlar.
Ben olsam güzel bir hediye alıp ablama teşekküre giderdim.

Belki de gercekte yavastan aldiniz siz, bir dusunun. Ben de hizli yaptigim isleri, biri yavas yaparsa, kardesim bile olsa sinirleniyorum. Annem teyzeme ev temizlemeye gitmisti ve cok ozverili temizlemisti evini. Geriye kalan 3 kisi 1 odayi anca temizlerken annem tek basina 3 oda temizlemisti. O zaman bile sinirlenmistim. Yani kizmayin ablaniza.

Alınacak ne var bunda ben anlamadım.
Hakaret etmemis birsey dememis ,ben yaptım temizliği siz oturdunuz dememiş. Ne demiş balyoz gibi inecek kadar inanin anlamadım ben.
Kendi öz kardeşiniz bu yani ,yanlış anlayacağınızı,alınacağınızı düşünmemiştir bile.

Sanırım bu sizin yapınizdan kaynaklı. Ablamla tabiri mecazi olarak saç basa gireriz yine de sarılır barışırız çocuk gibi.. :D Siz ne niyetle dediğinizi daha iyi bilirsiniz

Çok alınganım baş edemiyorum bu huyumdan nefret ediyorum biraz arsız olsam ya yok..bir baş belası bu alınganlık
arsız mı???? ne alaka, arsız olmak istiyorsanız arsız olun. ama ona gerek yok, kafanızda kurmayın her duydugunuza ayılıp bayılmayın yeter. ablanız haklı değil laf çarpması iyi olmamış, ama demek çok yorulmuş ve belki de emeğini süistimal ettiğinizi düşünmüş siz yavaş çalışınca.

ayrıca kitleniyorsunuz nasıl bir türkçe, anlamsız geldi bana.

Eee ne var bu lafta? Sizi duyan da ana bacı küfür hakaret girdi sanacak :) ablanizla aranızda bunu diyebileceği kadar samimiyetiniz yok mu?

Sanırım bu sizin yapınizdan kaynaklı. Ablamla tabiri mecazi olarak saç basa gireriz yine de sarılır barışırız çocuk gibi.. :KK70: Siz ne niyetle dediğinizi daha iyi bilirsiniz
Hic unutmam bi keresinde kiz kardeşimle cok feci kavga etmiştik. Bi de öncesinde plan yapmıştık herkes uyuyunca film izleyecektik. Saç baş kavga ettik (normalde o kadar ileri gitmeyiz bi defa öyle oldu) hatta kiz kardesimin basmalı bi asetonu vardı onu suratima sıkmıştı falan 😂 kavgamız bittikten sonra birbirimizle tek kelime konuşmadan oturup filmimizi izlemiştik yani öyle döğüştük diye planı da iptal etmedik😂 normalde hep film hakkında yorum yaparak eleştirerek izleriz o gün hic konusmadan izledik cok zordu benim icin 😂

Back
X