Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sizde bir cimrilik var galibaDaha önce bu konu ile ilgili birşeyler yazmıştım.ablam sürekli benden maddi isteklerde bulunuyor . Bana şunu al bana bunu al gibi. Karı koca memuruz bebeğimiz oldu ücretsiz izindeyim. Ama hala istekleri bitmiyor . Kendisini yüzyüze uyardım ben sen birşey isteme eşim okursa mesajlarını çok yanlış düşünür dedim.ama hala istiyor . Kendileri ev aldı bayağı borçları var 2 çocuk geçim ı sıkıntısı çekiyorlar o yüzden sürekli ailemden ve benden istekte bulunuyor. Ama bugüne kdd ufak tefek yardımların oldu ama artık içimden gelmiyor . Ablam daha önce evlenip ayrıldı 18 yaşında bi evlilik yaptı anlaşmalı boşandı . Boşanınca belli bi meblağ para ve altınları vardı o zaman çocuktum babam da onları ailemizin hesabına yatırmış . Şimdi ablam sürekli siz benim paramı yediniz diyor ailem ev aldı onla ev aldınız verin benim altınlarımı diyor . Ailemin durumu belli ama elinden geldiği kadar destek oluyorlar sürekli bitmek tükenmek bitmeyen isteklerini yapıyorlar . Evlilik hayatımıza çok müdahale ediyor eşimden sürekli telimi gizlemek zorunda kalıyorum sırf yazdığı şeyler yüzünden. Bugüne kadar hayatıma çok müdahale etti hep eleştirdi okudum memur oldum ailene borçlusun bizde borçlusun diye sürekli birşeyler istedi. Şimdi evlendim bu sefer de eşine şunu aldır bunu aldır senin bundan niye yok. Bi akrabamız gezmeye gitse onları çekiştiren Mesajlar . Ablam böyle biri değildi artık onu tanıyamıyorum içi bu kadar fesatlık dolmuş. Yeğenlerime bile yansıyor bu durum çünkü yeğenim bile annesinin tavırları gibi davranıyor . Abla herşey demekti ama öyle değilmiş
Ablamın paralarını zamanında ailem almış elinden şimdi nasıl destek olsam diye konu açacağınıza ablam yiyici sildim onu diye konu açıyorsunuz. Çok ayıp...
Sizde bir cimrilik var galiba
Bi tek ben böyle düşünüyorum sanmıştım. Niye herkes konu sahibine bu kadar yüklendi ben de anlamadım. Çocukken nasıl bi söz hakkı olabilirdi ki. Biz neyi kaçırdık acabayani konu acildigindan beri agzim acik yorumlari okuyorum.
parayi alip cebe indiren konu sahibi degil ki o sucluluk pismanlik yada baska bir mecburiyet hissetsin. abla cok rahatsizsa alinmasindan gitsin alanlardan istesin altinini parasini. o zaman hakli olur. ama babam benden para aldi bende simdi kardesimden alabildigim kadar alirim kafasida hic normal degil. resmen sömürme sögüsleme bu.
birde sunu hep söylerim birileri annemiz babamiz kardesimiz abimiz ablamiz diye bize zarar versede hayatimizda tutmak zorunda degiliz. zarar veren kimse kim, hayatindan cikarmaya herkesin hakki vardir. yok öyle gurpan olam aplama gardasima mecburiyeti....
konu sahibinin sucu ne? o mu almis parayi? o mu yemis ev almis o altinlarla? niye okuyup didinip calistip kazandigi parayi ablasina versin? ablasi ona güvenip mi yapmis iki cocuk, ev borcuna girmis? ha annesinden babasindan altinlarini istemekde sonsuza kadar hakli, ama kardesden zirnik istemeye hakki yok.
Hem konuyu hem de bu yorumu okuyunca bir ah çektim. Maalesef Anne ve babaların, kardeşler arasında bir tarafı haksızlığa uğramış gibi hissettiren hataların cezasını sonunda çocuklar çekiyor. Ama Konusahibi, sanırım ablanız bunu kullanarak sizi istismar etmeye başlamış. Sonuçta aileniz de ona ev almış, burada kim haklı kim haksız mahkemesini yapacak durumda değiliz ama sizin de paraya ihtiyacınız var, siz de çalışıp kendi paranızı kazanıyorsunuz, sizin de bakmakla yükümlü olduğunuz bir ev ve çocuk var. Ablanızsa sizi uğradığını düşündüğü haksızlığı telafi edecek bir araç olarak görüyor. Bu size yansıttığı ihtiyacın bir kısmı somut iken (maddi sıkıntı), görünmeyen ama altta yatan bir kısmı da psikolojik diye düşünüyorum. Siz nereye kadar telafi edebileceksiniz? Haddi para verdiniz yetti mi? yetecek mi? Hayır çok affedersiniz donunuzu verseniz yetmeyecek, o psikoljik yaralanma devam edecek bunun suçunu hep siz yaşayacaksınız ki sizin suçunuz değil.Ablana tabiki haddini bildir, annenin ve babanın fedakar olması gerekiyor bu kardeşler arasındaki yapılan fedakarlıklar çok yanlış görüyorum, genelde de geri dönüşüm alınmıyor kim doğurduysa o fedakarlık yapacak, çocuklar anne ve babanın rolünü almayacak
Ailesinin yaptığı şey, onun da yaşamını etkiliyor.konu sahibinin sucu ne? o mu almis parayi? o mu yemis ev almis o altinlarla? niye okuyup didinip calistip kazandigi parayi ablasina versin? ablasi ona güvenip mi yapmis iki cocuk, ev borcuna girmis? ha annesinden babasindan altinlarini istemekde sonsuza kadar hakli, ama kardesden zirnik istemeye hakki yok.
Tamam iyi hoş da ondan istiyosa muhtaç demektir oda kendi ağzıyla ufak tefek yardım ettim dedi elini öyle çok uzatmamış zaten kadına ana babasıyla uğraşsın istiyo kendinden uzak dursun istiyokonu sahibinin sucu ne? o mu almis parayi? o mu yemis ev almis o altinlarla? niye okuyup didinip calistip kazandigi parayi ablasina versin? ablasi ona güvenip mi yapmis iki cocuk, ev borcuna girmis? ha annesinden babasindan altinlarini istemekde sonsuza kadar hakli, ama kardesden zirnik istemeye hakki yok.
Ailesinin yaptığı şey, onun da yaşamını etkiliyor.
Belki okuyamayacaktı evi olmasaydı sonuçta kira ne kadar ağır biliyoruz, belki sınav kazanmasına bile yardımcı bir destek alamayacaktı, hala durumları kötüymüş hepten kötü olacaktı.
Bunlar hep ihtimaller.
Sonuçta bir haksızlık var, konu sahibinin izni olmasa bile yaşanmış böyle bir şey.
Ailesine bu konuda doğruyu gösterip, vicdanen de olsa borçlu hissetmek zorunda.
Bunu manevi açıdan da yapabilir mesela, zaten psikolojisi çok normal olmayan bir kadını ‘benden bir şeyler istiyor’ diye silmek yerine, güzelce olan biteni anlatıp, keşke imkanım olsaya bağlayarak bitirebilir konuşmalarını.
Ve yardım alması için teşvik edebilir.
Bunu borçlu, kimse kusura bakmasın!
Tamam iyi hoş da ondan istiyosa muhtaç demektir oda kendi ağzıyla ufak tefek yardım ettim dedi elini öyle çok uzatmamış zaten kadına ana babasıyla uğraşsın istiyo kendinden uzak dursun istiyo
Ev miras kaldığında konu sahibi pekala almayacak mı payını?konu sahibinin sucu ne? o mu almis parayi? o mu yemis ev almis o altinlarla? niye okuyup didinip calistip kazandigi parayi ablasina versin? ablasi ona güvenip mi yapmis iki cocuk, ev borcuna girmis? ha annesinden babasindan altinlarini istemekde sonsuza kadar hakli, ama kardesden zirnik istemeye hakki yok.
iste ev hangi parayla alindi onuda tam olarak yazmamis ki konu sahibi. ablam öyle diyor demis. gercekden ablanin parasi altiniyla alindiysa ablayada eksiksiz verilmeli hakki. o konuda bende hepiniz gibi düsünüyorum, ama su anda konu sahibinin hic bir mecburiyeti yok.Ev miras kaldığında konu sahibi pekala almayacak mı payını?
Eğer konu sahibi "yok o ev ablamın altınıyla alındı, benim payımı ona göre hesaplarız" diyorsa amenna.
18 yaşında ayrılık yapmış altınlarına paralarına el koyulup ev alınmış. O zaman sesini çıkaramadı tabi şimdi istiyor haklı. Sizden ufak tefek şeyler istediği zaman nasıl bozuluyorsunuz o kadının altınları gitmiş böyle bakın. Aileniz vefat ettiğinde Aldıkları evde size de pay düşüyor ama o altınlarla alınmış.
Ayrıca 4 kardeşten en küçüğüm (aramızda epey yaş var) benden büyük olan ablam evlendiğinde ailem ablalarım maddi ve manevi destek oldu çocuklarına resmen akıttılar yeri geldi annem bana değil onlara aldı arada hala devam eder. Çocuklarına öyle doğum günlerinde hediyeler alınırdı. Ben evlendim 3 sene önce hiçbir maddi destekleri yok daha çok benden bekleniyor (maddi olarak da şuna acayip sıkıntıdayız) istemeye başladım ima ettim bana bir şey almadınız diye hepsi bir ağızdan kime ne aldık sana alıcaz dediler. Çocugumun doğum gününde 1 iğne alınmadı. Tabi ablamın çocuguna alındı. Bu bile benim canımı sıkıyor ayrımcılık var diye. Bir de ablamızın penceresinden bakın.