- 19 Ekim 2019
- 156
- 254
- 53
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Pardonda ben ne aldım neyi iade edeyim anne babanın yaptığı şeyi neden çocuklar çekmek zorunda
Cok dogru bi de ev sadece ablanin uzerine olsa yine anlarim da burda ciddi bi sorun var.Abla aileden her ay kira istese yeridir.Anne babanız vefat ettiginde ablanizin altinlari ve paralariyla alinan evden hakkiniza duseni alacak misiniz yoksa ,
Al ablacim,benim payim da senin hakkin,
Anne babam bir cahillik yapti,senin altinlarini parani kullanip ev aldilar ,o zaman kucuktum engel olamadim ama onlarin hatasini ben cekmek zorunda degilim mi diyeceksiniz?
Siz bosansaniz ve sizin takilarinizla aileniz ev alsa daha sonra da kucuk kardesiniz memur olup atanmis evlrnmis olsa burda en cok zarari kim gormus olabilir bi dusunun.O zaman bi zahmet siz de o evin yari parasini evlat olarak ailenize verin de ablanizin hakki yenmesin.Ya da ailenizi ikna edin de ablanizin hakkini geri versinPardonda ben ne aldım neyi iade edeyim anne babanın yaptığı şeyi neden çocuklar çekmek zorunda
Ben mi aldım o altınlarda dünya turu mu yaptım ne yaptım neyi vereyim evden hakkımı istemiyorum zaten .yani ben neden ablama borçluyum ya da annem babam altınları aldı diye bu yükün altına neden ben itiliyorum annemin babamın yaptığını ben neden çekiyorum. ?Ablanızdan alınan şeyleri önce iade edin sonra iletişiminizi kesiyorsanız kesin. Böyle yapmasına ve davranmasına sebep hakkinin yenilmiş olması çünkü.
Neden ben yarı parasını veriyorum benim suçum ne çocuktum diyorum memur oldum kendi çabamla be yaptım ki ben ablamın altınları ile özel üniversiteye falan gitmedim o zaman babam ablamın yaşı küçük diye onun üzerine yapmamış evet hata kabul ediyorum ben zaten evden de hak istemiyorum ama ben neden sürekli para isteniyor benden bi ömür bu borcu ben. Mi ödeyeceğimSiz bosansaniz ve sizin takilarinizla aileniz ev alsa daha sonra da kucuk kardesiniz memur olup atanmis evlrnmis olsa burda en cok zarari kim gormus olabilir bi dusunun.O zaman bi zahmet siz de o evin yari parasini evlat olarak ailenize verin de ablanizin hakki yenmesin.Ya da ailenizi ikna edin de ablanizin hakkini geri versin
Çocuktum diyorum ama sanki ablamın altınları ile dünya turu yapmışım gibi . Bir de şu durum var ki ablam benden parayı sömürür gibi istiyor evime ne alsam bana da almak zorundasın . Düğün zamanı saçına takacak aksesuarı dahil eşime aldırttıAblasının altınları ailesi tarafından alınmış diye konu sahibine yüklenenleri anlamadım gerçekten. Konu sahibi küçükmüş, bu konu hakkında nasıl bir iradesi olabilir ki? Anne baba aldı aile giderlerine, konu sahibine harcadı diye ablanın konu sahibini sürekli kendine gebe bırakmasını nasıl hakkaniyetli görüyorsunuz? İşin bir de evliliğe karışma boyutu var, o da altınları alındı diye hak mı peki? Ablasına ne eşinin ne aldığından almadığından?
Arkadaş, altın deyince yüzüklerin efendisindeki golluma dönüşen insanları anlamıyorum. Ziynet kadınındır evet, vermeseymiş o zaman ailesine? Tevazu evvelde alınan altınların hesabını mezara taşımanın ne anlamı var? Belki konu sahibi ve ailesi ablanın Ziynet’inden çok harcadılar ona? Belki aile o zaman o paraya muhtaçtı? Bu nasıl ablalık, bu nasıl evlatlık?
Ben konu sahibini haklı buldum.
Ailenize bu yaptığının çok yanlış olduğunu söylediniz mi?Neden ben yarı parasını veriyorum benim suçum ne çocuktum diyorum memur oldum kendi çabamla be yaptım ki ben ablamın altınları ile özel üniversiteye falan gitmedim o zaman babam ablamın yaşı küçük diye onun üzerine yapmamış evet hata kabul ediyorum ben zaten evden de hak istemiyorum ama ben neden sürekli para isteniyor benden bi ömür bu borcu ben. Mi ödeyeceğim
Ailem çok ısrar etti oku diye ama okumak istemedi evlenmek istedi18 yasinda evlenecegine o da okuyup memur olsaydi
Ailenizle konuşun.Ablam kendi okumak istemedi yani ablama defalarca oku dedi babam istemedi . Yani ben memur oldu isem bu ablamın sayesinde değil kendi ders çalışmam sayesinde . Yani ailem beni memur yapıp ablamı dışlamış mı oluyor . Ben kendim mücadele ettim ailem hatta şansını zorlama bi işe gir çalış dedi sınavı iki üç kere girişimde kazanamadım . Ben kendim kafama koydum memur olmayı . Yani noldu evin küçük kuzu memur olunca bu ablamın halkını yedğim demek mi oluyor
kendin okuyup memur olunca küçük yaşta evlenemeyince babamın göz bebeği mi oldum .Ailenizle konuşun.
Evi ablanızın üzerine yaptırtmalarını söyleyin.
Birlikte tapuya gidip yaptırtın.
Sonra da benden bir şey isteme artık abla diyin.
Siz babanızın gözbebeği olmuşsunuz ama ablanız olamamış.
Bari ev üzerine olsun da bu hak hukuk mevzusu kapansın.
Kendiniz yazmışsınız babasının gözbebeği diye.kendin okuyup memur olunca küçük yaşta evlenemeyince babamın göz bebeği mi oldum .
Tamam iste kendiniz yazmissiniz ailemin durumu ortada diye o zaman bi zahmet siz de katkida bulunun ya da tapuya gidin gercekten gidin ama hakkinizdan feragat edin ve sonra ablaya kusersiniz.Ben mi aldım o altınlarda dünya turu mu yaptım ne yaptım neyi vereyim evden hakkımı istemiyorum zaten .yani ben neden ablama borçluyum ya da annem babam altınları aldı diye bu yükün altına neden ben itiliyorum annemin babamın yaptığını ben neden çekiyorum. ?
Cok dogru konu sahibinin yanlis baktigi nokta bu zaten.Ne yani ayni sey onun basina gelse ablasi gibi istemeyecekmiydiAnne baba sadece onun anne babası mi? Madem ablanizin parasiyla anne babanıza ev alinmiş, bu yükü sadece ablaniza yukleyemezsiniz. O zaman çocukmussunuz ama şimdi çalışıyorsunuz. En azından ablanızdan alan parayı kardeşler arasında paylaşıp ablaniza ödeyebilirsiniz. Kardeslerden biri anne babanin yükünü çeksin diğerleri "aman bana dokunmayın" modunda yaşasın. Adil mi bu?
Neden katkıda bulunayım ben borçlu değilim kimseyeTamam iste kendiniz yazmissiniz ailemin durumu ortada diye o zaman bi zahmet siz de katkida bulunun ya da tapuya gidin gercekten gidin ama hakkinizdan feragat edin ve sonra ablaya kusersiniz.
İstemesin diyen yok istesin ama konunun muhatabı ben değilimCok dogru konu sahibinin yanlis baktigi nokta bu zaten.Ne yani ayni sey onun basina gelse ablasi gibi istemeyecekmiydi
Hanımefendi şu yorumlardan size çıkan 2 sonuç var.Tamam anladık okudunuz tek başınıza memur oldunuz.Ablanız da keşke okusaymış ama okumamış evlenerek hata etmiş.Altınlarıyla ev alınmış bu sayede kira vs ödenmemiş aileye katkı sağlanmış.Kira ödeyenler çok iyi bilir nasıl bir katkıdır bu.Peki nedir bu 2 sonuç ve çözüm yolu:İstemesin diyen yok istesin ama konunun muhatabı ben değilim
Bu yoruma cevap yazmıyor konu sahibi.Tamam iste kendiniz yazmissiniz ailemin durumu ortada diye o zaman bi zahmet siz de katkida bulunun ya da tapuya gidin gercekten gidin ama hakkinizdan feragat edin ve sonra ablaya kusersiniz.
Yazacagi bir cevap yokki cunku o evden feragat etmeyecek asla bunu tahmin etmek zor degil.Hatta bir yorumda babasinin ablasi icin arabasini sattigini yazmis ve babasinin ayri birikimi oldugunu onu ustune altinlari ekleyip hatta yetmemis kredi cektiler diye yazmis.Bu su demek o ev sadece ablamin parasiyla alinmadi...Konunun muhatabi degilim deyip siyriliyor o zaman gidersin tapudaki hakkindan vazgecersin ablana da kurus koklatmazsin.Bu yoruma cevap yazmıyor konu sahibi.
Bende yazdım hatta konuya iki yorum yaptım.
Maalesef evden kimse feragat etmez.
Ama şunu biliyorum o para ablasinin mehir parası ve o para kesinlikle ablasının.
Ve dinen vebali o kadar büyük ki.
Sanmasınlar o paranın hayrı görülecek misli misli çıkar insandan.
Ev kesinlikle ablasına verilmeli.
Ben ablasının yerinde olsa o evi öyle bi alırım ki.
Şimdi bana ne, beni o mu okuttu, o mu memur yaptı, ailem aldı ben mi aldım diyor ya ama iş mirasa gelsin koşa koşa giderler. Hakları olmayan parayı almak için...