Öz ablamı hayatımdan sildim....

Yazacagi bir cevap yokki cunku o evden feragat etmeyecek asla bunu tahmin etmek zor degil.Hatta bir yorumda babasinin ablasi icin arabasini sattigini yazmis ve babasinin ayri birikimi oldugunu onu ustune altinlari ekleyip hatta yetmemis kredi cektiler diye yazmis.Bu su demek o ev sadece ablamin parasiyla alinmadi...Konunun muhatabi degilim deyip siyriliyor o zaman gidersin tapudaki hakkindan vazgecersin ablana da kurus koklatmazsin.
Aynen. Ben iki yorum yazdım ikisine verilmesi gerektiği ile ilgili

Ben bu miras işlerini çok iyi bilirim.
Kimse feragat etmez.

Ama o anne baba ya ben kızarım.
Kızlarının mehir parasını nasıl kullanırlar.
Ve evlendiğinde 18 yaşındaymış o aile mehiri boşuna vermemiş.
Vebalini bilen aile verir o mehiri kuruşuna kadar.

Benim bı tanıdık evlendi. Eşi iki ay sonra öldürüldü. Düğünün de altın kemer felan baya baya iyi takı takıldı.
Aile altınları kıza verdiği gibi bundan 11 sene evvelde kıza ayrıca 50 bin TL verdiler.

Bu vebal çok büyük vebal onu bilir onu söylerim kuranı Kerim'de yeri var. Kıza o mehiri Allah ailesi kullansın diye verdirmiyor.

O para alınsın bakın görün Allah nasıl nasip etmeyecek yemeyi.
Madem ablanın bu tavrından şikayetçisin ara ananı babanı, ablamın hakkı neyse verin yada evi üzerine yapın demek bu kadar mı zor.
Ama kk ya konu açılabiliyor. Ev için kimse konuşmuyor.

Yazacagi bir cevap yokki cunku o evden feragat etmeyecek asla bunu tahmin etmek zor degil.Hatta bir yorumda babasinin ablasi icin arabasini sattigini yazmis ve babasinin ayri birikimi oldugunu onu ustune altinlari ekleyip hatta yetmemis kredi cektiler diye yazmis.Bu su demek o ev sadece ablamin parasiyla alinmadi...Konunun muhatabi degilim deyip siyriliyor o zaman gidersin tapudaki hakkindan vazgecersin ablana da kurus koklatmazsin.
Cevap yazdım Feragat ettim istemiyorum diye ev babamı aradım .

Ailenizle birlikte kadıncağızın altınlarını verin.
Sonra siliyor musunuz, napıyorsanız yapın.
Ama önce aranızdaki hesabı kapatın.

Cevap yazdım Feragat ettim istemiyorum diye ev babamı aradım .
Aramakla olmaz tapuya gidip babanızın evi ölene kadar anne baba olarak isimleri yazılacak biz oturucaz satışı olmayacak öldükten sonra ev ablanızın olacak diye tapuyu yapması gerekiyor.
Arama hiç bir şey ifade etmez.
Anne ve babanızın yaptığı çok çok ayıp hiç bir anne babaya yakışmayacak bir yaklasim değil.
Mehir altınını ablanız dışında kimse kullanamaz.
Altınlar verildiğinde ablanızın üzerine kasa yapılması gerekiyordu neden yapılmadı.
Ayrıca altın ne kadar degerlerdi kaç sene önceden verilen altın bugün ki değeri üzerinden herşeyin hesaplanması gerekiyor.

Daha önce bu konu ile ilgili birşeyler yazmıştım.ablam sürekli benden maddi isteklerde bulunuyor . Bana şunu al bana bunu al gibi. Karı koca memuruz bebeğimiz oldu ücretsiz izindeyim. Ama hala istekleri bitmiyor . Kendisini yüzyüze uyardım ben sen birşey isteme eşim okursa mesajlarını çok yanlış düşünür dedim.ama hala istiyor . Kendileri ev aldı bayağı borçları var 2 çocuk geçim ı sıkıntısı çekiyorlar o yüzden sürekli ailemden ve benden istekte bulunuyor. Ama bugüne kdd ufak tefek yardımların oldu ama artık içimden gelmiyor . Ablam daha önce evlenip ayrıldı 18 yaşında bi evlilik yaptı anlaşmalı boşandı . Boşanınca belli bi meblağ para ve altınları vardı o zaman çocuktum babam da onları ailemizin hesabına yatırmış . Şimdi ablam sürekli siz benim paramı yediniz diyor ailem ev aldı onla ev aldınız verin benim altınlarımı diyor . Ailemin durumu belli ama elinden geldiği kadar destek oluyorlar sürekli bitmek tükenmek bitmeyen isteklerini yapıyorlar . Evlilik hayatımıza çok müdahale ediyor eşimden sürekli telimi gizlemek zorunda kalıyorum sırf yazdığı şeyler yüzünden. Bugüne kadar hayatıma çok müdahale etti hep eleştirdi okudum memur oldum ailene borçlusun bizde borçlusun diye sürekli birşeyler istedi. Şimdi evlendim bu sefer de eşine şunu aldır bunu aldır senin bundan niye yok. Bi akrabamız gezmeye gitse onları çekiştiren Mesajlar . Ablam böyle biri değildi artık onu tanıyamıyorum içi bu kadar fesatlık dolmuş. Yeğenlerime bile yansıyor bu durum çünkü yeğenim bile annesinin tavırları gibi davranıyor . Abla herşey demekti ama öyle değilmiş
Şimdi ablanız bir konuda haklı bir konuda haksız.
Eğer siz küçükseniz altınlarının alınması olayında o zaman suçunuz yoktu. 10 yaşında çocuğun ne irade-ı ehliyeti olabilir ki?
Ama ablanız altın konusunda haklı. Eğer onun altınları ile alındı ise ev onun hakkı.
Fakat soyle bir durum var. Eğer anne baba ölürse tapuda 2 mirasçı olacak. Yani sizde o evin yüzde elli mirasçısı olacaksınız. Bunu sindiremiyor ki bence haklı.
O zaman ben olsam anne babamı ikna edip o evi ablamın üstüne yaptırırdım. Ileride de miras durumu olmazdı. Kafam rahat olurdu.
Diğer her şeyi isteme konusuna gelince de : Abla sıkıştık şu an durumum buna el veriyor deyin. Kabul ederse eder etmezse bir daha bir şey almazsınız.
Ama o evi ablanıza tapuda verin. O evin yarı hissesi size kalsa da hayrını görmezsiniz. Tahminen ileride ablanız helal etmeyecektir çünkü. Zaten tek olsaydı bu sorun olmazdı. Ileride 2 mirasçı olacağını bildiği için hakkını istiyor
Haklı da.
Burada da 18 yaşında evlenmeyip okusaydı memur olsaydı diyenlere de pes diyorum. Bu nasıl mantık? Burada olay evlendiği yaş değil ablanın hakkının gasp edilmesi. O evi ablanın üstüne alsalardı abla bunları yapmazdı. Ölene kadar oturun derdi muhtemelen.

18 yaşında evlenmeseydi diyenlere de bir tavsiye siz ileride böyle bir şey olursa hakkınızı istemeyin. Nasıl olsa okuyup mal mülk yapmışsınızdır. İhtiyacınız yoktur.:KK59:

Aynen. Ben iki yorum yazdım ikisine verilmesi gerektiği ile ilgili

Ben bu miras işlerini çok iyi bilirim.
Kimse feragat etmez.

Ama o anne baba ya ben kızarım.
Kızlarının mehir parasını nasıl kullanırlar.
Ve evlendiğinde 18 yaşındaymış o aile mehiri boşuna vermemiş.
Vebalini bilen aile verir o mehiri kuruşuna kadar.

Benim bı tanıdık evlendi. Eşi iki ay sonra öldürüldü. Düğünün de altın kemer felan baya baya iyi takı takıldı.
Aile altınları kıza verdiği gibi bundan 11 sene evvelde kıza ayrıca 50 bin TL verdiler.

Bu vebal çok büyük vebal onu bilir onu söylerim kuranı Kerim'de yeri var. Kıza o mehiri Allah ailesi kullansın diye verdirmiyor.

O para alınsın bakın görün Allah nasıl nasip etmeyecek yemeyi.
Madem ablanın bu tavrından şikayetçisin ara ananı babanı, ablamın hakkı neyse verin yada evi üzerine yapın demek bu kadar mı zor.
Ama kk ya konu açılabiliyor. Ev için kimse konuşmuyor.
Mükemmel yorum..
Ileride de tahminen 20 30 yıl sonra konu sahibi anne va baba ölünce:
" Ama bende kızlarıyım o evde benimde hakkım var." der. Halbuki miras hakkı ablanın altınları ile yapılmışsa bence vicdanen yok.
Ne olurdu abla adına bir yatırım yapılsaydı altınlarla ev arsa vb alinsaydi abla üstüne..

Benim annem olsa altının bakır sapına bile tenezzül etmez benim adıma yatırım yaptırır veya adıma hesap açtırırdı. Üzüldüm ablaya..

Neden evdeki hakkınızdan vazgeçiyosunuz algılayamıyorum.İleride miras paylaşılacağı zaman evi satılığa çıkartırsınız ablanızın altınları hesaplanır evin değerinden düşülür daha sonra kalan para kardeşler arasında pay edilir.Biraz mantıklı olun buradaki arkadaşların yorumuna bakıp mirastan vazgeçmeyin.Ancak durmunuz iyidir o evin parasına ihtiyacınız yoktur hakkınızı ablanıza verebilirsiniz ona bir şey diyemem

Mükemmel yorum..
Ileride de tahminen 20 30 yıl sonra konu sahibi anne va baba ölünce:
" Ama bende kızlarıyım o evde benimde hakkım var." der. Halbuki miras hakkı ablanın altınları ile yapılmışsa bence vicdanen yok.
Ne olurdu abla adına bir yatırım yapılsaydı altınlarla ev arsa vb alinsaydi abla üstüne..

Benim annem olsa altının bakır sapına bile tenezzül etmez benim adıma yatırım yaptırır veya adıma hesap açtırırdı. Üzüldüm ablaya..
Aynen aynen.
Babaya bak anaya bak.
Hadi Baba altinlari aldı anneleri de eşine sen ne yapıyorsun dememiş...
Ben bu tarz aileleri evlatlarının üzerine yük olarak geldiğine inanıyorum.
Nasıl insan kızının Allah katında madur olmaması için verilen altınlarla kendine ev alır ve üzerine yapar güzel güzel oturur.
Konu sahibi de alınan evde kira verilmeden güllük gülüstanlık yaşamadımı, evleri kira olsaydı üniversitesiyi nasıl zorlanarak okurdu maddi olarak.
Benim hiç bı sorumluluğum yok diyerek işin içinden çıkamaz.
Habi birde olaya sadece ablayı şikayet olarak bakılıyor. Tamam ben ablaya sürekli bişey istediği için aaa çok haklı demiyorum ama kadın içinden ne kinleniyordur. Ve sonuna kadar. Birde insanın hakkı yenilince deliriyor tabi bu seferde aaaa ne fesat ne haset ne beter insan oluyor.
E o zaman verin hakkını.
Herkesin kaderi aynı değil ki yok okumadı istemedi ben okudum ben ettim. Kader denen bı gerçek var ister inanır ister inanmaz. Ama kadere yenuk düşüp kazanılan altınlarla alınan eve kimsenin adalet terazisi ses çıkarmıyor. Şu akıl tutulmasına bakın.

• Beğen
Reactions: 000
Daha önce bu konu ile ilgili birşeyler yazmıştım.ablam sürekli benden maddi isteklerde bulunuyor . Bana şunu al bana bunu al gibi. Karı koca memuruz bebeğimiz oldu ücretsiz izindeyim. Ama hala istekleri bitmiyor . Kendisini yüzyüze uyardım ben sen birşey isteme eşim okursa mesajlarını çok yanlış düşünür dedim.ama hala istiyor . Kendileri ev aldı bayağı borçları var 2 çocuk geçim ı sıkıntısı çekiyorlar o yüzden sürekli ailemden ve benden istekte bulunuyor. Ama bugüne kdd ufak tefek yardımların oldu ama artık içimden gelmiyor . Ablam daha önce evlenip ayrıldı 18 yaşında bi evlilik yaptı anlaşmalı boşandı . Boşanınca belli bi meblağ para ve altınları vardı o zaman çocuktum babam da onları ailemizin hesabına yatırmış . Şimdi ablam sürekli siz benim paramı yediniz diyor ailem ev aldı onla ev aldınız verin benim altınlarımı diyor . Ailemin durumu belli ama elinden geldiği kadar destek oluyorlar sürekli bitmek tükenmek bitmeyen isteklerini yapıyorlar . Evlilik hayatımıza çok müdahale ediyor eşimden sürekli telimi gizlemek zorunda kalıyorum sırf yazdığı şeyler yüzünden. Bugüne kadar hayatıma çok müdahale etti hep eleştirdi okudum memur oldum ailene borçlusun bizde borçlusun diye sürekli birşeyler istedi. Şimdi evlendim bu sefer de eşine şunu aldır bunu aldır senin bundan niye yok. Bi akrabamız gezmeye gitse onları çekiştiren Mesajlar . Ablam böyle biri değildi artık onu tanıyamıyorum içi bu kadar fesatlık dolmuş. Yeğenlerime bile yansıyor bu durum çünkü yeğenim bile annesinin tavırları gibi davranıyor . Abla herşey demekti ama öyle değilmiş
Aileniz ne kadar altınıni adıyla ablanın versin bence canım.

• Beğen
Reactions: 000
Aynen aynen.
Babaya bak anaya bak.
Hadi Baba altinlari aldı anneleri de eşine sen ne yapıyorsun dememiş...
Ben bu tarz aileleri evlatlarının üzerine yük olarak geldiğine inanıyorum.
Nasıl insan kızının Allah katında madur olmaması için verilen altınlarla kendine ev alır ve üzerine yapar güzel güzel oturur.
Konu sahibi de alınan evde kira verilmeden güllük gülüstanlık yaşamadımı, evleri kira olsaydı üniversitesiyi nasıl zorlanarak okurdu maddi olarak.
Benim hiç bı sorumluluğum yok diyerek işin içinden çıkamaz.
Habi birde olaya sadece ablayı şikayet olarak bakılıyor. Tamam ben ablaya sürekli bişey istediği için aaa çok haklı demiyorum ama kadın içinden ne kinleniyordur. Ve sonuna kadar. Birde insanın hakkı yenilince deliriyor tabi bu seferde aaaa ne fesat ne haset ne beter insan oluyor.
E o zaman verin hakkını.
Herkesin kaderi aynı değil ki yok okumadı istemedi ben okudum ben ettim. Kader denen bı gerçek var ister inanır ister inanmaz. Ama kadere yenuk düşüp kazanılan altınlarla alınan eve kimsenin adalet terazisi ses çıkarmıyor. Şu akıl tutulmasına bakın.
Eğer abla üstüne ev olsaydı abla çok oturmalarına birşey demezdi bence. Ama ev baba üstüne olunca tek çocuk değilsen iş değişir.
Bu ailelerde elde yok avuçta yok ama hala 2 3 çocuk yapılıyor. Bir de üstüne çocuklar mağdur ediliyor.
Ben konu sahibini iyi niyetli gördüm. Ama bence ailesi yalan söylüyor. O evi ablasının altınları ile aldılar. Kadın hakkını istemesin diye biz para koyduk diyebilirler. Hatirlarsiniz eskiden 10 bin 15 bin tlye bile evler vardı.

Okusaymış da 18 yaşında evlenmeseymiş diyenlere bende pes dedim. Tamam kadınlar okusun meslek sahibi olsun da bu altın konusuyla okumanın ne ilişkisi var ki? ısterse profesör olsun hakkın yenmiş ise yenmiştir. Ben konu sahibinin ablasının hakkı verilsin diye ön ayak olunması taraftarıyım.

Eğer abla üstüne ev olsaydı abla çok oturmalarına birşey demezdi bence. Ama ev baba üstüne olunca tek çocuk değilsen iş değişir.
Bu ailelerde elde yok avuçta yok ama hala 2 3 çocuk yapılıyor. Bir de üstüne çocuklar mağdur ediliyor.
Ben konu sahibini iyi niyetli gördüm. Ama bence ailesi yalan söylüyor. O evi ablasının altınları ile aldılar. Kadın hakkını istemesin diye biz para koyduk diyebilirler. Hatirlarsiniz eskiden 10 bin 15 bin tlye bile evler vardı.

Okusaymış da 18 yaşında evlenmeseymiş diyenlere bende pes dedim. Tamam kadınlar okusun meslek sahibi olsun da bu altın konusuyla okumanın ne ilişkisi var ki? ısterse profesör olsun hakkın yenmiş ise yenmiştir. Ben konu sahibinin ablasının hakkı verilsin diye ön ayak olunması taraftarıyım.
Aynen biz böyle yazıyoruz ama konu sahibi için değil fakat ailesine ön ayak olmalı.
O ev ablaya verilmeli.
Mehir Kadına madur olmasın diye veriliyor.
Babası ev alsın otursun diye değil.
Belki konu sahibi bize kiziyor ama Allah ne için bu konuyu açtırdı ve ona neyi vesile ediyor bilemez.
Evi ablasının üzerine yaptırır Allah ondan sonra konu sahibine ummadık kapılar açar. Çünkü bu vebalden kurtulacak.
Anne babanın yaptığı hatalar kardeşlerin arasını açıyor. Bu hep böyle olmuştur.
İyi niyet adalet her zaman kazanır.
Yoksa konu sahibi ablasına istediğini alsın para göndersin demiyoruz.

ev ablaya verilmeli denmesi de cok dogru degil. mehir ne kadar verilmis olabilir ki eski es? bundan 15 sene önce olsa bile bi ev alacak kadar degildir eminim.

ablaya hakki verilmeli orasi tartisilmaz, ama annenin babanin vermesi gerekir. kardesin degil. zamaninda atiyorum 100 gr altin verildiyse 100 gr altin iade edilmeli ablaya. ne fazla ne eksik.

ablanizin altinlari ne kadardi bilginiz yok sanirim,
ama gec de olsa o altinlarin sahibine verilmesi konusunda siz de calismalisiniz.
Tamam siz kuccukken alinan karar konusunda sizi suclamak dogru olmaz, ama su yasinizda ablanizin haklarini almasini saglamalisiniz.
ailenizin geri odeyecek gucu yoksa da evin tapusunu onun uzerine gecirebilirler.

bir de ana-baba-cocuk arasinda bile olsa bu tarz mal alis-verislerinde seffaflik korunmasi gerekir,
kim kime ne kadar verdi bilinmesi yazilmasi gerekirdi,
su an herkesin ici daha rahat lurdu.
Belki siz haklisiniz, belki babaniz aldigindan fazlasini ablaniz icin harcamistir, olabilir,
ama yine de ablaniz hakli, eger ki seffaf bir alisveris olmadi ise, zira burada ablaniza istemeseydi vermeseydi demek dogru degil,
o yasinda bosanmanin da getirdigi psikoloji ile tam dogru karar verememis olabilir, istedigi varsa bunu belirtememis olabilir.

Çekme zaten babanla konuş altınların bugünkü değeri hesaplansin versinler parasını bak sorun nasıl çözülüyor bunun için çaba vermen ablani memnun eder seninle uğraşmaz bir daha

Aynen biz böyle yazıyoruz ama konu sahibi için değil fakat ailesine ön ayak olmalı.
O ev ablaya verilmeli.
Mehir Kadına madur olmasın diye veriliyor.
Babası ev alsın otursun diye değil.
Belki konu sahibi bize kiziyor ama Allah ne için bu konuyu açtırdı ve ona neyi vesile ediyor bilemez.
Evi ablasının üzerine yaptırır Allah ondan sonra konu sahibine ummadık kapılar açar. Çünkü bu vebalden kurtulacak.
Anne babanın yaptığı hatalar kardeşlerin arasını açıyor. Bu hep böyle olmuştur.
İyi niyet adalet her zaman kazanır.
Yoksa konu sahibi ablasına istediğini alsın para göndersin demiyoruz.
Evet ablası için ön ayak olabilir.
Vermeyecek anne baba gene vermez.
Ama konu sahibi ileride vicdan yapmaz. Elimden geleni yaptim der. Niyetim iyiydi der..

Umarım ablası hakkını alır.

Back
X