• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öz güven eksikliğimi kim giderebilir?

çokk çokk teşekkür ediyorum bu örnekleriniz beni çok mutlu etti..
ben üniversite okumuş veya okumamış buna hiç takılmıyorum, bir insan meraklıysa tuttuğu işi başarıyorsa o önemli olmalı bence, başvurulan tüm firmalar herşeyden önce kişiyi buna göre analiz etmeli.
inşallah eşiniz ve arkadaşı gibi benim şansımda talihimde açık olur, kariyerde cv doldurdum evet, ama daha başvurularda bulunmadım, cv m aktif şuan ben başvurmasamda görebiliyormu herkes cv mi öyle birşey duymuştum sanki yanlış hatırlamıyorsam.

rica ederim, bizzat yaşadığım için anlıyorum, kariyer netteki cv nizi firmalar arama yaptığında görebilir fakat firmalar genelde başvuran kişiler arasından eleyerek seçiyorlar elemanlarını yani direkt cv nizi aratarak görme olasılığı çok düşük, başvuranların bile çoğu eleniyor gerekli koşullar yoksa cv lerinde; ilanlara başvurmanızı öneririm zaten dönüş yapanlar mail atıyor, arıyor ve mülakata çağırıyor, arkadaşım birkaç mülakata gitti mesela, bende bu sene mezun olacağım için iş aramaya başladım en azından başvurmasam da bakıyorum, diplomayı alınca başvurularımı yapmaya başlarım, mülakat kısmı beni biraz gerse de :) siz zaten ayrılmak istiyorsanız başvuru yapmanız çok önemli ki onlarda sizin cv nizi görebilsin mülakata çağırsın, ve aynı anda birçok ilana başvurun ki şansınız artsın, hepsi olumlu yanıt vermez ama bıkmayın hergün yeni ilanlar çıkıyor, tecrübeniz de var işinizde muhakkak çağıracaklardır. En azından yeni bir işiniz olmadan işten çıkmaktan daha mantıklı şimdiden aramak :)

şahsen hiç bir borç için kendimi bu kadar sıkıntıya sokmazdım ben. üstelik sık dişini 3 ay kalmış denecek bir durum yok ortada koskocaman 3 sene. işe alımlarda artık yaşta önemli bir kriter, şu an 22 yaşında birini mi 26 yaşında birini mi alıp işi öğretmek istersin diye sorsan herkes küçük olanı ister. ayrıca şimdi cesaret edemezsen daha sonra çocuğum var çıkmayayım dersin, alınacak şeyler bitmez yine borcun olur borcum var dersin. hemen iş ilanlarına bakmaya başla bence, hastayım de izin al mülakata git yeni işini bul ayrıl hemen oradan. hiç iş bulamazsan da eşinle konuş ben çok bunaldım artık daha fazla kaldıramayacağım sen işlerine bak birikim yapmamız gerekiyorsa yapalım borçları halledebilir miyiz evde dinlenmek istiyorum bir süre de.

rica ederim, bizzat yaşadığım için anlıyorum, kariyer netteki cv nizi firmalar arama yaptığında görebilir fakat firmalar genelde başvuran kişiler arasından eleyerek seçiyorlar elemanlarını yani direkt cv nizi aratarak görme olasılığı çok düşük, başvuranların bile çoğu eleniyor gerekli koşullar yoksa cv lerinde; ilanlara başvurmanızı öneririm zaten dönüş yapanlar mail atıyor, arıyor ve mülakata çağırıyor, arkadaşım birkaç mülakata gitti mesela, bende bu sene mezun olacağım için iş aramaya başladım en azından başvurmasam da bakıyorum, diplomayı alınca başvurularımı yapmaya başlarım, mülakat kısmı beni biraz gerse de :) siz zaten ayrılmak istiyorsanız başvuru yapmanız çok önemli ki onlarda sizin cv nizi görebilsin mülakata çağırsın, ve aynı anda birçok ilana başvurun ki şansınız artsın, hepsi olumlu yanıt vermez ama bıkmayın hergün yeni ilanlar çıkıyor, tecrübeniz de var işinizde muhakkak çağıracaklardır. En azından yeni bir işiniz olmadan işten çıkmaktan daha mantıklı şimdiden aramak :)

evet ilklerde dönüş olmadığı için biraz umutsuzluğa kapılıyor insan örnek ben, ama inşallah güzel bir yer bulup çıkarım.
inşallah sizde güzel bir iş bulursunuz güzel ortamlarda olursunuz,
benim şuan tek sıkıntım bu ay sonu evliliğimin bir yılı oluyor mazeret iznimden yararlandım yararlandım yoksa bu şirket enayi buldumu kolay çıkarmıyor kendim çıkarsamda 2 sene az değil paramı alamıcam, bir yandan çalışarak aynı zamanda başka iş görüşmesine gidilmesinin sıkıntı olacağı taraftarıyım kararsız kaldım :(((

şahsen hiç bir borç için kendimi bu kadar sıkıntıya sokmazdım ben. üstelik sık dişini 3 ay kalmış denecek bir durum yok ortada koskocaman 3 sene. işe alımlarda artık yaşta önemli bir kriter, şu an 22 yaşında birini mi 26 yaşında birini mi alıp işi öğretmek istersin diye sorsan herkes küçük olanı ister. ayrıca şimdi cesaret edemezsen daha sonra çocuğum var çıkmayayım dersin, alınacak şeyler bitmez yine borcun olur borcum var dersin. hemen iş ilanlarına bakmaya başla bence, hastayım de izin al mülakata git yeni işini bul ayrıl hemen oradan. hiç iş bulamazsan da eşinle konuş ben çok bunaldım artık daha fazla kaldıramayacağım sen işlerine bak birikim yapmamız gerekiyorsa yapalım borçları halledebilir miyiz evde dinlenmek istiyorum bir süre de.

inan ben hiç evde oturma meraklısı değilim işte çalışırım sıkılırım yorulmam vallahi ama mutlu olayım huzurlu çalışayım çok mu şey istiyorum Allah aşkına :((
bu yaşımda çok yıprandım, daha 1,5 senelik müdür gelmiş artistlik yapıyor tüm egosunu bizden çıkartıyor ben kız halimle dayanamıyorum yanımızdaki diğer erkek eleman okadar lafa nasıl dayanıyor bilmiyorum ya , yani benim ağrıma gider, ben onların yerine hiç oynamam müdür olabilirmiyim diye hiç düşünmem işimi düzgün yapayım yeter bana ama evime gittiğimde mutlu olayım yarın nesini çekcem acaba diye düşünmeyeyim,

senin dediğin gibi bir abimiz var burda oda aynı şeyi söyledi şuan en heycanlı kıpır kıpır olması gereken yaştasın yeni şeyler öğren yeni yerlere gir köreltme burda kendini dedi

konumu okuyan ve kendi tecrübelerini paylaşıp bana destek olmak isteyen başka arkadaşlarda varsa bekliyorum lütfen , siz yazdıkça benim düşüncelerim daha farklı boyutlara bilmiyorum belkide kendime güvenim artıyor

işte huzursuz mutsuz olmak kadar kötü birşey yok ve sağlığından önemli değil yeni iş bulursun yaşın daha çok genç iş bulman daha kolay bence :34:

iş arkadaşlarınla sorun yaşadığından bahsetmiştin bir konunda ,bu tip sorunlar için işi bırakma derim öncelikle.çünkü zamanla çözülüyor herkes mutlaka sorunlar yaşıyor işyerinde.kendine güvenini nasıl kazanacağını sormuşsun ,bence bu tip durumlara direnip mantıklı davranarak özgüven kazanırsın.yani burdan kaçıp giderek başka yerde sıfır sorunla çalışmak söz konusu değil.heryerde az çok problemler pürüzler olur.
ancak iş anlamında maaş anlamında daha iyisini daha mantıklısını bulabileceğini düşünüyorsan zaman kaybetmeden çık derim.birimini değiştirmek gibi bir şansın varsa anlaşamadığın kişilerden uzaklaşmak adına başka birime geçebilrsin.

Son düzenleme:
Vazgeçemeyecek bir durum yok ama şöyle bir gerçek varki önlisans mezunuysan kamu dışında çok çok rahat ve iyi maaşlı bir iş bulamazsın maalesef :(( Ben fizik mezunuyum öyle zor bir bölümü bitirdim sonuç ne?işsizlik...Mutlu olmadığın bir yerde tabikide duramazsın çok zor,ama olağanüstü iyi şartlar da bekleme bence..ülkemizdeki gerçekler üzgünüm :(

tatlım öncelikle konuna cvap verim bence hiçde özgüvenin eksik diil ben kamuda çalışıorum
tamam sözler set diil ama işe ilk başlayanın üstüne herkes yüklenir herkes başına amir kesilir
özellikle yaşlı olan memurlar ve üni mezunu olmayan kabatabirle alaylı olanlar üni mezunların burun bükerek bakarlar:)
hıh daha dünkü çocuk okullamı öğreniliomuş diye

eğer orda huzurun yoksa yoktur ama küt diyede işi bırakma arkadaşlara katılıorumöönce iş ara buldugun zman kaçırma atla üstüne bırak gitsin arkana bakma çünkü bu ti insalar her yerde var sadece orda diil kendinide ezik hissetme insalar çok uyanık bunu hissettikleri anda tepene binerler
ayrıca arana duvarlar ör sınırlı ol ki o sınırı aşamasınlar sana o sözleri sarf edemesinler:)

vede önlisansını lisansa tamala en kısa zmanda:)))

teek teek çokkk teşekkür ederim hepinize,
belki biraz daha sabretmem lazım dediğiniz gibi arada çok üstüme geldikleirnde çıldırıyorum ama öfkeyle hareket etmemem gerek, en yakın zamanda tamamlayacağım inşallah lisansa.
desteğiniz için çokk teşekkür ederimi, sizleri seviyorum..

bu derdin dermanı sen de.:31: kimse vazgeçilmez değil, sektör çok çalkantılı evet ama imkansız değil.
sen ne istediğini bilirsen, karşındakine de bunu hissettirirsen olmayacak iş yok..başkalarının yaptığı atılımlar sana çok özgüvenli geliyor
ama bilmiyoruz ki içlerinde neler neler yaşıyorlar, nelerden vazgeçiyorlar.basit bir risk analizi yapıp, kendin için en iyiye odaklan.

bu derdin dermanı sen de.:31: kimse vazgeçilmez değil, sektör çok çalkantılı evet ama imkansız değil.
sen ne istediğini bilirsen, karşındakine de bunu hissettirirsen olmayacak iş yok..başkalarının yaptığı atılımlar sana çok özgüvenli geliyor
ama bilmiyoruz ki içlerinde neler neler yaşıyorlar, nelerden vazgeçiyorlar.basit bir risk analizi yapıp, kendin için en iyiye odaklan.

ben bu sorunumu birazda yaşa vermek istiyorum yaşın altınamı sığınıyorum bilmiyourm :((
ama başkalarının attığı adımlar hep doğru hep mantıklı ve akıllıca benımki niye öyle olmuyor bilmiyorum.
bir halamın kızı var 5 yıldır çalışmıyor çocuğu oldu diye, aöf işletme bitirdi bir iki bankada ve birkaç yerde çalıştı sonra çocuk oldu işte,bıraktı.
şimdi 5 yıl aradan sonra iş arıyor ve ücreti falan iyi değilse veya en ufak biryer uymadıysa kafasına girmiyor çıkıyor reddediyor.yani herkes bu kadar özgüven varken bende niye yok. ben sektörden hiç uzak kalmadım bu verdiğim örnek gibi ,ama bende o özgüven yok ya çıldırıcam

Kızlar Günaydın,
Size son bir sorum olacak, kendinizi benim yerime koyup cevap vermenizi istiyorum lütfen..
bu ayın sonunda evliliğimin bir yılı olacak, şimdi evlilik mazeretimden çıksam tazminatımı alabileceğim,işkurdan faydalanamyacğım kendim çıktığım için ve iki yılı haziranda dolduracağım 2 haftalık iznimide kaybedeceğim.
öbür yandan daha sonra çıksam 5 ay 9 ay 1 sene ne zaman denk gelirse kendim çıktığım için hem işkur hemde tazminatımı alamayacağım kendileride çıkartmazlar bulmuşlar enayi dünyanın işiini ucuza yapıyor diye,çok çıkmazda kaldım bu ay son bir yılım dolmasına evlililiğimin ama ben hala karar veremedim korkuyrum cesaretim yok borçlarımdan dolayı, ama burda okadar mutsuzum ki 1,5yılda gören söylüyor noldu çökmüşsün sen diye neşe doluydum ben :(((
acaba bu ayın sonunda çıksam tazmnatımla borçların bi kısmını iş bulana kadar kapatabilir miyim, ben cok duygusalım burdaki ortamada alıştım başka yerde yapabilirmiyim, lütfen yorumlarınıza ihtiyacım var kendinizi benim yerime koyup cevaplarmısınız,sizden de alacağım destekle karar vereceğm

Back
X