Sesi cok cikan hakli diye bir sey yok.sucluluk psikolijisindeki insanlar yaygara koparip.insanlari manuple etmeye calisir.
Duzgun sakin bir dillede kendinizi savunabilirsiniz.
Sessiz tepkide verebilirsiniz sizi uzenlerle.gorusmemek araya mesafe koymak gibi.
Once annenizi uyarin.Derdim tepkimin hemen yorumlanmasi, benim de madara edilmem.
Hakli oldugum genel bir kiz tartismasinda bile benim cocuk oldugumu karsi tarafa soylemek benim sayginligimi dusurmus olmuyor mu?
Ya da benim sevdigim bir kiyafet ya da esya icin beni baskasinin onunde elestirmek. Ablasi soyle bak Aigerim'e de bi daha bunu giymesin demek tolere edilebilir mi?
Tepki versem bi turlu sussam zaten eziklemeler katlanarak artiyor
Siz kendi hakkınızı savunmazsanız kimse sizin hakkınızı savunmaz.
Bu yönünüzü geliştirmek için küçük şeylerden başlayın. Tecrübe ettikçe kendinize güveniniz artacak. Tabi bunu söylerken durduk yere yapın demiyorum. Hayır demeyi öğrenin.
Annenizle konuşun.
Bilmemi istiyorum ki biri bana haksızlık yapmadan ben ona kötü bir şey demem, sen belki olay çıkmasın diye onlara ben halsızmışım gibi davranıyor olabilirsin bu beni çok üzüyor. Ben senden bana güvenmeni ve yanımda olmanı istiyorum, diyebilirsiniz.
Derdim tepkimin hemen yorumlanmasi, benim de madara edilmem.
Hakli oldugum genel bir kiz tartismasinda bile benim cocuk oldugumu karsi tarafa soylemek benim sayginligimi dusurmus olmuyor mu?
Ya da benim sevdigim bir kiyafet ya da esya icin beni baskasinin onunde elestirmek. Ablasi soyle bak Aigerim'e de bi daha bunu giymesin demek tolere edilebilir mi?
Tepki versem bi turlu sussam zaten eziklemeler katlanarak artiyor
Annen olduğundan eminsin dimi valla benim annem böyle davransa evlatlık olduğumu düşünürümYaklasik iki yildir deniyorum. En dogrusunu kendisinin yaptigini, sorunun bende oldugunu soyluyor. Bugune kadar sozunden cikmadim, okulu bile kirmadim o derece.
Kiyafet konusunda kisitlayici degil ama onun yaptigi kombini begenmezsem kavga cikarir. Bir sey aldiysa begenmeme hakkim yok zaten, ama o benim sevdigim renkleri hic sevmez
Akademik basarim genelde iyidir, ciddi emek harciyorum ve calismayi cok severim. Ben 90 alsam gorevindir der gecer ama benim yanimda ayni sinavda 70 alan arkadasimi ove ove bitiremez.
Biri beni onun yaninda ezse ya da elestirse tepki vermez, verse de cok yumusak sozler kullanir.
Psikolojik olarak onun ve bircok kiz arkadasimin yaninda degersiz hissediyorum. Yetersiz degil degersiz. Ben kendimi ifade etmeye ve ispatlamaya calistikca itiliyorum. Hala da kendi davranis kriterlerimden sasmadim, saygi cercevesinden hic cikmadim.
Haklı olduğun yerde hiç utanma cemkir. Haksız olduğun yerde de susma. Sen efendilik yapıyorsun ama insanlar ezik olarak görüyor. Aci ama gercek. Bırak insanlar seni haksız bulsun. Onların düşüncesini onemseyecek olursak evin yolunu zor buluruz. Sana dert olacağına bırak onlara olsun.
Annen olduğundan eminsin dimi valla benim annem böyle davransa evlatlık olduğumu düşünürüm
Yaklasik iki yildir deniyorum. En dogrusunu kendisinin yaptigini, sorunun bende oldugunu soyluyor. Bugune kadar sozunden cikmadim, okulu bile kirmadim o derece.
Kiyafet konusunda kisitlayici degil ama onun yaptigi kombini begenmezsem kavga cikarir. Bir sey aldiysa begenmeme hakkim yok zaten, ama o benim sevdigim renkleri hic sevmez
Akademik basarim genelde iyidir, ciddi emek harciyorum ve calismayi cok severim. Ben 90 alsam gorevindir der gecer ama benim yanimda ayni sinavda 70 alan arkadasimi ove ove bitiremez.
Biri beni onun yaninda ezse ya da elestirse tepki vermez, verse de cok yumusak sozler kullanir.
Psikolojik olarak onun ve bircok kiz arkadasimin yaninda degersiz hissediyorum. Yetersiz degil degersiz. Ben kendimi ifade etmeye ve ispatlamaya calistikca itiliyorum. Hala da kendi davranis kriterlerimden sasmadim, saygi cercevesinden hic cikmadim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?