Özel ders ücreti

tantanis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2015
7.195
9.105
118
Canım son derece sıkkın şuan.

13 Ocakta bir konu açmıştım özel ders verdiğim çocuğun babası ay başında vermesi gereken ücreti hala vermediği için. Isleri kötüydü ve ben çocuğun TEOG sınavı olduğu için sıkıntı yapmayın demiştim. Keşke buradakileri dinleyip dersleri bıraksaydım ama çocuğun mağdur olmasını ıstememiştim gerçekten.

Ocaktan itibaren 4 ay boyunca sadece 3 kez ödeme yapıldı bana. Onlar da 500 almam gerekirken 250 250 200 şeklinde yapıldı. Akılsız kafam telefonumda takvime kaydediyordum ve telefon arızalanınca gitti.

Adam da hesap defterine 250şer liradan 3 kere ödeme yaptığını yazmış ama söylediğine göre orada yazmayı unuttuğu ödemeler de varmış.

Bugün son dersi yaptık ve resmen beni yalancı çıkardı. En son belki hatirlamadigim bir ödeme daha olmuştur diye 4 ödeme oldu dedim artık o kadar zorladı beni.

Sonuç: benim 1300 dediğim ödeme ona göre aslında 500müş. Ama madem ısrar ediyormuşum 1000 lira versinmiş (500 verdi kalanını sonra verecek) Nasıl böyle bir hata yapabildim anlamıyorum. Gerçekten çok üzgünüm. Aradaki 300 lira benim için elbette önemli para ama ben ondan çok şu tavra maruz kaldığıma üzüldüm.

Eşiyle konuşup buraya açtığım konuyu göstersem mi sizce? Lanet olsun parasına ya ben adam sıkışık iyice zora girmesin derken bu yaptığı çok zoruma gitti.

Demesi gerekmez miydi belki ben hata yapıyorum öğrenci sonuçta ondan çıkacağına benden çıksın diye? O para ne beni ne onu zengin eder sonuçta ama karşısında üniversite öğrencisi biri var. Dolandırıcıymışım gibi davrandı bana.

İnsanı hakkının dilencisi yapıyorlar ya böyle, salt şu aptallıklara maruz kalmamak için insanlara borç vermek bile istemiyorum. Borcuna sadık insan, ödemesini, işçisinin maaşını takip eden insan o kadar az ki artık...

Yok canım yok, demezler benden çıksın diye. Bizim gibi enayiler(!) "Hak geçmesin de varsın benden fazla gitsin" dedikçe, onlar da böyle derisi kalınlaşmış sıfatlarıyla, haramı helali karışık hayatlarını ucuz hareketleriyle yaşamaya devam ederler.

İste sen, öğrencisin de, hakkını istiyorsun; o utanacağı sıkılacağı yere senin niye zoruna gidiyormuş?!
Eşiyle de konuş, ara hakkını, çekinme hiç.

Kendimden şüphe ettim acaba verdi de bilmiyor muyum diye ama insan eline geçen parayı bilir sonuçta.

Iyi ders oldu bu bana bir daha asla karşılıklı yazışma olmadan para falan almam.

Eşine buradaki konumu göstermek mantıklı mı sence? Kullanıcı adımı öğrensin istemiyorum aslında ama en azından adamı o aydan veri ödeme yapmadığına ikna etmiş olurum. Imkansız vermiş olmamam diyor.

Çekinecek bir şeyin yoksa niye göstermeyesin ki?
Ama eşi nasıl biridir, ılımlı mıdır? Kale almayacak birisi ise hiç gerek yok, "Bu bi şeyi ispatlamaz" deyip pişkinliğe vurmazlarsa iyi...
Önce konuşsan bi, en olmadı ekran görüntüsünün çıktısını alırsın, adresi ve kullanıcı adının üstünü kapatırsın, gösterirsin
"Bakın bu benim online tuttuğum bi günlük, tarihleri ile hesapları ile yazıyor" filan gibisinden? Olmaz mı?

Hatirladim ozel ders luks paralari yoksa aldirmasinlar demistim hala ayni gorusteyim alin 1000 tl yi sonrasi icinde gun verin odeme icin emege yazik.

Pislik adam ya.
Madem öyle yazmayı unutmasaymış o da.
Sen cidden alıp da almadım desen bunu nasıl ispat edecekti ki?

Burdaki konunu gösterirsen hakkında her şeyi öğrenecek belki. Bu mantıklı mı bilemedim.

Eşi şahit değil mi kaç kez para aldığına? O ne diyor?

Bu kadar ders ucreti biriktirilmez ki.
Tamam idare edilir beklenilir ama 1300 olana kadar da beklenmez.
Normalde ders olunca cikista alinir parasi.
Bu nasil bir idaredir.
Vermiyorsa ispatlayacaginiz bir sey de yok, vicdanina kalmis.

Özel şeyler yazıyorum kullanıcı adımı görmesini istemem. Mesaj atıcam şimdi durumu anlatan bakalım.

Bu kadar ders ucreti biriktirilmez ki.
Tamam idare edilir beklenilir ama 1300 olana kadar da beklenmez.
Normalde ders olunca cikista alinir parasi.
Bu nasil bir idaredir.
Vermiyorsa ispatlayacaginiz bir sey de yok, vicdanina kalmis.
Haklısınız biz aylık olarak anlaşmıştık sıkıntı oradan çıktı. Benim hatam bu kadar beklemiş olması.

Eşi benimle aynı şeyi söylüyor, adam defterine aynı şeyi yazmış ama söylediği şey başka.

Karısı anlayışlı ılımlı biriyse gösterebilirsiniz. Kullanıcı adını değiştir ona gösterceğin zaman sonra eski haline alırsın.

Karısı anlayışlı ılımlı biriyse gösterebilirsiniz. Kullanıcı adını değiştir ona gösterceğin zaman sonra eski haline alırsın.
Şimdi mesaj attım böyle bir yere yazdım yarın size gösterebilirim isterseniz diye. Iyi fikir verdiniz teşekkür ederim.

Bastan anlasmak lazim her iki derste bir yada her ders basi ucreti yollayin lutfen diye. Baktin iki hafta getirmiyor 3. Hafta sizinde baska isiniz ciksin.

Tamam belki cocuga yazik falan ama sizde zaman ve emek harciyorsunuz. Saygisizlar

Bastan anlasmak lazim her iki derste bir yada her ders basi ucreti yollayin lutfen diye. Baktin iki hafta getirmiyor 3. Hafta sizinde baska isiniz ciksin.

Tamam belki cocuga yazik falan ama sizde zaman ve emek harciyorsunuz. Saygisizlar
Bunu biraz kötü biçimde öğrendim. 2 yıldır ders veriyorum çocuğa geçen yıl günü gelir gelmez verirlerdi bu yil işleri kötüye gitti. Geçen yıla güvenerek sorun yapmadım nasılsa verirler diye. Salaklık etmişim.

İyilikten maraz dogar :)

Derhal bırak bence dersleri. Siz acıyıp çocuğunun ders durumunu düşünmüşsünüz yazık yani!

bence parayı aldıktan sonra ders vermeyi kes çünkü sürekli problem yaşanır artık bana kalırsa . Ayrıca karısı ne yazacak merak ettim şuan yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…