Özel hastane masrafları.

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
14.299
13.971
298
Kızlar malüm ben son aya girdim,her hafta çağırmaya başladı drum. Bu haftadan itibaren her hafta gitmem gerekicek. İlk defa nts ye girmem gerek,ek bir ücret alınıyor mu bilginiz var mı? Bide her hafta muayene ücreti alır mı? Aşırı pahalı gelmeye başladı,doğum ücreti de zaten çok yüksek,bu ay eğer sürekli muayene ücreti alınırsa çok saçma olur. Zaten test filan da yapılıcakmış,onlar neler biliyor musunuz?
Birde bir sorum daha olucak,onun için ayrı konu açmiyim. Ben hamileliğimde taze tutulmuş balık yedim. Eşim sık sık balığa gitti ve taze taze yedim. Bugün yabancı bir arkadaşımla konuşurken balığın en az 17 saat dondurulmuş olması gerektiğini söyledi. Benim bununla ilgili bilgim yoktu..
bugüne kadar sorun yaşamadım ama endişe etmedim değil çünkü nerdeyse her hafta taze balık yedim.
Bir problem olur mu dersiniz?

Merak etme baliktan bisey olmaz. 10 gunluk periyotlarla normalde muayene ucreti alinir. Nts ye para vermemen gerek. Ne gibi testler bahsettigini bilemedim. Iki gebelegim var ikisinde de herhangi bir test olmadi son haftalarda

Nst ücreti hastaneden hastaneye değişiyor bazıları muayene parasına dahil ediyor bazıları etmiyor ben 25 tl ekstra ödüyordum muayene ücreti 78 tl idi.
Muayene ücreti ödedikten sonraki 10 gün içinde tekrar ücret alınmıyor ona göre ayarlarsınız.
Test dedikleri de kan testidir muhtemelen ben Doğuma girerken kan vermiştim 3 tüp Doğum ücretine dahildi. Bütçenizi aşıyorsa devlet hastanesinde son hafta takip yaptırın

Başlıkta birşey olmaz. Ama artık sik tuketmeyin

Baştan ise 10 gün icinde kontrol ücretsiz. Nts de ucretsiz

Ozel hastaneye ucret vemektense, universite hastanesinde docent muayenesi olmanizi, mumkunse dogumunuzuda orada yapmanızı tavsiye ederim.
Yakin akrabalarim bu sekilde dogum gerceklestirdi. Cesit cesit doktor doguma girdi. Cocuk doktoru, sezeryan oldugu icin plastik cerrah, kadin dogum uzmani falan vardi hatirladigim kadariyla

Merak etme baliktan bisey olmaz. 10 gunluk periyotlarla normalde muayene ucreti alinir. Nts ye para vermemen gerek. Ne gibi testler bahsettigini bilemedim. Iki gebelegim var ikisinde de herhangi bir test olmadi son haftalarda

Kan testi gibi birşeyler söyledi ben de geçen hafta çok yorgundum sormadım bile. Yani herşey yolunda mı değil mı diye sanırım bakıyor.
Bende öyle biliyorum ama ne olur ne olmaz bazı hastanelerin aldığını yazmışlar burda,eski konularda..
balık konusundan korktum açıkçası :) hiç de doktoruma sormak aklıma gelmemişti taze diye faydalı diye düşünerek yedim..

Nts den ücret alınmıyor.10 günde bir ücret alinir.

Taze balık ben de çok yemiştim 2 gebeligimde de. Bir şey olmadı hiç de duymamıştım

Sağlıklı hayırlı kolay doğumlar dilerim

Ozel hastaneye ucret vemektense, universite hastanesinde docent muayenesi olmanizi, mumkunse dogumunuzuda orada yapmanızı tavsiye ederim.
Yakin akrabalarim bu sekilde dogum gerceklestirdi. Cesit cesit doktor doguma girdi. Cocuk doktoru, sezeryan oldugu icin plastik cerrah, kadin dogum uzmani falan vardi hatirladigim kadariyla

Malesef burda öyle bir yer yok.
Bulunduğum yerde üniversite hastanesi yok.
Yakınlarda da düzgün bir hastane yok açıkçası.
Devlet hastanesi çok yakınımda kadın doğum hastanesi var ama orada doğum yapan arkadaşların sakın gitme dediler ben de ilk hamileliğim olduğu için korktum açıkçası o yüzden burayı tercih ettik.. doktoruma güveniyorum en azından.

Nts den ücret alınmıyor.10 günde bir ücret alinir.

Taze balık ben de çok yemiştim 2 gebeligimde de. Bir şey olmadı hiç de duymamıştım

Sağlıklı hayırlı kolay doğumlar dilerim
Çok teşekkür ederim :anneadayı::KK200:
Bişey olmamasına sevindim :emir_bebek:

En iyi balik taze baliktir 15 te bir muayene parasi verirsin nst ucretli 25 yada 45 tl vermistim hatirlamiyorum
Testte yapilmadi bana

Nst ücreti hastaneden hastaneye değişiyor bazıları muayene parasına dahil ediyor bazıları etmiyor ben 25 tl ekstra ödüyordum muayene ücreti 78 tl idi.
Muayene ücreti ödedikten sonraki 10 gün içinde tekrar ücret alınmıyor ona göre ayarlarsınız.
Test dedikleri de kan testidir muhtemelen ben Doğuma girerken kan vermiştim 3 tüp Doğum ücretine dahildi. Bütçenizi aşıyorsa devlet hastanesinde son hafta takip yaptırın

Evet bazı hastanelerde öyle olduğunu okudum. Kan testi demişti son gittiğimde. Bu hafta gittiğimde olacak testleri sorarım eğer aşarsa öyle yaparım artık.
Çok teşekkür ederim bilgi için :KK200:

Nar için ayrı para alınır ama muayene 10 günde bir para verirsin kontrol.suresi olarak geçiyor 10 gün

Nst ye 10lira veriyorum ben. Malesef ücretler çok aşkın. Doğum 1200, muayene 65, testler ayrı para.

En iyi balik taze baliktir 15 te bir muayene parasi verirsin nst ucretli 25 yada 45 tl vermistim hatirlamiyorum
Testte yapilmadi bana

Aslında nts ücreti almamaları gerekir son zamanlar sonuçta.. demek ki hastaneden hastaneye değişiyor. Testten kastı kan testi sanırım öyle birşey söylemişti ama çok net hatırlamıyorum.

Balıktan hiç birsey olmaz arkadaşın biraz uydurmuş açıkçası aksine taze balık daha iyi
10 günde bir ücret alındığından ücret odemeyeceksiniz
Mesela ; muayene ücreti ödeyip girdiniz muayene oldunuz
Haftaya kontrolde ücret alınmaz
Ondan da sonraki haftaya tekrar muayene ücreti alınır sonraki hafta zaten doğum ...

Hayırlı doğumlar dilerim

Nst ye 10lira veriyorum ben. Malesef ücretler çok aşkın. Doğum 1200, muayene 65, testler ayrı para.

Doğum 4000 benim gittiğim yerde :110:bu yüzden biraz zorlar.
Muayene 70.
Testler de ayrı para.
Aslında bu doğum ücretine son ay hiç almanaları gerek de,neyse.. :bicak:

balık zaten taze yenmiyor muydu ya??
ücret 1 gidişinde alır diğerinde almaz muhtemelen.
nst bedavaydı en son . o tahlilde bir kere olur. kan değerlerine falan bakılır. doğum da kan falan gerekebilir ya da öncesinde kan takviyesi gerekebilir diye.
hayırlı doğumlar. siz bunları düşünmeyin son ayınız rahat rahat geçirin. eşiniz düşünsün bir zahmet

Balıktan hiç birsey olmaz arkadaşın biraz uydurmuş açıkçası aksine taze balık daha iyi
10 günde bir ücret alındığından ücret odemeyeceksiniz
Mesela ; muayene ücreti ödeyip girdiniz muayene oldunuz
Haftaya kontrolde ücret alınmaz
Ondan da sonraki haftaya tekrar muayene ücreti alınır sonraki hafta zaten doğum ...

Hayırlı doğumlar dilerim

Onun yaşadığı ülkede doktorlar biraz daha pinpirikli sanrım. Bana ekstra bir aşıdan bahsetmişti mesela,30 haftada olmam gerektiğini söylemişti. Ama burda öyle bir aşı yok :)
Her yerde farklı.
Çok teşekkür ederim :anneadayı:

Back
X