Özel hastanede çalışmak

Ben de laborantım. Özel hastanede kısa tecrübem sonrası mesleğime küstüm ve bir daha asla yapmadım. Maalesef sağlık sektörü böyle. Hele özel hastanede daha vahim, senden kıdemli olan herkes senin patronun gibi davranıyor. Nefret ettim mesleğimden de sağlık sektöründen de. Devam etmek istiyorsanız size denileni yapın, başka çareniz yok.

Sağlık hata kabul etmez. Böyle “yaa off” tarzı konuşmayacaksınız tabiki, böyle konuşanlar idareden tutun hastalara kadar aynı dili kullanıyor. Herkes sağlıkçı olamaz, sizde olmaması gereken gruptasınız.
Stajerlerimi aynı konuşma tarzından çok kez uyardım devam etseler stajda yakardım, ayrıca siz stajerde değilsiniz çalışırken kimse sizin iş yükünüzü almak zorunda değil, hızlı öğreneceksiniz. Öğrenme sorunu yaşıyorsanızda mesleğinizi yapmayacaksınız bu kadar basit

Maşllah o kişinin de hararetli konuşmaktan başka işi yok.kimi azarlasam kimi azarlasam diye geziyor.bu gestapo gibi birşey anladığım kadarıyla.hastane yönetimi de bu höt höt olunca bu iyi çalışır demişler.haksız değil ama bu kadar onu bunu azarlayıp durmak da normal değil.
Bence kadın haklı, sonuçta stajer değil konu sahibi normal çalışan, bi zahmet doğru düzgün çalışsın hızlıca öğrensin, tutup neden iş yükünü alsın diğer kişiler. Konu sahibi gibi ekip arkadaşım olsa kesinlikle onla çalışmak istemem, alışamıyorsada yollarım onu ekipten.
İşe yeni başlayana işleyiş öğretilir kısaca tutup meslekle ilgili aklı beş karış havada kişiler neden tolere edilsin.
Ayrıca karşındaki nasılsın demiyor sana kan grubu soruyor evrağa bakmadan sallamak nedir. Bilsen bile kontrol etmen gerekir, yanlış bilgi yazamadığın gibi veremezsinde.

Kaç gün oldu başlayalı, hastanede sürekli anlatmazlar aynı şey, işi anlatmışlar artık biraz da sizden atak bekliyorlar anlaşılan, sürekli anlat anlat hala iş bilmeyenlere insan sinir oluyor açıkçası, hastanede özellikle ağzımızdan çıkana dikkat etmeniz gerekir hele de özel hastane, ben başladığım ilk bir ay nerdeyse her iş çıkışı ağlıyordum çünkü gerçekten stresli bir iş, sabredecek alisacaksin ayrıca Yasin da küçük yani 23 yaş daha basindasin açıkçası...biraz daha aktif ol herşeye yorum yapma, işi öğrenmeye istekli ol

Biraz sıkıya gelemiyorsunuz gibi geldi bana
Sağlık alanı böyledir
Usta çırak ilişkisi, gerginlik ve azar özellikle yeni başlayanlar için normaldir
Prenses olmayın

Bence kadın haklı, sonuçta stajer değil konu sahibi normal çalışan, bi zahmet doğru düzgün çalışsın hızlıca öğrensin, tutup neden iş yükünü alsın diğer kişiler. Konu sahibi gibi ekip arkadaşım olsa kesinlikle onla çalışmak istemem, alışamıyorsada yollarım onu ekipten.
İşe yeni başlayana işleyiş öğretilir kısaca tutup meslekle ilgili aklı beş karış havada kişiler neden tolere edilsin.
Ayrıca karşındaki nasılsın demiyor sana kan grubu soruyor evrağa bakmadan sallamak nedir. Bilsen bile kontrol etmen gerekir, yanlış bilgi yazamadığın gibi veremezsinde.
Haklı olmasına haklı ama sadece konu sahibine bu şekilde değilmiş kadın.belli ki o da abartıyor.hem bu kadar despot kişilerin faydadan çok zararı olabiliyor.insan o stresle daha çok hataya yönelebiliyor. Sürekli diken üstündesin çünkü.hem böyle sert kişilere istediğin şeyleri sormaya çekindiğin için öğrenme sürecin uzuyor tam tersi.ben de iş yerinde disiplini severim ama herşeyde olduğu gibi onun da fazlası zarar.

Back
X