Özel hastanelerdeki Ücret Hakkınızı biliyormusunuZ??

Guess123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2015
189
80
merhaba arkadaşlar bir arkadaşımız devlet hastanesiyle ilgili görüşlerini bildirmiş bende böyle bir konu açayım dedim. Herneyse uzatmadan geçen gün istanbulda çok bilinen ve SGK ile anlaşması olan bir hastaneden randevu alayım dedim fakat muayene ücretleri prof 350tl normal dr 150 tl den Başlıyor. Artık özel hastanelere gittiğinizde %200 oranında far alınmaktadır gibi birşey yazıyor belki farketmişsinizdir. Biraz araştırdıktan sonra durumun çok daha vahim OLDUĞUNU anladım %200 e razıyım. Bizden aldıkları farklar %1000 leri buluyor çünkü:KK43:( devlet her SGK şu hasta başına 30 tl civarında ödüyor(tam emin Değilim ama bu civarlarda ) yani yüzde 200 ü 60 tl eder ama hastanenin bende istediği 150 tl min, o da. 170 i arayıp şikayet etmek istediğinizde muhatap yok o SGK ya atıyor diğeri sağlık balanlığına vs..eğer faturayı Alıp SGK ya Başvuruda bulunursak aradaki o farkı belki alabiliyormuşuz. Bu Yüzden mutlaka faturanızı isteyin ve iyice kontrol edin bazen çok düşük rakamlar yazıyor Çakallar çünkü!!! Bu konuda daha Ayrıntılı bilgisi olan varsa beni aydınlatabilirmi?? Bu sistemi nasıl düzelir??

Devlet hastaneleri ilgilenmiyor özel hastaneler bizleri sömürüyor insanlar hiç hasta Olmasın bide sağlık sektörü düzelmiş ben inanmıyorummmm

merhaba arkadaşlar bir arkadaşımız devlet hastanesiyle ilgili görüşlerini bildirmiş bende böyle bir konu açayım dedim. Herneyse uzatmadan geçen gün istanbulda çok bilinen ve SGK ile anlaşması olan bir hastaneden randevu alayım dedim fakat muayene ücretleri prof 350tl normal dr 150 tl den Başlıyor. Artık özel hastanelere gittiğinizde %200 oranında far alınmaktadır gibi birşey yazıyor belki farketmişsinizdir. Biraz araştırdıktan sonra durumun çok daha vahim OLDUĞUNU anladım %200 e razıyım. Bizden aldıkları farklar %1000 leri buluyor çünkü:KK43:( devlet her SGK şu hasta başına 30 tl civarında ödüyor(tam emin Değilim ama bu civarlarda ) yani yüzde 200 ü 60 tl eder ama hastanenin bende istediği 150 tl min, o da. 170 i arayıp şikayet etmek istediğinizde muhatap yok o SGK ya atıyor diğeri sağlık balanlığına vs..eğer faturayı Alıp SGK ya Başvuruda bulunursak aradaki o farkı belki alabiliyormuşuz. Bu Yüzden mutlaka faturanızı isteyin ve iyice kontrol edin bazen çok düşük rakamlar yazıyor Çakallar çünkü!!! Bu konuda daha Ayrıntılı bilgisi olan varsa beni aydınlatabilirmi?? Bu sistemi nasıl düzelir??

mesala diyelimki özel bir hastanede
dahiliye bölümüne muayne olmak istedin
muayne ücreti 35 lira
bunun 12 lirası devlete
geriye 27 kaldı bu hastaneye
muayne olurken sana kagıt imzalatıyorlar özelde neden hiç düşündün mü yada araştırdın mı hayır
söyleyim o kagıdı imzalatıyorlar çünkü sen sgk ya başvurursan ekstra çıkardıkları ücretleri sgk dan alabilirsin
sgk kimden alacak hastaneden
sen o kagıdı sgk dan bişey talep etmeyecegim diye imzalıyorsun
düşük rakam yazma sebebi fişte sadece sgk katılım payıdır

Nasil 150 ya ben en son bir iki ay once ozel bir hastanede kadin doguma gittim 50 lira aldilar. Yeni bir yasa mi geldi yoksa sizin ittiginiz hastanemi pahali

mesala diyelimki özel bir hastanede
dahiliye bölümüne muayne olmak istedin
muayne ücreti 35 lira
bunun 12 lirası devlete
geriye 27 kaldı bu hastaneye
muayne olurken sana kagıt imzalatıyorlar özelde neden hiç düşündün mü yada araştırdın mı hayır
söyleyim o kagıdı imzalatıyorlar çünkü sen sgk ya başvurursan ekstra çıkardıkları ücretleri sgk dan alabilirsin
sgk kimden alacak hastaneden
sen o kagıdı sgk dan bişey talep etmeyecegim diye imzalıyorsun
düşük rakam yazma sebebi fişte sadece sgk katılım payıdır
hayır bana birşey imzalanmadılar ama

Nasil 150 ya ben en son bir iki ay once ozel bir hastanede kadin doguma gittim 50 lira aldilar. Yeni bir yasa mi geldi yoksa sizin ittiginiz hastanemi pahali

Valla benim kadin dogumcumun muayene ucreti de o civarlarda. Ve proflarin ise 750 - 1000 lira. Memoriale gitmistim bi kere bana muayene ucreti 600 dedi :KK57: tabiki ciktim ordan..

Son düzenleyen: Moderatör:
valla ben ankaradayım özel hastaneye gidiyorum çogunlukla
hepside imza attırıyor
o zaman şikayet et
ama boşa ugraşırsın
bende araştırma sonucu şunu öğrendim devlet % 20 ceza kesiyormuş bunun için ama bizden aldığı paralarla ceza devede kulak kalıyor tabi hiç umursamıyorlar cezayı ödeyip usulsüzlüğe devam tartıştım hastanede ama tek başına nereye kadar şimdi bimere şikayet edicem Başbakanlığa bakalım aslında herkes etse devlet kesin birşeyler yapar benim gibi bir iki kişiyle olmaz

medical park hastanesi canım istanbul göztepe ÇOĞU böyle medipol vs.. SGK ile anlaşma var diyorlar ama hep Fas'a fiso
Medical park Pahalı evet. Bende çocuklarımı götürüyorum. Doktorumuzdan vazgeçemiyorum çünkü çok iyi bir doktor. Allahtan biraz indirimimiz var. Sistemde görünüyor indirim ama her seferinde hatırlatmazsan fazla para istiyorlar.

Ben daha önce duymadım sgk ile anlaşması olmayanlarda o ücret var evet
Ama, sgk anlaşmalı hastanelerde bu yapılanı kimse şikayet etmemişmi herkes göz yumuyo demekki

bende araştırma sonucu şunu öğrendim devlet % 20 ceza kesiyormuş bunun için ama bizden aldığı paralarla ceza devede kulak kalıyor tabi hiç umursamıyorlar cezayı ödeyip usulsüzlüğe devam tartıştım hastanede ama tek başına nereye kadar şimdi bimere şikayet edicem Başbakanlığa bakalım aslında herkes etse devlet kesin birşeyler yapar benim gibi bir iki kişiyle olmaz

boş onlar canım
ceza falan kesmezler
sorsan keserler ama
kılıfını uyduruyorlar dediler bana bende aradım bimeri

Banada kagit falan imzalatmiyorlar muayene ucretide 12 tl 10gun icinde tekrar gidersemde ucret odemiyorum kontrol sayiliyo.ilden ile degisiyo galiba

X