- 24 Şubat 2015
- 189
- 80
merhaba arkadaşlar bir arkadaşımız devlet hastanesiyle ilgili görüşlerini bildirmiş bende böyle bir konu açayım dedim. Herneyse uzatmadan geçen gün istanbulda çok bilinen ve SGK ile anlaşması olan bir hastaneden randevu alayım dedim fakat muayene ücretleri prof 350tl normal dr 150 tl den Başlıyor. Artık özel hastanelere gittiğinizde %200 oranında far alınmaktadır gibi birşey yazıyor belki farketmişsinizdir. Biraz araştırdıktan sonra durumun çok daha vahim OLDUĞUNU anladım %200 e razıyım. Bizden aldıkları farklar %1000 leri buluyor çünkü( devlet her SGK şu hasta başına 30 tl civarında ödüyor(tam emin Değilim ama bu civarlarda ) yani yüzde 200 ü 60 tl eder ama hastanenin bende istediği 150 tl min, o da. 170 i arayıp şikayet etmek istediğinizde muhatap yok o SGK ya atıyor diğeri sağlık balanlığına vs..eğer faturayı Alıp SGK ya Başvuruda bulunursak aradaki o farkı belki alabiliyormuşuz. Bu Yüzden mutlaka faturanızı isteyin ve iyice kontrol edin bazen çok düşük rakamlar yazıyor Çakallar çünkü!!! Bu konuda daha Ayrıntılı bilgisi olan varsa beni aydınlatabilirmi?? Bu sistemi nasıl düzelir??