Özel Hastanelere mi gitmek lâzım?

jelibonbon

kötüyüm ben kötüyümm:(
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2008
172
2
96
İstanbul
arkadaşlar özel hastanelerde psikolog fiyatları çok yüksek.
acaba devlet hastanesinde alaka nasıl.
gitsem sonuç alırmıyım.
ilaç verip yollarlarmı acaba.
benim terapiye ihtiyacım var sanırsam.
gidenler varsa bilgi verirmisiniz devlet hastaneleri nasıl?

merhaba jelibonbon bende birkaç sene önce psikolojik sorunlarım yüzünden devlet hastanesine gitmiştim ama pişman oldum çünkü beni ayak üstü dinleyip bir iki soru sordu ve ilaç yazıp gönderdi malesef o cahillikle o ilaçları alıp kullandım ve resmen ruh gibi gezdim 1 ay bıyunca fakat bu söylediğim her hastane için geçerli değildir umarım canım.

canım devlet hastanesinde bir iki soru sorup ilaç yazıyolar
özel hastanede ise üç beş soru sorup ilaç yazıyolar
özel hastanelerde biraz para tuzaklarıda var
benim bir arkadaşım depresyon tedavisi görüyordu
ilaçla pek bi değişiklik olmadı doktoru serum tedavisini deneyeli o çözüm
olacak demiş 2000 tl para harcandı serum için ama yine bir değişiklik olmadı
bana sorarsan özel hastaneye git derim ama ne kullanacağın
antidepresanlara nede doktoruna bel bağlama iyileşmen için en büyük etken yine
kendindir inşallah en kısa zamanda aşarsın bunu:enbuyukkk:

Bundan 2.5 yıl önde devlet hastanesinde bir psikiyatrise gitmiştimm.Dr 15 dk.konuştuu .Fakat sadece dinledi dinledi kağıda bişiler yazdıı salakkk dr..Sonra ilaç yazdııı hemde yeşilll reçeteee ve antidepresan yazdıı...içtim tabi 15.gün sonra kontrole çağırdııı..Ve dozu birde 2 tablete arttırınca ben birgün fenalaştımm.Ve salak dr bana fazla ölçüde ilaç yazdığını anladımm..Zaten teşhiside doğru düzgün koyamamaştı.Depresyon başlangıcı olabilir demiştii.Bende karar verdimm sağlığım için iyi bir dr gitmem gerekir diyee Başka bir dr Prof.gittim..Doktor mükemmeldiii yarım saat konuştuk ve depresyon dedi ve devletteki dr yazdığıı ilacıın dozu çok fazla dedii.Yeşil reçeteyi kestiii.Yaniii o delü dr teşhiside tam koyamamıştı nede ilaç dozunuu ayarlayabilmiştiii.Prof..harika şekilde dozlarımı yukseltım azaltmıstı ve tedavii işe yaradı:)Aradan 2 yıl geçti ve 1 yıl kullandım ben ilacıı ama bir şeye yaramadıı .Tekrar nüksetti anksiyete :roflol:Hepsii foss ilaçlarınn.Kendi kendimin dr oldumm.Kendii kendiimi tedavi ediyorumm :)Dualar ve sarıkantoroın sayesınde:içelim::hooray:

bal surat gerçekten sözlerin çok doğru bende panik atağı atlatmış biri olarak aynı
şeyleri söyleyebilirim antidepresanlar fos insanın kendi kendine yaptığını kimse
yapamazmış

insanlar kendılerıne ılk yardımcı olacak bu kesın katılıyorum ama devlet hastanelerı olmaydı ne yapardık soyler mısınız ??ben gıdıyorum devlete doktorum ıyı memnunum acıkcası

ben e-5 bostancıdaki fatih sultan mehmet hastanesine gitmiştim ssklıysan internetten randevu alıp gidebilirsin.doktor beni dinledi ilaç yazdı sonrada psikoloğa gönderdi bendi..ve psikologla 1 saatten fazla konuştuk..sonra beni yine çağırdı yine o kadar saat kaldım..yine gel dedi ama ben artık gitmek istemedim.çünkü konuşmak beni değiştirmedi..sana kesinlikle tavsiye ederim ama bu hastaneyi..özelde bile bu kadar ilgi olmaz bence

evet ilaçlarda bi işe yaramıyo işte terapilerde konuşamkda yetmiyo..herşey senin beyninde..silmek kendini iyileşt,rmek kendi elinde..ben ne yaptıysam da olmadı..

merhaba arkadaşlar ben de devlet hastanesinde bi psikiyatra gitmiştim..5 dk dinledi beni hiç yorum yapmadı zaten hıhı hıhı dedi durdu:) bi de yüzü çok asık bi kadındı dövücek sandım:) neyse ilaç yazdı hemencecik ayak üstü.. devlet hastanesi olduğu için ve sırada çok insan olduğu için 3 ay sonraya randevu verdi:) ilaç çok ağır geldi bana.bayılcak gibi oluodum.ondan sonra nişantaşında fiyatı yüksek ünlü bir psikiyatra gittim çok vermiş dozu yarım doz yeterli sana dedi..kaç sene evvel 150tl verdim bi de bana kitabını sattı ayak üstü ona da para verdim bari onu hediye etseydi o kadar para verdik seansa:) askılı bir bluz giymiştim yazdı çok sıcaktı.. ona da kusur buldu çok açık dedi.nişantaşında millet mini eteklerle gezyioken:).bende sosyal fobi var koltuk altlarımda aşırı terleme ve titreme oluyor bazı durumlarda toplum içine çıktıımda dedim.çok heyecanlanıyorum çarpıntım oluyor belli etmemeye çalışıyorum dedim.mideme de vuruyor dedim heyecanım..yazın insan terler çok normal dedi..bende öğrenciyken çok terliyodum yedek tişörtle geziodum vs dedi..sende yedek bişe al yanına dedi..dedim yaz kış böyle bu durum dedim..ve bende 18-19 yaşımdan sonra başladı dedim..mürekkep testi yaptı çok zekisin ama akıllı diilsn akıllı olsan bu tip şeyleri takmazdın dedi..yanlış meslek seçmişsin tiyatrocu olman gerekiodu dedi.. hiç ii bir görüşme olmadı. kıyafetime de laf etti ya sorun kıyafet diil benim hissettiklerim..haftaya da hemen randevu yazdı para basıyoruz ya biz.orda bisürüde kitabı vardı her seansta da bi tane satardı allah bilir:))eve geldim ben hemen hesap yaptım yaa 1-2 sene psikiyatra gidip sonuç alamayanlar var ben her hafta gitsem nasıl altından kalkıcam bu masrafın valla çoğu bu işi maddiyata dökmüş.bilerek tedaviyi uzatıolar..allah onları bildiği gibi yapsın..bence ii araştırın derim.annem yine ünlü birine gitti evlilik danışmanına 2500tl para verdi toplam.tedaviyi sonuçlandırdı..sonuç ne boşanıyor şubatta mahkemeleri var..ünlü bi doktora daha gitti 5dk konuştu 150 tl aldı adam ve kolay para kazanmanın yolu die espri de patlatmış kalkarken:) bi arkadaşım da aşırı alışveriş yapıo die gitti
noldu o da hüsran..şimdi daha çok alıo..psikiyatra vericem parayla neler alırdım şimdiye kadar die üzülüo:)ama nişantaşındaki şunu bilmiş yanlış meslek seçmişin..psikiyatr olmalıydım yatım katım bi de atım olurdu şimdiye hehehehPPşaka yapıyorum tabi..
benim iyi psikiyatr arayıp bulmaya ne ömrüm yeter ne de param.siz bulduysanız çok şanslısınız gerçekten bu işi layığıyla yapan hekimler vardır.benim etrafımda hep olumsuz örnekler oldu.
valla ben çekingenliğimi kendim yendim.çünkü insanın özünde bitio herşey korkularınızla yüzleşin karşınızdaki sadece insan sizden üstün değil..insanları ve kendinizi olduğunuz gibi kabullenin..ve birçok aktivitede bulunun arkadaşlarınızla vs..kendinizi sevin doğayı sevin..üretken olun ki kendinizi işe yaramaz hisssetmeyin hergün birşeyler okuyun gündemi takip edin..mutlaka hobi edinin..sizi ne çok mutlu ediyorsa onu yapın.ailenize zaman ayırın..karşınızdakini dinleyin ii analizler yapın..herşeyden güzel bir pay çıkarmaya çalışın ve halinize her zaman şükredin sağlığınızın kıymetini bilin..
sevgiler:)

sırf terapi istiyorsan psikologa gitmelisin ama ben terapiye de doktora gittim bulunduğun yere göre seansı değişiyor.istte pahalı oldukça,psikiyatristler psikologlardan daha pahalı zaten.
devlet hastanesinde ise kimse ilgilenmiyor 5 dak soru sorup ilaç yazıyorlar sadece.

canım öncelikle psikolog ilaç yazamaz.

ilacı ancak tıp doktoru( psikiyatri uzmanları) yazabilir.

sen seçimini yapıp ona göre gideceksin.

ben de major depresyon ve anksiyete bozuklugu tedavisi görüyorum. açıkcası özel hastaneye gidiyorum.
doktorum biraz pahalı ama devlette kendımı riske atmak istemedim. bir de her özelde iyi olacal diye düşünme.. çok araştır.
bir çok olumlu referans bul o doktorla ilgili..
başarılı doktorların internette,gazetlerde roportajları oluyor.onları incele.

ben 2 ayda çok yol kattettim . hayat bitmişti benim için, yeniden doğdum gibi bir şey oldu..

Devlet hastanelerinde de iyi çalışan ve hastaya vakit ayıran psikologlar var ama bulabilene tabi:) özel terapilerde gerçekten çok pahalı.150TL civarı 1 seans. Ben bu nedenle sorunum olsuğunda online terapi yi tercih ediyorum.Yarı yarıya daha uygun.

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba... qittiqiniz doktorun ismini verebilir misiniz

merhaba qittiqiniz doktorun isminide verebilir misiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…