"Özel hayatın gizliliği" ACİL YARDIM LÜTFEN

PapatyaBuketleri

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2015
21
24
3
40
Merhaba arkadaşlar. Sırf bu konu hakkında yardım almak için üye oldum. 1 Yıl önce evlendik ve evlendikten birkaç ay sonra bir fotoğrafçı ile dış çekim yaptırdık. Yaklaşık 1 yıldır bu fotoğraf mağazasının, bizim fotoğraflarımızı , albüm içlerinde, duvarda çerçeveli olarak ve bilimum lambader, cep telefonu kapağı yaparak ticari amaçlı olarak kullandığını öğrendik. (Fotoğrafçıda, fotoğraf çektiren bir tanıdığın görüp söylemesi ile) Bu durumda Haklarımız nedir ve ne yapabiliriz.. Fotoğrafların bir kısmı , bizim begenmedigimiz ve almadığımız dekolteli fotoğraflar. . Not: Ödeme tam zamanında yapılmıştır.

Merhaba arkadaşlar. Sırf bu konu hakkında yardım almak için üye oldum. 1 Yıl önce evlendik ve evlendikten birkaç ay sonra bir fotoğrafçı ile dış çekim yaptırdık. Yaklaşık 1 yıldır bu fotoğraf mağazasının, bizim fotoğraflarımızı , albüm içlerinde, duvarda çerçeveli olarak ve bilimum lambader, cep telefonu kapağı yaparak ticari amaçlı olarak kullandığını öğrendik. (Fotoğrafçıda, fotoğraf çektiren bir tanıdığın görüp söylemesi ile) Bu durumda Haklarımız nedir ve ne yapabiliriz.. Fotoğrafların bir kısmı , bizim begenmedigimiz ve almadığımız dekolteli fotoğraflar. . Not: Ödeme tam zamanında yapılmıştır.
Fotoğrafçı ile görüştünüz mü?

hep merak ederdim bu fotoğrafcilarda kullanılan resimleri begendiklerini çiftlerin izniyle mi koyuyorlar diye.
ya da kendileri anlaştıkları kisilerlemi çalışıyor diye..
ne gereksiz bir merakmis suan farkettim de:olamaz:
izinsiz olması saçma olmuş.konuşup rahatsiz olduğunuzu söyleyin.adamın tavrına göre yasal haklarınızi kullanın tabiki istiyorsanız.
ben olsam sorun etmezdim.kendi çapımda ünlü oldum diye sevinebilirdim:KK48:

Konuşup kullanmasını istemediğinizi rica edin yok tatsızlık çıkarsa o zaman dava açarsınız. Belki suç olduğundan haberi yoktur. Gerek yok hemen dava açmaya.

Hicbir sey cikmaz bu sacma mevzularla mahkemeleri mesgul etmeyin derim ben :) gizli mi çekti sanki seni, parana da yazik zamanina da. Gelinlikte dekolte giyerken fark etmedin de fotoğrafta gorunce mi ayiktin alaskina ya. Adama rica edin guzelce kaldırır zaten.

İyi de size özel çekilen fotoğrafları kullanabilir mi böyle? Evet fotoğrafı görünce ayıkmış. Usluba bak.

Hicbir sey cikmaz bu sacma mevzularla mahkemeleri mesgul etmeyin derim ben :) gizli mi çekti sanki seni, parana da yazik zamanina da. Gelinlikte dekolte giyerken fark etmedin de fotoğrafta gorunce mi ayiktin alaskina ya. Adama rica edin guzelce kaldırır zaten.

Sen ne cahilce bir yorum yapıyorsun ya.fotoğrafçı fotoğrafları izin almadan kullanmış kar amaçlı ve reklam amaçlı.vitrine kıymak için bile sorması gerekiyor.

Saçma dediğiniz o mevzunun 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası var.

Bir de kişinin psikoloji ve sosyal hayatı olumsuz etkilenmişse o ceza 2 ila 6 yıla çıkar.

Ha bir de kar amacı var, o konuya hiç girmiyorum.

Oncelikle herkese ilgisi için çok teşekkür ederim 2 gündür rahat uyuyamiyoruz eşim de ben de.. Fotoğrafları seçerken farkettiğimiz dekolteli pozları ozellikle almadık ( evet o an farkettik çünkü insan fotoğraf çekilirken çok yorulur ve nasılsa begenmediklerimizi almayız diyor) Ama bizim almak bile istemediğimiz pozları yaşadığımız şehirde birçok insan görmüş oldu ki, önce fotoğrafçı önünde 1m×1m ebatlarında ışıklı bir tabela yaptırmıştı. Onu hemen kaldirtmistik ve cok rahatsız olduğumuzu dile getirmistik. Ama yaklaşık 1 yıl sonra aslında ne kadar çok bastirdiklarini ve bunları kullandıklarını öğrendik. Yasal haklarımızın ne olduğunu öğrenmek istiyorum gerçekten. Şuan hepsi kaldırıldı (öyle dendi) ama eşim bedel odemek istiyor. Çok üzüldük

Sen ne cahilce bir yorum yapıyorsun ya.fotoğrafçı fotoğrafları izin almadan kullanmış kar amaçlı ve reklam amaçlı.vitrine kıymak için bile sorması gerekiyor.

Bence de gerekiyor. Gerekmiyor mu yazdim. Sonuc odakli düşünün az bakiim nedenlere takilmayin. Hadi bir iki bir iki..

Back
X