"Özel hayatın gizliliği" ACİL YARDIM LÜTFEN

Sevgili arkadaşlarım. . Hepinize çok çok çok teşekkür ediyorum
('dekolte giymeseydin'ciler hariç ). Gelinliğim zaten dekolte değil uzun kollu idi.Fotoğraflar çekilirken farketmedik eğilip kalkarken ki bu çok ayrı bir konu , sadece belirtmek istedim
Avukata gittik, bütün deliller ile birlikte (daha önce uyarmamıza rağmen 2. Kez yapılması ve neredeyse heryerde
(albümler, çerçeveler, google map, facebook vb. yerlerde kullanılmış olan fotograflar) savcılığa suç duyurusunda bulunularak önce suçun ispatı yani suç davası açıldı. 2000 tl bu işlem. . Yaklaşık 1 yıl sürecek. Sonrasında ise tazminat davası açılacak ki bu da yaklaşık 1-2 yıl sürecek. Ama %100 kazanılacak bir dava olduğu ve kesinlikle ciddi bir suç olduğu avukatimiz tarafından da onaylanmıştır. Eğer başınıza gelirse, ya da bir yakınınızın başına gelirse asla peşinin birakılmamasi gereken bir konudur. Üzücüdür.. Dava başlatıldığı için eşim biraz daha rahatladı. . Sizlerin tavsiyesi ile güç buldum, hakkımı aradım. Hepinize sevgiler saygilar gönderiyorum. . İnşallah buraya , kazandık ve şu bedelleri (iş yeri süreli kapatma, para cezası, süreli hapis vs.) ödediler diye yazmak da nasip olur. Allaha emanet olunuz ❤❤❤❤❤

Yaşadığınız kötü bir durum ama bence önce fotoğrafçıyla konuşmayı deneyin ben bir hata yaptığını kabul edeceğini düşünüyorum. Biliyorsunuz ki ülkemizde her gün çok farklı mevzuların davaları görüldüğü için böyle bir dava bana bir nevi mahkemeyi meşgul etmeye giriyor gibi geldi. Elbette şu var siz gidip söylersiniz kaldırmaz o zaman tüm hukuki haklarınızı sonuna kadar kullanın. Ama kişiyle konuşmadan direk bu yola girmek hiç yoktan sizi de zahmete sokacaktır.. Umarım sorununuz uygun bir şeklde çözülür

kusura bakmayın yorumları biraz daha inceledim siz uyarmışsınız ve hala devam edilmiş kullanılmaya. Administratörümüzün konuyla ilgili emsal bi dava vermiş ve dediği gibi bununla alakalı pek çok dava vardır. eğer ki mahkemeye başvurursanız eğer ki tüm haklarınız korunacaktır. İyi günler

Suç duyurusunda bulunun anayasanın 20. ve ceza kanununun 135-136-137. maddelerine istinaden.

Kişisel bilgilerin korunması ve izinsiz yayılması, kullanılması ile ilgili.

Ayrıca kar amaçlı kullandığı için tazminat davası açabilirsiniz.
Açsın davasını valla tazminat mazminat ne varsa açsın donuna kadar alsın yardırsın :))

Hicbir sey cikmaz bu sacma mevzularla mahkemeleri mesgul etmeyin derim ben :) gizli mi çekti sanki seni, parana da yazik zamanina da. Gelinlikte dekolte giyerken fark etmedin de fotoğrafta gorunce mi ayiktin alaskina ya. Adama rica edin guzelce kaldırır zaten.
aynen katılıyorum.canınız sıkıldı iş mi arıyorsunuz kendinize.
adam bi şapşallık etmiş. gidin söyleyin.
çirkeflik olursa o zaman duruma bakarsınız
not:bütün cevapları okumadım. ama son yorumlardan anladığım söylemişşin galiba

Benzer bir olay Selçuk Yöntem'in başına gelmişti, okuyunca onu hatırladım. Bir kafede yemek yerken fotoğrafını çekmiş kafe sahibi, hani ünlülerin çekilir de duvara asılır ya... Sonra da menüde kullanmışlar bu fotoğrafı. Selçuk bey de dava açıp yüklü bir tazminat kazanmıştı. Sığ zihinlerin aksine kişilerin rızası olmadan fotoğraflarının kullanılamayacağını teyit ediyor kanunlarımız şükür ki.

Edit: Üşenmedim buldum haberi.

http://mobil.hurriyet.com.tr/selcuk-yontem-bambi-tost-yerken-cekilen-fotografi-40066677

Back
X