- 14 Kasım 2015
- 447
- 413
- 103
- Konu Sahibi ays_drchem
-
Ben değiştirdim doktor ayrılınca. İyi ki de değiştirmişim diyorum kendi adıma açıkçası.Ben Aynura Hanıma devam ediyorum. Şimdilik memnunum. Gayet güler yüzlü, açıklayıcı.
Kime gidiyordunuz neden değiştirdiniz bir sorun mu olduBen değiştirdim doktor ayrılınca. İyi ki de değiştirmişim diyorum kendi adıma açıkçası.
Engin hocaya gidiyordum, bilgili bir hekim ancak hastanede randevu saatimden ancak 1.5 saat sonra girebiliyordum, cihazlar eski görünüyordu, normal doğumla ilgili tereddütlü şeyler okudum o yüzden.Kime gidiyordunuz neden değiştirdiniz bir sorun mu oldu
Ben en fazla 20 dk bekledim şimdiye kadar. Cihazlar eski evet ama ilginçtir ki Aynura Hanımınkiler yeni sistem. Benim normal olmayacağı için o kısmı gözönüne almadım. Ayrıntılıya girdiğimde daha net yorum yapabileceğim sanırımEngin hocaya gidiyordum, bilgili bir hekim ancak hastanede randevu saatimden ancak 1.5 saat sonra girebiliyordum, cihazlar eski görünüyordu, normal doğumla ilgili tereddütlü şeyler okudum o yüzden.
Engin hocaya arkadaşımın tavsiyesi ile gitmiştim. Hatta bugün de konuştuk, onu da bekletmemiş hiç ama ben her gittiğimde 1 saatten önce giremiyordum. Ayrıca bana gebeliğimin ilk haftalarında düşük tehlikem olmamasına rağmen hormon verildi. O yüzden soğudum ordan. İnşallah sizin süreciniz güzel geçer.Ben en fazla 20 dk bekledim şimdiye kadar. Cihazlar eski evet ama ilginçtir ki Aynura Hanımınkiler yeni sistem. Benim normal olmayacağı için o kısmı gözönüne almadım. Ayrıntılıya girdiğimde daha net yorum yapabileceğim sanırım
İnşallah. Hastane de doktor da kısmet işi. Aynı doktordan birisi memnunken diğeri memnun olmayabiliyor. Doktor değil de hastane konusunda acabalarım var ameliyat nasıl olur acaba diyeEngin hocaya arkadaşımın tavsiyesi ile gitmiştim. Hatta bugün de konuştuk, onu da bekletmemiş hiç ama ben her gittiğimde 1 saatten önce giremiyordum. Ayrıca bana gebeliğimin ilk haftalarında düşük tehlikem olmamasına rağmen hormon verildi. O yüzden soğudum ordan. İnşallah sizin süreciniz güzel geçer.
Benim ilk doğumumda dr um bana 38. haftada iken eğer sancın olmazsa 40 haftada mecburen suni sancı verir doğumu başlatırım demişti. Eltim de 42. haftada suni sancı verip normal doğum yaptırdılar onunda hiç sancısı yoktu. Peki suni sancı vs. denediler mi? Direk mi aldılar sezeryana merak ettim.Mrb kızlat 3ay önce yengem doğum yaptı.. Özlem hanıma gidiyodu.. Normal yaptırma taraftarıydı kadın aksi bi durumda mecbur sezeryan demişti.. Yengemin 40. Hafta bitti hatta geçti normal olamadı mecburi sezeryan aldı.. O zamana kadar bekletti iyi biri güler yüzlü
Mrb kızlat 3ay önce yengem doğum yaptı.. Özlem hanıma gidiyodu.. Normal yaptırma taraftarıydı kadın aksi bi durumda mecbur sezeryan demişti.. Yengemin 40. Hafta bitti hatta geçti normal olamadı mecburi sezeryan aldı.. O zamana kadar bekletti iyi biri güler yüzlü
Aslında 40.haftanın bitmesi bir gösterge değil sezeryan sebebi de değil. Geç döllenme, yanlış hesaplama olabilir. Ama doktorlar risk almak istemiyor.Benim ilk doğumumda dr um bana 38. haftada iken eğer sancın olmazsa 40 haftada mecburen suni sancı verir doğumu başlatırım demişti. Eltim de 42. haftada suni sancı verip normal doğum yaptırdılar onunda hiç sancısı yoktu. Peki suni sancı vs. denediler mi? Direk mi aldılar sezeryana merak ettim.
Aslında 40.haftanın bitmesi bir gösterge değil sezeryan sebebi de değil. Geç döllenme, yanlış hesaplama olabilir. Ama doktorlar risk almak istemiyor.
Ayrıca hiç sancı yokken suni sancı hiçbir işe yaramıyor fuzuli eziyet olur. Ben yaşadım boşuna acı çektim. Keşke doğum sistemimiz anneyi cesaretlendirici, normal ve doğal bir süreç olsa.
Peki ameliyatı nasıl geçti? Ben en çok ameliyat ortamı ve anestezi ekibini merak ediyorum. Hemşirelerin ilgisi nasıldı?Doktor daha bekleyim demişti işte haftalar geçtikçe bebek tam yerleşememiş.. Günler geçtikçede kilo aldıjça yeri dar geldi.. Hiç yerleşemedi mecbur aldılar..
Bende ilk keçiörene gidiyordum internetten sezeryana yönlendiriliyor yazıyordu bir kaç içime sinmeyen şeyde oldu öyle bıraktım. Sadece meraktan sordum sezeryan deyince :)Doktor daha bekleyim demişti işte haftalar geçtikçe bebek tam yerleşememiş.. Günler geçtikçede kilo aldıjça yeri dar geldi.. Hiç yerleşemedi mecbur aldılar..
Canım ama senin suyun gelmiş bir doğum başlamış. Bende hiç doğumla ilgili bir belirti yoktu. Ne su, ne nişan, ne sanci hiçbir şey. Ben bu bebekte normal denesem mi diyorum ama korkuyorum birazBenim suyum geldiğinde ne açılmam vardı ne sancı. Suni sancı ile normal doğum yaptım. Eltimde 42. haftada sancısı yoktu suni sancı verdiler normal doğum yaptı. Kişiden kişiye değişiyor demekki.. Ahhh keşke nerdeeee normal bir süreçi bir göremicez gibi duruyor. İnşallah ilerleyen nesiller görür.
Şimdi koca bir afiş asmışlar 7/24 normal doğum yaptırıyoruz diye. O kadar adları çıkınca uyarılmıştır muhakkakBende ilk keçiörene gidiyordum internetten sezeryana yönlendiriliyor yazıyordu bir kaç içime sinmeyen şeyde oldu öyle bıraktım. Sadece meraktan sordum sezeryan deyince :)
Artık insanlar daha bilinçli. Eğer gerçekten 7/24 normal doğuma geçebildilerse helal olsun. Ama ortamı düzeltmeleri lazım. Cihazları da.. Nerde kalmış o eski aletler artık Allah aşkına.Şimdi koca bir afiş asmışlar 7/24 normal doğum yaptırıyoruz diye. O kadar adları çıkınca uyarılmıştır muhakkak
Vallahi doktorun yapılabilir derse dene derim. Doğurana kadar sancı çekiyorsun çekmesine ama sonrasında hemen kalkıyorsun ayağa. Çocuğunla ilgileniyorsun evinin işine bakıyorsun.Canım ama senin suyun gelmiş bir doğum başlamış. Bende hiç doğumla ilgili bir belirti yoktu. Ne su, ne nişan, ne sanci hiçbir şey. Ben bu bebekte normal denesem mi diyorum ama korkuyorum biraz
Büyük ihtimal. Ama işte insan yorumlardan etkileniyor.Şimdi koca bir afiş asmışlar 7/24 normal doğum yaptırıyoruz diye. O kadar adları çıkınca uyarılmıştır muhakkak
merhaba ayrıntılı ultrasyona girdinz mi ben de yarın randevu aldım Aynura hanımdan hala memnun musunuz ?Ben en fazla 20 dk bekledim şimdiye kadar. Cihazlar eski evet ama ilginçtir ki Aynura Hanımınkiler yeni sistem. Benim normal olmayacağı için o kısmı gözönüne almadım. Ayrıntılıya girdiğimde daha net yorum yapabileceğim sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?