kalbinizde hangisi varsa onu değerlendirin derim.
ayrıca birşey söylemek istiyorum, yanlış anlamayın sizinle alakası yok ama banka neden öğretmenlik mezunu birini işe alır? ne alaka yani? eğitim sektörü çalışanı nerdeee banka çalışanı nerede... her kurum kendi alanıyla ilgili mezunu alsa belki bu kadar fazla işsizlik olmayacak. herkes kendi işini yapmalı en azından kurumlar bu yönde personel almalı. benim burada tepkim öğretmenlik ya da fen edebiyat mezunu birini yani çok alakasız eğitim almış birini almakta sakınca görmeyen bankalar... banka buna izin verirse insanların başvurması gayet normal yani sözüm kurumlara. o zaman ben de gideyim doktorluk ya da mühendislik yapayım.
iibf mezunları da ücretli öğretmenlik yapabiliyor, onları da çok spesifik alanlar dışında almamaları lazım mesela muhasebe mezunu biri meslek lisesinde ücretli muhasebe hocalığı yapabilir ama çevremden duyuyorum bilmem nerdeki okula ingilizce öğretmeni alıyorlar sözleşmeli, iibf mezunu gidiyor. e bu iibf mezunu insan ingilizce biliyor olsaydı özel sektörde işsiz kalmazdı büyük ihtimalle.