Özel kurumda öğretmenlik mi banka mı?

Banka da ağır ama en azından para veriyorlar. Özelde öğretmenlikte banka kadar çalıştırırlar 3 kuruşa...

En azından "velilerden ödeme alamadık sizin maaşlar bir ay sarkar" lafını duymam, aylarca çalışmama rağmen sigortam 10 gün yatmaz, yaz tatilinde ne yapacağım diye kara kara düşünmem. İyice gına geldi iyice soğuttular.

Uzun sure zorlu ozel kurum tecrübesi olan biri olarak banka derim direkt ama oralarin da eminim cok fazla zorlugu vardir kendi icinde..
Gorustugun ozel kurumlarin kosullari nasil?

Oldukça zor bankacılık da tanıdıklarım var ve biliyorum onlar da başlarda hiç istemiyordu ama artık özel öğretim kurumlarının suyu çıktı. 9 ay maaş veriyorlar genelde, sigorta yapmıyorlar. Olumlu gibi olan iki kurumun çalışma stili haftada 6 gün be 9-19.30 arasıydı. Yol karşılanmıyordu ikisinde de, birinde öğle yemeği veriyordu diğeri yemeği de karşılamıyordu. Maaşlar ise eğitimini aldığım bir işe göre çok düşük.

Olursa gişe olacak tecrübem olmadığı için çok iyi şartlarda çalışamam bankada. Ama beş sene okuyup üzerine yüksek lisans yaptığım alanda istediğim 2000 tl gözlerine battı özel okul sahiplerinin. Beş kuruş daha az alırım gururum kırılmaz ne diyeyim.
Allah yardımcınız olsun çok zor özel sektör. Verilen emeğe 2000 tl yi fazla görenleri de Allah bildiği gibi yapsın. Hem insanı sömürüyorlar hem para vermiyorlar. Akademisyenlik düşündünüz mü? ÖYP filan?

Allah yardımcınız olsun çok zor özel sektör. Verilen emeğe 2000 tl yi fazla görenleri de Allah bildiği gibi yapsın. Hem insanı sömürüyorlar hem para vermiyorlar. Akademisyenlik düşündünüz mü? ÖYP filan?

Sağ olun öncelikle. Yüksek lisansta tezimi teslim etmek üzereyim inşallah. Akademisyenlik de düşünüyorum ama hemen olmaz gibi. Eğitim hayatımı çalışsam da sürdüreceğim yaşım genç sayılır. Artık düzenimi kurmak istiyorum bunun için düzenli bir iş şart yük olmaktan utanıyorum.

Nefret ettim artık. Umarım olumlu olurlar.
Vallahi ben devlette öğretmendim. Ona rağmen akademisyenliğe geçtim. Özelde 8 saat kadar yine öğretmenlik yapacağım. Arkadaşımın yeri çünkü kıramadım. Ben devlet memuru olmama rağmen neftet etmiştim. Özelde öğretmen olduğumu düşünemiyorum bile.

Oldukça zor bankacılık da tanıdıklarım var ve biliyorum onlar da başlarda hiç istemiyordu ama artık özel öğretim kurumlarının suyu çıktı. 9 ay maaş veriyorlar genelde, sigorta yapmıyorlar. Olumlu gibi olan iki kurumun çalışma stili haftada 6 gün be 9-19.30 arasıydı. Yol karşılanmıyordu ikisinde de, birinde öğle yemeği veriyordu diğeri yemeği de karşılamıyordu. Maaşlar ise eğitimini aldığım bir işe göre çok düşük.
Ben 12 ay seklinde anlasiyorum ozel kurumlarda çalıştığımda, ağustostan ağustosa maaşımı aliyorum, bildigim kadariyla boyle yapmalari gerekiyor, yani cogu kurum buna dönüyor yavas yavas..
Saatleri cok fazlaymis ama, aksam 7bucuga kadar, ustelik 6 gun.. Kolejlerin calisma saatleri daha az oluyor, temel liseler etut merkezleri cok daha yogun.. Baktiniz mi kolej filan?

Vallahi ben devlette öğretmendim. Ona rağmen akademisyenliğe geçtim. Özelde 8 saat kadar yine öğretmenlik yapacağım. Arkadaşımın yeri çünkü kıramadım. Ben devlet memuru olmama rağmen neftet etmiştim. Özelde öğretmen olduğumu düşünemiyorum bile.

Umarım tezimi bir an önce tamamlar ve ben de akademisyen olabilirim günün birinde. Ama o güne kadar az maaşlı bile olsa düzenli bir işte çalışmam şart. 8 saatse özel sıkıntı yaratmaz sizin için zaten oldukça tecrübelisiniz ama şöyle söyleyeyim seni devlete alacağız deselerdi özelde çalışırken bir elimi düşünmeden keserdim, öyle kötü.

Ben 12 ay seklinde anlamiyorum ozel kurumlarda çalıştığımda, ağustostan ağustosa maaşımı aliyorum, bildigim kadariyla boyle yapmalari gerekiyor, yani cogu kurum buna dönüyor yavas yavas..
Saatleri cok fazlaymis ama, aksam 7bucuga kadar, ustelik 6 gun.. Kolejlerin calisma saatleri daha az oluyor, temel liseler etut merkezleri cok daha yogun.. Baktiniz mi kolej filan?

Bakmam mı, tecrübeyi bahane edip almadılar. Tembellik etmedim, temel liseye birkaç sene daha devam ederim dedim ve yaşadığım küçük şehirde iş bulamadığım için büyük şehre gelmeyi göze aldım, temel liselerde bile iş bulamadım. Çoğu kurum öyle diyor ama haziran geldiğinde yaptıkları sözleşmeler saçma sapan olduğu için haziranda feshediliyor sözleşme ve işsiz kalıyorsunuz. (Temel liseler için konuşuyorum) kolejler daha sistemli tabii.

Özelde öğretmenlik yaptım ama gerçekten kaliteli kurum az en son çalıştığm yer ya maaşı eksik verirdi ya zamanında vermezdi onun stresi vardı çok zamanımı yerdi hakkımı yerdi inanın simitçilik bundan daha rahat bi meslek diye düşünürdüm. Bence ikisini de elde tutmaya bakın bankanın şartları iyiyse gidin en azından maaşlar zamanında yatar sigortan yatar iznin düzenli olur yorulsan bile kafan rahat olur ayrıca maaşı daha iyidir

Özelde öğretmenlik yaptım ama gerçekten kaliteli kurum az en son çalıştığm yer ya maaşı eksik verirdi ya zamanında vermezdi onun stresi vardı çok zamanımı yerdi hakkımı yerdi inanın simitçilik bundan daha rahat bi meslek diye düşünürdüm. Bence ikisini de elde tutmaya bakın bankanın şartları iyiyse gidin en azından maaşlar zamanında yatar sigortan yatar iznin düzenli olur yorulsan bile kafan rahat olur ayrıca maaşı daha iyidir

Maaşı daha iyi değildir diyordum önceden, 2000 tl istediğimde ders anlatımımı beğendikleri halde ararız sizi deyip aramadılar. Ücreti söyleyinceye kadad her şey olumluydu. Düşündükçe sinirleniyorum. Çiğ köfteci açsaydım keşke okumaya harcadığım parayla.

Bakmam mı, tecrübeyi bahane edip almadılar. Tembellik etmedim, temel liseye birkaç sene daha devam ederim dedim ve yaşadığım küçük şehirde iş bulamadığım için büyük şehre gelmeyi göze aldım, temel liselerde bile iş bulamadım. Çoğu kurum öyle diyor ama haziran geldiğinde yaptıkları sözleşmeler saçma sapan olduğu için haziranda feshediliyor sözleşme ve işsiz kalıyorsunuz. (Temel liseler için konuşuyorum) kolejler daha sistemli tabii.
Ben temel lisedeydim, agustosta baslayip haziranda ayrildim ama maasim 2 ay daha yatti, gecenlerde aldim hatta son maasimi, kurumdan kuruma degisiyor demek ki..
Eskiden ozel egitim kurumlarinin sistemi bu kadar karisik ve berbat degildi, yogun da calissan hakkini alirdin ama son bi kac senedir her sey alt ust oldu..

Umarım tezimi bir an önce tamamlar ve ben de akademisyen olabilirim günün birinde. Ama o güne kadar az maaşlı bile olsa düzenli bir işte çalışmam şart. 8 saatse özel sıkıntı yaratmaz sizin için zaten oldukça tecrübelisiniz ama şöyle söyleyeyim seni devlete alacağız deselerdi özelde çalışırken bir elimi düşünmeden keserdim, öyle kötü.
Yok tabii haklısınız. Özelde çalışan arkadaşlarım var cidden kabus gibi. Özellikle etüt merkezleri falan iyice beter. Ben ilk göreve meslek lisesinde başladım ve berbat bir semtteydim. İlk başlarda çok zorlandım ama sonra aşırı mesafeli biri oldum ki çok iyi oldu. Şöyleydi yani; seridina hoca=mesafe. Ben öyle çözüm buldum. Şimdiki akademisyenlik yaptığım bölümü çok seviyorum ama işte psikolojik olarak kaldırması zor bir bölüm. Yine de öğretmenliği tercih etmem.

Ben temel lisedeydim, agustosta baslayip haziranda ayrildim ama maasim 2 ay daha yatti, gecenlerde aldim hatta son maasimi, kurumdan kuruma degisiyor demek ki..
Eskiden ozel egitim kurumlarinin sistemi bu kadar karisik ve berbat degildi, yogun da calissan hakkini alirdin ama son bi kac senedir her sey alt ust oldu..

Dershanelerin temel liseye dönüşme süreci kurum sahiplerine aşırı bir serbestlik sağlıyor. Çıkart bir kural ve maaşlar için bir alt limit koy, özlük haklarımızı iyileştir birçok insan atanma derdinde bile olmaz herkes mutlu olur. Anlayamıyorum gerçekten.

Ben yükseklisans yapıyorum 2 yabancı dilim var ama ne üniye girebiliyorum ne de özelde çalışırken bu durumu takan var adamlar asgari ücrete tam zamanlı köle arıyolar. İşten yada yorulmaktan kaçmıyorum ama hakkım verilsin maaşım düzenli olsun yarını düşinmim istiyorum. Ve sen olmassan kapıda bekleyen çok modundalar. Geçen sene biyere basvurdum ders anlatmamı dinlemek istediler. Ki müdür falan da fizikçiydi ben sosyalciyim. Ben de dedim ki bi fizikçi ve kimyacıya çok zıt bi alanda ders anlatıp kendimi onaylatmayı kendime karakterime yakıştırmıyorum dedim. Ama torpilin olursa tecrübenolmasa da en iyi yerde iyi ücretle çalışırsın

Yok tabii haklısınız. Özelde çalışan arkadaşlarım var cidden kabus gibi. Özellikle etüt merkezleri falan iyice beter. Ben ilk göreve meslek lisesinde başladım ve berbat bir semtteydim. İlk başlarda çok zorlandım ama sonra aşırı mesafeli biri oldum ki çok iyi oldu. Şöyleydi yani; seridina hoca=mesafe. Ben öyle çözüm buldum. Şimdiki akademisyenlik yaptığım bölümü çok seviyorum ama işte psikolojik olarak kaldırması zor bir bölüm. Yine de öğretmenliği tercih etmem.

Çünkü akıl sağlığını seven zeki bir bireysiniz

Ben yükseklisans yapıyorum 2 yabancı dilim var ama ne üniye gireliyorum ne de özelde çalışırken bu durumu takan var adamlar asgari ücrete tam zamanlı köle arıyolar. İşten yada yorulmaktan kaçmıyorum ama hakkım verilsin maaşım düzenli olsun yarını düşinmim istiyorum. Ve sen olmassan kapıda bekleyen çok modundalar. Geçen sene biyere basvurdum ders anlatmamı dinlemek istediler. Ki müdür falan da fizikçiydi ben sosyalciyim. Ben de dedim ki bi fizikçi ve kimyacıya çok zıt bi alanda ders anlatıp kendimi onaylatmayı kendime karakterime yakıştırmıyorum dedim. Ama torpilin olursa tecrübenolmasa da en iyi yerde iyi ücretle çalışırsın

Valla öğretmenliğe yavaş yavaş hoşçakal derken hala başvurularıma devam ediyorum öyle bir çaresizlik. Evet ben de matematikçi ve rehber öğretmene ders anlatmıştım saçma sapan işler.

Valla öğretmenliğe yavaş yavaş hoşçakal derken hala başvurularıma devam ediyorum öyle bir çaresizlik. Evet ben de matematikçi ve rehber öğretmene ders anlatmıştım saçma sapan işler.
Tekrar sınava girip din kültürü falan okumayı bike düşünüyorum ataması çok diye yani bizi bu hale getirenler utansın öğretmenlere bu belirsizliği yaşatanlara hakkım haram olsun

Back
X