Merhaba bayanlar !
27 haftalik gebeyim. Hamile oldugumu ogrendigimden beri özel hastaneye gidiyorum. Aslinda tercihim devletti ve bayan doktora gitmek istiyordum. Ama bizim hastanemizde tek bayan doktor var ona da neden bilmiyorum internetten randevu alamadigim icin gidemedim. İlkbaslarda bulantilarimda cok oldugu icin kolay yolu sectim özele gittim. Ama simdi dogum yaklastikca soru isaretleri de artiyor tabi. Doktorumdan memnunum ama ozel hastane masraflari da az degil. Dogum zamani devlet hastanesine gitsem imkanlari nasil onu merak ediyorum. Soyle ki ablam okmeydani egt. ve arst. Hastanesinde dogum yapmisti cok sıkıntılı bi dogumdu ona ragmen yanina refakatci almadilar kimseyle gorusturmediler. Bir suru asistan oldugu icin hepsi tek tek muayene etmis ki cok kotu bi durum
Ben kocaelinde oturuyorum burdaki hastane egitim ve arastirma degil. Ama refakatci almiyolar diye bildigim icin tedirginim. Ne yapmaliyim devlette dogum yapanlar yardimci olabilir mi ?
masraf için bakıyorsan özel hastane evet masraflı ama hani doktor için diyorsan doktorun kim olduğuna bağlı ben devlet hastanesine gidiyordum doğumu ani bir durumdan dolayı özelde yaptım ani bir durum olmaz ise ve durumunda müsait değil ise devlet kötü bir fikir olmaz ama tabi erkek bayan doktor ayrımı var ise özel tercih et
Özel hastanelerin doğum paketlerinden yararlanarak ücreti aşağıya çekebilirsiniz.
Günümüzde devlette doğum büyük sabır istiyor.
Malum özeldeki doktorlar 10 hastaya bakaken, devlettekiler 100ü aşkın hastayla ilgilenmek zorunda kalıyor ve bu sebeple birçok şey gözardı edilebiliyor.
Size sıra gelene kadar kimsenin yapabileceği bir şey yok, bekleyip duracaksınız.
İmkanınız var ise, özel tercih edin.
En azından takipteki doktorunuz doğumunuza girer.
Özel hastanenin masraflarindan dolayi esim devlette dogum yapsan ne olur diyor ? Bende yanima refakatci olarak kimseyi almazlarsa diye endiseleniyorum. Bide ilk dogumum olacak.
Özel hastanenin masraflarindan dolayi esim devlette dogum yapsan ne olur diyor ? Bende yanima refakatci olarak kimseyi almazlarsa diye endiseleniyorum. Bide ilk dogumum olacak.
Gittiğiniz yerde doğum paketi yok mu?
Ya da başka özelleri araştırın, doğum paketli fiyatları gerçekten yarı yarıya farkediyor.
Eğer maddi imkanınızı zorlayacaksa da devlette yaparsınız doğumu.
Refakatçi olayını araştırın, görüşün bir hastaneyle.
Belki sandığınız gibi değildir.
Hastaneye dogum fiyatini sordum 500 tl oldugunu soylediler ama dogum paketi gibi bisey daha once duymamistim. Ama bi sonraki muayeneye gidisimde sorarim. Tesekkur ederim.. :)
Hastaneye dogum fiyatini sordum 500 tl oldugunu soylediler ama dogum paketi gibi bisey daha once duymamistim. Ama bi sonraki muayeneye gidisimde sorarim. Tesekkur ederim.. :)
Rica ederim
Doğum paketinin içerisine doğum ücreti, gece yatış ve refakatçi ücreti, bebeğin ilk muayenesi, topuk aşısı, ultrasonu, emzirme eğitimleri, doğuma kadar 10 muayene ücreti ve tahlilleri gibi birçok ücret dahil oluyor.
Şimdi siz her muayeneye gittiğinizde verdiğiniz, her teste ayrı ayrı verdiğiniz ücretler toplam bir paket anlaşmasında birleşiyor ve ne ödediğinizi biliyorsunuz.
Ekstra hiçbir şey talep etmiyorlar, çoğu hastane 9 taksit de yapıyor bu ücreti.
Bir danışın bakalım, tek tek olduğu zaman çok pahalı oluyor her şey.
diş cektırırken bıle en ıyı hastane ve doktora gıdıyoruz dogum bu :) evet ozel hastane masraflı ama
devletde ılgılendıklerınden daha fazla ozelde ılgılenıyorlar tahammullerı zorlanmamıs oluyor
ben ozele gıdıyorum 2 kere kadın dogumda devlete gıttım ıllallah dedım allah devlet hastanesıne gıtmek zorunda kalanlara yardım etsın...