Özel Misafir Menüsü İstiyorum

senemcik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2007
354
2
116
42
İzmir
hanımlar acil diye buraya yazdım pazar günü patronum ailesiyle yeni aldığımız evimize akşam çayına gelicekler yine iş yerinden bi abimizde ailesiyle gelicek aklımda çok şey var çok defa misafir ağırladım ama şimdi değişik fikirler arıyorum neler hazırlasam neler yapsam yardımcı olurmusunuz
:kkk:

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben kek toplarini seviyorum cay yanina ve cok basit.
marketten hazir kek al uzumlu, ufala. Fistik ezmesiyle mincikla top top yap.
cok lezzetli ve pratik.
Kakaolu yapacaksan da nutella ile yapabilirsin.

Canim kucuk sekilli kurabiye yapip ucunu cikolataya batirip servis tabagina şik bi sunum yapabilirsin.yanina tuzlu olarak yuvarlak simitlerden yap kucuk.muffin keklerdende yapabilirsin ikramlik. Kisa ve öz olur zaten caya geliyorlarmis.hemde şik olur gayet gosterisli duruyor

minik tartoletler

karnıyarık böregi

Tiramisu

Elmalı turta

Çikolatalı alman pastası

Islak kek:56:

Bunlardan seçip yapabilirsiniz:32:

Sigara böregi yada tepsi böregi
Patates salatası,makarna salatası,kısır,ıslak kek,yaş pasta,kurabiye yada elmalı pasta yapabilirsin.

çokkkk mersi hanımlarrr çok seviyorum sizleri.
ben düşündüklerimi yazayım önce türk kahvesi yanına elmalı top veya truff olabilir katlı servis tabağında
arkasından kıymalı mercimekli midye börek,browni,yaprak sarma,( bunun yerine marul yaprağı üzeri mercimek köfteside olabilir) ve birde kenarı peynirli maydonozlu saçaklı poğaça düşünüyorum.
en sonda çikolara sosu ile süslediğim tabaklara haşhaşlı tatlı üzeri kremşantili
tabiki sizin fikirlerininzlede yer değiştirecek olanlar olur...

Kendi yapmış oldugum patates salatasının tarifini ekliyorum hem yumurtasız oluyor hemde çok güzel bir tarif.

Patatesleri haşlıyorum haşlandıktan sonra kabuklarını soyarak çatal yardımı ile derin bir kabın içinde iyice eziyorum ezdikten sonra içine kuru soğan,yeşil soğan,maydanoz ve yeşil naneyi küçük küçük doğruyorum daha sonra içine tuz,kırmızıbiber,karabiber,sumak,zeytinyagı ve limon koyuyorum bunları hep birlikte harmanlıyorum çok güzel oluyor.

Ben kek toplarini seviyorum cay yanina ve cok basit.
marketten hazir kek al uzumlu, ufala. Fistik ezmesiyle mincikla top top yap.
cok lezzetli ve pratik.
Kakaolu yapacaksan da nutella ile yapabilirsin.

kaptım.......................

Canim kucuk sekilli kurabiye yapip ucunu cikolataya batirip servis tabagina şik bi sunum yapabilirsin.yanina tuzlu olarak yuvarlak simitlerden yap kucuk.muffin keklerdende yapabilirsin ikramlik. Kisa ve öz olur zaten caya geliyorlarmis.hemde şik olur gayet gosterisli duruyor

beğendim bu fikri. bazen kurabiyeler beklediğimiz gibi çıkmaz ya fırından.. en azından çikolatayla görsellik katılabilir.

sıradan değilde farklı bişeyler olmalı bence:26:ama ne???

bide lımon koymayıp peynır koysanda oluyor cok basit bı tarıf bu bende yapıyorum

Kendi yapmış oldugum patates salatasının tarifini ekliyorum hem yumurtasız oluyor hemde çok güzel bir tarif.

Patatesleri haşlıyorum haşlandıktan sonra kabuklarını soyarak çatal yardımı ile derin bir kabın içinde iyice eziyorum ezdikten sonra içine kuru soğan,yeşil soğan,maydanoz ve yeşil naneyi küçük küçük doğruyorum daha sonra içine tuz,kırmızıbiber,karabiber,sumak,zeytinyagı ve limon koyuyorum bunları hep birlikte harmanlıyorum çok güzel oluyor.

şey bu salatadan ziyade püre olmuyor mu?:26:

size garip gelebilir belki ama ben misafir geleceği zaman elle şekillendirilmiş bir şey yapmıyorum.bazı insanların doğasında vardır rahatsız olabilir. ben de şahsen tanımadığım bir yerden mercimek köftesi falan yiyemem kolay kolay.

kısır patates falan salatası denmiş yaa.sunumuda kastetim aslında

yok haklsın aslında. ben de eşimin iş arkadaşları geleceği zaman çok dikkat ederim. ama bazen hani salata koyarsın masaya sade bir tabakta.. bazen de bir ki zeytin atarsın üstüne, domatesten çiçek yaparsın daha iştah açar. onun gibi..
kısır falan çok güzel sevmeyen yoktur sanırım...

size garip gelebilir belki ama ben misafir geleceği zaman elle şekillendirilmiş bir şey yapmıyorum.bazı insanların doğasında vardır rahatsız olabilir. ben de şahsen tanımadığım bir yerden mercimek köftesi falan yiyemem kolay kolay.

kurabiye poğaça simit.. bunlar da el değmeden yapılamaz ki.. hatta yemekler bile.. neticede doğramak için de el kullanıyoruz.

Back
X