• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel okul

KarincaKadin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2016
4.622
5.328
88
Arkadaslar Çocuğu veya tanıdığı birisinin çocuğu Bahçeşehir Koleji ne giden var mı?
Arkadaşlar malum bu sene şehir değiştirdim. Kızımı bir okula yazdirmistim , fakat tanıdıgim herkes (is arkadaşlari, farklı şehirlerdeki arkadaşlar ) çocuklarını Bahçeşehir Koleji vermis.
Benim verdiğim okul burda yerel bir okuldu. Henüz okullar başlamadigi için okul değişikligi yapmamda sıkıntı olmaz. Aranızda Bahçeşehir Koleji çocuk gönderen var mı? Yada tanıdıklarınizdan gonderen?
Memnun musunuz ? Yada sıkıntılar neler?
Geçen sefer ki deneyimden sonra bu sene hata yapmak istemiyorum.

Son düzenleme:
Okulunu bilmiyorum üniversitesinden baya memnun olanlar var diye biliyorum çoçuğunuz daha ilkokulda eğer şuan ki okulu kötü degilse sadece eş dost verdi diye vermenin alemi yok

Okulunu bilmiyorum üniversitesinden baya memnun olanlar var diye biliyorum çoçuğunuz daha ilkokulda eğer şuan ki okulu kötü degilse sadece eş dost verdi diye vermenin alemi yok
Su an ki okuluna da yeni yazıldı. (Konunun basinda bekirttigim gibi sehir degistirdik) Her iki okulda benim için eşit mesafede.

Su an ki okuluna da yeni yazıldı. (Konunun basinda bekirttigim gibi sehir degistirdik) Her iki okulda benim için eşit mesafede.

Senetlerinizde falan sıkıntı olmayacaksa icinize daha cok sinecekse bahcesehire alin. Bizim burada var ama sehrimizdeki yerel özel okullardan daha memnunlar. Kendimde egitimciyim sahsen bizim sehrimizde sorsalar yerel olanlardan tavsiye ederdim. Herkes gönderiyor diye degil de egitim acisindan bakip gönderebilirsiniz ;)

ama o şehre göre değişir ki

evet bahçeşehir de aynı şehirde bile bir kaç tane var ki hiçbiri birbirini tutmuyor

bir yakınım İstanbul da bir semtteki Doğa Koleji'nde çalıştı bir başka semtteki çok daha farklı

öğretmeni seçiş şekli de verdiği ücret de

öğrenci portföyü de

yerel okulların bir bölümü daha köklü ve özverili olabilir

franchise okullarda ise her türlü materyal dışarıdan merkezden gelir ve yerelleşemez

yani o öğretmenin içine sinmese de o materyali kullanır ama içşselleştiremediği için verimli olabilir mi tartışılır

tabii ben çok dışarıdan bir gözüm öğretmen arkadaşlar daha net bilgi verir

bir de kızınız kaç yaşında

bahçeşehirden genelde olumlu yorumlar duydum ben..ama tabi şehire göre değişebilir..yalnız okul açılmamış olsa bile kaydınızı alınca yıllık ücretin yüzde onu kesilecek..bilginiz olsun..

ama o şehre göre değişir ki

evet bahçeşehir de aynı şehirde bile bir kaç tane var ki hiçbiri birbirini tutmuyor

bir yakınım İstanbul da bir semtteki Doğa Koleji'nde çalıştı bir başka semtteki çok daha farklı

öğretmeni seçiş şekli de verdiği ücret de

öğrenci portföyü de

yerel okulların bir bölümü daha köklü ve özverili olabilir

franchise okullarda ise her türlü materyal dışarıdan merkezden gelir ve yerelleşemez

yani o öğretmenin içine sinmese de o materyali kullanır ama içşselleştiremediği için verimli olabilir mi tartışılır

tabii ben çok dışarıdan bir gözüm öğretmen arkadaşlar daha net bilgi verir

bir de kızınız kaç yaşında

Kesinlikle hak veriyorum size.

Kızım 2. Sınıfa geçti.
Kimseyi tanımıyordum burda ve en yakınımdaki okula verdim.
Fakat is arkadaşlari ile falan tanışıp konuşunca onlar Bahçeşehir Koleji ne verseydin keşke falan dediler. (Burası için daha iyiymiş )
Sonra telefonda bir kaç arkadaşımla durumu değerlendirdik onlarda bu sene bahçeşehir e almislar (benden farklı sehirdeler). Durum böyle olunca aklıma takıldı.
Ücreti kesmezlerse sevinirim ama nasip keserlerse de canları sağ olsun. Sözümde durmamis olacağım.

bahçeşehirden genelde olumlu yorumlar duydum ben..ama tabi şehire göre değişebilir..yalnız okul açılmamış olsa bile kaydınızı alınca yıllık ücretin yüzde onu kesilecek..bilginiz olsun..
Beni de bu olumlu yorumlar etkiledi açıkçası

Kızım 2. Sınıfa geçti.
Kimseyi tanımıyordum burda ve en yakınımdaki okula verdim.
Fakat is arkadaşlari ile falan tanışıp konuşunca onlar Bahçeşehir Koleji ne verseydin keşke falan dediler. (Burası için daha iyiymiş )
Sonra telefonda bir kaç arkadaşımla durumu değerlendirdik onlarda bu sene bahçeşehir e almislar (benden farklı sehirdeler). Durum böyle olunca aklıma takıldı.
Ücreti kesmezlerse sevinirim ama nasip keserlerse de canları sağ olsun. Sözümde durmamis olacağım.

hangi şehir ?

İlk okuldan beri özel okulda okumuş biri olarak çocuğunuzu özel okula göndermeyin !! Eğer gönderecekseniz aynı aile profillerine sahip okullara yollamayın ! Özel okula gitse bile mutlaka çocuğunuzun bir hobi edinmesine destek olun , takibini hocalara bırakmayın ! kendiniz yapın.

Özel okulların çoğu para tuzağı ! Özele gidiyor diye çocuğnz devlette okuyan öğrencilerden daha başarılı olmuyor.. Şuan aileme o kadar kızıyorum ki yurtdışında üniversiteyi okumak gibi bir hayalim vardı ama şuan maddi sebeplerden vazgeçtik halbuki küçükken boşuna o paraları özel okullara vermesek şuan kendi hayalimi gerçekleştirebilirdim.

Çocuğunuza yatırım yaparken daha bilinçli olun . Çoğu veli nasılsa çocuğum özel okula gidiyor diye çocuklarına gerektiği alakayı göstermiyor .. Bence devlete gidip dışarından dil takviyesi alması ve çeşitli müzik, spor kurslarına gitmesi daha mantıklı . Hem farklı çevrelerden farklı arkadaşlar edinir, sosyal çevresi genişler.

İlk okuldan beri özel okulda okumuş biri olarak çocuğunuzu özel okula göndermeyin !! Eğer gönderecekseniz aynı aile profillerine sahip okullara yollamayın ! Özel okula gitse bile mutlaka çocuğunuzun bir hobi edinmesine destek olun , takibini hocalara bırakmayın ! kendiniz yapın.

Özel okulların çoğu para tuzağı ! Özele gidiyor diye çocuğnz devlette okuyan öğrencilerden daha başarılı olmuyor.. Şuan aileme o kadar kızıyorum ki yurtdışında üniversiteyi okumak gibi bir hayalim vardı ama şuan maddi sebeplerden vazgeçtik halbuki küçükken boşuna o paraları özel okullara vermesek şuan kendi hayalimi gerçekleştirebilirdim.

Çocuğunuza yatırım yaparken daha bilinçli olun . Çoğu veli nasılsa çocuğum özel okula gidiyor diye çocuklarına gerektiği alakayı göstermiyor .. Bence devlete gidip dışarından dil takviyesi alması ve çeşitli müzik, spor kurslarına gitmesi daha mantıklı . Hem farklı çevrelerden farklı arkadaşlar edinir, sosyal çevresi genişler.
Ilkokuldan beri özel okulda okumuş birisi olarak bende asla tercih etmezdim fakat şehirde yeniyiz ve kizimi evde karşılayacak kimse yok.
Böyle olunca da bir bakıcı dan ziyade (şu aşamada kimseye guvenemem) kızımı özel okula vermeyi tercih ettim.
Spor konusunda destekliyoruz tekwando eğitimi alıyor okul haricinde.
Bu okul işi bizim için lüks veya tercih değil bir bakıma mecburiyet

2. sınıf için öyle müthiş ötesi okul olmasına gerek yok, gitsin bu yıl. Ummadık taş baş yarar demişler. Ayrıca özel okulların a şehrindeki ile b şehri arasında fark oluyor.
Sıkıntı yapmayın bu seneyi bitirsin, memnun kalmazsanız değişir seneye.

Back
X