Özel okulda öğretmenlik hakkkında bir soru?

kelebekim35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
509
4
26
İstanbul
Merhabalar kızlar...

Sizce yeni mezun birini özel okul öğretmen olarak alır mı?
Benden sonraki dönem mezunu 2012 haziran mezunu fen fak+formasyon Eylül 2012 de işe başlıyor.
Ben dershane tecrübem olduğu halde olmuyor.Ve birçok arkadaşımın...
Bu durum nasıl olur ki? Yeni mezun birini özel okula öğremen alıyorlar mı?

Son düzenleme:

tanıdığın varsa yani torpilin giremeyeceğin yer yok

tanıdığın varsa yani torpilin giremeyeceğin yer yok

Benim bildiğim yıllarca dershanede dirsek çürüten 5-6 yıl çalıştıktan sonra gidiyorlar.
Sonuçta milyarlar veriyor veliler...
Yeni mezun biri ne kadar teknik geliştirebilir ki..Konu hakimiyeti olsun.

Dediğiniz gibi tanıdık ,torpil vasıtası ( Ama eğitim için risk bence .

bizim sınıf sonuncusu şu an özel bir okulda rehber öğretmenlk yapıyo.oysaki ben ve benim gibi derece ile bitirenler evde çürüyoruz((

kolejden koleje değişir durum. eskiden stajer öğretmenlik vardı artık kalkmış sanırım, o zamanlar da ucuza geldiği için stajı kalkmamış öğretmenleri alan kolejler de vardı, staj işleriyle uğraşmayalım diye mutlaka stajı kalkmış arayan da, mesleki tecrübesi olan hocalar olsun diyor tecrübe arayan da.

bizim sınıf sonuncusu şu an özel bir okulda rehber öğretmenlk yapıyo.oysaki ben ve benim gibi derece ile bitirenler evde çürüyoruz((

canım benim malesef çok üzücü bir durum ..okulda harcadığın emeğe üzülüyorum bizimde yata yata geçirenler okul hayatını.. şimdi en zirve yerdeler .

Okulun tercihi canım yaa.. Tanıdık işi de olur.. Öğretmen seçeneği çok.. işsiz öğretmen çok..

Ben ilk öğretmenliğimi özel okulda yaptım.. Benden önce başvuran almak istedikleri kişinin formasyonunu milli eğitim kabul etmemiş,detayını bilmiyorum..Ben eğitim fak. mezunu olduğum için hemen aldırlar,stajımı da orada tamamladım..

Pes etme ısrarla başvur bir de kendini gösterme konusunda iyi ol..Yani ben alanıma hakimim ve iyi öğretirim i göster ama ukalalık yapma sakın.. Gerisi kısmet..

alırlar canım, ama baya düşük bir maaşla.. birde özel okullarında siyasi ve dini görüşü olduğu için tanıdık devreye sokmak kolaydır..

benim bir arkadaşım da özel okulda çalışıyor hatta henüz ikinci yılı.ilk yıl dershanedeydi torpil filan da yok ama aldılar. nasip işi tamamen.

Yani ne alaka yok sınıf sonuncusu tavan yapmış, en yüksektekiler evdeymiş..
Genelde en yüksektekiler kolay kolay bişey beğenmeme geleneğini sürdürüyor olmasınlar?
Pek ala tanıdıksız bilmem nesiz öğretmen alıyor okullar,
Ben internet başvurusuyla yerrleştim bir okula,hiç te tanıdığım yoktu..
3 kuruşa haftada 8 gün çalışmayı kabul edin,size stajyer muamelesi yapılıp evrakmış ıvır zıvır işleri yıl sonuna sözleşmenize sadık kalarak yapmayı başarın, üstüne kendinizi ispat etmeye azmedin,hatta ikinci yıl aynı okulda sözleşme imzalamaya kadar sabır gösterin bakın nasıl aranan eleman oluyrsunuz..
Yok öyle reklamdaki gibi şirketin yatını katını anahtarını aracını size tahsil etmeler..
İş dünyasında sıfırdan ezilerek yetişiyorsunuz,bu işler her sektörde bu şekilde..

Son düzenleme:
dediği gibi öyle kolay olmuyor bu işler.önce getir götür,üç kuruşa talim et ezil büzül,ondan sonra as eleman olursunuz bu sektörde maalesef,her sektör gibi.sabahtan akşama akadar kadar çalışıp benim ücretimin yarısını alamıyor özelde çalışnalar,üzgünüm bunun için.bilemiyorum ne yapmalı,protesto olarak kimse girmese az paralı işe,çalışacak öğretmen bulamazlar esasında ama...neyse karamsar olmaya gerek yok çalışanın hakkı veriliyor.6 sene her sektörde çalıştım, sabun yapıp sattım.tekstile girdim ayda 300tlye,vekil öğretmenlik yaptım emsallerim 1500 alırken ayda 150tlye talim ettim.dile kolay 6 yıl,ömrümden ömür gitti.21de mezun oldum,28 yaşımda atandım ve geç evlendim lanet milli eğitim politikası yüzünden 2. kızıma 34 yaşında hamileyim,sağlığımdan oldum.Allah belalarını versin baştakilerin,başka bişey söylememe gerek yok.eğer bitirdiğimde atansaydım şimdi çocuklarım kocaman olmuştu.bunu isterdim.neyse yine şükür..torpilsiz,yıllarca çalışmayla aldım puanımı.şimdi de yiyoruz ama sağlık yok işte...öncelikle sağlık,bol şans diliyorum.koca tavlamaya bak.geç evlilik iyi değil canım.kolaylıklar.
ha bu arada 2de 1 özel okul değiştiren çok alımlı,güzel ve sexi giyinen,sosyal ilişkileri kuvvetli,çocuklarla cidden çok ilgili bir arkadaşım vardı.dış görünüme önem verildiği bir gerçek:)

özel sektörde tercih hakkına sahip olmak için arkadaşların dediği gibi önce tozu toprağı yutmanız gerek,4 yıılık dersane tecrübesi olan biri olarak söyleyebilirim.ilk yıldan özel bir okulda öğrencilerin karşısına bir öğretmenin çıkması da o öğretmen ve yönetim adına handikap olur,stajerlik şart,yol yordam öğrenmek şart.

Arkadaşın sorularını okumadınız,benim cevabıma cevap yazdınız sanırım..
Çünkü arkadaşın sorusu çok net..
Dua edin bişekilde yerleşmişsiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…