Ozel saglik sigortasi

Sallabosver

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
70
Puanlar
18
Merhabalar, eşim ve ben çocuk düşünüyoruz. Eşim kurumda çalıştığı için sigortası var. ben bagkur lu olduğum ve bagkur primlerimi ödemediğim için sigortam yok. Simdi ben bagkur kaydımı sildirip eşimin üzerine geçersem her türlü devlet hastanesinden üniversite hastanesinden faydalanabilecegim ama özel hastanelerdeki doktorlara ücretli gideceğim değil mi? Bu ihtimaldense detaylı takip için özel sağlık sigortası yaptırmayı düşünüyoruz. Şimdi benim hiç sigortam olmadığı için özel sağlık sigortası olarak olacak eşimin sigortası olduğu için tamamlayıcı sağlık sigortası mi olacak? Bazı şirketlerin sitesine bilgilerimizi girdiğimizde tamamlayıcı sağlık sigortası olarak çıktı karşımıza. Bir sigortaciyla görüştüğümde de ikimizinki de özel sağlık sigortası olacak diye anlattı. İkisinin farkı nedir? Özel sağlık sigortası alınca ve doğum paketi almazsam ve ertesi ay gebe kalırsam yine de kadın doğum kontrollerine gidebilir miyim? Çünkü doğum paketi en erken 6 ay veya 1yil sonra kullanilabiliyormus. Bilgisi olan yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Normalde kadınlarda çalışmıyorken eşten ya da babadan yararlanma oluyor özel sigortadan da tamamlayıcı olur ama şartları var her sigorta aynı değil

İşte ben bagkurluyum çalışmıyor değilim. Sadece bagkur primlerimi ödemediğim için kendi sigortam yok. Ayriyeten bagkur lu olduğum için de eşimden faydalanamiyorum.

Tamamlayıcı sağlığı ssk var ise yapabiliyorsun özel sağlık nasıl işler bilmiyorum.Sadece sana ya da kim istiyorsa ona yapılır.Gebelik paketi almazsan takiplerinde kadın doğuma gitmeni karşılamaz.Normal olarak muayene için gidebilirsin tabi.

Sigorta şirketinde çalışıyorum ben de sorunuzu şu şekilde yanıtlayabilirim.Aslında kısa ve öz tamamlayıcı sağlık sigortası için SSK şartı oluyor Özel sağlık olduğu zaman ise Ssk şartı aranmıyor.Ama siz eşinizin üzerinden yararlanabiliyorsunuz.Evet doğum paketi için ise hamile kalmadan önce yaptırmanız gerekiyor.Yardımcı olmamı isterseniz özelden yazabilirsiniz daha açıklayıcı bilgilendirme yapabilirim size

Şöyle olur ya siz bağkuru kapatır eşinizin Ssk dan yararlanır tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırırsınız.Yada bağkur işler siz kendinize özel sağlık sigortası yaptırırsınız eşiniz ise tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırır.Diğer bir sorunuza cevabımda doğum paketi almadan sadece özel sağlık sigortası alırsanız kadın doğum doktorunuza rutin muayeneler için gidebilirsizin.

Bu sorunun yanıtı tamamen yaptıracağınız sigortaya bağlı. Özel sağlıkta süre dolmadan hamilelik için de kullanamayabilirsiniz.benim paketim yaptırmaya başladıktan bir sene sonra ikinci poliçede kullanılabilir hale geliyordu. Yani öss için iki sene doğum paketi ödemeyi kabul ederek bu yola girmek gerekiyor. Bunu da hastaneden alınan doğum paketi fiyatıyla karşılaştırabilirsiniz. Malum öss fiyatları uçmuş durumda.

`