Özel sektör çalışanı olmak ve delirme eşiği

Patron bana diyor ki: "falancaya mail at", atıyorum. Attığımı haber veriyorum, sonra beni yine arıyor "falancayı aradın mı mail gitmiş mi?" delireceğim, mailin gitmemesi gibi bi durum olabilir mi ya?? Mecbur arıyorum, mail ulaştı mı diye soruyorum, sonra falanca kişi bana telefonda geri zekalı muamelesi yapıyor HALİYLE YANİ, arıyorum gitmiş diyorum, telefon trafiğinin saçmalığına bak. Mesela birine bir iş veriyoruz ve ne zaman teslim edeceği bilgisini alıyoruz, atıyorum adam diyor ki "6 hafta sonra teslim ederim", patron 1 hafta sonra tekrar ara diyor işi ne zaman teslim edeceklermiş, e diyorum adam böyle böyle dedi zaten, illa yine ara diyor. Mecbur yine arıyorum, adam bana diyor ki: "hanımefendi zaten tarih vermiştik", bi geri zekalı muamelesi de öyle yiyorum. Zoruma gidiyor cidden imkanları maaşı bu kadar iyi olmasa alcam çantamı gitcem, gururlu insanım 7 kat elden bu muameleyi görünce sinirlerim zıplıyor.

Illustratorle çalışıyor, çıkan ürünleri bana atıyor fikir alışverişinde bulunuyoruz, yapan kişiyi ne bilirim ne tanırım yani kilimcinin köroğlu... bugün aradı diyor ki, falanca resimden şu kısım çıkarılacak x hanımla görüş, e diyorum ben o kişiyi tanımıyorum bilmiyorum ki siz bana attınız hep görüntüleri. Aldığım cevap "e sen bu işle hiç ilgilenmiyorsun ki..." saçımı başımı yolcam.
Mailler için tavsiyem, mailleri patronunuza da BCCleyin.

Ööööffff henüz 1 ay önce ayrıldığım iş yerindeki müdür de böyleydi.
Bir keresinde 3 büyük otobüs firmasını bakın abartısız söylüyorum tam 5 kez aratmıştı.
Önemli bir evrak gönderilecekti ve otobüs saatlerini öğrenmem gerekiyordu.
İnternet denen şey var ve adamlar sana sitelerinden bilgi veriyorlar zaten dimi?
Ama yookk. İlla o firma aranacak ve adamların kafası mikilene kadar sorulacak🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
En son gene aradım bi firmayı ve haliyle aynı kadın çıktı. Ben tekrar sorunca çatt kapattı telefonu suratıma. 🤦🏻‍♀️
Ve herrr gün bunun gibi daha neler. Ay bak gene aklıma geldi sinir oldum 😤😤
Özel sektörde yöneticilik, müdürlük, patronluk yapanlara sesleniyorum. Siz böyle yaptıkça arkanızdan çook küfür edilip dalga geçiliyor 😏😏

Ööööffff henüz 1 ay önce ayrıldığım iş yerindeki müdür de böyleydi.
Bir keresinde 3 büyük otobüs firmasını bakın abartısız söylüyorum tam 5 kez aratmıştı.
Önemli bir evrak gönderilecekti ve otobüs saatlerini öğrenmem gerekiyordu.
İnternet denen şey var ve adamlar sana sitelerinden bilgi veriyorlar zaten dimi?
Ama yookk. İlla o firma aranacak ve adamların kafası mikilene kadar sorulacak🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
En son gene aradım bi firmayı ve haliyle aynı kadın çıktı. Ben tekrar sorunca çatt kapattı telefonu suratıma. 🤦🏻‍♀️
Ve herrr gün bunun gibi daha neler. Ay bak gene aklıma geldi sinir oldum 😤😤
Özel sektörde yöneticilik, müdürlük, patronluk yapanlara sesleniyorum. Siz böyle yaptıkça arkanızdan çook küfür edilip dalga geçiliyor 😏😏
ahahaja izninizle güldüm 😂
siz de uzaktan bakıp gülün bence :KK53:

Yani gönderdiğin maillerin altında “ Lütfen bu e-postayı aldığınızı teyit ediniz” ( bu cümle kaba oldu ama bunun kibar versiyonu olarak düşünebilirsiniz) gibi genel bir ifade ekleyebilirsiniz. Eğer bir süre sonra cvp gelmezse, teyit mailinizi alamadık diye aramak istedim dersiniz.

Süreli işlerlerde de bir süre sonra projenin gelişim hakkında bilgi almak istedim, nasıl herşey yolunda mı, belirttiğiniz tarihe yetişecek mi gibi, genel sohbet havasında bilgi alabilirsiniz.

Bazı yöneticiler laftan anlamıyor. Bu eski kafalık değişmiyor. Yani kendinizi sinir krizine sokmaktansa, çözüm arayın derim.

Patron değilim ama altımda çok eleman çalıştı. Gerçekten o kadar kıt zekalı insanlar var ki ister istemez böyle teyitle kontrol etme ihtiyacı hissediyor insan. Eskiden kalmış bir alışkanlık olabilir. Kişisel algılayıp kendinizi yıpratmayın. Alternatif yöntemler ile çok güzel bir cevap verilmiş onu uygularsınız.

Benim patronum da taşı atıp düşmüş mü diye kontrol edenlerden. Kuş uçsa haberi olsun istiyor.
Muhasebe işi yapıyorum. Whatsaptan bir şey yazıyor( iş whatsapı )şunun carisine şu kadar ekle diye. Ekliyorum sonra da ona ekledim diye cevap yazmamı istiyor. Ödeme yapıyor dekontunu atıyor işledim diye whatsaptan yazmamı istiyor.
Ben de saç baş yoluyorum. Ya bu deveyi güdücez ya bu diyardan gidicez. Kurumsal olmadığı sürece malesef özel sektör çok çok zor.
Merhaba
Bu anlattiginizda ben çok sac bas yolacak bir durum görmüyorum. Finans muduruyum , ödeme yaptıktan sonra dekontunu mail ile gönderiyorum sonrasında whatsaptan atıyorum yoneticime. Belki yazdığını yogunluktan görmemiş olabilirsiniz diye teyit istiyor olabilir yoneticiniz.
10 yıla yakındır aynı yerde çalışıyorum ona rağmen bir çok hesap numarası aklımda olsa dahi muhakkak ki teyidini yapıyorum.
Ofiste bana diyorlar ki "Allah sizi iyi ki patron yapmamış" :)
Konu sahibine gelecek olursam , evet mailin gitmeme imkani var , karsi tarafin posta kutusu dolmus olabilir , ya da yoğunluktan maili görmüş ama atlamış olabilir , karşı tarafın kullandığı mail exchange ise ve bilgisayar dışında farkli bir konumda da kullaniliyorsa (telefon gibi) mailini telefonda okuduktan sonra bilgisayarda okunmus klasörüne dusebilir ve karsi taraf bunu atlayabilir. Her iletiye siz de benim gibi okundu bilgisi isteyin. Önemli bir mail gonderdikten sonra okundu bilgisi gelse dahi ben yine de karsi tarafi arayarak teyidini yapıyorum. Galiba Allah beni bilmiste patron yapmamış 🤣

Maillere read notification koyun patronun da ufku genişlesin okundu bilgisi diye geçiyor sanırım.
Bi de 6 hafta termin verilen işi 4. Hafta tekrar arayabilirsiniz. Ne Zaman bitecek diye tekrar sormak değil de, “şu tarih demiştik hersey yolunda gidiyor mu bi sapma olacak mı diye sormak istedim” derseniz kimse gerizekalı muamelesi göstermez.
Veya x hamımla görüş diyince ben onu tanımıyorum bilmiyorum denmez, adam zaten x hamımla çıkın bi çay için demiyor, “daha önce görüşmemiştim iletişim bilgilerini alabilir miyim?” Deyip Arayın kadını konuşun veya mail atın
Zamanla yöneticimizle uyumlanmayı öğreniyoruz bunu me kadar erken yaparsanız o kadar rahat edersiniz

ya onu gecelim geçen birileri hastaneye basıp taşlar attı çalışanlara , bunu yaparken kalp krizi geçirmişler yine taş attiklari hekim müdahale etti ,
alın devlet size
Ya böyle durumlarda gerçekten normal bi hasta gibi müdahale ediyor musunuz? Ne bileyim ben müdahale ederdim ama damar yolunu yavaş yavaş açardım, serumu yavaş yavaş verirdim, flasteri bütün kıllarını koparacak şekilde kaldırırdım, iğneyi de Allah ne verdiyse hart diye batırırdım gibi geliyor da.

Kontrol manyağı bir adam demek ki ama siz de fazla hassassınız bence. Özel sektörde 17.senem,bu konuşmalardan günde kimbilir kaç tane yapıyorumdur gayet normal. Siz fazlaca üzerinize alınmışsınız hele son paragrafta patronunuz size x kişisini ara diyor,adı belli sanı belli neden kilimcinin kör oğlu olsun ki, “falan beyin ofisinden arıyorum şu değişiklikler yapılacakmış” tarzı bir görüşme yapmanız gayet normal.

Ya böyle durumlarda gerçekten normal bi hasta gibi müdahale ediyor musunuz? Ne bileyim ben müdahale ederdim ama damar yolunu yavaş yavaş açardım, serumu yavaş yavaş verirdim, flasteri bütün kıllarını koparacak şekilde kaldırırdım, iğneyi de Allah ne verdiyse hart diye batırırdım gibi geliyor da.
ahaha bu saydiklarinizin hepsini hemşire arkadaşlar yapıyor, yapıyorlardır umarım diyeyim :KK53:
biz tedavi kararı veriyoruz,
sorun çıkaran hasta konusunda şunu diyebilirim normal prosedürü tamamen doğru uygularim ama yardımcı olacak ekstra bir şey elimden geliyorsa yapmam.

Merhaba
Bu anlattiginizda ben çok sac bas yolacak bir durum görmüyorum. Finans muduruyum , ödeme yaptıktan sonra dekontunu mail ile gönderiyorum sonrasında whatsaptan atıyorum yoneticime. Belki yazdığını yogunluktan görmemiş olabilirsiniz diye teyit istiyor olabilir yoneticiniz.
10 yıla yakındır aynı yerde çalışıyorum ona rağmen bir çok hesap numarası aklımda olsa dahi muhakkak ki teyidini yapıyorum.
Ofiste bana diyorlar ki "Allah sizi iyi ki patron yapmamış" :)
Konu sahibine gelecek olursam , evet mailin gitmeme imkani var , karsi tarafin posta kutusu dolmus olabilir , ya da yoğunluktan maili görmüş ama atlamış olabilir , karşı tarafın kullandığı mail exchange ise ve bilgisayar dışında farkli bir konumda da kullaniliyorsa (telefon gibi) mailini telefonda okuduktan sonra bilgisayarda okunmus klasörüne dusebilir ve karsi taraf bunu atlayabilir. Her iletiye siz de benim gibi okundu bilgisi isteyin. Önemli bir mail gonderdikten sonra okundu bilgisi gelse dahi ben yine de karsi tarafi arayarak teyidini yapıyorum. Galiba Allah beni bilmiste patron yapmamış 🤣
Valla her iş öyle değil her patron öyle değil 16-17 yıldır çalışma hayatındayım. İlk defa böyle bir patronla çalışıyorum.
Çalışana biraz olsun güvenmeleri gerekiyor. Biz de kontrol ediyoruz kendimizi sürekli sonuçta.

Kontrol manyağı bir adam demek ki ama siz de fazla hassassınız bence. Özel sektörde 17.senem,bu konuşmalardan günde kimbilir kaç tane yapıyorumdur gayet normal. Siz fazlaca üzerinize alınmışsınız hele son paragrafta patronunuz size x kişisini ara diyor,adı belli sanı belli neden kilimcinin kör oğlu olsun ki, “falan beyin ofisinden arıyorum şu değişiklikler yapılacakmış” tarzı bir görüşme yapmanız gayet normal.

Olay x kişisini ara demesi değil, olay x kişisinden benim hiiiç haberim olmadığı hiç mi hiç bahsetmediği halde biliyormuşum gibi ara demesi ve ben öyle birini bilmiyorum tanımıyorum nasıl ulaşcam deyince "sen bu işle hiç ilgilenmiyorsun" demesi, b*ktan bi illustrasyon hariç bütün çalışma benim kontrolümle yürütüldüğü halde. Beni bu sinirlendiriyor. Hassasiyet değil bu, insan kendisine güvenilmediğini hissedince geriliyor, e beni ne diye işe aldın o zaman zırt pırt kontrol et diyeceğine beni dürtmeye ayırdığın süreyi iş verdiklerimize ayırıp direkt onları dürtebilirdin. İş zaten benim işim eğer bi şey yanlış giderse o zaman gel bana hesap sor böyle tepemde tepinme. Haksız mıyım?

Olay x kişisini ara demesi değil, olay x kişisinden benim hiiiç haberim olmadığı hiç mi hiç bahsetmediği halde biliyormuşum gibi ara demesi ve ben öyle birini bilmiyorum tanımıyorum nasıl ulaşcam deyince "sen bu işle hiç ilgilenmiyorsun" demesi, b*ktan bi illustrasyon hariç bütün çalışma benim kontrolümle yürütüldüğü halde. Beni bu sinirlendiriyor. Hassasiyet değil bu, insan kendisine güvenilmediğini hissedince geriliyor, e beni ne diye işe aldın o zaman zırt pırt kontrol et diyeceğine beni dürtmeye ayırdığın süreyi iş verdiklerimize ayırıp direkt onları dürtebilirdin. İş zaten benim işim eğer bi şey yanlış giderse o zaman gel bana hesap sor böyle tepemde tepinme. Haksız mıyım?
Patronlar öyledir,ayda yılda bir bir işi üstlenirker kendi kendilerine yürütürler sonra da işin tam ortasında küt diye çalışana teslim ederler hadi bunu hallet diye. Çok bilinmedik bir şey değil,sadece patronlar değil müdürlerin de yaptığı bir saçmalık bu. Siz çok takılmışsınız,her gün kaç tane buna benzer olay yaşıyoruz. Size haksızsınız demiyorum,sadece fazla abartıyorsunuz diyorum ben. Patronunuz haklı mı,değil ama yapacak bir şey yok,onların beceremediklerini yapmak bize düşüyor işte. Adam da size verdiği para ile kendinş tatmin ediyor başka açıklaması yok 😊

Bende bu tarz bir patronla çalıştım. Ben istenilen yeri aradığımda; zart zurt bey bu konu hakkında bilgi almamı istemektedir, diye hemen belirtirim. Sesimdeki tonla yaptığım vurgu ile karşımdaki anlardı zaten.Bir sonraki işyerimde adamın aynısı oldum ya.

Bende bu tarz bir patronla çalıştım. Ben istenilen yeri aradığımda; zart zurt bey bu konu hakkında bilgi almamı istemektedir, diye hemen belirtirim. Sesimdeki tonla yaptığım vurgu ile karşımdaki anlardı zaten.Bir sonraki işyerimde adamın aynısı oldum ya.
Benim patronum bir de benim haberim yokmuş gibi sor diyor :)

Tüm patronlar aynı

Sadece seninkine özgü değil.

İşi iyice takip etmeni , mail atıp bırakmamanı istiyorlar işte.

Yapacak bir şey yok

Ayrıca gerizekalı muamelesi falan da görmüyorsun.

İş bu ne derlerse onu yapıyorsun.

Bu arada şartları çok iyi demişsiniz.
Ne iş yapıyorsununuz ve şartları nasıl ?
Özelden yazabilirsiniz.
Merak ettim

Back
X