Özeleştiri yapıyorum yardımcı olabilir misiniz?

barajnehir

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2016
2.017
1.641
83
34 yaşındayım .Tartışma ortamı olduğu zaman kendımle alakalı konuda dozunda konuşurum.
Yakın ve akrabaların arasındaki meselelerde direkt dahil olmadığım ama ucu çekirdek aileme dokunan olaylarda, bilgi sahibiysem kendimi olayların ortasında buluyorum.
Boş konuşmuyorum ama neden avukatlık yaptığımı anlayamıyorum.
Fikirlerimi söylemekten çekinmiyorum.Haklıya haklı haksıza haksızsın.
Tartışma ortamından sonra "konuşulmasa da olurmuş"kendi kendime diyorum..adım diye geçsın ..laboum da bunları bize dedi diye demesinler.bu yüzden pişman oluyorum.
Sonuç olarak;
Susacağım ya da yorum yapmayacağım diyorum atmosfere kapılıyorum .
.Nasıl çözeceğim?Nasıl susuluyor?
Gerektiği kadar az nasıl konusuluyor?

bu istek büyük bir disiplin ve çaba gerektiriyor,
aynı duyguları geçmişte bende yaşadım, şu anda istediğim gibi susabiliyorum ama kendimi tutmaya başlamam son 4 yıldır (evlendikten sonra yeter artık dedim)
ben şöyle çözdüm. gelecek için hedeflediğim şeyler var, yapmak istediklerim var ve susmak istediğim yerlerdeki insanlar bu hayallerin parçası olmadığından benim dostluğumu hak etmiyorlar. Bunu beynime iyice yerleştirdiğim için sessiz kalabiliyorum, kafamda hep kendi işlerim var çünkü, çoğu zaman günlük hayat dilinden başka konuşmalara veya sohbetlere ihtiyaç duymuyorum, yanımda olmasını istediğim insanların yanında ise tüm konuşma ihtiyacımı karşılıyorum
umarım cevabım işinize yarar

niye kasiyorsun? bende diyordum keske biraz daha agir basli olsamda az konussam vs vs vs..aman oldugum gibiyim..saka maka sohbetim insanlari cok sarar, yas farketmez. sarmayan biri varsa ya bana hasetindendir genelde ya da gercekten o kisiden hoslanmamisimdir. boyle dedim diye ayyhhh herkes beni kiskaniyor cekemiyor diyenlerden degilim, ama bazi seyleri anliyorsun.

oldugun gibi dewamke : ))

Her şeye eyvallah da susmaya asla.
Yerli ya da yersiz hiç farketmez, içimde patlatamam düşündüklerimi.

Siz de gelişine vurun, politik olacağım diye şekilden şekile girmek pek mantıklı değil.

34 yaşındayım .Tartışma ortamı olduğu zaman kendımle alakalı konuda dozunda konuşurum.
Yakın ve akrabaların arasındaki meselelerde direkt dahil olmadığım ama ucu çekirdek aileme dokunan olaylarda, bilgi sahibiysem kendimi olayların ortasında buluyorum.
Boş konuşmuyorum ama neden avukatlık yaptığımı anlayamıyorum.
Fikirlerimi söylemekten çekinmiyorum.Haklıya haklı haksıza haksızsın.
Tartışma ortamından sonra "konuşulmasa da olurmuş"kendi kendime diyorum..adım diye geçsın ..laboum da bunları bize dedi diye demesinler.bu yüzden pişman oluyorum.
Sonuç olarak;
Susacağım ya da yorum yapmayacağım diyorum atmosfere kapılıyorum .
.Nasıl çözeceğim?Nasıl susuluyor?
Gerektiği kadar az nasıl konusuluyor?
Neden huyundan vazgecesin haklıya haklı demek kötü bir şey değil. Ama buna yorum yapmama gerek var mı bununla uğraşmak istiyor muyum diye kendinize sorun?

bu istek büyük bir disiplin ve çaba gerektiriyor,
aynı duyguları geçmişte bende yaşadım, şu anda istediğim gibi susabiliyorum ama kendimi tutmaya başlamam son 4 yıldır (evlendikten sonra yeter artık dedim)
ben şöyle çözdüm. gelecek için hedeflediğim şeyler var, yapmak istediklerim var ve susmak istediğim yerlerdeki insanlar bu hayallerin parçası olmadığından benim dostluğumu hak etmiyorlar. Bunu beynime iyice yerleştirdiğim için sessiz kalabiliyorum, kafamda hep kendi işlerim var çünkü, çoğu zaman günlük hayat dilinden başka konuşmalara veya sohbetlere ihtiyaç duymuyorum, yanımda olmasını istediğim insanların yanında ise tüm konuşma ihtiyacımı karşılıyorum
umarım cevabım işinize yarar
Teşekkür ederim deneyeceğim.

Her şeye eyvallah da susmaya asla.
Yerli ya da yersiz hiç farketmez, içimde patlatamam düşündüklerimi.

Siz de gelişine vurun, politik olacağım diye şekilden şekile girmek pek mantıklı değil.
Bir süre sonra yoruyor beni..yaş aldığım için mi acaba

Bir süre sonra yoruyor beni..yaş aldığım için mi acaba
Yaşla beraber şöyle bir süzgeç geliyor insana ‘bu insanlar ne dediğimi anlar mı ya da hakediyorlar mı konuşmamı’ bu sorulara cevap evetse, aynen devam.
Baktığınız deve hendekse, derin bir nefes ve koalaların o bambulara sarılıp müthiş yaşamlarını düşünün, gülümseyin😂

Mevzu cekırdek ailemse konusurum, bırı haksızlığa ugruyorsa konusurum, haksızlık ediliyorsa bana konusurum gerekirse hıc susmam.
Arkamdan ne dedikleri hıc umrumda olmaz.
Gelip Yuzume soyleyen olursa, ozaman da konusurum.

Ne demisler, ınsanlar konusa konusa..

Haksızlık karşısında eğilmeyiniz, zira hakkınızla beraber serefınızı de kaybedersiniz
-hz ali-

Mevzu cekırdek ailemse konusurum, bırı haksızlığa ugruyorsa konusurum, haksızlık ediliyorsa bana konusurum gerekirse hıc susmam.
Arkamdan ne dedikleri hıc umrumda olmaz.
Gelip Yuzume soyleyen olursa, ozaman da konusurum.

Ne demisler, ınsanlar konusa konusa..

Haksızlık karşısında eğilmeyiniz, zira hakkınızla beraber serefınızı de kaybedersiniz
-hz ali-
Cevremdekılerin arasında ben sahnede kalıyorum.onlara göre bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın.onlar da konuşşun istiyorum ben niye bu kadar yıpratıyorum.haklarını niye savunmuyorlar?

Cevremdekılerin arasında ben sahnede kalıyorum.onlara göre bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın.onlar da konuşşun istiyorum ben niye bu kadar yıpratıyorum.haklarını niye savunmuyorlar?
Bana dokunmayan yılan bin yıl yasasın diyerek yasattıgınız yılanların bir sonraki hedefi siz olursunuz diye bir soz de var.
Ona dokunmaz da zamanı gelir en sevdigine dokunur.
Susmaya devam etsin onlar, herkesle aram iyi olsun insanları... En sevmediklerim.

Sen ucu ailene ve sana dokunanlarda Konus, kendını savunmayanları savunma oyleyse.
Tıksınerek bak ve izle.
Niye oyle bakıyorsun diyeceklerdır emınım 😂

Asıl kendini savunması gerekenler susarken onların namına haklarını savunan cengaver mi oluyorsunuz? Yanlış mı anladım? Eğer öyleyse o anda aklınızı başka bir şeyle meşgul etmeye çalışın, hatta mümkünse bir bahaneyle ortamı terk edin, tamam haklıyı haksızı söylemeyi ben de severim ama haklı hakkını aramazken benim arkama sığınıp susup pısıp bir şey demezken, üstelik sonrasında savunduğum kişi o kişiyle canciğer kuzu sarması olup hak savunduğum halde arayı bozmaya çalışan karaçalı muamelesi görürsem ipler kopuyor.
Birkaç kere öyle savundum savundum baktım ki hakkını yedirmem dediğim kişiyle diğerinin arasından su sızmıyor, sivri dilli olan ben olmuşum valla bıraktım, artık yalnızca kendi hakkımı savunuyorum.

Valla hicte kendinizi bosu bosuna elestirmeyin cekirdek aileme soylenen hersey bana soylenmistir savunmuyorsam haklilarsa elbette kendimj karaktersiz bulurum
Ha karsi taraf lap lap konusupta beni kiracabilecegini dusunemiyorsa yada kaldirabilecegimi umit ediyorsa bi zahmet karsiliginda duyduklarinida kendi kaldiracak hic umurum olmaz

Ben özellikle okulda böyleydim. Bir öğretmen arkadaşa haksızlık ediliyorsa bazen o susarken ben doğrucu davut gibi konuşurdum. Baktım ki benim yaptığım saflık. Çünkü benim üzerime haksız yere gidilince diller lal oluyor. Bir enayi sen misin dedim. Eşim annem kızım için hala böyle davranırım. Ama diğerleri çok da fifi...

Asıl kendini savunması gerekenler susarken onların namına haklarını savunan cengaver mi oluyorsunuz? Yanlış mı anladım? Eğer öyleyse o anda aklınızı başka bir şeyle meşgul etmeye çalışın, hatta mümkünse bir bahaneyle ortamı terk edin, tamam haklıyı haksızı söylemeyi ben de severim ama haklı hakkını aramazken benim arkama sığınıp susup pısıp bir şey demezken, üstelik sonrasında savunduğum kişi o kişiyle canciğer kuzu sarması olup hak savunduğum halde arayı bozmaya çalışan karaçalı muamelesi görürsem ipler kopuyor.
Birkaç kere öyle savundum savundum baktım ki hakkını yedirmem dediğim kişiyle diğerinin arasından su sızmıyor, sivri dilli olan ben olmuşum valla bıraktım, artık yalnızca kendi hakkımı savunuyorum.
Evet bazen bu duruma da düştüğüm oluyor..

Yani laf atilan kisiler ortamda onlar susuyor sizmi savunuyorsunuz
Yüzlerine konusmaya gelince dilleri tutuluyor sanki..ben savunuyor gibi oluyorum.olay anında buyuk resımde nasıl rol oynadıgımı Kım ne yapıyor ne diyor sonradan düşününce anlıyorum.
Bir de ben muhattap olduğum kişiyi dinlerim.cevap veririm.bağırıp çağırıp üste cıkmam.diğerleri boyle yapmıyor....birbirlerini dinlemiyorlar, konusamıyorlar.eee sonra ben hedef tahtası..bana konusuyorlar ben de gereken cevabı verıyorum ..sonra ortada ben kalıyorum

Valla hicte kendinizi bosu bosuna elestirmeyin cekirdek aileme soylenen hersey bana soylenmistir savunmuyorsam haklilarsa elbette kendimj karaktersiz bulurum
Ha karsi taraf lap lap konusupta beni kiracabilecegini dusunemiyorsa yada kaldirabilecegimi umit ediyorsa bi zahmet karsiliginda duyduklarinida kendi kaldiracak hic umurum olmaz
Laf laf laf ..bir yere kadar..maruz kalmak istemiyorum artık.sakın sessiz hayatlarini sürdüren aileler yok mu acaba ..bizimkiler mi böyle ..düşünmeden edemiyorum.

Bence kendiniz olmaktan vazgeçmeyin icinizden nasıl geliyorsa oyle davranın
Ben ailemden uzakta oldugum halde akrabalar hep hakkimda yorumlar yapıyormuş annem babam da genelde politik olmak adina cok sert çıkmıyorlarmis anladigim kadariyla. Kardeşim fark etmis beni savunmus ama suçlu olmuş çocuk. Ailem de onu fevri görür.
Ama ben de öyleyim. Yani tamam her dogru her yerde söylenmez ama baskalari ortamda bile bulunmayan kisi hakkinda ileri geri konusursa "hooop noluyor" derim.
En son amcama telefonda gayet kibarca ama net bir dille lafımı çat çat söyledim. O gün bugündür hal hatir icin bile ailemi aramiyorlarmis. Dedim " bana gucenmislerdir, alttan alip ezilip büzülmedigim icin, siz de takmayin, hatta bakin insanlarin gercek yüzlerini görün çünkü böyle olduklarini ben anlatıyordum da anlamiyordunuz" :)
Ama aileniz sizin arkanizda durmuyorsa da boşverin. Benimkiler bana hak verdiler mesela diğer kardesim herkesle iyi olayim derdinde o yüzden hep politik davranır ben hiç ugrasmam, arkamdan yerli yersiz atip tutan insanlarla ne diye iyi olayim diye ugrasayim ki? Yılda bir kez görüyorum görmesem de olur :) akrabalik iliskileri bana göre güven temellidir. O güven yoksa gorusmesek de olur düşüncesindeyim.

Back
X