Özeleştiri yapıyorum yardımcı olabilir misiniz?

Laf laf laf ..bir yere kadar..maruz kalmak istemiyorum artık.sakın sessiz hayatlarini sürdüren aileler yok mu acaba ..bizimkiler mi böyle ..düşünmeden edemiyorum.
Yok o laflar hep var. Ya duymayacaksiniz ya da lafinizi söyleyip kenara cekileceksiniz. Ne demişler "doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar" yüzüne gülüp arkasindan is cevirenler her zaman daha makbuldur.

Haksızlık kırk yabancıya yapılmış olsun ben şahit olayım. Rahmetli babam mezarından çıkıp gelecek olsa dahi susmam.
Sevmesinler, kötü olayım sorun değil.
Yeterki benim vicdanım rahat olsun.

Laf laf laf ..bir yere kadar..maruz kalmak istemiyorum artık.sakın sessiz hayatlarini sürdüren aileler yok mu acaba ..bizimkiler mi böyle ..düşünmeden edemiyorum.
Evet oyle aileler var herkesin haddini ve yerini bildigi.
Ama o kisiler ortamda konusmuyorlarsa kendini savunmuyorsa sizde banane demeyi bilin yani bundan rahatsiz oldugunuz icin diyorum
O ortamdan uzaklasin baska birseyle ilgilenin yada size daha once yapilandan ders alin hedef tahtasi oldugunuzda sizi savunanda yok anladigim kadariyla bir cekilinde kiymetli olun

Evet oyle aileler var herkesin haddini ve yerini bildigi.
Ama o kisiler ortamda konusmuyorlarsa kendini savunmuyorsa sizde banane demeyi bilin yani bundan rahatsiz oldugunuz icin diyorum
O ortamdan uzaklasin baska birseyle ilgilenin yada size daha once yapilandan ders alin hedef tahtasi oldugunuzda sizi savunanda yok anladigim kadariyla bir cekilinde kiymetli olun
Neden anlasamiyorken hep bir araya geliyorsunuz ?
Ortak olunan konu mutlaka cıkıyor..az bir araya gelınıyor ama yetiyor.

34 yaşındayım .Tartışma ortamı olduğu zaman kendımle alakalı konuda dozunda konuşurum.
Yakın ve akrabaların arasındaki meselelerde direkt dahil olmadığım ama ucu çekirdek aileme dokunan olaylarda, bilgi sahibiysem kendimi olayların ortasında buluyorum.
Boş konuşmuyorum ama neden avukatlık yaptığımı anlayamıyorum.
Fikirlerimi söylemekten çekinmiyorum.Haklıya haklı haksıza haksızsın.
Tartışma ortamından sonra "konuşulmasa da olurmuş"kendi kendime diyorum..adım diye geçsın ..laboum da bunları bize dedi diye demesinler.bu yüzden pişman oluyorum.
Sonuç olarak;
Susacağım ya da yorum yapmayacağım diyorum atmosfere kapılıyorum .
.Nasıl çözeceğim?Nasıl susuluyor?
Gerektiği kadar az nasıl konusuluyor?

Aynı durumdayim malesef.beni ilgilendirmeyen konularda da haklı olanı savunurum fikrimi belli ederim.susamiyorum.
Ama benim başıma geldiğinde ben haklı dahi olsam savunmuyor kimse beni.susup öylece izliyorlar :KK43:

Evet bazen bu duruma da düştüğüm oluyor..
Ailenizi savunuyorsanız bir şey diyemem ama akrabaları veya yakın çevrenizdekileri savunup sonra herkes kaldığı yerden devam ediyor kötü olan siz oluyorsanız savunmayın, annemdir canımdır fakat bir olayda ki sonuna kadar haklıyken, annemi savunup bir de ağzıma ne gelirse kavga ettim yıllarca da yüzlerine bakmadım ama annem o kişilerle çok iyi oldu, ben ağzının ayarı olmayan karaçalı oldum:))
Herkes kendi hakkını savunsun, savunmuyorsa kendimi ortaya atmıyorum artık, giden ağam gelen paşam takılıyorum, bana, çocuğuma veya eşime laf eden olursa susmam o ayrı.

Back
X