Özgecanlar mı dirilsin şuraya yazsın :/

hayatbizi61kenara

:(
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2012
159
122
Ne bitmez dertleri var insanların ya. İnsanlar ölüyor insanlar vahşice öldürülüyor. Birileri çıkmış en ufak bi şeyde derdim şöyle derdim böyle canım sıkıldı of pof. Kendinize gelin bi ya. Son yıllarda şoktan şoka girer olduk olaylar savaşlar ben kafayı yiyecem millet de şu derdim bu derdim. Çok üzülüyorum yanlış mıyım. Babam hasta yatağında gitti gidecek. Ben ölen çocukları gençleri masumları dert ettiğim kadar dert etmedim babamı heralde. Ağlıyorum sızlıyorum ama Ölüm kaçınılmazdır. Gidilecek yer bellidir. Ölüm var arkadaşlar.Allah aşkına ufak tefek şeylerle dünyayı kendinize zehir etmeyin. üzülecekseniz insanlığın geldiği korkunç aşamalara üzülün.
Sadece okuyun.. Tartışmak değil niyetim. Selametle..

ekleme: Gözüme çarpan bazı konulara ithafen yazdım. Amacım dertleri küçümsemek değildi. :)
Allah yardımcınız olsun sizin de yani ne diyeyim Rabbim derman aratmasın. Valla ya. :)

Son düzenleme:
kiminin büyük kiminin küçük derdi vardır.. buradaki küçük şeyleri yazanlar sohbet amaçlı stres açmak için yazıyorlar..

Bu 2 gündür benimde aklımda,özgecandan cok etkilendiğim icin bende okuduklarım olsun kendi dert ettigim seyler olsun aman be Buda dertmi diyorum!ama herkesin kendi hayatında yaşadığı zorlukları bilemeyiz öyle değilmi?örnek vereyim defalarca aldatılmış bi kadının derdi ilgisizlikken,ilgiden nerdeyse sıkılacak duruma gelmiş kadın en ufak bi aldatma teşebbüsünü affedemiyor.olaylar,Şahıslar,Yaşananlar farklı.herkesin bu yaşananları tabiri caizse sindirmesi farklı.o Yüzden kimseyi genelleyip aman seninkide dertmi ya diyemeyiz öyle degilmi?

görmezden gelinen buda sorunmu denen dertler değil mi zaten zamanla büyüyüp hayatları yok eden
bir katil bir sapık bir günde o hale gelmiyo anne babaların göz yummaları vermedikleri ilgi öğretmedikleri vicdan sevgi değilmi onları canavarlaştıran insanlıktan çıkaran sizin küçümsediğiniz dertler psikolojik ekonomik sosyal sorunlar
büyüyüp o hale geliyor

Ne bitmez dertleri var insanların ya. İnsanlar ölüyor insanlar vahşice öldürülüyor. Birileri çıkmış en ufak bi şeyde derdim şöyle derdim böyle canım sıkıldı of pof. Kendinize gelin bi ya. Son yıllarda şoktan şoka girer olduk olaylar savaşlar ben kafayı yiyecem millet de şu derdim bu derdim. Çok üzülüyorum yanlış mıyım. Babam hasta yatağında gitti gidecek. Ben ölen çocukları gençleri masumları dert ettiğim kadar dert etmedim babamı heralde. Ağlıyorum sızlıyorum ama Ölüm kaçınılmazdır. Gidilecek yer bellidir. Ölüm var arkadaşlar.Allah aşkına ufak tefek şeylerle dünyayı kendinize zehir etmeyin. üzülecekseniz insanlığın geldiği korkunç aşamalara üzülün.
Sadece okuyun.. Tartışmak değil niyetim. Selametle..
konunun amacini anlayamadim..
herkesin yükü kendine agirdir.. bu demek degildir insanlar 'ozgecan' icin uzulmuyor veya bu tarz olaylari basit goruyor..
sukredecek cok seyimiz var evet.. ama burdaki kadinlar da bazen oylesine ezilip boguluyorlar ki evlerinde, yuvalarinda, elti kv es gorumce vs yuzunden, kaldiramayip yaziyorlar, cunku bazen reelde paylasamiyorsun skntini kimseyle..
insanlarin derdi varken hadsizce paylayip, uzerine 'tartismak istemiyorum, selametle' diyerek siyrilamazsin..

sadece ölüm mü dert edilebilir yani. bazı acılar vardır ki insanı öldürmez süründürür yaşam sevincini alır bu kimisine göre kv kimisine göre eş kimine göre hastalık olabilir. insanların kafa dağıtmaya ihtiyaçları varsa size ne?

dert derde denk olmazmış derler. herkesin derdi kendine büyük. Özgecan öldü maalesef ama bizler hala yaşıyoruz. üstelik Özgecan'ın ölümünün altındaki problemi of pof ederek dertlenerek değil, bu sorunla mücadele ederek yenebiliriz
elbette gencecik bir kızın ölümü karşısında kelimeler kifayetsiz ama Birleşmiş Milletler 2012 yılında Afrika'da 6.6 milyon çocuğun 5 yaşına gelmeden öldüğünü açıklamış dikkat edin rakam 2012 yılına ait üzerinden 3 yıl geçti ve dünyamızdaki hastalıklar ve kıtlık o günden bu yana azalmadı arttı.
her gün her dakika bir çocuk açlık yüzünden ölüyor ve biz yetişkinler burada "sevgilim beni aldattı" diye konu açmaya devam ediyoruz.
yani Özgecan'ın ölümü bir vahşettir ama her gün yaşadığımız vahşetlerden bir tanesidir, kanıksamayalım, sonuna kadar mücadele edelim, tepki gösterelim yeni cinayetlerin olmaması için elimizden geleni yapalım ama nefes boğazdan son kez çıkmadan hayat da sona ermiyor sonuçta.
örneğin 5 gün sonra bu konular açılmaya devam etse bunu garipsemeyecektiniz, değil mi? Neden? Özgecan 5 gün sonra da vahşice bir şekilde öldürülmüş olacaktı, 1 yıl sonra da öyle olacak, 10 yıl sonra da.

Sizin deyiminize gore soyle olmali o zaman..evimiz yansin,babamiz annemiz ölsün,cocuklarimiz hastalansin,kayinvaldelerimiz fitnelik yapip düzen kurmaya calistigimiz yuvalarimizda eşlerimizi üstümüze salsin,kocalarimiz sevgililerimiz bizi aldatsin,çocuklarimizla bir cogumuz ortada kalalim sonra bunlarin hepsini icimize atalim öyle ya dünyada savaslar tecavuzler var..yasanan olaylara hepimiz üzuluyoruz ama bu bizimde dertlerimiz oldugu gercegini ortadan kaldirmiyor hem bunlar dertmi dediginiz biz sahislar var ya burda çocugunun ufak bir atesi cikmis diye üzulen kadin icin bile dua ediyoruz..belki birimizin duasi herseyi olumlu hale getiriyor..yani birileri anlatip rahatlarken birileride onun icin dua ediyor..biz burda bunu yapiyoruz bunlarda dert mi diye saymadiginiz şeyleri..

X