Özgür Kadın Heykeli ‘sapkın ve ahlaksız’ ilan edildi

Misty Day

she wolf
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2013
2.835
4.190
Edirne İslam Gençliği isimli bir grup bulgar heykeltraşa ait Özgür Kadın Heykeli’ni sapkın ve ahlaksız ilan ederek kaldırılmasını talep etti

Edirne’de Bulgar heykeltraş Minço Minev’in yaptığı Özgür Kadın Heykeli’ni “sapkın ve ahlaksız bir zihniyetin hezeyanı” olarak değerlendiren İslam Gençliği’ne bağlı bir grup, heykelin kaldırılması için eylem gerçekleştirdi.

Edirne İslam Gençliği isimli grup adına açıklama yapan Leyla Şeflek: “Sapkın ve ahlaksız bir zihniyetin hezeyanı olarak değerlendirdiğimiz bu heykelin hala bu topraklarda ayakta kalabiliyor olması kabul edilebilir değildir. Zira bu topraklar, bacısının örtüsüne el uzatan düşmana haddini bildiren Sütçü İmamın topraklarıdır. Bu topraklar sırf örtü uğruna Maraş’ta siper olmuş, Erzurum’da düşman sürmüştür” dedi.

Edirne’nin duyarlı insanlarının bu heykeli kendilerine hakaret olarak kabul ettiklerini iddia eden Şeflek, heykelin bir an önce kaldırılmasını istedi.

Basın açıklaması okunduğu sırada, orada bulunan bir kadın gruba “Hangi çağda yaşıyorsunuz?” diyerek tepki gösterdi. Polis tarafından eylem alanından uzaklaştırılan kadına islamcı gruptan bir kişi “Siz zaten bataklığa batmışsınız!” dedi. Edirne İslam Gençliği Başkanı Habil Mert ise; “Bir Bulgar’ın yaptığı bu heykel Türk kadınını temsil edemez, bu heykel hakarettir!” dedi.

http://www.sendika.org/2015/03/ozgur-kadin-heykeli-sapkin-ve-ahlaksiz-ilan-edildi/

Aslında sapkın ve ahlaksız zihniyet ta kendileri olduğu için bir heykelden bu kadar korkuyorlar, bir heykeli ahlaksızlığa vuruyorlar. Çünkü zikirleri gibi fikirleri de hep bir yöne çalışıyor. Akılları fikirleri sapıklıkta demek ki heykeli gördünce iradelerine sahip olamıyorlarsa zaar.

Sanatçının özgür kadın yorumu bu şekildeymiş demek ki,bu adam özgür kadını rüzgarda elbisesi-saçları uçuşan bir kadın olarak tasvir etmiş,başka biri belki elinde ok ve yayla bir amazon kadını olarak tasvir eder,daha başka biri de başka türlü tasvir eder.Sonuçta kimseyi aşağılama yok,hakaret yok,bir heykel için bu ayaklanma saçmalığın daniskası.Provokasyon yaratıp ondan sonra "benim başörtülü bacıma .... yaptılar" diyebilmek için yapmıyorlarsa neyim.

çıplak kadın özgürlüğü temsil etmeyebilir ama çarşaflı olmakta bana kadına hakaret gibi geliyor.Gözlerden başka birşey görünmemesi bana tuhaf geliyor deyim kısaca.Tabii tercih meselesidir.Ama siz bataklığa batmışsınız gibi bir tabir kullanılması inançla bağdaşmıyor.Yazdıklarını okuyunca kadınlığa olan saygının olmadığını görüyorum Erkek şiddetinden ne farkı var yazdıkalrının?Bir defa kadınlara yönelik aşağılama ,hakaret,ayrımcılık için çıkmışlar mı acaba?Hayvanlar sizden daha medeni yazısına saygım var.İnsanın insana yaptığını hayvan yapmaz doğru.Ama benden daha medeni değil !

Tam tersi olsaydı, türbanlı bir kadın heykeli olsaydı ve başı açık dekolteli kadınlar "biz bu heykelin kaldırılmasını istiyoruz, medenilik örtmekse bedeni, yorgan bile sizden daha medeni" diye pankartlar taşısalardı burası mağduriyet hikayeleriyle dolar taşardı.

türbanlı kadın heykeli görseler bu yobazlar 'müslüman kadınlara put demeye çalışıyorlar' diye ağlaşıp heykeli parçalamaya kalkarlar bu sefer de.
Adamların iyi ya da güzel olan hiçbir şeye tahammülleri yok.
Sen yüzyıllarca aman kadınlar bizi tahrik ediyor gibi son derece aciz bir bahane bulup kadını çarşaflara sokup evlere hapsedersen tabii ki saçı özgürce dalgalanan, hayattaki tek amacının erkekleri günaha sokmak olmadığını düşündüğü bir elbise giydirilmiş heykel özgürlük sembolü olur tabi.

Adamların iyi ya da güzel olan hiçbir şeye tahammülleri yok.

maalesef adamların değil burada kadınların tahammülü yok.Zaten kadın izin vermiş yıllardır bu sebeple erkekler bu kadar rahat.Yine kadınlar çıkıyor kadına tüü diyor,sonra bak ben haklıyım sizi kapatmak lazım diyen erkekler başlıyor konuşmaya.

aman yapmasınlar zaten sahsım adına onada karşı çıkarım ben bi kadın olarak tasvir dahi olsa heykelimin yapılmasını istemem

çok garip

böyle gereksiz şeyleri özgürlüğe bağlamak daha çok garip

ayy orda başörtülü yada örtüsüz kadının meydanda ne işi var

ya da erkeğin

neden bütün reklamlar yada afişler insanların cinsiyetleri kullanılarak yapılıyor

asıl benim mantığıma göre bu heykeli buraya dikenin zihniyeti sorunlu

ula sormazlar mı adama sen neden kadını memesiyle tasvir ediyosun

bu mudur senin kadına layık gördüğün özgürlük diye

heykelin tam goruntusune baktım cidden ne var bunda algı meselesi yahu baktıgınla ne gormek istedigin onemli herhalde..acılan pankartlarda basortusune uzanan eller kırılsın adam sanki turbanlı heykelin basını acmıs ne alaka cidden ya..bana gore ozgurlukde saclarımın ruzgarda dalgalandıgını hissetmek bu herkes icin farklıdır adam icinde boyleymiş yapmıs hani heykelde kadının cinsel bolgesi falan yapıldı sandım

Kadınların memesi olduğu için olabilirmi?
Bu konuya cevap yazmayacaktim ama bu soruya cevap vermeden geçemedim. Neden kadın olmaktan bu kadar utaniyorsunuz....
bakın heykelin yakından goruntusu ay bide gogus ucu yapsaymıs nolurmus demekki
c01ee17fa1fb8513f5f678c3a21d3d6d_2.jpg

Kadınların memesi olduğu için olabilirmi?
Bu konuya cevap yazmayacaktim ama bu soruya cevap vermeden geçemedim. Neden kadın olmaktan bu kadar utaniyorsunuz....

O zaman, erkekleri de baska bir yeriyle tasvir etseler nasil olur? . . O ne kadar bize itici geliyorsa bu da gelmeli. Teshircilige ben her daim karsiyim. Dikeydiler oraya bi Marie curie heykeli ya da Valentina Tereşkova heykeli harika olurdu.
Kadin demek meme demek degildir...
Mesela bi düşünen kadin dikselerdi..
Böyle seyler iste..

O zaman, erkekleri de baska bir yeriyle tasvir etseler nasil olur? . . O ne kadar bize itici geliyorsa bu da gelmeli. Teshircilige ben her daim karsiyim. Dikeydiler oraya bi Marie curie heykeli ya da Valentina Tereşkova heykeli harika olurdu.
Kadin demek meme demek degildir...
Mesela bi düşünen kadin dikselerdi..
Böyle seyler iste..
Nasıl bu kadar carpitabiliyorsunuz anlamadim kadın demek meme demektir mi dedim. Ama meme kadının bir parçasıdır. Erkek heykeli olsa yine rahatsız olamam dusunen kadin heykeli yapmak da ayakta ruzgara karsi koyan kadin yapmak da sanatçının yaratıcılığıdir öyle olmaz buna sansür gerekir diyorsanız bu yaratıcılığa balta vurmaktir. Hep yerimizde sayıyoruz sanat bu.. bu heykele bakarak cinsel şeyler düşünenler ve görenler bi aynada kendine dönüp bakmalı bence...

Nasıl bu kadar carpitabiliyorsunuz anlamadim kadın demek meme demektir mi dedim. Ama meme kadının bir parçasıdır. Erkek heykeli olsa yine rahatsız olamam dusunen kadin heykeli yapmak da ayakta ruzgara karsi koyan kadin yapmak da sanatçının yaratıcılığıdir öyle olmaz buna sansür gerekir diyorsanız bu yaratıcılığa balta vurmaktir. Hep yerimizde sayıyoruz sanat bu.. bu heykele bakarak cinsel şeyler düşünenler ve görenler bi aynada kendine dönüp bakmalı bence...

Iyi de neden kadinliginizdan bu kadar utaniyorsunuz derseniz ben de size kalkar bunu derim haklı olarak..
carpitan ben degilim sizsiniz.. :KK14:

Iyi de neden kadinliginizdan bu kadar utaniyorsunuz derseniz ben de size kalkar bunu derim haklı olarak..
carpitan ben degilim sizsiniz.. :KK14:
Carpitmiyorum. Kadınların memesi var mıdır? Vardır bunda hemfikiriz değil mi? O zaman kadını tasvir ederken memesi ni yok saymayı istemek niye? Utanç verici bir şey mi mememizi olması?

X