Özgür Kartal'a Labioplasti Oldum

BabyBluee

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2022
26
7
30
Herkese selamlar,

Çook uzun bir süredir düşündüğüm labioplasti ameliyatını sonunda oldum. Uzun araştırmalarım sonucu doktoruma karar verdim ve ameliyat öncesi de bu forumdan çok yardım aldığım için ben de bütüün süreci yazmak sizinle paylaşmak istiyorum. Foruma üye olmamın tek amacı tecrübelerini anlatan insanlardan aldığım yardımın karşılığını vermek, bi nebze olsun kafanızda fikir oluşmasını sağlamak aslında.

Şimdi efenim ben iğneden, kan aldırmaktan, serumdan bile korkan been bu ameliyatı kafaya koymuştum. Ameliyat bence doktorunuz doğru kişiyse o kadar da korkunç değilmiş (forumda okuduğum bazı şeyler beni çok çok korkutmuştu...) Ben Özgür Kartal'ı seçtim çünkü hem çok fazla hasta yorumu okudum, hem fotoğrafları gördüm hem de neredeyse her gün bu operasyonu gerçekleştiren bir doktor olsun istedim. Şimdi sürecimi anlatacak olursam;

Ben evli 28 yaşında bir kadınım, Ankara'da yaşıyorum. Aslında taa liseden beri rahatsızlık duyduğum uzun, koyu görünümlü ve asimetrik iç dudaklarımın güzel bir görünüme kavuşması için sonunda adım atabildim. İlk olarak Özgür Bey ve asistanı Ezgi Hanım'la irtibata geçtim. Fiyat alabilmek adına kendi fotoğraflarımı gönderdim ve ameliyatın büyük olasılıkla tip3 olacağını ama muayene olmam gerektiğini söyledi doktorum. Beni süreç hakkında bilgilendirdiler ve Özgür Bey çook fazla ameliyat fotoğrafı Öncesi/sonrası fotoğrafları paylaştı. Zaten kafaya koymuştum. Fiyat pahalı gelse de bence doğru doktora değerdi. Randevumu aldım ve cuma günü eşimle birlikte İstanbul'a gittim, o gün öğleden sonra 2 gibi ameliyat olup bir gün hastanede kalacaktık ctesi sabahı ise evimize dönecektik. Ameliyattan önceki gece uyuyamadım çok korkuyordum uçağa bindikten sonra bile ben kafayı mı yedim nasıl cesaret ediyorum diye kendi kendime inanamıyordum. Neyse Özgür Bey ile sabah 10'da görüştüm. Önce 1 saat boyunca kadın genital anatomisini, kendisinin nasıl işlem yaptığını anlattı ve yüzlerce fotoğraf gösterdi. İstersem (korkarsam) ameliyatı erteleyebileceğimi sorun olmadığını da söyledi. Her şeyiyle çok güven verdi bana ya. Bir daha bu cesareti toplayamayacağımı da bildiğimden ameliyata girmek istediğimi belirttim. 1 saatlik görüşme sonunda muayene etti, çizim yaptı ve kesilecek birleştirilecek parçaları bana birebir gösterdi.

Eşimle birlikte Özel Afiyet Hastanesi'ne geçtim, ameliyatım burada olacaktı. Ameliyat bir yana, damar yolu açılmasından bile dehşet korkuyordum. Eşim dışarıda kaldı ve tek başıma ameliyathaneye alındım. Damar yolu açılırken ağlayacak gibi oldum ama aslında pek de acıtmadı hemşire sağolsun :KK70: Neyse bana narkozu ne zaman verdiler hatırlamıyorum bile ben kendimden geçmişim. Bi uyandım Özgür Bey ve hemşireler karşımda "ameliyatın bittiii" diye gülerek benimle konuşuyorlar. Nolduğunu anlayamadığım bir anda 2 tane ağrı kesici iğne yapıldı popodan :KK70: ben ağlamaya başladım tabi. Neye ağladığımı bile tam bilmiyordum iğnelere mi yoksa nerdeyim ben noluyo kafasına mı... Neyse odama aldılar eşim beni bekliyordu. Biraz üşüdüm üzerime ısıtılmış birkaç battaniye örttüler sonrasında bebek gibiydim. Ağrı kesicilerim serumlarım verildi zaten yorgundum ve uyudum.

Ağrılara gelince... Açıkcası benim ağrım olmadı hafif sızlamalar oldu ama neredeyse hiç bir şey hissetmedim diyebilirim. Özgür Bey'in hastalarına inanamıyordum nasıl ağrı sızı olmaz diyordum, olmuyormuş denendi onaylandı :) Ameliyat günü tuvalete gitmedim ayağa bile kalkmadım çok korkuyordum ve temkinliydim. Çorba falan içtim geri uyudum. Ertesi sabah hemşire tuvalete git artık dedi, yok kiii diyorum ama patlıycam nerdeyse :KK70: Korkudan gitmiyordum neyse hemşire zoruyla kalktım tuvalete gittim, çok hafif bir yanma dışında hiç acı olmadı çok şaşırdım ve kendimce ameliyat sonrası ilk büyük adımı atlatmış oldum. Odada biraz yürüyüş yaptım sonra öğlen 11de hastaneden çıktık uçakla eve geldik. İlk bir hafta kendimi çok iyi hissetsem de hep yatar pozisyonda oturdum ağrı kesici almadım doktorun verdiği kremlerimi ve antibiyotiğimi kullandım. Sadece su ile ıslattığım peçete ile temizlik yaptım (Özgür Bey batikon kesinlikle önermiyor yarayı kurutuyor ve dikişlerin kaynamasını geciktiriyormuş) tuvaletten sonra. 1 hafta sonra dışarıya çıktım arkadaşlarımla takıldım eğlendim. Hep temkinli davrandım ama hiç sıkıntı yaşamadım.

Şimdi 2. haftam bitti. Korktuğum için hiç bakamamıştım oraya. Doktorum ameliyat sonrası fotoğrafını göstermişti ve çok güzel görünüyordu ama sonrasını bilmiyordum. Daha yeni ayna karşısına oturdum ve baktım. Sonuç çook güzel. Aşırı memnunum ve keşke keşke daha önce yaptırsaymışım dedim. Dikişlerim ara ara peçeteye gelmeye başladı, kapanmış zaten tamamen :) Oturup kalkıyorum, dans ediyorum hatta geçen gün voleybol oynamaya bile gittim. Hiç bir sıkıntı yok ve şu an sanki ameliyat olmamış gibi bir rahatlığım var. Özgür Kartal'ı herkese öneririm, gidin görüşün aklınızda soru işareti kalmayacaktır bence. İşinde çok başarılı ve sürecim onun sayesinde sıkıntısız ve rahat geçti.

Diğer konulara gelecek olursak, eşimle 2. aydan sonra beraber olmayı düşünüyorum. Henüz psikolojik olarak da hazır değilim tabii :) O da çok destek oldu sağolsun, bence yalnız gitmeyin benim ameliyatım Özgür Bey sayesinde rahat geçse de ameliyat ameliyattır o psikoloji korkutucu olabiliyor. Yanınızda bi arkadaşınız ya da eşiniz olsun varsa.

Kaşıntı: Ameliyat sonrası korktuğum şeylerden biri de kaşıntıydı. İlk haftadan sonra hafif hafif kaşınmaya başlasa da dayanılamayacak gibi değildi, travazol sürdüm bir iki kere, geçti hemen. Bir de dikişlerin kaynıyor olduğunu, iyileşiyor olduğunu hissetmek çok güzel. Bence bu kaşıntının şiddeti kişiden kişiye değişiyordur tabi.

Regl: Şansıma ilaç kullanmama rağmen ameliyatın ilk haftası regl oldum ben. Başta çok korkmama rağmen (ya evet arkadaşlar ben aşırı canı tatlı, korkak biriyim) hiç sorun yaşamadım. Korkmayın ince pamuklu pedlerle oldukça rahat geçiyor.

2 numaralı tuvalet: Kabız olmaktan çok korktuğum için sıvı ve sebze ağırlıklı beslendim ilk birkaç gün. 3. gün tuvalete çıkabildim ve hiiiç korkacak bir şey yokmuş eskiden nasılsa öyleydi. Gerilmeyin.

Dikişler: Ankara'da yaşadığım için aldırmaya gitmedim, gitmeyeceğim. Zaten eriyormuş kendileri. Düşmeye başladı bile.

Fiyat: 11.000 ile 21.000 arasında değişiklik gösteriyor. Tamamen sizin genital yapınıza bağlı. Ben 23.000'e oldum. Az değil ama kesinlikle değdi. Özgüvenim aşırı arttı, artık aydınlık ortamda sevişebileceğim ve kendimden kadınlığımdan utanmayacağım...

Ameliyat: Hem uzun ve koyu görünümlü iç dudaklar küçültüldü (sadece pembe alanlar kaldı) hem de klitorisin üstündeki buruşuk sünnet derisine müdahale oldu. Şimdi yeni doğmuş bebek gibi.

Ameliyat süresi: 2.30-3 saat sürdü sanırım. Özgür Bey tek tek ince ince dokuyor resmen. Orası öyle yarım saatte 1 saatte hallolacak bir şey değil. Kesim tekniği ve dikiş tekniği farklı doktorumun, çok özenli çok güzel.

Ödem-Morluk: İlk 1 hafta hafif ödem oldu doğal olarak ama buz uygulamasıyla çok rahat ettim. Bende 2 minik noktada morluk oldu onlar da geçti şimdi.

Duş: Aslında doktorum 2. gün duş alabilirsin demişti ama benim popom yemediği için 1 hafta pis gezdim hahah. Neyse duş alınca öyle bir rahatlıyosun ki harika bişey.

Yürüyüş: İlk 2 gün ben fazla temkinli olduğum için paytak paytak yürüdüm ya da çok yavaş ama 3. gün eskisi gibi yürümeye başladım :)) Böyle söyleyince haftalarca yataktan çıkamayan çok ağrısı olan insanlar inanmıyor. Keşke sizin de süreciniz böyle güzel geçseydi ne diyim :KK43:

İlgi-alaka: Oldukça iyiydi, asistanından hastanedeki hemşirelere kadar, Özgür Bey ile birlikte herkes çok yardımcı oldu. Özgür Bey'e hala fotoğraf atıyorum konuşuyorum :)

Önemli öneriler:
1.
Ameliyat öncesi bence kesinlikle ağda yaptırın çünkü birkaç hafta zaten oraya bakamıyorsunuz ya da dokunmaya bile korkuyorsunuz bu nedenle herhangi bir epilasyon ya da tıraş yapma şansınız pek olmuyor o da rahatsız ediyor tabi. Yaptırın ağdayı misss.
2. İlk hafta sıkı iç çamaşırı, bol kıyafetler. Lazer kesim sıkı iç çamaşırları ile hem rahat ediyorsunuz hem de fazla ödem oluşmasının önüne geçiyorsunuz. Doktor tavsiyesiydi.
3. Bol su tüketimi.
4. İlk zamanlar çişinizin poponuza ya da bacaklarınıza gelmesi çok normal ödemden oluyormuş, sakin olun düzelecek.
5. Hafif morluklar oluyor ama zamanla geçiyor stres yapmayın.
6. İlaçlarınızı düzenli kullanın ve sabırlı olun.
7. Ameliyat sonrası araba ya da uçakla seyahat edecekseniz ince yumuşak bir yastık poponuzun altında çok rahat ettirir :)
8. Bu önemli bir ameliyat, revizyon aşırı yıpratır, bir kez yaptırın düzgün birine yaptırın.

Bir de ameliyat öncesi sonrası fotoğraflarımı paylaşması için doktoruma izin verdim. Kağıt imzaladım. Çünkü gördüğüm fotoğraflar bana çok yardımcı olmuştu ben neden başkalarına yardımcı olmayım ki dedim.

Son olarak, umarım anlattıklarım, tecrübelerim size de yardım eder, kafanızda sürece dair bir fikir oluşturur. Özgür Kartal'ı seçmeseniz bile lütfen ve lütfen çok iyi araştırın doktorunuzu. Çok fazla ameliyat videosu, fotografı göstermesini isteyin. Kullandığı ipliğe kadar araştırın. Önceki hastalarına bakın. Benim bu mükemmel mutlu sürecim umarım size de nasip olur. Kendinizi yorgan gibi kesip diktirmeyin.

Çok sevgiler !! Mutlu mesut ameliyat süreçleri diliyorum hepinize!



2 Ay Sonra Edit: Ameliyat Sonrası Cinsellik

Eşimle ilk kez beraber olduk ve eskisinden çok daha büyük bir haz yaşadım kelimelerle anlatmam mümkün değil :)) Her şey harika başta biraz gerildim ehe ama başarıyla sonuçlandırdık :KK70::KK70: Onun için de farklı olmuş çok beğendi ve o da büyük bir tatmin yaşadı her anlamda. Darısı başınıza bebişler :))
 
Son düzenleme:
Herkese selamlar,

Çook uzun bir süredir düşündüğüm labioplasti ameliyatını sonunda oldum. Uzun araştırmalarım sonucu doktoruma karar verdim ve ameliyat öncesi de bu forumdan çok yardım aldığım için ben de bütüün süreci yazmak sizinle paylaşmak istiyorum. Foruma üye olmamın tek amacı tecrübelerini anlatan insanlardan aldığım yardımın karşılığını vermek, bi nebze olsun kafanızda fikir oluşmasını sağlamak aslında.

Şimdi efenim ben iğneden, kan aldırmaktan, serumdan bile korkan been bu ameliyatı kafaya koymuştum. Ameliyat bence doktorunuz doğru kişiyse o kadar da korkunç değilmiş (forumda okuduğum bazı şeyler beni çok çok korkutmuştu...) Ben Özgür Kartal'ı seçtim çünkü hem çok fazla hasta yorumu okudum, hem fotoğrafları gördüm hem de neredeyse her gün bu operasyonu gerçekleştiren bir doktor olsun istedim. Şimdi sürecimi anlatacak olursam;

Ben evli 28 yaşında bir kadınım, Ankara'da yaşıyorum. Aslında taa liseden beri rahatsızlık duyduğum uzun, koyu görünümlü ve asimetrik labialarımın güzel bir görünüme kavuşması için sonunda adım atabildim. İlk olarak Özgür Bey ve asistanı Ezgi Hanım'la irtibata geçtim. Fiyat alabilmek adına kendi fotoğraflarımı gösterdim ve ameliyatın büyük olasılıkla tip3 olacağını ama muayene olmam gerektiğini söyledi doktorum. Beni süreç hakkında bilgilendirdiler ve Özgür Bey çook fazla ameliyat fotoğrafı Öncesi/sonrası fotoğrafları paylaştı. Zaten kafaya koymuştum. Fiyat pahalı gelse de bence doğru doktora değerdi. Randevumu aldım ve cuma günü eşimle birlikte İstanbul'a gittim, o gün öğleden sonra 2 gibi ameliyat olup bir gün hastanede kalacaktık ctesi sabahı ise evimize dönecektik. Ameliyattan önceki gece uyuyamadım çok korkuyordum uçağa bindikten sonra bile ben kafayı mı yedim nasıl cesaret ediyorum diye kendi kendime inanamıyordum. Neyse Özgür Bey ile sabah 10'da görüştüm. Önce 1 saat boyunca kadın genital anatomisini, kendisinin nasıl işlem yaptığını anlattı ve yüzlerce fotoğraf gösterdi. İstersem (korkarsam) ameliyatı erteleyebileceğimi sorun olmadığını da söyledi. Her şeyiyle çok güven verdi bana ya. Bir daha bu cesareti toplayamayacağımı da bildiğimden ameliyata girmek istediğimi belirttim. 1 saatlik görüşme sonunda muayene etti, çizim yaptı ve kesilecek birleştirilecek parçaları bana birebir gösterdi.

Eşimle birlikte Özel Afiyet Hastanesi'ne geçtim, ameliyatım burada olacaktı. Ameliyat bir yana, damar yolu açılmasından bile dehşet korkuyordum. Eşim dışarıda kaldı ve tek başıma ameliyathaneye alındım. Damar yolu açılırken ağlayacak gibi oldum ama aslında pek de acıtmadı hemşire sağolsun :KK70: Neyse bana narkozu ne zaman verdiler hatırlamıyorum bile ben kendimden geçmişim. Bi uyandım Özgür Bey ve hemşireler karşımda "ameliyatın bittiii" diye gülerek benimle konuşuyorlar. Nolduğunu anlayamadığım bir anda 2 tane ağrı kesici iğne yapıldı popodan :KK70: ben ağlamaya başladım tabi. Neye ağladığımı bile tam bilmiyordum iğnelere mi yoksa nerdeyim ben noluyo kafasına mı... Neyse odama aldılar eşim beni bekliyordu. Biraz üşüdüm üzerime ısıtılmış birkaç battaniye örttüler sonrasında bebek gibiydim. Ağrı kesicilerim serumlarım verildi zaten yorgundum ve uyudum.

Ağrılara gelince... Açıkcası benim ağrım olmadı hafif sızlamalar oldu ama neredeyse hiç bir şey hissetmedim diyebilirim. Özgür Bey'in hastalarına inanamıyordum nasıl ağrı sızı olmaz diyordum, olmuyormuş denendi onaylandı :) Ameliyat günü tuvalete gitmedim ayağa bile kalkmadım çok korkuyordum ve temkinliydim. Çorba falan içtim geri uyudum. Ertesi sabah hemşire tuvalete git artık dedi, yok kiii diyorum ama mesanem patlayacak nerdeyse :KK70: Korkudan gitmiyordum neyse hemşire zoruyla kalktım tuvalete gittim, çok hafif bir yanma dışında hiç acı olmadı çok şaşırdım ve kendimce ameliyat sonrası ilk büyük adımı atlatmış oldum. Odada biraz yürüyüş yaptım sonra öğlen 11de hastaneden çıktık uçakla eve geldik. İlk bir hafta kendimi çok iyi hissetsem de hep yatar pozisyonda oturdum ağrı kesici almadım doktorun verdiği kremlerimi ve antibiyotiğimi kullandım. Sadece su ile ıslattığım peçete ile temizlik yaptım (Özgür Bey batikon kesinlikle önermiyor yarayı kurutuyor ve dikişlerin kaynamasını geciktiriyormuş) tuvaletten sonra. 1 hafta sonra dışarıya çıktım arkadaşlarımla takıldım eğlendim. Hep temkinli davrandım ama hiç sıkıntı yaşamadım.

Şimdi 2. haftam bitti. Korktuğum için hiç bakamamıştım oraya. Doktorum ameliyat sonrası fotoğrafını göstermişti ve çok güzel görünüyordu ama sonrasını bilmiyordum. Daha yeni ayna karşısına oturdum ve baktım. Sonuç çook güzel. Aşırı memnunum ve keşke keşke daha önce yaptırsaymışım dedim. Dikişlerim ara ara peçeteye gelmeye başladı, kapanmış zaten tamamen :) Oturup kalkıyorum, dans ediyorum hatta geçen gün voleybol oynamaya bile gittim. Hiç bir sıkıntı yok ve şu an sanki ameliyat olmamış gibi bir rahatlığım var. Özgür Kartal'ı herkese öneririm, gidin görüşün aklınızda soru işareti kalmayacaktır bence. İşinde çok başarılı ve sürecim onun sayesinde sıkıntısız ve rahat geçti.

Diğer konulara gelecek olursak, eşimle 2. aydan sonra beraber olmayı düşünüyorum. Henüz psikolojik olarak da hazır değilim tabii :) O da çok destek oldu sağolsun, bence yalnız gitmeyin benim ameliyatım Özgür Bey sayesinde rahat geçse de ameliyat ameliyattır o psikoloji korkutucu olabiliyor. Yanınızda bi arkadaşınız ya da eşiniz olsun varsa.

Kaşıntı: Ameliyat sonrası korktuğum şeylerden biri de kaşıntıydı. İlk haftadan sonra hafif hafif kaşınmaya başlasa da dayanılamayacak gibi değildi, travazol sürdüm bir iki kere, geçti hemen. Bir de dikişlerin kaynıyor olduğunu, iyileşiyor olduğunu hissetmek çok güzel. Bence bu kaşıntının şiddeti kişiden kişiye değişiyordur tabi.

Regl: Şansıma ilaç kullanmama rağmen ameliyatın ilk haftası regl oldum ben. Başta çok korkmama rağmen (ya evet arkadaşlar ben aşırı canı tatlı, korkak biriyim) hiç sorun yaşamadım. Korkmayın ince pamuklu pedlerle oldukça rahat geçiyor.

2 numaralı tuvalet: Kabız olmaktan çok korktuğum için sıvı ve sebze ağırlıklı beslendim ilk birkaç gün. 3. gün tuvalete çıkabildim ve hiiiç korkacak bir şey yokmuş eskiden nasılsa öyleydi. Gerilmeyin.

Dikişler: Ankara'da yaşadığım için aldırmaya gitmedim, gitmeyeceğim. Zaten eriyormuş kendileri. Düşmeye başladı bile.

Fiyat: 11.000 ile 21.000 arasında değişiklik gösteriyor. Tamamen sizin genital yapınıza bağlı. Ben 23.000'e oldum. Az değil ama kesinlikle değdi. Özgüvenim aşırı arttı, artık aydınlık ortamda sevişebileceğim ve kendimden kadınlığımdan utanmayacağım...

Ameliyat: Hem uzun ve koyu görünümlü iç dudaklar küçültüldü (sadece pembe alanlar kaldı) hem de klitorisin üstündeki buruşuk sünnet derisine müdahale oldu. Şimdi yeni doğmuş bebek gibi.

Ameliyat süresi: 2.30-3 saat sürdü sanırım. Özgür Bey tek tek ince ince dokuyor resmen. Orası öyle yarım saatte 1 saatte hallolacak bir şey değil. Kesim tekniği ve dikiş tekniği farklı doktorumun, çok özenli çok güzel.

Ödem-Morluk: İlk 1 hafta hafif ödem oldu doğal olarak ama buz uygulamasıyla çok rahat ettim. Bende 2 minik noktada morluk oldu onlar da geçti şimdi.

Duş: Aslında doktorum 2. gün duş alabilirsin demişti ama benim popom yemediği için 1 hafta pis gezdim hahah. Neyse duş alınca öyle bir rahatlıyosun ki harika bişey.

Yürüyüş: İlk 2 gün ben fazla temkinli olduğum için paytak paytak yürüdüm ya da çok yavaş ama 3. gün eskisi gibi yürümeye başladım :)) Böyle söyleyince haftalarca yataktan çıkamayan çok ağrısı olan insanlar inanmıyor. Keşke sizin de süreciniz böyle güzel geçseydi ne diyim :KK43:

İlgi-alaka: Oldukça iyiydi, asistanından hastanedeki hemşirelere kadar, Özgür Bey ile birlikte herkes çok yardımcı oldu. Özgür Bey'e hala fotoğraf atıyorum konuşuyorum :)

Önemli öneriler:
1.
Ameliyat öncesi bence kesinlikle ağda yaptırın çünkü birkaç hafta zaten oraya bakamıyorsunuz ya da dokunmaya bile korkuyorsunuz bu nedenle herhangi bir epilasyon ya da tıraş yapma şansınız pek olmuyor o da rahatsız ediyor tabi. Yaptırın ağdayı misss.
2. İlk hafta sıkı iç çamaşırı, bol kıyafetler. Lazer kesim sıkı iç çamaşırları ile hem rahat ediyorsunuz hem de fazla ödem oluşmasının önüne geçiyorsunuz. Doktor tavsiyesiydi.
3. Bol su tüketimi.
4. İlk zamanlar çişinizin poponuza ya da bacaklarınıza gelmesi çok normal ödemden oluyormuş, sakin olun düzelecek.
5. Hafif morluklar oluyor ama zamanla geçiyor stres yapmayın.
6. İlaçlarınızı düzenli kullanın ve sabırlı olun.
7. Ameliyat sonrası araba ya da uçakla seyahat edecekseniz ince yumuşak bir yastık poponuzun altında çok rahat ettirir :)
8. Bu önemli bir ameliyat, revizyon aşırı yıpratır, bir kez yaptırın düzgün birine yaptırın.

Bir de ameliyat öncesi sonrası fotoğraflarımı paylaşması için doktoruma izin verdim. Kağıt imzaladım. Çünkü gördüğüm fotoğraflar bana çok yardımcı olmuştu ben neden başkalarına yardımcı olmayım ki dedim.

Son olarak, umarım anlattıklarım, tecrübelerim size de yardım eder, kafanızda sürece dair bir fikir oluşturur. Özgür Kartal'ı seçmeseniz bile lütfen ve lütfen çok iyi araştırın doktorunuzu. Çok fazla ameliyat videosu, fotografı göstermesini isteyin. Kullandığı ipliğe kadar araştırın. Önceki hastalarına bakın. Benim bu mükemmel mutlu sürecim umarım size de nasip olur. Kendinizi yorgan gibi kesip diktirmeyin.

Çok sevgiler !! Mutlu mesut ameliyat süreçleri diliyorum hepinize!
Merhabalar bende bir sene önce kendisine ameliyat oldum ve çok memnunum benim zamanında 9 bin TL civarı biseydi fiyatı kendi kligini var ama benim eren Hastanesi'nde yaptı ameliyatımi ☺️
 
Evet öyle gerçekten keşke daha önce olsaydım diyorum :)
 
Çok geçmiş olsun. 23bin çok pahalı değil mi yahu? Uzun süren bir ameliyat da değil lokal anesteziyle yapılıyor.. Geçen yıl İzmir ege üniversitesinde bu konuda baya uzman bir doktor 4bine yapıyordu bu ameliyatı
 
Herkese selamlar,

Çook uzun bir süredir düşündüğüm labioplasti ameliyatını sonunda oldum. Uzun araştırmalarım sonucu doktoruma karar verdim ve ameliyat öncesi de bu forumdan çok yardım aldığım için ben de bütüün süreci yazmak sizinle paylaşmak istiyorum. Foruma üye olmamın tek amacı tecrübelerini anlatan insanlardan aldığım yardımın karşılığını vermek, bi nebze olsun kafanızda fikir oluşmasını sağlamak aslında.

Şimdi efenim ben iğneden, kan aldırmaktan, serumdan bile korkan been bu ameliyatı kafaya koymuştum. Ameliyat bence doktorunuz doğru kişiyse o kadar da korkunç değilmiş (forumda okuduğum bazı şeyler beni çok çok korkutmuştu...) Ben Özgür Kartal'ı seçtim çünkü hem çok fazla hasta yorumu okudum, hem fotoğrafları gördüm hem de neredeyse her gün bu operasyonu gerçekleştiren bir doktor olsun istedim. Şimdi sürecimi anlatacak olursam;

Ben evli 28 yaşında bir kadınım, Ankara'da yaşıyorum. Aslında taa liseden beri rahatsızlık duyduğum uzun, koyu görünümlü ve asimetrik labialarımın güzel bir görünüme kavuşması için sonunda adım atabildim. İlk olarak Özgür Bey ve asistanı Ezgi Hanım'la irtibata geçtim. Fiyat alabilmek adına kendi fotoğraflarımı gönderdim ve ameliyatın büyük olasılıkla tip3 olacağını ama muayene olmam gerektiğini söyledi doktorum. Beni süreç hakkında bilgilendirdiler ve Özgür Bey çook fazla ameliyat fotoğrafı Öncesi/sonrası fotoğrafları paylaştı. Zaten kafaya koymuştum. Fiyat pahalı gelse de bence doğru doktora değerdi. Randevumu aldım ve cuma günü eşimle birlikte İstanbul'a gittim, o gün öğleden sonra 2 gibi ameliyat olup bir gün hastanede kalacaktık ctesi sabahı ise evimize dönecektik. Ameliyattan önceki gece uyuyamadım çok korkuyordum uçağa bindikten sonra bile ben kafayı mı yedim nasıl cesaret ediyorum diye kendi kendime inanamıyordum. Neyse Özgür Bey ile sabah 10'da görüştüm. Önce 1 saat boyunca kadın genital anatomisini, kendisinin nasıl işlem yaptığını anlattı ve yüzlerce fotoğraf gösterdi. İstersem (korkarsam) ameliyatı erteleyebileceğimi sorun olmadığını da söyledi. Her şeyiyle çok güven verdi bana ya. Bir daha bu cesareti toplayamayacağımı da bildiğimden ameliyata girmek istediğimi belirttim. 1 saatlik görüşme sonunda muayene etti, çizim yaptı ve kesilecek birleştirilecek parçaları bana birebir gösterdi.

Eşimle birlikte Özel Afiyet Hastanesi'ne geçtim, ameliyatım burada olacaktı. Ameliyat bir yana, damar yolu açılmasından bile dehşet korkuyordum. Eşim dışarıda kaldı ve tek başıma ameliyathaneye alındım. Damar yolu açılırken ağlayacak gibi oldum ama aslında pek de acıtmadı hemşire sağolsun :KK70: Neyse bana narkozu ne zaman verdiler hatırlamıyorum bile ben kendimden geçmişim. Bi uyandım Özgür Bey ve hemşireler karşımda "ameliyatın bittiii" diye gülerek benimle konuşuyorlar. Nolduğunu anlayamadığım bir anda 2 tane ağrı kesici iğne yapıldı popodan :KK70: ben ağlamaya başladım tabi. Neye ağladığımı bile tam bilmiyordum iğnelere mi yoksa nerdeyim ben noluyo kafasına mı... Neyse odama aldılar eşim beni bekliyordu. Biraz üşüdüm üzerime ısıtılmış birkaç battaniye örttüler sonrasında bebek gibiydim. Ağrı kesicilerim serumlarım verildi zaten yorgundum ve uyudum.

Ağrılara gelince... Açıkcası benim ağrım olmadı hafif sızlamalar oldu ama neredeyse hiç bir şey hissetmedim diyebilirim. Özgür Bey'in hastalarına inanamıyordum nasıl ağrı sızı olmaz diyordum, olmuyormuş denendi onaylandı :) Ameliyat günü tuvalete gitmedim ayağa bile kalkmadım çok korkuyordum ve temkinliydim. Çorba falan içtim geri uyudum. Ertesi sabah hemşire tuvalete git artık dedi, yok kiii diyorum ama patlıycam nerdeyse :KK70: Korkudan gitmiyordum neyse hemşire zoruyla kalktım tuvalete gittim, çok hafif bir yanma dışında hiç acı olmadı çok şaşırdım ve kendimce ameliyat sonrası ilk büyük adımı atlatmış oldum. Odada biraz yürüyüş yaptım sonra öğlen 11de hastaneden çıktık uçakla eve geldik. İlk bir hafta kendimi çok iyi hissetsem de hep yatar pozisyonda oturdum ağrı kesici almadım doktorun verdiği kremlerimi ve antibiyotiğimi kullandım. Sadece su ile ıslattığım peçete ile temizlik yaptım (Özgür Bey batikon kesinlikle önermiyor yarayı kurutuyor ve dikişlerin kaynamasını geciktiriyormuş) tuvaletten sonra. 1 hafta sonra dışarıya çıktım arkadaşlarımla takıldım eğlendim. Hep temkinli davrandım ama hiç sıkıntı yaşamadım.

Şimdi 2. haftam bitti. Korktuğum için hiç bakamamıştım oraya. Doktorum ameliyat sonrası fotoğrafını göstermişti ve çok güzel görünüyordu ama sonrasını bilmiyordum. Daha yeni ayna karşısına oturdum ve baktım. Sonuç çook güzel. Aşırı memnunum ve keşke keşke daha önce yaptırsaymışım dedim. Dikişlerim ara ara peçeteye gelmeye başladı, kapanmış zaten tamamen :) Oturup kalkıyorum, dans ediyorum hatta geçen gün voleybol oynamaya bile gittim. Hiç bir sıkıntı yok ve şu an sanki ameliyat olmamış gibi bir rahatlığım var. Özgür Kartal'ı herkese öneririm, gidin görüşün aklınızda soru işareti kalmayacaktır bence. İşinde çok başarılı ve sürecim onun sayesinde sıkıntısız ve rahat geçti.

Diğer konulara gelecek olursak, eşimle 2. aydan sonra beraber olmayı düşünüyorum. Henüz psikolojik olarak da hazır değilim tabii :) O da çok destek oldu sağolsun, bence yalnız gitmeyin benim ameliyatım Özgür Bey sayesinde rahat geçse de ameliyat ameliyattır o psikoloji korkutucu olabiliyor. Yanınızda bi arkadaşınız ya da eşiniz olsun varsa.

Kaşıntı: Ameliyat sonrası korktuğum şeylerden biri de kaşıntıydı. İlk haftadan sonra hafif hafif kaşınmaya başlasa da dayanılamayacak gibi değildi, travazol sürdüm bir iki kere, geçti hemen. Bir de dikişlerin kaynıyor olduğunu, iyileşiyor olduğunu hissetmek çok güzel. Bence bu kaşıntının şiddeti kişiden kişiye değişiyordur tabi.

Regl: Şansıma ilaç kullanmama rağmen ameliyatın ilk haftası regl oldum ben. Başta çok korkmama rağmen (ya evet arkadaşlar ben aşırı canı tatlı, korkak biriyim) hiç sorun yaşamadım. Korkmayın ince pamuklu pedlerle oldukça rahat geçiyor.

2 numaralı tuvalet: Kabız olmaktan çok korktuğum için sıvı ve sebze ağırlıklı beslendim ilk birkaç gün. 3. gün tuvalete çıkabildim ve hiiiç korkacak bir şey yokmuş eskiden nasılsa öyleydi. Gerilmeyin.

Dikişler: Ankara'da yaşadığım için aldırmaya gitmedim, gitmeyeceğim. Zaten eriyormuş kendileri. Düşmeye başladı bile.

Fiyat: 11.000 ile 21.000 arasında değişiklik gösteriyor. Tamamen sizin genital yapınıza bağlı. Ben 23.000'e oldum. Az değil ama kesinlikle değdi. Özgüvenim aşırı arttı, artık aydınlık ortamda sevişebileceğim ve kendimden kadınlığımdan utanmayacağım...

Ameliyat: Hem uzun ve koyu görünümlü iç dudaklar küçültüldü (sadece pembe alanlar kaldı) hem de klitorisin üstündeki buruşuk sünnet derisine müdahale oldu. Şimdi yeni doğmuş bebek gibi.

Ameliyat süresi: 2.30-3 saat sürdü sanırım. Özgür Bey tek tek ince ince dokuyor resmen. Orası öyle yarım saatte 1 saatte hallolacak bir şey değil. Kesim tekniği ve dikiş tekniği farklı doktorumun, çok özenli çok güzel.

Ödem-Morluk: İlk 1 hafta hafif ödem oldu doğal olarak ama buz uygulamasıyla çok rahat ettim. Bende 2 minik noktada morluk oldu onlar da geçti şimdi.

Duş: Aslında doktorum 2. gün duş alabilirsin demişti ama benim popom yemediği için 1 hafta pis gezdim hahah. Neyse duş alınca öyle bir rahatlıyosun ki harika bişey.

Yürüyüş: İlk 2 gün ben fazla temkinli olduğum için paytak paytak yürüdüm ya da çok yavaş ama 3. gün eskisi gibi yürümeye başladım :)) Böyle söyleyince haftalarca yataktan çıkamayan çok ağrısı olan insanlar inanmıyor. Keşke sizin de süreciniz böyle güzel geçseydi ne diyim :KK43:

İlgi-alaka: Oldukça iyiydi, asistanından hastanedeki hemşirelere kadar, Özgür Bey ile birlikte herkes çok yardımcı oldu. Özgür Bey'e hala fotoğraf atıyorum konuşuyorum :)

Önemli öneriler:
1.
Ameliyat öncesi bence kesinlikle ağda yaptırın çünkü birkaç hafta zaten oraya bakamıyorsunuz ya da dokunmaya bile korkuyorsunuz bu nedenle herhangi bir epilasyon ya da tıraş yapma şansınız pek olmuyor o da rahatsız ediyor tabi. Yaptırın ağdayı misss.
2. İlk hafta sıkı iç çamaşırı, bol kıyafetler. Lazer kesim sıkı iç çamaşırları ile hem rahat ediyorsunuz hem de fazla ödem oluşmasının önüne geçiyorsunuz. Doktor tavsiyesiydi.
3. Bol su tüketimi.
4. İlk zamanlar çişinizin poponuza ya da bacaklarınıza gelmesi çok normal ödemden oluyormuş, sakin olun düzelecek.
5. Hafif morluklar oluyor ama zamanla geçiyor stres yapmayın.
6. İlaçlarınızı düzenli kullanın ve sabırlı olun.
7. Ameliyat sonrası araba ya da uçakla seyahat edecekseniz ince yumuşak bir yastık poponuzun altında çok rahat ettirir :)
8. Bu önemli bir ameliyat, revizyon aşırı yıpratır, bir kez yaptırın düzgün birine yaptırın.

Bir de ameliyat öncesi sonrası fotoğraflarımı paylaşması için doktoruma izin verdim. Kağıt imzaladım. Çünkü gördüğüm fotoğraflar bana çok yardımcı olmuştu ben neden başkalarına yardımcı olmayım ki dedim.

Son olarak, umarım anlattıklarım, tecrübelerim size de yardım eder, kafanızda sürece dair bir fikir oluşturur. Özgür Kartal'ı seçmeseniz bile lütfen ve lütfen çok iyi araştırın doktorunuzu. Çok fazla ameliyat videosu, fotografı göstermesini isteyin. Kullandığı ipliğe kadar araştırın. Önceki hastalarına bakın. Benim bu mükemmel mutlu sürecim umarım size de nasip olur. Kendinizi yorgan gibi kesip diktirmeyin.

Çok sevgiler !! Mutlu mesut ameliyat süreçleri diliyorum hepinize!
Merhaba. Bu bilgiler için öncelikle teşekkür ederim. Ben birşey daha öğrenmek istiyorum sizden mümkünse.. Sadece iç dudaklaramı işlem yaptırdınız, ve birşey daha sorucam, iç dudaklarda biri diğerinden azda olsa uzun duruyormu yoksa her ikiside aynı uzunluktamı oldu onu merak ettim.
 
Merhaba. Bu bilgiler için öncelikle teşekkür ederim. Ben birşey daha öğrenmek istiyorum sizden mümkünse.. Sadece iç dudaklaramı işlem yaptırdınız, ve birşey daha sorucam, iç dudaklarda biri diğerinden azda olsa uzun duruyormu yoksa her ikiside aynı uzunluktamı oldu onu merak ettim.
İç dudaklara ve klitoris üzerindeki deriye müdahale oldu. Şimdi görüntü çok güzel ve iç dudaklar da birbirine eşit. Doktor Bey'in bana before/after'ını gösterdiği ve benim çok beğendiğim resimlerdekinin aynısı oldu neredeyse. Bu kadar olur :sampiyon:
 
Çok geçmiş olsun. 23bin çok pahalı değil mi yahu? Uzun süren bir ameliyat da değil lokal anesteziyle yapılıyor.. Geçen yıl İzmir ege üniversitesinde bu konuda baya uzman bir doktor 4bine yapıyordu bu ameliyatı
Geçen seneki her şey bu sene 2-3 katı pahalılıkta değil mi zaten. Görece yine pahalı olabilir tabi ki ama ben böyle önemli bir işlemi işin ehline güvenerek yaptırmak istedim ve o parayı verdim. Pişman da değilim asla. Her şeye değdi. Daha uyguna olayım diye hakkında pek çok olumsuz yorum okuduğum doktorlara gitmek istemedim açıkcası. Herkesin kendi bütçesi, düşüncesi ve kararı :)
 
Çok geçmiş olsun. 23bin çok pahalı değil mi yahu? Uzun süren bir ameliyat da değil lokal anesteziyle yapılıyor.. Geçen yıl İzmir ege üniversitesinde bu konuda baya uzman bir doktor 4bine yapıyordu bu ameliyatı
Kesinlikle cok pahalı ya kendisiyle görüştüm once 8 10 bin tl arasinda denildi para biriktiriyordum 2 ay icinde 18 bin oldu :KK43: Burun ameliyatları bile bu derece degil diyerek kendisinden uzulerek vazgectim :) sizin dediginiz doktorun ismini öğrenebilir miyim mesaj atabilirsiniz isteseniz .
 
Çok geçmiş olsun. 23bin çok pahalı değil mi yahu? Uzun süren bir ameliyat da değil lokal anesteziyle yapılıyor.. Geçen yıl İzmir ege üniversitesinde bu konuda baya uzman bir doktor 4bine yapıyordu bu ameliyatı
Size bişey diyimmi sağlıkda ve estetikde pazarlık olmıcağını bi kaç tecrübeyle öğrendim ben haklısınız tabi çok pahalı ama sonuç değermi değer:)
 
Size bişey diyimmi sağlıkda ve estetikde pazarlık olmıcağını bi kaç tecrübeyle öğrendim ben haklısınız tabi çok pahalı ama sonuç değermi değer:)
Tabiki dediğinizde haklısınız. Fakat fiyat degisimi yani fiyat artisi ayni yil icinde kisa bi surede bu derece olmamali sanki. Ben o söyledikleri ucreti biriktirmeye başladım çalışarak, 2 maasimi verecektim sordum soylenen fiyatlarin 2 kati olmus. Onu biriktirsem bu sefer yine artis olacak yine yetisemeyecegim. Bilemiyorum o yüzden bana pek mantıklı gelmedi işinde oldukca iyi ama benim icin imkansızlaştı doktor :)
 
Çok geçmiş olsun. 23bin çok pahalı değil mi yahu? Uzun süren bir ameliyat da değil lokal anesteziyle yapılıyor.. Geçen yıl İzmir ege üniversitesinde bu konuda baya uzman bir doktor 4bine yapıyordu bu ameliyatı
İzmir Ege üniversitesinde yapan doktorun adını soyadını biliyor musunuz? Biliyorsanız bana yazar misiniz
 
İç dudaklara ve klitoris üzerindeki deriye müdahale oldu. Şimdi görüntü çok güzel ve iç dudaklar da birbirine eşit. Doktor Bey'in bana before/after'ını gösterdiği ve benim çok beğendiğim resimlerdekinin aynısı oldu neredeyse. Bu kadar olur :sampiyon:
Geçmiş olsun ban fotoğrflarını atabilirmisiniz özelden birde daha uygun fiyatlı güzel doktor bilen var mı İstanbul Avrupad
 
X