- 30 Mart 2011
- 405
- 958
- 228
- 36
- Konu Sahibi Latinachica
-
merhaba...
bayram ziyareti için memlekete gittim geldim.oraya gitmek her defasında kendimi sorgulamama sebep oluyor...bastırdığım düşüncelerimi ortaya çıkarıyor...sanki yıllardır sorunlarımı biriktirmişim de şuan patlama yaşıyormuşum gibi hissediyorum.
ben 23 yaşındayım.evin en küçüğü olduğum için hala kendimi kücük bir cocuk gibi görüyorum.saolsunlar çevremde hep öyle hissettiriyo.akrabalarımla muhabbetim hiç yok.kuzenlrimle de öyle.sadece ben değil bizim aileye karşı bi dışlama var.misafir gelsin istemiyorum,rahat olamıyorum,muhabbet edemiyorum onlarla.bişey sorulduğunda ne biliym rahat değilim işte.kimse de beni tınlamıyo zaten.annemlere senin bu yaşta kızın var mıydı diye soranlar mı ararsınız, annemin yanında oturuyorum genç bi kadın anneme nerden mezun,ne yapıyor diye soruyor.e yahu bana niye sormuyosun yanında oturuyorum, bana sorsanıza böyle şeylere çok bozuluyorum.zayıf ufak tefek bişeyim ortama ağırlığımı koyamıyorum,çocuktan farkszı duruyorum ondan mı beni önemsemiyolar bilmiyorum.en son geçen yaz bi akrabamız bana bu kız hiç büyümüyo demişti.öyle bozulmuştum kii beni kaç yaşında sanıyosa artık
bugün mesela otobüste muavin bana bişey alırmısınız diye sormadan geçecekti.bişey söylüyorum yüzüme bile bakmıyor.ben zaten takığım bu durumlara gelince de hepsi üst üste geliyor.kendimi zerre kadar beğenmiyorum,hep küçük görüyorum.psikologa gidicem ama ancak işimi elime alıcam da öyle ..yoksa gercekten pahalı annemlere yük olamam.
her defasında başa dönüyorum.evden çıkarken her şey güzel olacak diye gidiyorum ama dışarda bana bir haller oluyor.tek istediğim kendimden emin olmak.sözlerimle,davranışlarımla,hareketlerimle kendinden emin bi profil çizmek.ama bende özgüvenden eser yok
giyinin süslenin topuklularınızı çekin makyajınızı ve saçlarınızı güzelce yapın ve gülümseyerek mutlu bir şekilde dışarıya çıkın özgüveniniz olmasa bile bu yaptıklarınız kendinize daha çok saygı duymanızı sağlar insanlarda sizin kendinizle barışık olduğunuzu anlarsa onlarda sizi daha çok sayar
merhaba...
bayram ziyareti için memlekete gittim geldim.oraya gitmek her defasında kendimi sorgulamama sebep oluyor...bastırdığım düşüncelerimi ortaya çıkarıyor...sanki yıllardır sorunlarımı biriktirmişim de şuan patlama yaşıyormuşum gibi hissediyorum.
ben 23 yaşındayım.evin en küçüğü olduğum için hala kendimi kücük bir cocuk gibi görüyorum.saolsunlar çevremde hep öyle hissettiriyo.akrabalarımla muhabbetim hiç yok.kuzenlrimle de öyle.sadece ben değil bizim aileye karşı bi dışlama var.misafir gelsin istemiyorum,rahat olamıyorum,muhabbet edemiyorum onlarla.bişey sorulduğunda ne biliym rahat değilim işte.kimse de beni tınlamıyo zaten.annemlere senin bu yaşta kızın var mıydı diye soranlar mı ararsınız, annemin yanında oturuyorum genç bi kadın anneme nerden mezun,ne yapıyor diye soruyor.e yahu bana niye sormuyosun yanında oturuyorum, bana sorsanıza böyle şeylere çok bozuluyorum.zayıf ufak tefek bişeyim ortama ağırlığımı koyamıyorum,çocuktan farkszı duruyorum ondan mı beni önemsemiyolar bilmiyorum.en son geçen yaz bi akrabamız bana bu kız hiç büyümüyo demişti.öyle bozulmuştum kii beni kaç yaşında sanıyosa artık
bugün mesela otobüste muavin bana bişey alırmısınız diye sormadan geçecekti.bişey söylüyorum yüzüme bile bakmıyor.ben zaten takığım bu durumlara gelince de hepsi üst üste geliyor.kendimi zerre kadar beğenmiyorum,hep küçük görüyorum.psikologa gidicem ama ancak işimi elime alıcam da öyle ..yoksa gercekten pahalı annemlere yük olamam.
her defasında başa dönüyorum.evden çıkarken her şey güzel olacak diye gidiyorum ama dışarda bana bir haller oluyor.tek istediğim kendimden emin olmak.sözlerimle,davranışlarımla,hareketlerimle kendinden emin bi profil çizmek.ama bende özgüvenden eser yok
merhaba...
Ben de okadar ozguvenli duruyorum ki havali ve simarik olarak tanimliyolar icli dıslı olana kadar.
Yolda dik yuru kendine guvenmen direk surat ifadene bile yansiyo. Kucuk duruyorum dersen de sac rengini ve giyim tarzini degistir.
merhaba...
Ben de okadar ozguvenli duruyorum ki havali ve simarik olarak tanimliyolar icli dıslı olana kadar.
Yolda dik yuru kendine guvenmen direk surat ifadene bile yansiyo. Kucuk duruyorum dersen de sac rengini ve giyim tarzini degistir.
Yaşını gösteren kıyafetler al,makyaj yap aynada kendini güzel gördükçe özgüveninde yerine gelir. Önce kendini sev,saygı duy ondan sonra insanlar sana saygı duyar. Ancak sen ezilip büzülürsen olmaz, bu psikolojiyi atlatamazsın. İleride de bu yaşını göstermeme durumu işine yarayacak böyle düşün. Bir arkadaş da yazmış, bende de özgüven eksikliği bir gram yok gel gör ki benide insanlar tanıyana kadar şımarık bir şey zannediyorlar. Demem o ki insanların ne düşündüğüne aldırma. Sen dediklerimizi bir uygula,sonra da yavaş yavaş kabuğundan çık insanlarla iletişim kurmaya başla.
Meraba arkadaşım, nickini görünce "ben bu kullanıcıyı takip ediyordum bi aralar" dedim.sonra konularına bir de baktım ki şu netten tanışıp buluşma hikayesi olan arkadaşsın :) geçen yıl üye olmasam da konuna rastgelip takip etmiştim seni.belki şuan yeri değil ama ne oldu ilişkin devam ediyor mu hala? İnşallah bir sorun yoktur.
Şimdiki sorununa gelecek olursak, öncelikle güzel oduğuna kendini beğendiğine kendin inanmalısın.başkalarının ne dediğini düşünme.kilo dediğin de nedirki, alınır verilir.çaresiz bir dert değil çok şükür.forumda kilı alma topicleri var.onlara bir bak istersen.sosyalleşme olayında ise, rahat ol, senin kimseden bir farkın yok, kimse senden üstün değil.ünsanlarla yavaş yabaş iletişim kurmaya çalış.bu iş önce birilerine selam vermekle ufak iletişimler kurmakla başlar, sonra böyle uzar gider.herkese aynı şekilde davran demyorum, herkesle kanka olmana gerek yok :) ama senin de kendine bir güvenin olduğunu hissetsin insanlar.benden bu kadar, ilk soruma cevap verirsen sevinirim :)
yaa ben 31 yaşındayım ve bunu demek istiyorum : yerim ben senii yaaa :) nasıl tatlısın bir bilsen :) hiç bunlara üzülme takılma.. bırak onlar seni küçük bilsinler.. özgüven için kimseye ihtiyacın yok senin.. akrabalarınla ortak noktanız yoksa konuşamazsın tabi.. buda senin suçun değil.. bırak çok istiyorlarsa onlar konu açsınlar.. bu sen annenin yanıdayken sana değilde ona soran teyzeye gelince, onlar o modeller canım :) diyorum ya ben 31 yaşındayım anneme ee ne zaman evlendiriyosunuz kızı diye soran var :) sor bana sor al cevabını ama işte o model teyzeler anneyi muhattap alırlar.. bu sesini duyuramam işine gelince.. yükselt sesini.. hiçde çekinme korkma.. ne zaman bir şeyi yapmaya çekinsen kendine en fazla ne olur diye sor.. bunun sonunda en fazla ne olur.. hiç birşey olmaz.. senden daha önemli olabilecek hiçde birşey olmaz.. yaşının tadını çıkar.. kimseyide umursama, sen şimdi hayatın tadını çıkarmayacaksında ne zaman çıkaracaksın.. o yüzden hiç birşey için üzülme bol bol gülümse :)
seninle ayni yastayiz.. ben kendimi cok yasli hissediyorum..
belki küçük gösteriyorum ama hayat sevinci yok bende de.ruhum yaşlanmış.sen neden öyle hissediyorsun
ayni sekilde Hayat enerjim düsük..
burcun ne ki senin
ahh ahh akrepp...biçok özelliğini taşımasam iyiydi:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?