- 29 Mayıs 2023
- 108
- 28
- 13
- 25
- Konu Sahibi bayangamzeli
-
Bunun sebebi ne sence? Kendini çirkin mi hissediyorsun yetersiz mi? Bir alt neden olmalıSosyal Fobim çok ilerledi annemle bile rahat konuşamıyorum ah ben ne yapacağım güzelliklerim çok üzülüyorum bana yardımcı olabilir misiniz var mı benim durumum da olupda bu hastalığı yenenkorkularımın üzerine gittiğim halde daha da kaygılarım endişelerim artıyor hiç iyi degilim kimseyi arayamıyorum teyzemlere bile gidemiyorum saf gibi oldum
Bende de var ama ben insanların gözlerine bakamiyorum ve maalesef konuşurken gözlerim özel bolgelerine kayıyor. Bu yüzden hiç kimseyle diyalog kuramiyorum bu da iyice içime kapanmama neden oluyorSosyal Fobim çok ilerledi annemle bile rahat konuşamıyorum ah ben ne yapacağım güzelliklerim çok üzülüyorum bana yardımcı olabilir misiniz var mı benim durumum da olupda bu hastalığı yenenkorkularımın üzerine gittiğim halde daha da kaygılarım endişelerim artıyor hiç iyi degilim kimseyi arayamıyorum teyzemlere bile gidemiyorum saf gibi oldum
Yanlış anlamayın ama neden özel bölgeye kayıyor göz kaçırma bende de oluyor bazen ama oraya bakma nedenini merak ettimBende de var ama ben insanların gözlerine bakamiyorum ve maalesef konuşurken gözlerim özel bolgelerine kayıyor. Bu yüzden hiç kimseyle diyalog kuramiyorum bu da iyice içime kapanmama neden oluyor
Bilmiyorum ki istemsiz bir şekilde kayıyor ve ben bundan çok rahatsızıl oluyorum engellemeye çalıştıkça daha kotu oluyor. Düşünün eşimle bile rahat iletişim kuramiyorum. Adamin karım sapik mi diye dusunmesunden çok korkuyorum. Tam karşı karşıya oturamiyorum. İllah yanına gidip konuşacak yoksa gözüm oraya kayıyorYanlış anlamayın ama neden özel bölgeye kayıyor göz kaçırma bende de oluyor bazen ama oraya bakma nedenini merak ettim
Dış görünüşümle barışığım sürekli 8 seneden beri olumsuz düşüncelerle cebellesiyorum üstüne gidiyorum kendimi eve kapatmayaya çalışıyorum olmuyor sürekli kalp çarpıntısı nefes darlığı ay ben ne konusucam düşüncesi, eleştirilme dalga geçilme korkuları var 5 ay psikiyatriye gittim özelden 1 seneden beri de ilaç kullanıyorum geçmiyorBunun sebebi ne sence? Kendini çirkin mi hissediyorsun yetersiz mi? Bir alt neden olmalı
Maddi imkanın varsa psikolojik destek al. Ya da YouTube da falan bununla ilgili videolar çalışmalar vardır. Ayna karşısında kendinle konuşmak mesela marketr gidip kasiyere günaydın, iyi günler diyerek alıştırmalar yapmak vs. Bununla ilgili kitaplar da alabilirsin.
Kendini sev gerisi zaten düzelir
Ben de buna benzerdim kendimden daha üstün gördüğüm biri varsa nasıl konuşacağımı bilemezdim bazen kekeleme gibi takılmalar olurdu , gözlerimi kaçırırdım hep konuşurken acaba sivilcemr mi bakıyor acaba çok mu çirkin duruyorum şuan falan derdim. Ağzım bişey derken beynim bu tarz şeyler düşünürdü. Ama zamanla geçti umursamamaya başladım ve düşüncemin saçma olduğunu farkettim Karşımdaki kişi de bir insan ve ben böyleyim ne yapabilirim dedim . Yaptığım kendime eziyetten başka bişey değildiDış görünüşümle barışığım sürekli 8 seneden beri olumsuz düşüncelerle cebellesiyorum üstüne gidiyorum kendimi eve kapatmayaya çalışıyorum olmuyor sürekli kalp çarpıntısı nefes darlığı ay ben ne konusucam düşüncesi, eleştirilme dalga geçilme korkuları var 5 ay psikiyatriye gittim özelden 1 seneden beri de ilaç kullanıyorum geçmiyor
Ama ben çok üzgünüm çok annem canımın içi onun yanında rahat olmak istiyorum kendi evimde rahat olamayınca nerde rahat olucamBen de buna benzerdim kendimden daha üstün gördüğüm biri varsa nasıl konuşacağımı bilemezdim bazen kekeleme gibi takılmalar olurdu , gözlerimi kaçırırdım hep konuşurken acaba sivilcemr mi bakıyor acaba çok mu çirkin duruyorum şuan falan derdim. Ağzım bişey derken beynim bu tarz şeyler düşünürdü. Ama zamanla geçti umursamamaya başladım ve düşüncemin saçma olduğunu farkettim Karşımdaki kişi de bir insan ve ben böyleyim ne yapabilirim dedim . Yaptığım kendime eziyetten başka bişey değildi
Sonra zaten iş ortamı falan olunca açılıyorsın. Kendi özgürlüğünle güçleniyorsun. Hala ara ara bu düşüncelerim geliyor özellikle çok güzel bir kız varsa ya da yakışıklı, iyi giyimli biri kendimi kapatıyorum eziklik gibi sonra saçmalama diyorum
Psikiyatri ve ilaçların etkisi olmadı mı 5 ay az bir süre değil. Doktor değiştirin istersenizAma ben çok üzgünüm çok annem canımın içi onun yanında rahat olmak istiyorum kendi evimde rahat olamayınca nerde rahat olucam
Değiştirdim calisamadigim için devlet psikiyatrisine gidiyorumPsikiyatri ve ilaçların etkisi olmadı mı 5 ay az bir süre değil. Doktor değiştirin isterseniz
Benim iletişim kuramamayla ilgili aşırı zor aşırı kötüAklıma masumlar apartmanı dizisi geldi, safiye de apartmandan çıkamıyordu. Destek almadan aşılıyor mu bilmiyorum
Tövbe estağfurullah. Yargılamıyorum ama neden özel bölge?Bende de var ama ben insanların gözlerine bakamiyorum ve maalesef konuşurken gözlerim özel bolgelerine kayıyor. Bu yüzden hiç kimseyle diyalog kuramiyorum bu da iyice içime kapanmama neden oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?