Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Kızlar kendime hiç özgüvenim kalmadı beni Kıran insanların karşında tek kelime edemiyorum korkuyorum resmen laf söylemeye kırmaktan korkuyorum diyorum ama değil cvp vermeye çekiniyorum iş yerimdeki müdürüme bi soru sorduğumda yüzünü ekşite ekşite sanki sen nesin ya dercesine bakması beni deli edicek artık bi cümle kurduğumda çok saçma birşey demişimcesine tınlanmamak beni çok yoruyo kardeşlerim neyapmam gerekiyo nasıl öZgüvenimi tekrar kazanıcam insanların beni sindirmesini istemiyorum birşeyler söyleyin kalkmak istiyorum ayağa
bu senin kendi içinde halletmen gereken bir olay buradan ne dense boş. bende insanları kırmamak için uğraşırım yeri gelir çok kez de alttan alırım ama bununla kendini ezdirmek arasındaki çizgiyi koruman lazım. kimse senden üstün değil bu yüzden asla kendini ezdirme. eğer buna izin verirsen inan çok üzülürsün herkes sözünü geçireceği kullanabileceği birilerini arıyor çünkü. kimseye o fırsatı verme kendine güvenmeye başla senin onlardan hiç bir eksiğin yok.
Aynaya bakın karşınızda sizi kıran ve sizin laf söylemeye çekindiğiniz insanlar olduğunu farkedin ve cevap verin baya konuşun yani onlar varmış gibi.. Bu yöntem hem kişinin kendini iyi ifade etmesine hemde güzel konuşmasına yarıyor deneyin derim
Bende de sizinkine benzer bir durum var özgüven eksikliği değil ana utangaclik bu yüzden de yeri geldiğinde söylemek istediğimi söyleyememek buda zamanla özgüven eksikliğine dönüşüyor ama ben büyük bi oranda bunun üstesinden geldim mesela biri size bişi söylediğinde panik olmayin ben simdi ne dicem diye heyecanlanmayin önce bi derin nefes alın kısa bi süre ne diyeceginizi düşünün ve cevabınızı verin zamanla bu dediğimi yaptıkça göreceksiniz daha rahat kendinizi ifade etmiş olacaksınız bide mümkün oldukça kalabalık ortamlara girin sohbetlere girmeye çalışın
Bu tavırları gormenin buyuk sebebi icindeki ozguvensizligin disari kadar taşıyor belki durusun belki tavrindan belli oluyor ki boyle davraniyorlar en azindan disari vurmamaya gayret et sonrada icinden cikartmaya calis ha nasil olur hic bilmiyorum durumunu anlayamiyorum cunku ben mudurle konustugumda baya alt seviyesindede olsam sen kimsin tavrıyla karsilasmadim hic iş hayatındada okul hayatındada oyuzden duruşun konusmalarınla insanlarin eline bunu yapma hakkini veriyorsun hoş haklari yok ama duzen boyle inan boyle tavirlarla sen mudur olsan altindakiler bile tinlamaz seni
Birinci adım kendinde neyi beğenmediğini fark etmek.Kilolu olmansa zayıflayarak,çok zayıflıksa kilo almaya çalışarak,konuşma etkili olmadığınızı düşünüyorsanız sesli kitap okuyarak yada hatta bir diksiyon kursuna yazılarak... Kendinizde eksiklik olarak gördüğünüz şeylerden sadece birini bile istediğiniz şekle getirmek sizi baştan yaratır.Özgüveni kaybetmek kazanmaktan daha zordur.