Özgüven eksikliğim ve reddedilme korkum

ldray

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2015
540
197
103
37
Ben hayatım boyunca hep çekingen birisi oldum yetiştirilme tarzımdan kaynaklı olarak. Erkelerle arkadaş gibi konuşabilmem bile lise bittiği zaman dersaneye giderken başladı ama gene rahat değildim tabiki, yıllar geçti üniversite bitti iş hayatına atıldım öğretmenim şuan özel bir okulda. Dış görünüş olarak kimse kusursuz değil bende öyleyim ama görüntüm de kötü değil sadece saçlarımı pek sevmem o yüzden kaynak yaptırdım. Bu yaşa geldim hala birisini beğendiğim zaman somut bir adım atamıyorum hislerimi anlamasından çok korkuyorum utanıyorum sıkılıyorum e beni beğenenleri ise kendim reddettim sizce bunu nasıl yenebilirim. Bir arkadaşım vardı mesela kız öyle çok güzel akıllı veya başarılı değildi ama öyle bir özgüveni vardı ki kimi beğense gidip açıldı reddedilmedi de hiç şimdi o evli ve yurt dışında yaşıyor.

Ayna karşısında gözlerinizin içine bakarak konuşma yapın kendinizle bu konu hakkında ve özgüven için kendinize telkinler verin.

Gözünüzü insanlarla konuşurken, kaçırmamak için gerekirse saniye sayın içinizden.
Başınızı öne eğmeyin, siz fark etmeden bunu yapıyorsunuzdur, kollarınızı bağlamayın, birisi ile konuşurken-onu dinlerken dik ve fakat öne doğru eğilimli (İlgiliyim, seni dinliyorum demek) bir pozisyon alın, kendinizi takip edin.
Bunları baştan ayarlarsanız, üzerinizdeki ilk tutukluğu atarsınız.

Ayna karşısında gözlerinizin içine bakarak konuşma yapın kendinizle bu konu hakkında ve özgüven için kendinize telkinler verin.

Gözünüzü insanlarla konuşurken, kaçırmamak için gerekirse saniye sayın içinizden.
Başınızı öne eğmeyin, siz fark etmeden bunu yapıyorsunuzdur, kollarınızı bağlamayın, birisi ile konuşurken-onu dinlerken dik ve fakat öne doğru eğilimli (İlgiliyim, seni dinliyorum demek) bir pozisyon alın, kendinizi takip edin.
Bunları baştan ayarlarsanız, üzerinizdeki ilk tutukluğu atarsınız.
Haklısınız güvensizliğim yürüyüşüme bile yansıyor kambur gibi duruyorsun demişti birisi

Bence yetişkin biri için bu duygular doğal değil.
Yetiştirilme tarzım falan demişsiniz,belki farkında olmadan kafanızda ''ayıp,günah'' olarak kodlandı bazı şeyler,şu an adım attıkça suçlu hissediyorsunuz.
Bence bir uzmanla görüşün.

Bence yetişkin biri için bu duygular doğal değil.
Yetiştirilme tarzım falan demişsiniz,belki farkında olmadan kafanızda ''ayıp,günah'' olarak kodlandı bazı şeyler,şu an adım attıkça suçlu hissediyorsunuz.
Bence bir uzmanla görüşün.
Sağlıklı bir ilişkim olmadı zaten bu yaşa kadar ayıptan ziyade beğenilmeme korkum var benim uzmana gittim faydası olmadı :(

Özguvenden kastınız ssdece erkeklerle iletisim kuramamak mi biraz oyle anladim .Bence destek alabilirsiniz bu konuda cunku bu sizin yetistirilme tarzınızdan ve bilincaltiniza attığınız şeylerden kaynaklaniyor

Bunların genel merkezi işte kendime güvenimin olmaması ama şimdiki kızlara bakıyorum iki gümde bile birini elde ediyorlar gözlerine kestirip hep imrenmişimdir

Ben de bu göze kestirip elde etmek-avlamak olayını anlayamam ve hiç imrenmem orası ayrı da, özgüven şart. Kendinizi her şartta koruyabilmek-mutlu kalmak için şart esas. Ayna karşısında pratikle başlayın, gerekirse her sabah uyandığınızda aynada kendinize gülümseyerek "Ben özgüvenli, güzel biriyim" tekrarı yapın.
İstedikten sonra yaparsınız.

Vücudunuzu takip edin demem de şundan: İnsanın duruşu bile kendi ruhuna etki ediyor. Dik durun ki ruhunuz da ayağa kalksın, bilinçaltınıza vücudunuzla gönderin o mesajları.

Özguvenden kastınız ssdece erkeklerle iletisim kuramamak mi biraz oyle anladim .Bence destek alabilirsiniz bu konuda cunku bu sizin yetistirilme tarzınızdan ve bilincaltiniza attığınız şeylerden kaynaklaniyor
Aslında tek bu konuda da değil topluluk önünde konuşmak bir toplantı da söz almak vs bunlarda korkutuyor beni kendimi rahat hissettiğim ortamlarda ve kişilerle rahat davranabiliyorum.

Aslında tek bu konuda da değil topluluk önünde konuşmak bir toplantı da söz almak vs bunlarda korkutuyor beni kendimi rahat hissettiğim ortamlarda ve kişilerle rahat davranabiliyorum.
O zaman iyi bir danismandan psikolojik destek alabilirsiniz .Ve çözüm bulacağınıza inaniyorum .Mesela bi arkadasim yagmurda araba kullanamiyordu bunun icin terapi aldi ise yaradi .Bu da bir nevi fobi .

Back
X