Aaa aynı benMerhabalar,
24 yaşında üniversite mezunu, çalışma hayatına yeni atılmış biriyim. Çalışma hayatına atıldıktan sonra özgüven sorunumun olduğunu daha iyi anladım. Biriyle genelde başbaşayken rahat oluyorum ama toplu ortamlarda konuşamıyorum. Çok sessiz kalıyorum, konuşacak bisey bulamıyorum. Hazır cevap olamıyorum. Insanlarla yakın olmam uzun zaman alıyor, yakın olduktan sonra bu sorunları yaşamıyorum ama gene yakın arkadaşlarımlaykende topluca görüştüysek geri planda kalıyorum. Nasil değişebilirim, bu şekilde olupta sonradan değişen var mı aranızda çünkü böyle olmak istemiyorum bu beni aptal biri gibi hissettiriyor. Yardımcı olur musunuz bana lütfen değişebilen var mı aranızda
alışırsın yenisin sonuçta iş hayatında insan zamanla uyum sağlıyor hepsine:)Merhabalar,
24 yaşında üniversite mezunu, çalışma hayatına yeni atılmış biriyim. Çalışma hayatına atıldıktan sonra özgüven sorunumun olduğunu daha iyi anladım. Biriyle genelde başbaşayken rahat oluyorum ama toplu ortamlarda konuşamıyorum. Çok sessiz kalıyorum, konuşacak bisey bulamıyorum. Hazır cevap olamıyorum. Insanlarla yakın olmam uzun zaman alıyor, yakın olduktan sonra bu sorunları yaşamıyorum ama gene yakın arkadaşlarımlaykende topluca görüştüysek geri planda kalıyorum. Nasil değişebilirim, bu şekilde olupta sonradan değişen var mı aranızda çünkü böyle olmak istemiyorum bu beni aptal biri gibi hissettiriyor. Yardımcı olur musunuz bana lütfen değişebilen var mı aranızda
Kendinizi çok mu gözlemleyip göz hapsinde tutuyorsunuz?Kendinizi biraz daha rahat bırakırsanız belki akışa uyup konuşabilirsiniz.Bu zamanla olur.Hem böyle ortamlarda çok konuşan insanların bir çoğu boş konuşur.Bence ne kadar boş konuşur,sürekli dert anlatırsanız o kadar çok dinlerler sizi :)
İnsanlar ne der ne düşünür diye çok takmam kafama problem bu değil. Anlık ifadelerde sorun yaşıyorum ama sebebini bilmiyorum nasıl düzelebilir bu durum onu da bilmiyorum sadece değişmek istiyorumÖzgüven sorununuz varsa kendinizi yetersiz bulduğunuz bir alan olduğu için olabilir mi? Ya da insanlar ne der diye çok düşünüyor olmalısınız, insanların düşüncelerini önemsememek biraz yardımcı olabilir
Kitap okuyorum, Kitap okumayı severim ama malesef bende hazır cevap olma konusunda etkisi olmadıHazırcevap olanların genelde çok kitap okuyanlar olduğunu okumuştum. Benim için doğru mesela.
Boş konuşmak değil ama mizah yönünden eksiğim var. Yani espri yapamıyorum ya da düşüncelerimi o an aktaramıyorum. Duygularımıda mesela yazarak daha iyi aktarabiliyorum ama konuşma esnasında yüzyüzeyken bu olmuyor
Çok güzel bisey bence özgüvenli olmanız. Okumayı severim okuyorum,gezmeyide çok severim geziyorum ve araştırmada çok yaparım ama bunlar yeterli değil malesef olmayınca olmuyor etkileyici konusamadıktan sonra bi işe yaramıyor. Olmuyor yani anlık iletişimde yapamıyorumBende aşırı özgüvenli olmaktan şikayetçiyim.
Herşeyin ortası güzel.
Özgüven kendini bilmekle tanımakla alakalı.
Yapabileceğin şeylerin sınırını iyi bilmen gerek.
Ciddi bir okumayı sevme durumum var.
Bunun çok etkisi oldugunu düşünüyorum.
Araştırırım hep , mesela tv de değişik bi yemek gördüm ilginç , ona bakmadan rahat edemem illa araştırcam hangi yöreye ait , ya da beğendiğim bir şarkı duydum reklam müziği vs , onu bulana kadar araştırırım , bir kelimenin ingilizcesini hatırlayamadıysam bakmadan geçmem vs vs vs....böyle böyle birikiyor herşey.
Tam bir gereksiz bilgiler kitabı gibi zihnim.
Çoğu şeyi kullanmıyorum ama belleğe atıyorum ister istemez.
Okuyun dinleyin gezin konuşun...
Ben de aynı böyleyim. Bazen ben de gereksiz bilgi yığdığımı düşünüyorum ama arkadaşlarım çok şey bildiğimi söylüyorBende aşırı özgüvenli olmaktan şikayetçiyim.
Herşeyin ortası güzel.
Özgüven kendini bilmekle tanımakla alakalı.
Yapabileceğin şeylerin sınırını iyi bilmen gerek.
Ciddi bir okumayı sevme durumum var.
Bunun çok etkisi oldugunu düşünüyorum.
Araştırırım hep , mesela tv de değişik bi yemek gördüm ilginç , ona bakmadan rahat edemem illa araştırcam hangi yöreye ait , ya da beğendiğim bir şarkı duydum reklam müziği vs , onu bulana kadar araştırırım , bir kelimenin ingilizcesini hatırlayamadıysam bakmadan geçmem vs vs vs....böyle böyle birikiyor herşey.
Tam bir gereksiz bilgiler kitabı gibi zihnim.
Çoğu şeyi kullanmıyorum ama belleğe atıyorum ister istemez.
Okuyun dinleyin gezin konuşun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?