Özgüven konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var

fuume

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
514
72
123
İstanbul
Merhaba,

Benim sorunum kendimle ilgili. 23 yaşındayım lisans mezunuyum ve kurumsal bir firmada çalışıyorum. Sorun şu ki ben ne kendimi beğeniyorum ne de ifade edebiliyorum. üzerimde sürekli bir ezilme hissi var ve bunu yıllardır aşamadım. kendi dış görünüşümü beğenmiyorum. aslında beğenmemek de değil nasıl desem yüzüm güzel mesela yanaklarım çok belirgin ve bu da çok kilolu gösteriyor beni. 56 kiloyum ve boyum da 158. ben zayıf olduğum dönemlerde dahi kalın bacaklara sahiptim ve bu değişmedi ne yazık ki. örneğin alışverişe gidiyorum sanki hiçbirşey bende güzel durmuyor gibi geliyor iyice moralim bozuluyor. dolabım alıpta bir kere bile giymediğim kıyafetlerle dolu. sanki hiçbiri yakışmıyor bana. yıllardır saçlarımı perçem şeklinde kullanırdım ama bu sene şekil bile veremez oldum. kilo vermek istiyorum ama bir türlü veremiyorum versem de hep belimden gidiyor basenlerim aynı kalıyor .

işim gereği bana bağlı 24 personel var ve ben bazen onlara iş verirken bile geriliyorum ağırlığımı koyamıyorum . yeni birileriyle tanıştığımda aşırı suskun oluyorum nerdeyse hiç konuşmuyorum bile ve insanları kendimden uzaklaştırıyorum. bunu aşmak için kurslara yazıldım ingilizce diksiyon keman.. ama yok yok hala aynıyım. biri benden hoşlandığını söylese bile nasıl yapıyorsam uzaklaştırıyorum kendimden.

aşırı bir özgüven sorunum var ve ne yapacağımı şaşırdım. son 1 yıldır bu daha da arttı ve ben artık hep mutsuz olmaya başladım.
neler yapabilirim bilmiyorum , bana fikir verin lütfen kendimi aşmak istiyorum artık.

bu düşüncelerimi bile daha önce hiç dile getirmedim lütfen ciddi fikirlerinize ihtiyacım var..

inatçı, kabuğu kırılmaz bir yapın mı var? sosyal ortamlara da girmeye çalışmışsın ama hala değişmediğini söylüyorsun.
genel de o yaş aralığında herkes de olabilecek bir durum.fakat herkesin diyeceği gibi yaşının tadını çıkar.yok biraz bacakların kalınmış, ya olmasaydı?
yok biraz yanakların tombul, ya sağlığına bir şey olsaydı..yapma lütfen...şu ülkede bir saniye sonramızı bilmeden , can güvenliğimiz olmadan yaşıyoruz.

daha dün okudum, melek gibi bir kız gaz zehirlenmesi sonucu bilincini, hafızasını kaybetmiş..dünya güzeli..Allah ım sahibine,sevdiklerine bağışlasın..
şükür için başa gelmesine sebep yok o kadar çok örnek ve hayat hikayesi mevcut ki..

belli bir pozisyon ve kariyer de olduğun için bazı şeylerin daha çok bilincinde olabileceğini daha çabuk aşabileceğini düşünüyorum.
her zaman burada tavsiye ettiğim bir şey var: hayat hikayeleri oku lütfen.önemli bir bakış açısı kazandırıyor insan, her pencereden bakabileceği.

öncelikle okuyup yorum yazdığınız için teşekkür ederim. şunu söyleyebilirim ki sağlıklı olduğum için sürekli şükreden biriyim ama bu takıntıyı da aşamıyorum. neler yapabilirim bilmiyorum da. 1 yıldır bu böyle ve ben artık değişmek istiyorum ama bunun için eneler yapabilirim bilemiyorum. çünkü bu durum benim iş yaşamımı da etkiliyor.

bence yaşının tadını çıkar çünkü en güzel yaşlar onlar ve birdaha geri gelmiyorlar
kilon içinde yürüyüş yapmassan basenler gitmiyor malesef
sadece diyet yetmiyor

bence yaşının tadını çıkar çünkü en güzel yaşlar onlar ve birdaha geri gelmiyorlar
kilon içinde yürüyüş yapmassan basenler gitmiyor malesef
sadece diyet yetmiyor

peki kendime olan güvenimi nasıl kazanırım bunun yok mu bir yolu?? kendimi aşmak için kurslara da gidiyorum ama yok yok olmuyor. iş toplantısında konuşma için çıktım bacaklarım resmen titredi ya abartılacak birşey de değildi. neler yapabilirim bana fikir verin.

peki şöyle sorayım: kurslar dışında kişisel gelişim adına neler yaptın? özgüvenini kazanmak adına?
sende bir atalet hali var.yaptığını sanıyorsun aslında belkide boşa kürek çekiyorsun..önce özgüvenini kazanmak için nereden başlaman
gerektiğini bulmalısın.ünlü kişisel gelişimciler var.onların sitelerine bir göz at.ve hatta durumun varsa seminerlerine katıl.

işte sorun da o nereden başlayacağımı bilememek.. yaptığım şeylerden tatmin olamamak.. o kadar çok şey okudum ki bu konularda ama iş uygulamaya gelince hala aynıyım. heyecanlı panik yapan ve aşırı suskun ben.. bu durum beni çok üzmeye başladı.

kigem diye bir site var..yazılanları çok severim.oradan isterseniz Mümin Sekman a ulaşabilirsin.ya da bu konuda diğer insanlardan yardım alabilirsin.
madem mesleğin gereği de insanlarla bire bir görüşmeler halindesin, lider vasfındasın..topluluk önünde konuşma, insanlar arası ilişkiler konularında seminerlere katılabilirsin.

önerdiğin siteye baktım ve çok beğendim . yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim. umarım bunu aşarım ve buraya da bunu yazabilme imkanı bulurum. okumakla kalmayıp beni anladığın için gerçekten çok teşekkür ederim..

rica ederim.bu sitenin de bir kişisel gelişim bölümü var.orada da arkadaşlar yararlı bilgiler paylaşıyorlar.
herkesin kırılımlar yaşadığı dönemler vardır.gelip geçici olduğunu düşünüyorum..

inşallah bekliyoruz

bir ara bende öyleydim ama sonra kafama bir kitap koydum
ben dünyanın en gözel garısıyam diye diye evin içinde dolaştım düzeldim

hiç kimse sana yardımcı olamaz kendinden başka

canım .. öncelikle senin bu durumu bir problem olarak görüp açığa çıkarıp paylaşman bile bence ileriye dönük bir adımdır.. burada biz fikirlerimizi paylaşırız belki için rahatlar rahatlamasına ama profesyonel bir yardımdan daha hızlı etki etmez diye düşünüyorum.. tavsiyem psikolojik destek alman.. çünkü özgüven yoksunluğu ruhumuzda daha büyük tahribatlara yol açmadan tedavi edilmesi gerekir.. bu konuda eğer dilersen sana dünya tatlısı bir doktorda tavsiye edebilirim eğer istanbuldaysan.. 2 arkadaşımın seansları olmuştu ve çok rahatladıklarını biliyorum.. hatta birisi 2 seansta kendine geldi öyle söyliyim.. bana özelden yazabilirsin fikrini...

ne yazık ki özel mesaj atamıyorum ben istanbulda yaşıyorum ve destek almayı da düşünüyorum daha fazla ilerlemeden çünkü ben kendi çabalarımla bunu aşamayacağım kesinleşiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…