Özgüven sorunu

"Ha hiçbir zaman hakkımı yedirmem, canım yandıysa ben de yakarım, kırıldıysam kırarım"

"Diğer kadınlara bakıyorum gözlemliyorum herkes güçlü, sesi gür çıkan hakkını arayan insanlar."

En üstte hakkimi yedirmem diyorsunuz sonra diger kadinlara bakiyorum hakkini arayan insanlar diyorsunuz 🤯

Hakkinizi yedirmiyorsaniz illa sesinizi gürlestirmenize gerek yok demektir. Anlamadim ne istediginizi.

Okurken hemen hemen kendimi gördüm, beni yazdınız sandım yahu :)
Çocukluğumdan beri hep çok nazik, naif incecik sesli kibar hep gülümseyen asla kimseyi kıramayan ama hep kırılan bir kız oldum, insanların gözünde hep saf görüldüm gülümsediğim için polyana hic bir sorunu yok toz pembe bir dünyada yaşıyormuş gibi tabiri caizse salak görüldüm ilk orta okul dönemlerimde yaşıt çocuk zorbalığına dibine kadar maruz kaldım, biryerden sonra sesimi cıkarmayı öğrendim ama genel ruh halim hep sakin oldu. Kendimi de kabul ettim etmesine, gayet mutluydum taa ki son zamanlarıma kadar.
İnsanların karsılarındakini tanımasalar bile ne kadar kolay muhabbete girebildikleri gözüme çarpmaya başladı. şen şakrak konuyu cok guzel döndürebiliyorlar asla konusurken tıkanmıyorlar, oturdukları masa da tanımadıkları insanlar olsa bile harika sekilde kaynaşıyorlar bunlar kendi içimde gözüme batmaya içimde de yara olmaya başladı gercekten böyle bir insan olmayı çok isterdim, cunku ben genelde böyle ortamlarda hep sessiz kalan tarafım, Artık bunu değiştirebilirmiyim acaba bende böyle biri olabilirmiyim diye kendimi Bos zamanlarımda ara sıra sorgular halde buluyorum.. hoş değişebilecek bişey mi onu da bilmiyorum..
Sizin yazınızı okuyunca da ben çok etkilendim, o kadar aynı ki… Dedim ya 30 yaşıma geldim ama hala değişebilir miyim diye düşünüyorum ve ne yapacağımı da bilmiyorum. Ben de aslında bi 4-5 sene öncesine kadar bu kadar takılmıyordum bu duruma sizin gibi yani, sessiz sakin biriydim ama zamanla farkettim ki yeni tanıştığım biriyle sohbet ilerletemiyorum, bazen ne diyeceğimi bilemiyorum, toplu görüşmelerde genelde bişeyler anlatmaktansa soru sorarak karşımdakini konuşturmayı tercih ediyorum vs. Bunları farkedince sırf bu konuya canımı sıkmaya başladım. Bu neyden kaynaklanıyor inanın anlamıyorum bazı insanlar hemen kaynaşıyor ya :)) nedir bunun yolu anlamadım

Merhaba herkese, bu hayattaki en büyük sorunumdan bahsetmek istiyorum. Şöyle ki ben herkes tarafından çok naif ve sakin olarak görülen biriyim. Ki öyleyim de. Hep gülümseyen, insanlara hep iyi davranan, çok hep teşekkür eden, kalp kırmaktan çekinen biriyim. Yani bir mağazaya gittiğimde bile hep çok ince davranırım herkese. Ama artık bu saflık olarak görülmeye başladı. Herkes ama herkes çok kibarsın, naifsin, sakinsin vs diyo bana. Eziksin diyorlar resmen. Ve küçüklüğümden beri tam olarak neden bilmiyorum ama çok özgüvensizimdir, sessizimdir. Maddi durumumuz çok çok iyi(bunu belirtiyorum yanlış anlamayın çünkü insanların benden beklentisi de bu paran varsa özgüven de olmalı), güzel bir kadınım, çok başarılı bir eğitim hayatım oldu(şuan çalışmıyorum ama) çok şükür birçok şeye sahibim ama benim çevremdeki herkes küçük dağları ben yarattım havalarında ve özgüvenli davranırken benim böyle çekingen ve sakin olmam eziklik olarak görülüyor. Ha hiçbir zaman hakkımı yedirmem, canım yandıysa ben de yakarım, kırıldıysam kırarım karşındakini ama öfkeli olduğum zamanlar haricinde(öfke kontrol sorunum da var) çok sakin çok çekingenim. Neden böyle? Aranızda böyle olan hisseden var mı? Sanki üzerimde bi ölü toprağı var. Diğer kadınlara bakıyorum gözlemliyorum herkes güçlü, sesi gür çıkan hakkını arayan insanlar. Eğlenmesini, kahkaha atmasını bilen. Ben çok sakinim off :KK43: ve benim gibi kimse de tanımadım henüz. Psikolog veya psikiyatr ile çözen var mı bu durumu? Ya da eskiden ben de böyleydim ama düzeldim diyen. Yaş 30 bu arada düzelmez sanırım 😔 Ne yapmam gerek artık bu özgüvensizlikten sosyal hayata adapte olamıyorum insanlar ezik der diye. Yeni bir işe başlamaya dahi çekiniyorum 😔
ne demek düzelmez . ölümden başka herşeye çözüm var. iyi uzman psikiyatr yada psikolog ulursun ve verilen her egzersiz ödev konu neyse aksatmadan yaparsın . durumunun farkındasın ve bu değişimi hizlandirir

ben de aynıyım ama artık kendimi böyle kabul ettim, eziklenmekten salak yerine konulmaktansa mesafe koymayı samimi olmamayı tercih ediyorum artık. bence özgüven ya da başka bir şey sorununuz yok. sadece yanlış ortamda yanlış insanların içindesiniz (çoğunluğun böyle olması doğru oldukları anlamına gelmez. herkesin kişisel doğruları vardır. bana göre nazik sakin kişilik doğrudur başkasına göre de tam tersi .. normal bunlar) bir youtube tavsiyesi; beyhan budak (ezik görünmene neden olan iyi niyetli davranışlar) ve hatta diğer bazı videoları..

ben de aynıyım ama artık kendimi böyle kabul ettim, eziklenmekten salak yerine konulmaktansa mesafe koymayı samimi olmamayı tercih ediyorum artık. bence özgüven ya da başka bir şey sorununuz yok. sadece yanlış ortamda yanlış insanların içindesiniz (çoğunluğun böyle olması doğru oldukları anlamına gelmez. herkesin kişisel doğruları vardır. bana göre nazik sakin kişilik doğrudur başkasına göre de tam tersi .. normal bunlar) bir youtube tavsiyesi; beyhan budak (ezik görünmene neden olan iyi niyetli davranışlar) ve hatta diğer bazı videoları..
Evet onları izledim biraz daha farklı davranmaya çalışıyorum, sürekli kimseye teşekkür etmiyorum mesela, fazla güleryüzlü olmuyorum eskisi gibi, daha soğuk davranmaya çalışıyorum çünkü aslında öyle biriyim zaten fazla konuşmayı sevmem. Ortam yanlış değil bizim toplumumuzda bence bizim gibiler çok nadir, belki başka toplumlarda normal sayılırız🤷‍♀️

Back
X