Ozguven sorunu

BadRomanc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2011
151
0
46
Eskişehir
Merhaba. Benım derdım ozguven problemı. Nedense kendıme hıc guvenmıyorum, cok cabuk utanıyorum. Aslında herkes benı cok begenır. Ama ben ınsanlarla konusurken (ozellıkle tanımadıgım,az tanıdıgım) yuzune bakamıyorum, goz teması kuramıyorum sıkıla cekıle konusuyorum helede bır erkekse yada tanımadıgım bırıyse kekelıyorum konusurken. Bu benım ıcın cok buyuk bır dert. Lutfen cozum onerılerınızı benımle paylasın

her zaman bakımlı ol.. kendine güvenmen için büyük etken..

erkeler konusundada onların senden üstün olmadığını, onlarında insan olduğunu ve önemsiz olduklarını düşün hep..

senin gibi bir arkadaş daha konu açmıştı böyle..birisi yorum yapmış "kalabalık bir yere girdiğinde yada heyecanlandğnda karşıdaki kişiyi tuvaletini yaparken hayal et" demiş :27:

düşünsene doğru hepimiz insanız yanii :)

Bu konuda yalnız olmadığını bil bende de bu sorun var,çok utangaç biriyim,tek başıma bi yere gidemiyorum illa biri yanımda olcak,dışarda yürüken bile güvensiz yürüyorum başım yere eğik,sıkıla sıkıla yürüyorum:44:Bazı arkadaşlarım var o kadar özgüvenleri var ki,onlara çok özeniyorum doğrusu:27:Ayrıca yorum yapan arkadaşımın yorumunu okur okumaz çatladım gülmekten,çok iyi bi çözüm diyebilir miyiz peki,sorunumuza çare oluır mu:1::9::53:

Bu konuda yalnız olmadığını bil bende de bu sorun var,çok utangaç biriyim,tek başıma bi yere gidemiyorum illa biri yanımda olcak,dışarda yürüken bile güvensiz yürüyorum başım yere eğik,sıkıla sıkıla yürüyorum:44:Bazı arkadaşlarım var o kadar özgüvenleri var ki,onlara çok özeniyorum doğrusu:27:Ayrıca yorum yapan arkadaşımın yorumunu okur okumaz çatladım gülmekten,çok iyi bi çözüm diyebilir miyiz peki,sorunumuza çare oluır mu:1::9::53:

denemek lazım :) yani öyle sorun yaşadığınız birileriyle konuşunca falan deneyin bence..zararı olmaz :)

birde kendine güveniyor gibi görünmeyi deneyin..güvenmeseniz bile karşıda ki bunu bilemez..
artı yönlerinizi sürekli ön planda tutun.. güzel bir gülüşünüz varsa bunu devamlı kullanın..

her zaman bakımlı ol.. kendine güvenmen için büyük etken..

erkeler konusundada onların senden üstün olmadığını, onlarında insan olduğunu ve önemsiz olduklarını düşün hep..

senin gibi bir arkadaş daha konu açmıştı böyle..birisi yorum yapmış "kalabalık bir yere girdiğinde yada heyecanlandğnda karşıdaki kişiyi tuvaletini yaparken hayal et" demiş :27:

düşünsene doğru hepimiz insanız yanii :)

ben cogunlukla bakımlıyımdır zatende hanı kendıme guvenım yok konusurken yada konusmazken bıle hoslandıgım cocugun yuzune bakarken, yanından gecerken bıle ne yapıcagımı sasırıyorum resmen. Acaba cırkın mı gorunuyorum acaba kotu mu kokuyorum vs. Vs. Aslında herkes benım yuzumu fızıgımı vs. Begenır ama bılmıyorum cıkmazdayım :|

aynı ben ya :| bu sorunun ustesınden nasıl gelıcez :(

Bende senin gibiydim. Erkeklerlerle konuşmayı bırak göz göze geldiğimde kaçacak delik arıyordum :))
Cafelere bile gitmiyordum, herkes bana bakıyormuş gibi geliyordu.

Bu öz güven probleminide avmde tanınmış bi firmada işe başladım günde yaklaşık 500 kişiyle muhatap olunca utangaçlık, özgüven sorunu uçtu gitti :))

Üstelik biraz sessisizim, çekimserim diye ki tam evlenilecek kız olarak görüyorlarmış :) kaç tane çıkma teklifi gelmişti ve bende özgüven patlaması olmuştu resmen :))

Meğer hiç beğenilmeyen çirkin bi kız olarak görüyormuşum kendimi :)

Zamanla geçer canım çaışıyormusun bilmiyorum ama sosyal bi iş ortamı kesinlikle şart :)

yaptığın işede bağlı..
insanlarla iç içe oldukça daha çok açılırsın...
kimsenin kimseden bi üstünlüğü olmadığına göre utanmanında bi anlamı yok diye düşün...

ben cogunlukla bakımlıyımdır zatende hanı kendıme guvenım yok konusurken yada konusmazken bıle hoslandıgım cocugun yuzune bakarken, yanından gecerken bıle ne yapıcagımı sasırıyorum resmen. Acaba cırkın mı gorunuyorum acaba kotu mu kokuyorum vs. Vs. Aslında herkes benım yuzumu fızıgımı vs. Begenır ama bılmıyorum cıkmazdayım :|

ne desem bilemedm ki..
ailenin etkisi var mı sence? benim öyleydi ailem çok eleştirrdi kıytaslama yapardı hep..

Bi kere, öncelikle kendini çok iyi ifade edebilmen gerekli.
Bunun yolu bol bol kitap okumaktan geçer.

Bi de böyle negatif düşünme, pozitif düşün. Utanıyorum, sıkılıyorum, pıkılıyorum diyecene utanacak ne var de. Kendini telkinle sakinleştir.
Enerjin yüksek olsun.
Sabah kahvaltını yapıyo musun mutlaka?
Spor da yapabilirsin kendini pozitif hissetmen açısından.

Bende senin gibiydim. Erkeklerlerle konuşmayı bırak göz göze geldiğimde kaçacak delik arıyordum :))
Cafelere bile gitmiyordum, herkes bana bakıyormuş gibi geliyordu.

Bu öz güven probleminide avmde tanınmış bi firmada işe başladım günde yaklaşık 500 kişiyle muhatap olunca utangaçlık, özgüven sorunu uçtu gitti :))

Üstelik biraz sessisizim, çekimserim diye ki tam evlenilecek kız olarak görüyorlarmış :) kaç tane çıkma teklifi gelmişti ve bende özgüven patlaması olmuştu resmen :))

Meğer hiç beğenilmeyen çirkin bi kız olarak görüyormuşum kendimi :)

Zamanla geçer canım çaışıyormusun bilmiyorum ama sosyal bi iş ortamı kesinlikle şart :)

ben ogrencıyım bu yuzden cok sorun oluyor

Bi kere, öncelikle kendini çok iyi ifade edebilmen gerekli.
Bunun yolu bol bol kitap okumaktan geçer.

Bi de böyle negatif düşünme, pozitif düşün. Utanıyorum, sıkılıyorum, pıkılıyorum diyecene utanacak ne var de. Kendini telkinle sakinleştir.
Enerjin yüksek olsun.
Sabah kahvaltını yapıyo musun mutlaka?
Spor da yapabilirsin kendini pozitif hissetmen açısından.

ben oldukca cok kıtap okuyan bırıyım sabah kahvaltıda edıyorum bılmıyorum bu ozguven meselesını halledemezsem mış gıbı yapmaktan baska carem yok

Bende kısmen öyleyim
Ama sorun olacak kadar ileri boyutlarda değil
Çekinirim toplumda ama kekelemem konuşurken
Az tanıdığımla az konuşurum çok tanıdığımla çok

Bence sen kendi kendini kasıyosun, neden aktif değilim filan diye
Herkesle çok konuşmak zorunda değilsin
Konuşurken kendinden emin ol yeter

canim tek düsünecegin sey aslinda, hepimizin insan oldugunu, ne kimse senden üstün nede kimse senden düsük oldugunu.....
bu aslinda herkesin özgüvenli olmasi icin yeterli bir düsünce tarzidir...

Bende kısmen öyleyim
Ama sorun olacak kadar ileri boyutlarda değil
Çekinirim toplumda ama kekelemem konuşurken
Az tanıdığımla az konuşurum çok tanıdığımla çok

Bence sen kendi kendini kasıyosun, neden aktif değilim filan diye
Herkesle çok konuşmak zorunda değilsin
Konuşurken kendinden emin ol yeter

haklısınız sızlerın bu yorumlarınız bana cok moral verdı daha sımdıden guvenımın gelmeye basladıgını hıssedıyorumm :D

Sosyofobi olabilir. İlerde daha büyük sorunlarla karşılaşmamak için mutlaka doktora gitmelisiniz.

ben oldukca cok kıtap okuyan bırıyım sabah kahvaltıda edıyorum bılmıyorum bu ozguven meselesını halledemezsem mış gıbı yapmaktan baska carem yok

E tamam bu sorunun da yok ne güzel.
Ama özgüven mış gibi yapılmakla olmaz ki.Yapı itibariyle ters birbirine.

Back
X