Bence ozguvenin bir kaynagi olmali, yani desteksiz ozguven olmaz. Kulturun yoksa, egitimin yoksa, toplumda bir yerin yoksa ama ozguvenin varsa , bu bence ici bos ozguvendir, insanlari arkandan guldurursun.
Simdi sekerim, konusacak bir seyin yoksa susmak en iyisi. Konusmak istiyorsan da bos konusmamak icin bir bilgi birikimin olmali. Ne konuda konusmak istersin mesela, sanat akimlari mi? Kim kubist, kim expresyonist bilmeden konusamazsin mesela, kitap okumalisin. Siyaset konusmak istiyorsan gazete takip et, siyasi icerikli kitaplari, ulkemizdeki gundemde olan Suriye meselesi, Kurt meselesi gibi konularin tarihlerini anlatan kitaplar edin, eminim zevk alirsin, ben bunlari hep merakla okuyorum. Modadan konusmak istiyorsan, Youtube dan defile izle, moda bloglari oku vs vs....anlatabildim mi? Yani agzini actiginda toplulukta soyleyecek bir seylerin olsun. Biraz gazete okusan, populer dizilerden bir tane izlesen, yeni bir film izlesen bile ortamlarda konusacak cok seyin olur, aslinda cok derin bilgi sahibi olmana da gerek yok.Ben boyle dusunuyorum, umarim yardimci olabilmisimdir.