özguven

Cok genis kapsamli bir soru olmus
Ozguven nedir cumle icinde kullanin gibi
Ozguvenini neden kaybettigini dusunuyorsun tatlim?ne yasadin da boyle oldu yani

Olduğu gibi rahat Özgür ..
neden kaybettin özgüveni?
insanlar bazen cok incidici olabiliyor. bide bazen bir ortamada otururken konusurken surekli dislandigimi hissediyorum. birde cok dala vereci insanlar var. birde ben hicbir sey bilmiyormusum bir sey yapamazmisim gibi hareket ediliyor.

zaten ailem olmasa cok ezilirim ben hele annem sagolsun hep testek cikiyor. inanin bana salak mualemesi yapilmasindan sikildim.

Halbuki profil resmin Hürrem , Hürrem kadar ezilip büyük bir Sultan olma hikayesi yoktur herhalde , gereksiz çevreden uzaklaş ailenin desteği önemli ama ailem korur eder deme yarın birgün yalnız kalacaksın her zaman her koşulda ben çok güçlüyüm de seni sen olarak kabul eden mutlu olduğun insanların yanında ol , olmak zorunda olduğun insanların seni ezmelerine izin verme ne Sözle ne bakışla , her daim dimdik dur herkesin yeteneği özelliği başkadır iyi olan yönlerini daha iyi yap eksik Olanları geliştirmeye çalış ve asla dışarda mutsuz olma , her zaman Gülümse

ozguven ve patavatsizlik ve simariklik arasindaki cizgiyi iyi ayarlamak gerek...kimileri ozguvenimi gosteriyim derken itici olabiliyor. kendiniz olun,rahat olun ve fikirlerinizi cekinmeden belirtin,ozguven budur bence:KK66:

Halbuki profil resmin Hürrem , Hürrem kadar ezilip büyük bir Sultan olma hikayesi yoktur herhalde , gereksiz çevreden uzaklaş ailenin desteği önemli ama ailem korur eder deme yarın birgün yalnız kalacaksın her zaman her koşulda ben çok güçlüyüm de seni sen olarak kabul eden mutlu olduğun insanların yanında ol , olmak zorunda olduğun insanların seni ezmelerine izin verme ne Sözle ne bakışla , her daim dimdik dur herkesin yeteneği özelliği başkadır iyi olan yönlerini daha iyi yap eksik Olanları geliştirmeye çalış ve asla dışarda mutsuz olma , her zaman Gülümse
esime ve ailesine karsi ozellikle demek istedim eksik yazim bu arada mesajini cok begendim. hurrem sultan resmini koymamin nedeni hayran olusum kendisinin gercek hikayesini de biraz arastirdim keske onun gibi guclu olabilsek o devirde boyle buyuk bir kadin olmak cok zordur heralde.

O zaman boşver onları evinle ilgilen ben öyle Yaptım bana cahil saf muamelesi yapıldı ben evimle ilgilendim sürekli yemekler ev işleri falan eltilerim şaşırdı zaten Eşleri öğrenin yemek nasıl yapılır edilir dediler sonra sohbet ortamların da bildiğim konular da direk sesimi yükselterek net ve yavaş yavaş kendimi dinleterek konuştum arada laf karıştırdıkların da böyle dinlenilirse kimse kimseyi dinlemez diyip susturdum , eşinde önemli eşinde seni övmeli onların yanında senin iyi huylarını iyi yönlerini demeli

Ozguven = Donanim.

aslında durum tam tersiymiş
bir araştırma yapılmış
bir test yapmışlar ve sonunda çıkanlara sınav nasıl geçti demişler.
sınavdan çok iyi yapanlar kendilerini olduklarından daha aşağı görme eğilimi taşıyormuş ve "ortalama" geçti demişler. (halbuki notları en iyi seviyedeymiş)
testten oldukça düşük puan alanlar ise sınavdan çıktıklarında soruların neredeyse hepsini cevapladıklarını, çok iyi geçtiğini, başarılı olduklarını söylemişler..

bir söz var ya,
"insanlar buğday başakları gibidir, içleri boşken kafaları havadadır, doldukça başlarını eğerler" diye, o hesap işte. genelde çok donanımlı, başarılı insanların özgüvenleri çok da yüksek değilmiş.
zaten o özgüvene sahip olduklarında başaramayacakları şey de yok aslında.

toplum icinde ozguvenli insan nasil olmalidir. songunlerde ozguvenimi kaybettim
öz güven zor kaybedilir. Aslında hiç kaybedilmez. Demek ki hiç oluşmamış ya da oluştuğunu sanmışsın. başka bir bakış açısıyla da içinde bulunduğun durumu tarif edemiyorsun.

Özgüven kaybedilir, hem de yanlış kişilerle ve yanlış ortamlarda takılıyorsan dibine kadar kaybedilir arkadaşm. Yeniden kazanmanın tek yolu da özgüvenini neden kaybettiğini tespit etmenden geçer. Özgüvenini sana ne yada kimler kaybettirdiyse öncelikle onları hayatından çıkar yada mümkünse uzaklaşabildiğim kadar uzaklaş... Diğer adım olarak özgüvenini yükseltebilecek kişisel gelişim kitapları var. Ben 30 adımda özgüven adlı bir kitap almıştım ama henüz çok okumaya fırsatım olmadı. Sende hoşuna giden birtanesini alıp okuyabilirsin. Eminim faydası dokunacaktır.

X