Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Selam kadınlar Genelde uzaktan takipçisiydim buranın ama ilk defa yazma ihtiyacı hissettim.Ben 23 yaşına yeni girmiş Diş Hekimliği öğrencisiyim.3.sınıfım.Dişlerimin görüntü olarak durumu kötü.Ön dişlerim normalin 2 katı önde ve çarpaşıklık var.Gülemiyorum.Gülsem bile herkes dişlerime bakıyormuş gibi hissediyorum.Ağzımı elimle kapatmadan asla gülemiyorum.Bu konuda çok hasssas ve alıngan oldum.Kendimi çok kötü hissediyorum.Çok çirkin buluyorum.Özgüvenim azaldı.Psikolojimi de etkiliyor bu durum ayrıca.Ve şöyle de bir durum var.Kendi dişleri düzgün olmayan bir Diş Hekimi karşısındaki hastaya ne kadar güven verebilir ki.Ve ben tel taktırmak istiyorum hemde bir an önce.Neyse....Aileme bu durumu defalarca söyledim.Onlarda farkında.Çünkü onların yanında bile bazı insanlar benim dişlerim hakkında gönderme yaptılar.Evet öyle şekilci insanlar hala var.Yazın sonundan beri bana söyledikleri şey 'Tamam sen bir araştır taktırırız oldu' ve ben 1-2 aydır bunu araştırıyorum. 2gün önce bir doktora gittim.1 senelik bir tedaviyle düzeleceğini söyledi.Fiyatta da baya indirim yaptı.Bende büyük bir mutlulukla ve güzel bir gülümsemenin hayaliyle ailemi aradım.Bana şu an taktıramayacaklarını ödemelerinin olduğunu falan söylediler.Tamam dedim sadece.Başka birsey diyemediim çünkü o sıra ağlıyodum.Madem öyle beni neden o kadar umutlandırdılar o kadar araştırmama ses çıkarmadılar.Başından söylemediler.10 yaşında beni götürdükleri doktor dişlerime tel takılmasını söylemişti.O zamandan bu zamana hiç mi 3 4bin lira buna ayıramadılar.Ki başka şeylere harcamada yaptılar bu süre içinde.Çok kötü hissediyorum kendimi.Tamamen saldım kendimi.Ne yaparsam yapim güzel olmayacağım ne yaparsam yapim kimse beni beğenmiyecek kafasındayım.Aileme de çok soğuk davranıyorum ondan beri.Aramazlarsa aramıyorum.Ararlarsa sadece sorduklarını cevaplıyorum.Kızgınım çünkü.Üzgünüm.Ama bunu onlara söylersem 'Elimizde olsaydı yaptırmaz mıydık biz istemez miyiz vs.' laflarını sıralayacaklar ve beni kötü çocuk gibi gösterecekler biliyorum.Ne yapmalıyım sizce?Haksız mıyım? Yanlış mı yapıyorum?Düşüncelerinize ihtiyacım var.Şimdiden hepinize teşekkürler.....
Zor bu durum.Ama en az 21 22 yaşındasın haksız mıyım?Bence ailene bel bağlama parttime falan çalışıp para biriktirip kendin halletmeye çalış.Bursun falan da vardır diğer harcamalarını kısmaya çalış biraz.
Bu kadar kafanıza takmayın
Lanet şekilci insanları boşverin
Sizi siz olduğunuz için güzel kalbiniz tatlı gülümsemeniz için sevsinler görünüşünüz için değil:)
Gülümsemekten asla vazgeçmeyin
Benim için en güzel insan Güleryüzlü insandır
Dişleri iyi kötü önemli değil pozitif enerji verir gülen İnsan :)
Para durumunuz olunca yaptırırsınız çok rahatsızsınız olmayacak şey değilmiş tedavisi varmış :)
Ailenden belli ki umut yok uzunca müddet ama madem takasa on yaşında dr diş teli tavsiye etti sende bu kadar kafaya taktın ufak ufak para biriktirip yaptirabilirdin hala da yaptirabilirsin
Üniversite hastanemizde biz oranın öğrencisi olduğumuz için biz de randevu önceliği var.O da 1buçuk yıl.Yani 1buuk yıl sonrasına randevu veriyolar.Normal öğrencisi olmayanlara 3 4 yıl sonraya randevu veriyolar.O yüzden başka kliniklere gittim.Fiyat olarakta pek fark etmiyor.Hatta bu gittiğim yer taksit imkanı falan da sundu
belki bir diş hekimi adayı olarak bunu yaşman gerekiyordu
en fazla 2 yıl sonra kimsenin yardımına ihtiyaç olmaksızın en iyi şekilde dişlerini yaptırabilirsin
Yapıyorlar ama devlet karşılamıyor.Devletin karşıladığı tel tedavileri özel durumlar oluyor ve genelde 18 yaş altındakiler oluyor.Onun için de sıra alman gerekiyor.4 5 seneye anca sıra geliryor yada hiç gelmiyor.Ankaradayım :)
Kendi üniversitenizde ders işlemek için gönüllü hastalar olur (sıra almak derdi olmadığından)
Bu tedaviyi yapan hocanızla görüşseniz size böyle bir kolaylık yapmaz mı ?
Yapıyorlar ama devlet karşılamıyor.Devletin karşıladığı tel tedavileri özel durumlar oluyor ve genelde 18 yaş altındakiler oluyor.Onun için de sıra alman gerekiyor.4 5 seneye anca sıra geliryor yada hiç gelmiyor.Ankaradayım :)
Ankarada arkadaşımın babası diş hekimi.
Cebecide. Kendisi normalden çok uyguna yapıyor. Ve durumunu anlatırsan indirim yapmakta hić tereddut etmez :) yani dis hekimligi okudugunu falan soyler sohbet edersin :)
Ama sanırım teli kendisi takmiyor. Damadı vardı sehir disında ortadonti midir nedir onun uzmanımıymış neymis tamda bilmiyorum o gelip takiyor
bence de parttime çalışabilirsin. uzun süreye bile gerek yok. bin liralık bir işte 4-5 ay çalışsan bile bu parayı biriktirirsin. ve hemen yaptırıp taksitlendirebilirsin.
ayrıca ailenin üzerine gitme derim. çünkü ellerinde olsa yaptırırlardı diye düşünüyorum