• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özgüvenim eksik

KumkatNedir

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2014
1.381
832
73
merhaba kızlar, yardımlarınıza ihtıyacım var ablalarım kardeşlerim :(

Şu sıra inanilmaz içime kapandım normalde dışa donuk bir yapım vardı kafama göre yaşardım yaşam doluydum bir anda üstüme bir ciddiyet ağırlık geldi sessiz sakin bir insan oluverdim ve takıntılı olmaya başladım
İşten çıktım 1bucuk senedir evdeyim çalışırken böyle bir sorunun yoktu

sürekli kendimi eleştiriliyorum, bi ortamda heyecanlanıyorum konuşamıyorum kekeliyorum kafam sürekli dalgın toparlayanıyorum şey deyip duruyorum ki ben çağrı merkezinde çalıştım 2sene konuşmamda herhangi bir sıkıntım yoktu akıcı ve güzel konuşuyordum . Herkes beni sevsin istiyorum sevgiye aç gibiyim yaranmaya çalışıyorum

Buda beni geriyo kendim gibi davranamıyorum Yapmacık olmakta beni kasıyo sankı kendım gibi olursam pot Kırcam yanlış konuşcam yada konuşanıysam gülünç duruma düşcem karışımdaki konuşmama sıkmak gibi hissediyorum Sakar bile olmaya başladım .

Çok kitap okuyorum ana genelde kültürsüz hissediyorum konuşmak konu bulamıyorum insanlarla ve beni üzen önceden böyle sorunlarım yoktu hatta hep konu açan ortamı kaynatan benken şimdi sindim ezik oldum resmen sürekli kndime kızıyorum ve başkalarıyla kıyaslıyorum

Birde tükürük beZlerim çok çalışıyor konuşurken yutkunuyorum sürekli ve bu normalın çok üstünde

Neler yapabilirim bunları yenmek için sizlerde de oldunu ?? Yardımlarınıza ihtiyacım var :(

Her şeyin temel sebebi evde durmak bence .ben de 1.5 yıldır evdeyim. Eylül de ise döneceğim çok şükür. Psikolojik alt üst oldu. Markete giderken bile arkama bakıyorum biri mı geliyor diye

merhaba kızlar, yardımlarınıza ihtıyacım var ablalarım kardeşlerim :KK43:

Şu sıra inanilmaz içime kapandım normalde dışa donuk bir yapım vardı kafama göre yaşardım yaşam doluydum bir anda üstüme bir ciddiyet ağırlık geldi sessiz sakin bir insan oluverdim ve takıntılı olmaya başladım
İşten çıktım 1bucuk senedir evdeyim çalışırken böyle bir sorunun yoktu

sürekli kendimi eleştiriliyorum, bi ortamda heyecanlanıyorum konuşamıyorum kekeliyorum kafam sürekli dalgın toparlayanıyorum şey deyip duruyorum ki ben çağrı merkezinde çalıştım 2sene konuşmamda herhangi bir sıkıntım yoktu akıcı ve güzel konuşuyordum . Herkes beni sevsin istiyorum sevgiye aç gibiyim yaranmaya çalışıyorum

Buda beni geriyo kendim gibi davranamıyorum Yapmacık olmakta beni kasıyo sankı kendım gibi olursam pot Kırcam yanlış konuşcam yada konuşanıysam gülünç duruma düşcem karışımdaki konuşmama sıkmak gibi hissediyorum Sakar bile olmaya başladım .

Çok kitap okuyorum ana genelde kültürsüz hissediyorum konuşmak konu bulamıyorum insanlarla ve beni üzen önceden böyle sorunlarım yoktu hatta hep konu açan ortamı kaynatan benken şimdi sindim ezik oldum resmen sürekli kndime kızıyorum ve başkalarıyla kıyaslıyorum

Birde tükürük beZlerim çok çalışıyor konuşurken yutkunuyorum sürekli ve bu normalın çok üstünde

Neler yapabilirim bunları yenmek için sizlerde de oldunu ?? Yardımlarınıza ihtiyacım var :KK43:
Sakin ol donem donem hepimizin basina geliyor boyle seyler. Kimseden sevgi bekleme sen kendini sev yeter. Hareketli sarkilar dinle kendinde biraz degisim yapip yeni insanlarla tanis bak nasil ozguvenin yerine geliyor:)

Ben de işsizim 1 yıldır,
Ara ara o hisler bende de oldu,
Ben de BDV'ye sardım tavsiye ederim,

Ozguvensiz ol,ozguvenliyim de ne oluyor. Muhabbet ettiğin kişiler senden yukarda değil onlarında iki eli bir dili iki kolu var,sacmalarsan sacmala,konuşmalarında argo küfür aşağılama olmasin yeter aman onu düşün bunu düşün ömür bitiyor.

Bir psikologtan dinledim ,senin kafana taktigin o seyi inan sen buyutuyorsun baskasi onemsemiyor bile ..o an icin onemsese bile aksam yattiginda hatirlayacakmi? Mesela biri sana adres sorsa ve duzgun kelimeler kullanamasa heyecanlansa hemen icinden onu asagilamak ya da yargilamak mi gecer? Yoo..bir kac saat icinde unutursun degilmi? Belkide o kadarda aklinda kalmaz.Yani insaniz biz dilimiz dolasabilir yururken dusebiliriz ama o oanlik sadece bunu unutma

Herhangi sihirli bir sözcük, büyü, öneri falan olamaz bu konuda.
Tek işe yarayan yöntem bir psikologdan yardım almanız.

Evde bos durmakdan oluyor o düşünceler cunku ayni durum son 2 yildir bende de var. O kadar cok eve kapandim ki simdi konusasim gelmiyor.

Back
X