Özgüvenim eksilmeye başladı artık.

Aigerim

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2013
361
172
103
31
Iyi aksamlar

Bir suredir kendimi hem bireysel hem de cevreyle butun halinde degerlendiriyorum.

Kendimi bildim bileli arkadaslik nasil kurulur, surdurulur pek aklim ermez. Nasil flortlesildigine, sevgililik evresine gecildigine dair de hicbir fikrim yok.
Cevremdekiler de bunu fark etmis galiba.

Muhabbet ikili iliskilerden acilinca insanlarda beni yonlendirme istegi seziyorum. Kriterlerimin cok disinda birini bile kacirmamam gerektigi vurgulaniyor. Istedigim gibi birini bulamayacagim ima ediliyor falan.

Kuruntu, karamsarlik degil artik eminim.

Ya 30'larinin basinda, kisa surede evlenip cocuk isteyen erkekler benimle ilgileniyor. Ya da baska kimseyle iletisim kurmaya cesaret edemeyen ozguvensiz, cekingen, ergenlikten henuz cikamamis olanlar.

Yani ben ortalama ustu guzelligi olan, asik olunup pesinden kosulacak degil de direkt evlenme teklif edilecek kizim. Ya da begendiklerinin onu begenmeyecegi secme luksu olmayan kizcagiz :(

Aslinda ben dis gorunusumden, karakterimden, akademik basarimdan, kisacasi her seyimden gayet memnundum. Ama son zamanlarda ozellikle insanlarin tavirlarindan oturu kendimi sandigimdan cok daha fazla gordugumu, aslinda gayet vasat hatta yetersiz oldugumu dusunmeye basladim.

Özgüven sadece beğenilmek mi?
Neden sahip olduğunuz onca diğer şeyle mutlu olmaya çalışmıyosunuz.

Ben mutluydum. Hala da sukrediyorum tabii ki.

Benim istedigim gibi birini arama bulma luksum yokmus, begenilmek benim icin lutufmus gibi davranilmasindan biktim.

Yani ben ortalama ustu guzelligi olan, asik olunup pesinden kosulacak degil de direkt evlenme teklif edilecek kizim. Ya da begendiklerinin onu begenmeyecegi secme luksu olmayan kizcagiz :KK43:

Kendine acıyorsun, bu cümlelerin altında kendine acıma hissi var.
Bu elektriğin insanlara geçer sen farkında olmadan.
Önce kendine bunu yapmaktan vazgeç.

Kendine acıyorsun, bu cümlelerin altında kendine acıma hissi var.
Bu elektriğin insanlara geçer sen farkında olmadan.
Önce kendine bunu yapmaktan vazgeç.

Tam da boyle hissediyorum.
Hem de nasil geciyor.

Sevdigim adama mi acilip kurtulsam? Nasil gecer bu acima hissi?

Tam da boyle hissediyorum.
Hem de nasil geciyor.

Sevdigim adama mi acilip kurtulsam? Nasil gecer bu acima hissi?

Kendi kendine zorlanırsın ama imkansız değil, sadece "Ben mağdurum" kısır döngüsünü kırman lazım.
Kendini ve hayatı olduğu gibi kabul edeceksin,
Çevreni suçlamayı keseceksin ve kimseden ekstra muamele beklemeyeceksin.
Bir süre kendini eleştirmeyi de keseceksin.

Yoksa bu durum alışkanlık yapar ve depresyona doğru sürükler.
İnsanların çoğunun depresyona girmesinin sebebi, bu çöküş evresini fark edememek: "Kendine acıma"

Kendi kendine zorlanırsın ama imkansız değil, sadece "Ben mağdurum" kısır döngüsünü kırman lazım.
Kendini ve hayatı olduğu gibi kabul edeceksin,
Çevreni suçlamayı keseceksin ve kimseden ekstra muamele beklemeyeceksin.
Bir süre kendini eleştirmeyi de keseceksin.

Yoksa bu durum alışkanlık yapar ve depresyona doğru sürükler.
İnsanların çoğunun depresyona girmesinin sebebi, bu çöküş evresini fark edememek: "Kendine acıma"

Çok teşekkür ederim :KK200:

Basarmaya calisiyorum, denemeye devam edecegim :)

Bence seni beğenmedikleri için değilde karşı taraftan çok beklentin olduğu için olabilir yani hem yakışıklı hem şu hem bu dört dörtlük birini bulamazsın diye düşünüyolardır aynı yaşlardayız bende arkadaşlarımdan biliyorum

Bence seni beğenmedikleri için değilde karşı taraftan çok beklentin olduğu için olabilir yani hem yakışıklı hem şu hem bu dört dörtlük birini bulamazsın diye düşünüyolardır aynı yaşlardayız bende arkadaşlarımdan biliyorum

Kriterlerimden de vazgecemiyorum iste.
Mesela boy cok onemli benim icin ;)

Galiba biraz da psikolojik baski yapip tepkilerimi izlemekten hoslaniyorlar :D

Evet abartılı tepki veriyosan damarına basıp gülüyolardır :)

21 yasinda muzmin bekarmisim gibi davranilmasi sinir bozucu :D

Hayir bir de sevdigim biri var, ya beni begenmezse diye kuruyorum kafamdan.

Benimle aynı yaştasınız :) çevrenizi fazla aldırmayın belkide kıskanıyorlar olabilirler

Yuzlerine ''kiskaniyorsunuz iste!'' desem rahatlarim da her gun yuz yuze bakiyoruz diye yapmiyorum.

Bence hala cirkin degilim :P

Size yapiyorlar mi peki? Genel olarak kiskanclik yani.

21 yasinda muzmin bekarmisim gibi davranilmasi sinir bozucu :KK70:

Hayir bir de sevdigim biri var, ya beni begenmezse diye kuruyorum kafamdan.
Evet bak kıskanıyo da olabilirler benim üniden arkadaşlarım vardı 2 tane eşimle sevgiliydik sürekli yakışmıyosunuz sana layık değil daha iyisini bulursun sen onu sevmiyosun deyip duruyolardı hergün bunları duyunca bende acaba doğru mu gibi şüpheye düşmüşüm salak gibi sonra herkesin bizi çok yakıştırdığını görünce anladım kıskandıklarını

Evet bak kıskanıyo da olabilirler benim üniden arkadaşlarım vardı 2 tane eşimle sevgiliydik sürekli yakışmıyosunuz sana layık değil daha iyisini bulursun sen onu sevmiyosun deyip duruyolardı hergün bunları duyunca bende acaba doğru mu gibi şüpheye düşmüşüm salak gibi sonra herkesin bizi çok yakıştırdığını görünce anladım kıskandıklarını

Bana yaptiklari tam tersi. Daha iyisi sana bakmaz, senden cok guzel kizlar var diyenler var.
Guzel bulmuyorum ben onlari desem, kiskanc oluyorum. Cok gicik bi durum :(

Allah mutlulugunuzu daim etsin, hayirli evlat nasip etsin :KK200:

Back
X