özgüvenim yerlerde degil yerin dibinde

__kontes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2012
143
18
Merhaba arkadaslar, ben 28 yasinda evli ve 6 aylik bebegi olan biriyim. Univeriste mezunuyum. Gecmiste is deneyimim oldu simdi yaklasik 2 yildir calismiyorum. Sorun su ki son bi kac yildir o kdr ozguvensiz davraniyorum ki yani ezik otesi bi insan oldum ciktim. Sebebini bilmiyorum belki calismamak evde oturmaktir. Yani eski arkadaslarim bulusmak istiyor arayip soruyorlar ama bi bahaneyle gorusmuyorum uzaklastiriyorum. Kimseyle konusmak gorusmek istemiyorum ama nedenini bilmiyorum. Dun eski is yerimden bi arkadasim aradi ne kadar hayirsizsin vs biseyler soyledi ki haklida. Beni aramasa insanlar kimseyi aramiyorum. Yarin diger arkadaslarla bi yerde cocuklarla beraber olacak sekilde herkes kahvalti organize etmisler benide cagirdilar. Bende nasi olsa gitmem diye dusunerek esimle bi konusiyim ararim seni dedim. Neyse iste esime soyledim. O da gir degisiklik olur bak dusunmusler cagiriyolar dedi. Ben de gaza geldim arayip tmm gelicem dedim ama simdi stresten oluyorum. Sabah olmasin oraya gitmeyeyim. Bi aksilim ciksin iptal olsun diye dua ediyorum resmen. Halbuki gezmeyi cok severim. Ama son bi kac senedir sadece esimle cikinca rahat oluyorum. Baskalari olunca rahat edemiyorum strese giriyorum resmen. Bu gece de gozume uyku girmez. Kafayi yiycem ben niye boyleyim. Biliyorum diceksiniz ki ne var bunda git bi kac saat otur gel nolucak. Evet nolucak bisey yok tabi ama kafayi yiycem istemiyorum insanlarla gorusmek konusmak. Depresyindamiyim yoksa ozguven eksikligindenmi kaynaklaniyo bu ne napiyim ben bi akil verin

Bence bir sorun yok bende aynen senin gibi dışarı çıkana kadar biryere gidene kadar sıkıntı yaparım ama çıkınca da eve zor dönerim.kesin git dediğim gibi olacak bak

Bence bir sorun yok bende aynen senin gibi dışarı çıkana kadar biryere gidene kadar sıkıntı yaparım ama çıkınca da eve zor dönerim.kesin git dediğim gibi olacak bak
Evet genelde oyle oluyo gidince iyi oluyo ama gidene kadar yaptigim stres beni yiyip bitiriyo.Bide simdi bebek varya allahim olucem ya huysuzlanirsa ya aglarsa yemezse icmezse ki bebegimin de agzi var dili yok cok sukur sakin bi cocuk yani.

Çık gez iyi gelecek sana kendinide iyi hissedeceksin bence

eşinizle ne kadardır birliktesiniz ? bazen bana da oluyor aynısı tek başıma gidilecek yerleri sevmem çift olarak gitmek daha rahat ettiriyor

Toplam 4 yildir filan birlikteyiz 3 yildirda evliyiz. Ama ben oldum olasi boyleydim. Mesela cok samimi bi arkadasim vardi onla disari cikardik. Diyelim ki 3. Bi kisi geldi allahim mumkun degil rahat edemem. Elimi kolumu koyacak yer bulamam. Konusamam. Ayy salakmiyim ben acaba

Bence özgüvensizlikle alakası yok. Yalnız olmaktan mutlu olabilen insanlarda görüyorum bunu ben. Hoşlanmadığım birileri olduğunda ben de rahat edemem bunaldığım için gitmek isterim gitmek istediğimde tedirgin gibi olurum ve davranışlarıma yansır el kol koycak yer bulamamak ondan bence. Yalnız şöyle bir handikapı var bu durumun, (özünde bana iyi bir şey çünkü), insanı eşine/sevgilisine daha bağımlı hale getiriyor.

Fikrimi belirtmek isterim; ozguven bana gore en basta goruntunle alakalidir. Kendini kilolu bulan, elini yuzunu burnunu sacini begenmeyen, kiyafetlerini cok begenmeyen veya kendine yakistiramayan bayanlar zaten bir sifir geri basliyorlar.
Bunuda cozmek cok basit; degistirebilecegin seyleri degistir goruntunde. Degistiremedigin seylerinide gormezden gelip, begendigin kisimlarini daha ön plana cikar.

Goruntuden sonrada davranis, hoş sohbet, extravert/introvert olmakla alakalidir ozguven. Bununda tek yolu biraz kisisel gelisimle alakali. Elbet sohbet ettiginde seninde cok basarili oldugun bilgili oldugun seyler vardir, insanlari sikmayacak sekilde bahsetmeyi ogren o konular hakkinda.
Ayrica diger insanlara karsi ilgili ol. Sen onlarla samimi bir sekilde ilgilenirsen, emin ol onlarda seninle samimi bir sekilde ilgilenecektir, buda seni rahatlatacaktir.

Toplam 4 yildir filan birlikteyiz 3 yildirda evliyiz. Ama ben oldum olasi boyleydim. Mesela cok samimi bi arkadasim vardi onla disari cikardik. Diyelim ki 3. Bi kisi geldi allahim mumkun degil rahat edemem. Elimi kolumu koyacak yer bulamam. Konusamam. Ayy salakmiyim ben acaba
öyle düşünmeyin mizaç meselesi bu olabilir yani aşılmayacak bir şey değil iş sizde bitiyor yarın gidin ve streste yapmayın tadını çıkarın ben varım yeter diyin bu tür şeyleri aşmak pratikle olur durmadan tek başınıza yeni ortamlara girin aktivitelerde bulunun eminim kısa sürede aşacaksınız

X