özgüvenimi kaybettim,hükümsüzdür

tipitip26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2016
1.173
1.390
133
39
Dış gorunus neden bu kadar onemli?Guzel olanlar hayata 10-0 önde baslarken biz cirkin sayilanlar(kime neye gore cirkinsek)neden arkadas bulmak icin,iste tutunmak icin,sevilmek icin kirk takla atmak zorundayiz?Cirkin sayilanlar nasil ozguvenini yitirir,nasil insanlardan sogur,kendinden utanmaya baslar kendi hayatimdan birkac kucuk ornek vermek istedim:
1.lisede bi erkek arkadasin korku maskelerine benziyorsun demesi(haksiz degil cidden oylydim)
2.ilk sevgilimin gozume kalem cektigimde"babaannem gibi olmussun"demesi(ne alakaysa teşbih bile yapamiyormus)
3.ayni cocugun ayrilirken "sen guzel misin i seni hayatimda tutayim"demesi
3.universitede "kizin boyuna bak uhahaaahaa"diye bi tepkiye maruz kalmam
4.yurtta bi dergiye bakarkeb manken bi kiza guzrl deyip akabinde oda arkadasimin"ben de aynaya baktigimda seninki gibi bi yuzu gorsem o mankeni bile gizel sanirdim"demesi
5.yeni tanistigim bi cocugun en yakin arkadasinin"bula bula bunu mu buldun bari guzel biriyke tanistirsaydin bizi"demesi
6.sevgilimin en yakin kiz arkadasima asilmak icin beni yanindan kaldirip o kizin yanina gecmesi
7.evlenme arifesinde meslektasimin "tipitip bile evleniyor ben nasi evde kalirim "demesi
8.sevgilimin yanimdayken bile kadinlara bakmasi
daha var da sıkmiycam sizi,bunu yazma amacim o asosyal,soguk,insanlsrla iletisim kurmayan tipler nasil o hale geliyor bunlari bilmeniz (merak eden varsa tabii,yaftalamak daha kolay)

Tanidigim muhteşem güzellikte olan bı ablam var ama ne güzel ben öyle güzel görmedim,şimdi ablayı ovmeyi geçtikten sonra hayatına gireyim güzelliğinin esiri olmuş durumda çalıştığı maaşı abartmiyorum bakım ve kıyafete gidiyor. Aldıkları tek kullanımlık. Başka birine su güzelliğe bak diye gösterdim fotoğrafını bu mu güzel,güzellik anlayasina tüküreyim dedi. Yani sizde başkalarına göre guzelsiniz. Ve güzellik değil,asloan huydur.

Evet guzellik onemli sonucta sebze alirken bile cirkin olanini secmezsiniz ama bakin guzellik gelip gecici sizin karakteriniz kotu olduktan sonra dunya guzeli olsaniz neye yarar birakin sizi kabul eden boyle kabul etsin sizi dis gorunusunuze gore yargilayanlarla gorusmeyin
Hem guzellik bakan gozdedir

Evet guzellik onemli sonucta sebze alirken bile cirkin olanini secmezsiniz ama bakin guzellik gelip gecici sizin karakteriniz kotu olduktan sonra dunya guzeli olsaniz neye yarar birakin sizi kabul eden boyle kabul etsin sizi dis gorunusunuze gore yargilayanlarla gorusmeyin
Hem guzellik bakan gozdedir

Bakın öyle güzel diye geçen insanlar var ya hani aslında verdikleri enerji öyle olduğu için bizler güzel olarak görüyoruz. Kendini çok güzel görüyor çok bakımlı görüyor hareketleri Kaf dağındaymış gibi. Bu şekilde biri kendini çok beğendiği için bizler de beğeniyoruz. Birçok böyle arkadaşım var yanlış anlamayın başkalarına göstersem kıza bak be, oğlana bak be derler ama yakından bakınca hiç de öyle değil.
Siz kendinizi güzel bulmalısınız öncelikle. Siz ben kötüyüm çirkinim vs derseniz herkes size böyle der.
Afedersiniz bir arkadaşım sevgilim iş yerinden biri bana böyle diyecek dön de bi kendi yüzüne bak tipsiz derim. Asla altta kalmam. Siz de böyle olmalısınız. Size böyle demelerine izin verirseniz tepenize binerler.

İlkin giriş cümlelerinizin hiç hoş olmadığını söylemek istedim, işte tutunmak için arkadaş bulmak için güzel olmak yetiyor mu yani? Ortalama bir güzelliğin üzerindeki insanların, sanki hiçbir başarıları, iletişim yetenekleri vb yokmuş da güzel oldukları için o konumdalar gibi mi düşünüyorsunuz? Güzellik bu kadar kusursuz bir hayatı mı getirir sanıyorsunuz? Güzel diye başı beladan kurtulmayan, ne tipler kendine musallat olup uğraşmak zorunda kalan insanlar da var ve daha ne senaryolar. Güzellik hem bir lütuf yerine göre, hem de bir lanet.

Çevrenizde, size hakaret eden tipleri ayiklayarak başlayın işe. Kendinizde beğenmediğiniz yerlerinizi tespit edin kimseyi umursamadan, öz güveninizi tamir edecekse, gerekirse yatın bıçak altına ama öncesinde insanların hakkinizda ne düşündüğünü umursamamayı öğretin kendinize. Hadi dünya çirkini olayim da bir kişi gelsin bana "Şu tipine bak" desin, "Sen kim köpeksin" derim ona. Sizde de bu olmalı.

Artık terapi desteği mi alırsınız, meditasyon türlerini mi denersiniz vb, kendinizi ruhen bir tık daha yukarı taşıyın, saçma insanların saçma laflarına ağızlarının payını verin, bir plastik cerrah ile de ne yapılabilir konuşun. Çaresiz dert yok, makyaj teknikleri bile ileri artık. Belki yanlış, kendinize yakışmayan bir saç kullanıyorsunuz, belki doğru giyinmiyorsunuz bla bla, milletin lafına icerlemek yerine, rahatsızsaniz harekete geçin, hayatınızın dönüm noktası olsun bu günleriniz.

Son düzenleme:
ne kadar çirkin anlayamadımki.çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır canım.senin çirkin olduğuna inanmıyorum yaşın kaç acaba.

Sorun sizin dış görünüşünüzde değil karşınızdaki insanın karakterinde.Asıl çirkin olan onlar.

Erkeklerdeki parayla her kadını elde ederim algısı kadar yanlış buluyorum bu düşünceyi. Öyle bir noktadayız ki artık yetenekli, başarılı, eğitimli insanlar bile istedikleri noktaya gelemiyor. Güzel olup da belli yerlere gelmiş insanlar da herkes kadar emek sarfediyor, çalışıyor, çabalıyor. Ben bu düşünceyi haksızlık olarak görüyorum.

Hiç yok mu sadece güzel olduğu için bir yere gelenler, evet var. Ama takdir edersiniz ki dayısı olduğu için bir yerlere gelen insanlar da var.

Daha önce de burada konuşulmuştu bu konu. Ben çirkin kadın olduğuna inanmıyorum. Hayatım boyunca ne çevremde ne yolda yürürken, ne gittiğim bir yerde bir kadına "aman allahım ne çirkin" demedim hiç. Bakımını eksik etmeyen, giyinmesini biraz bilen tüm kadınlar güzeldir bence.

Yine çevremde hiç görmedim birine alenen hakaret edildiğini, çirkin dendiğini. Sizin çevrenizdekiler kusurluymuş. Sevgilisinin yanında başkasıyla ilgilenen adamın yanına Adriana Lima'yı koysan yine yapar. O onun karaktersizliği çünkü. Ya da kalp kırmayı umursamadan "o bile evleniyor" gibi bir yorum yapan insan karşısındaki insanı kim olursa olsun kırar, üzer, incitir. Hatta kıskanır, ayağını kaydırır. Bunlar hep karakter meselesi.

Ben sizin çirkin olduğunuza inanmıyorum. Karşınıza kötü insanlar çıkmış sadece. Biraz kendinize güvenmeyi denemelisiniz. Yapamayacak durumdaysanız eğer yardım da alabilirsiniz. Gerekirse estetik ameliyat düşünebilirsiniz. Önemli olan kendinizi iyi hissetmeniz. Bir de youtube'dan makyaj tekniklerine bakın, kadınlar nasıl değişim geçiriyor, ekrana bakakalıyorum bazen.

Dış gorunus neden bu kadar onemli?Guzel olanlar hayata 10-0 önde baslarken biz cirkin sayilanlar(kime neye gore cirkinsek)neden arkadas bulmak icin,iste tutunmak icin,sevilmek icin kirk takla atmak zorundayiz?Cirkin sayilanlar nasil ozguvenini yitirir,nasil insanlardan sogur,kendinden utanmaya baslar kendi hayatimdan birkac kucuk ornek vermek istedim:
1.lisede bi erkek arkadasin korku maskelerine benziyorsun demesi(haksiz degil cidden oylydim)
2.ilk sevgilimin gozume kalem cektigimde"babaannem gibi olmussun"demesi(ne alakaysa teşbih bile yapamiyormus)
3.ayni cocugun ayrilirken "sen guzel misin i seni hayatimda tutayim"demesi
3.universitede "kizin boyuna bak uhahaaahaa"diye bi tepkiye maruz kalmam
4.yurtta bi dergiye bakarkeb manken bi kiza guzrl deyip akabinde oda arkadasimin"ben de aynaya baktigimda seninki gibi bi yuzu gorsem o mankeni bile gizel sanirdim"demesi
5.yeni tanistigim bi cocugun en yakin arkadasinin"bula bula bunu mu buldun bari guzel biriyke tanistirsaydin bizi"demesi
6.sevgilimin en yakin kiz arkadasima asilmak icin beni yanindan kaldirip o kizin yanina gecmesi
7.evlenme arifesinde meslektasimin "tipitip bile evleniyor ben nasi evde kalirim "demesi
8.sevgilimin yanimdayken bile kadinlara bakmasi
daha var da sıkmiycam sizi,bunu yazma amacim o asosyal,soguk,insanlsrla iletisim kurmayan tipler nasil o hale geliyor bunlari bilmeniz (merak eden varsa tabii,yaftalamak daha kolay)
O sevgilinle evlenmedin inşallah, ben onu merak ediyorum

olay sizin kendinizi hissedişiniz ve dışarıya verdiğiniz enerji.
hepimiz VS mankeni değiliz nihayetinde.

Bir bakış... bir gülüş.. bir söz.. güzellik bunlarda..
önce ruhumuzu temiz tutacağız. insanlara bakarken kin haset eziklik gibi duygulardan arınacağız.

Güzellik nedir ki :)) benim burun guzelligim ameliyat masasına kaldi .eskiden birileri beni görünce o maken gibi kız derlerdi ve abartısız tüm maaşı mi elbise makyaj parfume harciyordum.sonra saglik icin burun ameliyatı oldum herssy bitti .deli gibi aşığım diyenlerde gitti ağlasam mi gülsem mi biledim :) çünkü hayatımı zindana çeviren bir eski sevgilin var öyle güzel kötü insanlar yüzünden cok sey yaşadım cirkinlestim yinede kotu seylr yaşamaya devam ettim...Boşver guzelik bir kazaya bakar .güzel kalabilmek için birçok operasyon artık en önemli şey doğal güzel olmak olduğun gibi değerlisin seni tipinle seveeklr sevmesin zaten

Güzellik nedir ki :)) benim guzelligim burun ameliyatti masasına kaldi .eskiden birileri beni görünce o maken gibi kız derlerdi ve abartısız tüm maaşı mi elbise makyaj parfume harciyordum.sonra saglik icin burun ameliyatı oldum herssy bitti .deli gibi aşığım diyenlerde bile gitti ağlasam mi gülsem mi bilemedim :) çünkü hayatımı zindana çeviren bir eski sevgilin var öyle güzel iken kötü insanlar yüzünden cok sey yaşadım cirkinlestim yinede kotu seylr yaşamaya devam ettim...Boşver guzelik bir kazaya bakar .güzel kalabilmek için birçok operasyon yapiyor artık en önemli şey doğal güzel olmak olduğun gibi değerlisin seni tipinle seveceklr sevmesin zaten !

Bu aralar boyle konular ataga gecti.
Estetikle ilgili konu acildi
Ayak çirkinligi ile ilgili konu acildi
Ben bu ara dis sagligimi takinti haline getirdim konu actim.
Sanirim ruhsal olarak kendimizi kotu hissedince eksikliklerimize sariyoruz.
Konu sahibi sende etrafindaki patavatsizlari kafana takma.kendini iyi hissedecek seyler yapmaya calis cilt bakimi yaptir saclarini degistir belki bi nebze kendini iyi hissedersin

Çevrenizdekiler sizi hunharca çirkin bulurken sizin ne yaptığınızı cidden merak ediyorum,
Çirkinliği örten en güzel şeylerden biri de akıldır,
Akıllı insan böyle durumlarda ,lafı yutmak yerine çok zeki bir şekilde yedirir.
Sevgiliniz olmuş,eşiniz var,
Eşiniz çirkinsiniz diye değil huyu öyle diye bakıyor ayrıca başkalarına.
Ya hepten kabullenin ve millete de söyleyin ki artık size laf sokmak zevk vermesin onlara,
Ya da ağzılarının payını verin ki anca arkanızdan dedikodu etsinler,

ilk once sunu duzelteyim guzel olan insan hicbisey yapmssa da olur demek istemedim ama onu tanimaya daha kolay ikna olur insanlar yoksa guzel insan hicbisey yapmiyor gibi bisey demek istemedim.ayrica sunu da belirteyim mesela bazen aynaya bakiyorum"yaa guzelim ben aslinda "diyorum ,ama mesela boyle cumlwler duymamak icin pazara markete bile makyajla gidiyorum cidden.esim bile hic usenmiyor musun diyor hem de ne useniyorym ama mecbur hissediyorum,ayrica suna kani oldum bizim ulkede belli bi guzellik anlayisi var ve onun disina cikilamiyor mesrla beyaz tenliysen ve renli gozlysen kesin guzelsin gibi bi algi var bakin etrafa bissuru kadin bu uzden tuhaf lensler takiyor

Back
X