- 2 Ağustos 2014
- 3.263
- 5.832
- 358
- Konu Sahibi Latinachica
İşe yeni mı başladınız , ilk yıllar böyle olur sonra yıllar gecince profesyonellesirsiniz hiç merak etmeyin . Gözünüz kapalı yaparsınız her şeyi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ilac kullanmak istemiyorum:/
acma bir piskologa git canı piskologa bir masını verirsin ama uzun yıllar maaslı calısırsın.nereye kadar kacacksın .en son bir evde günessizmi yasayacaksın. nasıl gecineceksinKafayi yicem
Ekmek aslanın ağzında
Ben kamudayım ama istifa etmek istiyorum
Ozguvenim yok sosyal fobim var
Amirler is verince asiri stres oluyorum. Kaygim tavan yapiyo
Stresten kafam calismiyo. Bisey arastirilcaksa bilmiyorum ki nasil yapcam diye kalakaliyorum.
Sureli is varsa bittim zaten su bile icmiyorum stresten.
Yanimdaki arkadasim bi is geldiginde hemen yapar gonderir. Begenmiyolarsa duzeltsinler der.
Gecense cok da zor olmayam bi yazi hazirladim. Bin kez bakiyorum gondermeye cekiniyorum. Sonra gonderdim, ertesi gun amir cok az düzenltme yapmis cikaralim demis yaziyi. Ertesi gun olana kadar ben akla karayi sectim. Sabah ise giderken o kadar stresli geldim ki. Yani ne var bu kadar kasacak.
Halbuki oda arkadasim sen olmadan yazamiyorum der. Bana cok guvenir. Ki fena degilim ama stresten ozguvensizlikten potansiyelimin cok altinda kaliyorum.
Valla ise gitmek, calismak istemiyorum. Istifa etsem diye cok dusunuyorum. Allah a buyuk gitmesin cok sukur isim gucum var ama bu sekilde gercekten cok zorlaniyorum. Nasil takmamayi ogrenicem ben
İşe yeni mı başladınız , ilk yıllar böyle olur sonra yıllar gecince profesyonellesirsiniz hiç merak etmeyin . Gözünüz kapalı yaparsınız her şeyi
Bu zamanda işindeen olma
Belli ki yaptıgın işi çok önemsiyorsun
Belki de bu yuzden seni bu kadar etkiliyor
Tezcanlı da olabilirsin ama işini cabuk sonuclandıramıyorsan kendi içinde bu da seni sıkıntıya sokar
Yakın durumlar bende de var
Bence psikologa git
Destek al
İşini bırakıp pes etme
Hayatının sonuna kadar evde mi
Oturacaksın
Daha once sizi ozguvensiz oldugunuza inandırmaya iten bi şeyler yaşadınız mi? Bence ozguvensiz değil mukemmelliyetcisiniz. Bunu çok stres yapmanız sizi kendinizi ozguvensiz hissetmenize sebep vermiş. Siz işini tam olarak mükemmel bi şekilde yapmak isteyen birisiniz yapamayacağınız düşüncesini kafanızdan silemiyorsaniz da yoksayin. Gamsizlasmaya çalışın. Inanın hayat gamsizlasinca çok daha kolay kendinize zehir etmeyin 3gunluk dünyayı..
Bende oyleydim, kendimi cok kasardim, beceremicek hissederdim, kisacasi kendimi kapasitemden daha asagi gorurdum. Hemen herseye elim ayagim titrerdi. Ama simdi cok sukur biraz bosvermeyi ogrendim. Benden onemli degil diyorum. Sende kendine sık sık bunu tekrarla "benden onemli degil hicbirsey". Ben ne doktora gittim ne ilac aldim, kendi kendime doktor oldum. Ve simdi fark ediyorumki kimse benden cokta iyi yapmiyor herseyi. Yani kisacasi sakin isi birakma, basardikca guven gelir sana. Ama birakirsan bu dusunceleri asma firsatinida kayip edersin. Tabi is yerindeki amirlerin azarlayan tipler degilse tabi![]()
... Is arkadaslarina da soylenmio ki yani. ...
Yani azar yemek en buyuk korkum heralde ama simdiye kadar olmadi. Amirler degisik oluyo her zaman olabilir tabi. Gerektiginde cvp da verilmeli. Ama ben yapamam tabi bunu. Sen nasil ustesinden geldin peki. Yas ilerledikce kaygi azalirmis. Ya kucuk de degilim ama kucuk gibi hissediyorum. Anlamadim
Is arkadaslarinla paylasma sakin boyle birseyi, malesef insanlar genelde fazla iyi niyetli degil is ortamlarinda, sana anlayis gostericeklerine daha cok bunu kullanabilirler
Ya bende aslinda cok olmuyor calismaya basliyali. Daha onceden bikac ay calismistim, bu isimdede bi kac sene oluyor. Yasim 28 bu arada. Nasil basardigimi sorarsan, daha cok basardigim isleri (okul - is - normal hayatimda) dusunmeye basladim, isteyince nasil basarabildigimin farkina varmaya calistim, kendimi degerli hissetmek icin pozitif dusunmeye zorladim kendim hakkinda. Daha once dedigim gibi hep bu cumleyi kurdum "hic bisey benden degerli degil" ve sunuda tekrarladim cogu kez "nolursa olsun benim canim sagolsun" (mesela sinav sonuclarini beklerken, veya bi projenin sonunda amirimle gorusmeden once). Insanlar neler neler yapiyorda zerre kadar ozguvenleri sarsilmiyor, benim niye en ufak seyde sarsilsinki, bende insanim, hata yapmazsam ogrenemem felan gibi seyler dusunmeye calisiyorum hata yaptigimda.
Simdi cokmu ozguvenlimiyim, tabiki HAYIR :) ama oncekine gore ilerleme hissediyorum, daha iyi hissediyorum kendimi.
Senin yasin kac ?
Bende de anksiyete var fakat seninki aşmış gitmiş.
Psikolog işini iyi yapmışsın.
O gerekli görürse seni psikiyatriye yönlendirecektir.
Olması gereken bu dur. İlk terapi eğer faydası görülmezse psikiyatri/ilaç tedavisi.
Ağır hastalıklarda(şizıfreni-bipolar) direkt psikiyatriye gidilmesi gerekir.
Tabi ülkemiz direk çözüm odaklı(!) olduğundan hemen "psikiyatriye" yönlendiriyorlar.
Sonra da alın size "prozac toplumu"![]()
Istenilen isle ilgili bi yazi cikacak mesela ya da bi konuda rapor duzenlenicek. Siz taslak hazirliyosunuz. Onlar duzeltme verebilir ya da aynen cikabilir ya da bu hic olmamis da denebilir. Beklemek gerekiyor. Bi ton farkli konu var halledilcek. Ne zaman musait olunursa isteYaptığınız işte hata olursa mı çağırıyorlar. Öyle ise onlar seslenmeden siz sorun ne oldu benim işim tamam mı diye. Kafanızdan gitmiş olur.
Arkadaşım ben de aynıyım çok takıyorum olacak işleri stres yapıp büyütüyorum